Liity verkostomme!

EU

François Hollande ja Angela Merkel kasvot Mepit

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

merkel-ja-hollandeNykyinen tilanne Euroopan unionissa ja yhdessä haastettavat haasteet, erityisesti muuttoliike, olivat keskiviikkona iltapäivällä (7. lokakuuta) käydyn keskustelun ytimessä Euroopan parlamentin poliittisten ryhmien johtajien, Ranskan tasavallan presidentin François Hollanden ja liittotasavallan liittokanslerin välillä. Saksan Angela Merkel.

François Hollanden ja Angela Merkelin vierailu oli "symboli ranskalais-saksalaisesta sovinnosta ja Euroopan yhtenäisyydestä", sanoi parlamentin puheenjohtaja Martin Schulz.

Koska heidän edeltäjänsä François Mitterrand ja Helmut Kohl puhuivat Euroopan parlamentille vuonna 1989, "te olette ensimmäisiä valtion- ja hallitusten päämiesten puheenvuoroja yhdessä vastaamaan Euroopan ennennäkemättömiin haasteisiin Euroopan kansojen edustajien edessä", hän totesi.

Mainos

”Kun ranskalais-saksalainen yhteistyö ei toimi hyvin, koko Eurooppa kärsii. Jos kriisitilanteissa Ranska ja Saksa pääsevät hyvään kompromissiin, siitä on hyötyä kaikille kumppaneille ja koko EU: lle ", lisäsi Schulz.

Ranskan tasavallan presidentti François Hollande

Vastatakseen kiusaukseen, jonka mukaan EU-maat "vetäytyvät kansallisiin kuoreihinsa", joka tuomitsee Euroopan "voimattomuuteen", Hollande kannatti "lähtevää Eurooppaa", joka pystyi "vahvistamaan solidaarisuuden, vastuun ja lujuuden yksinkertaiset ja selkeät periaatteet". Uskollisuus Ukrainan "kansainvälisen oikeuden julman rikkomisen" edessä. Ja vastuu terrorismia vastaan, "joka uhkaa maanosamme sielua". Hollande puolusti myös solidaarisuuden periaatetta pakolaisia ​​kohtaan.

Mainos

"Näiden haasteiden edessä olen vakuuttunut siitä, että jos emme edetä integraation kanssa, lopetamme tai luiskahdamme takaisin", Hollande sanoi. Siksi hän ehdotti "euroalueen vakauttamista" "politiikkojen koordinoimiseksi, finanssipolitiikan lähentymisen ja yhdenmukaistamisen, investointien sekä vero- ja sosiaalipolitiikan edistämiseksi" ja lisäsi, että "institutionaaliset valinnat ovat välttämättömiä".

Saksan liittotasavallan liittokansleri Angela Merkel

"Valtava määrä pakolaisia ​​on historiallisen mittapuun testi. Ja antaa ihmisille ihmisarvoinen elämä kotimaassaan, se on eurooppalainen ja maailmanlaajuinen haaste", Merkel sanoi.

"Meidän on nyt vastustettava kiusausta palata takaisin kansallisen hallituksen toimintaan. Juuri nyt tarvitsemme lisää Eurooppaa! Saksa ja Ranska ovat valmiita. Vain yhdessä onnistumme Euroopassa vähentämään pakenemisen ja karkottamisen maailmanlaajuisia syitä. Voimme suojella ulkoisia rajoja vain, jos teemme jotain naapurustossamme olevien monien kriisien ratkaisemiseksi - Turkilla on keskeinen rooli ", sanoi Merkel ja lisäsi, että" myös EU: n laajuiset palauttamisohjelmat ovat tärkeitä. Dublinin prosessi on nykyisessä muodossaan vanhentunut. "

PPE-ryhmän puheenjohtaja Manfred Weber (DE)

Weber sanoi: "XNUMX vuotta sitten edeltäjänne julistivat täällä, Euroopan parlamentin edessä, että teidän kansakuntanne kannattivat demokraattista Eurooppaa. Tänään olette uudistaneet tämän julistuksen läsnäolollanne. Tämä on julistus saksalais-ranskalaisesta ystävyydestä, kahden kansanne vastuusta ja tulevaisuuden näkymistä julistus siitä, että Ranska ja Saksa näkevät tulevaisuutensa demokraattisessa Euroopassa tulevina vuosikymmeninä.

"Jos Turkki, Jordania, Libanon ja jotkut köyhät maat kykenevät tarjoamaan suojaa miljoonille sisällissodasta pakeneville ihmisille, niin myös meidän, varakkaiden eurooppalaisten, on kyettävä tekemään nämä suuret ponnistelut ja tarvitsemme rohkeutta tähän kohtaamaamme tehtävään.

"Sinulla on oltava rohkeutta siirtyä eteenpäin Euroopan kehityksessä. Maailma ei odota sisäisiä keskusteluja. Siksi Euroopan on siirryttävä eteenpäin sitoutuneesti."

S&D -ryhmän puheenjohtaja Gianni Pitella (IT)

"Historia kertoo meille, että aikaisemmin ranskalais-saksalainen moottori on palvellut Eurooppaa, koska sillä oli visio Euroopasta: ajatus siitä, että kansojen välisen sovinnon kautta jaettuna vuosisatojen sodilla, poliittisen yhdentymisen perusta voitaisiin luoda. tänään tarvitsemme uuden alun, uuden vision, uuden poliittisen projektin, joka antaa unionille merkityksen ja jolla on päähenkilöitä kaikissa jäsenvaltioissa ", sanoi Pitella.

"Meidän on taisteltava paremmasta verotuksellisesta oikeudenmukaisuudesta, koska on mahdotonta hyväksyä sitä, että vaikka Euroopan kansalaisilta vaaditaan uhrauksia, veronkierto ja veropetokset kiertävät julkista taloutta vuosittain 1,000 XNUMX miljardin euron arvosta. Verot on maksettava siellä, missä voitot syntyvät", hän lisäsi.

ECR-ryhmän varapuheenjohtaja Antoni Legutko (PL)

Euroopan konservatiiveille ja reformisteille puhunut Antoni Legutko (PL) syytti "Ranskan ja Saksan Euroopan moottoria" "sekavasta johtajuudesta ja määräävästä asemasta". "Eikö usko, että se on osa ongelmaa, että yksi tai kaksi maata päättää loput?", Hän kysyi.

Hän kritisoi presidenttiä ja liittokansleriä "kuurottavasta federalistisesta retoriikasta, joka ei juurtunut todellisuuteen", joka osoitti "häikäilemätöntä voimankäyttöä, jossa presidentti Hollande ja liittokansleri Merkel olivat keskeisiä toimijoita, voimakkaampia kuin ne, joilla on muodolliset asemat poliittisessa hierarkiassa korkeammalla" sivuuttaa "yhteistyön perussäännöt".

ALDE-ryhmän puheenjohtaja Guy Verhofstadt (BE)

"Katsotaanpa todellisuutta. Tämä moninkertainen kriisi vaarantaa eurooppalaisen projektin olemassaolon. Entä jos huomenna euro katoaa? Tai jos Schengen hajoaa? Sitten meille jää mitä? Eikä muuta kuin löysä kansakuntien liitto Taloudellisesti heikko, maailmanlaajuisesti merkityksetön. Älkäämme olko naiiveja. Amerikkalaiset ja kiinalaiset sanelevat taloudelliset standardimme. Assad ja Putin päättävät rauhasta ja vakaudesta Euroopassa ", sanoi Verhofstadt.

GUE / NGL: n puheenjohtaja Gabriele Zimmer (DE)

"Ehkä te kaksi haluatte loukata uudelleen vanhan akselin. Mutta saksalainen-ranskalainen moottori on pysähdyksissä. Mitä nyt, rouva Merkel ja herra Hollande? Puheidesi piti innostaa. Otitte esiin useita tärkeitä asioita, mutta puheet ei ollut mahdollisuutta lisätä demokratiaa tai sosiaalista unionia Euroopan unionissa. Se on valtava epäonnistuminen. Ole hyvä, vastaakaa haasteeseen! " kehotti Zimmeriä.

Vihreiden presidentti Rebecca Harms (DE)

"Meillä on pitkä luettelo meneillään olevista kriiseistä, emmekä koskaan pääse mihinkään, jos emme saa loppuun sitä, mitä olemme aloittaneet. Meidän on palattava euron vakauteen. Ilman yhteisen rahan hallitusta emme koskaan pääse Te kaksi olette oikeita tekemään tätä työtä ", sanoi Harms.

"Meidän on mietittävä pakolaispolitiikkaamme. Mutta kyse ei voi olla pelkästään ulkorajojemme militarisoinnista. On hyvä tehdä yhteistyötä Erdoganin kanssa, mutta väärin, jos emme myöskään kerro hänelle, että hänen eskaloituminen kurdeja vastaan ​​pahentaa tilannetta", hän lisätty.

EFDD: n puheenjohtaja Nigel Farage (Iso-Britannia)

"Kun Kohl ja Mitterrand tulivat tänne edustamaan maitaan, se oli tasa-arvoisten kumppanuus. Mutta ei enää. Ranska on nyt pienentynyt, loukussa valuutan sisällä. On ironista, että saksalaisen vallan hillitsemiseksi suunniteltu projekti on nyt antanut meille täysin Saksan hallitsema Eurooppa ", sanoi Vapauden ja suoran demokratian Eurooppa -ryhmän Farage.

ENF: n presidentti Marine Le Pen (Ranska)

"Kiitos jäsen Merkel siitä, että teit meille kunnian tulla tänne Ranskan provinssin varakanslerin kanssa", sanoi Marine le Pen (FR) Kansakuntien ja vapauksien Euroopan ryhmälle. "En voi kutsua sinua" presidentiksi ", koska et enää toimi roolissasi kuin edeltäjäsi", hän lisäsi Hollande, ennen kuin jatka "Tasavallan presidentti on Ranskan perustuslain takaaja. Hän ei saa alistua Berliinissä, Brysselissä tai Washingtonissa päätettyyn politiikkaan, mutta puolustaa suvereniteettiamme. Tätä et kuitenkaan tee. Päinvastoin, kun liittokansleri Merkel sanoo täysin vastuuttomalla eleellä, että meidän on toivotettava tervetulleeksi tuhansia maahanmuuttajia, suosittelet molemmin käsin. Kun vähän myöhemmin hän sulkee rajansa, sinä vielä taputat ".

Saksan liittotasavallan liittokansleri Angela Merkel

Merkel totesi lopuksi, että kompromissin ydin on jokaisen eurooppalaisen sopimuksen perusta, mutta kaikkien 28 jäsenvaltion oli osallistuttava siihen. Hän lisäsi, että valtion- tai hallitusten päämiehet edustivat myös kansallisia valtioita ja parlamentteja ja että yhteys kansallisiin parlamentteihin oli tärkeä. "Ilman tämän kokoamista Eurooppa ei voi edetä".

Lopuksi liittokansleri korosti, että Euroopalla voi olla monia menestyksiä, kuten ilmastokonferenssin valmistelu. "Hyvä ilmastokonferenssi on myös tapa auttaa estämään pakolaiskriisejä".

Ranskan tasavallan presidentti François Hollande

"Jos olemme täällä, liittokansleri ja minä, se johtuu siitä, että viime vuosisadalla oli kaksi sotaa Saksan ja Ranskan välillä. Ja juuri tämän tragedian jälkeen Saksa ja Ranska halusivat antaa Euroopalle mahdollisuuden rakentaa itseään. Siksi kaksi maamme ovat aina halunneet aloittaa uudet eurooppalaiset rakenteet ", Hollande sanoi. Euroopan tulevaisuuden suhteen on useita polkuja. Yksi on "puoliksi sisään, puoliksi ulos", jota ei ole helppo ohjata. Tai vahvistus, jossa haluamme työskennellä kanssasi. Tarvitsemme nykyistä paljon vahvempaa Eurooppaa. Ensimmäinen vastuu on yhteinen puolustus-, turvapaikka- ja maahanmuuttopolitiikka (...). Jos emme halua vahvistaa Eurooppaa, meidän on jätettävä se, hän totesi tiettyjen jäsenten eduksi.

Lisätietoja

Kypros

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun, mikä vastaa 13 prosenttia maan elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) määrärahoista. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden täytäntöönpanon. Komissio hyväksyy lisämaksut Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten täytäntöönpanon perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 1.2 miljardia euroa, ja miljardi euroa on avustuksia ja 1 miljoonaa euroa lainoja. Tämän päivän maksu johtuu siitä, että ensimmäiset NextGenerationEU -lainausoperaatiot on viime aikoina toteutettu onnistuneesti. Vuoden loppuun mennessä komissio aikoo kerätä yhteensä 200 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa. Osana NextGenerationEU: ta RRF tarjoaa 80 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa.

Kyproksen suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä sekä vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. A lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading

Belgia

EU: n koheesiopolitiikka: Belgia, Saksa, Espanja ja Italia saavat 373 miljoonaa euroa terveys- ja sosiaalipalvelujen, pk -yritysten ja sosiaalisen osallisuuden tukemiseen

Julkaistu

on

Komissio on myöntänyt 373 miljoonaa euroa viidelle Euroopan sosiaalirahasto (ESR) ja Euroopan aluekehitysrahasto (EAKR) -operatiiviset ohjelmat Belgiassa, Saksassa, Espanjassa ja Italiassa auttamaan maita, joilla on koronaviruksen hätätilanne ja korjaus REACT-EU. Belgiassa Vallonian toimenpideohjelman muutoksen myötä 64.8 miljoonaa euroa lisätään terveydenhuoltopalveluja ja innovaatioita varten tarkoitettujen lääkinnällisten laitteiden hankintaan.

Rahastolla tuetaan pieniä ja keskisuuria yrityksiä (pk-yrityksiä) sähköisen kaupankäynnin, kyberturvallisuuden, verkkosivustojen ja verkkokauppojen kehittämisessä sekä alueellista vihreää taloutta energiatehokkuuden, ympäristönsuojelun, älykkäiden kaupunkien ja vähähiilisen energian avulla. julkiset infrastruktuurit. Saksassa, Hessenin osavaltiossa, 55.4 miljoonaa euroa tuetaan terveyteen liittyvää tutkimusinfrastruktuuria, diagnostiikkakapasiteettia ja innovointia yliopistoissa ja muissa tutkimuslaitoksissa sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatioinvestointeja ilmasto- ja kestävän kehityksen aloilla. Tällä muutoksella tuetaan myös pk-yrityksiä ja aloitusrahastoja sijoitusrahaston kautta.

Sachsen-Anhaltissa 75.7 miljoonaa euroa helpottaa pk-yritysten ja instituutioiden yhteistyötä tutkimuksen, kehityksen ja innovoinnin alalla, ja tarjota investointeja ja käyttöpääomaa koronaviruskriisistä kärsineille mikroyrityksille. Lisäksi varat mahdollistavat investoinnit yritysten energiatehokkuuteen, tukevat pk -yritysten digitaalista innovaatiota ja hankkivat digitaalisia laitteita kouluille ja kulttuuri -instituutioille. Italiassa kansallinen toimenpideohjelma '' Sosiaalinen osallisuus '' saa 90 miljoonaa euroa edistääkseen vakavaa aineellista puutetta, kodittomuutta tai äärimmäistä syrjäytymistä kokeneiden ihmisten sosiaalista integroitumista '' Asuminen ensin '' -palvelujen avulla, joissa yhdistyvät välittömän asumisen tarjoaminen mahdollistaviin sosiaalisiin ja työvoimapalveluihin .

Mainos

Espanjassa Castilla y Leónin ESR-toimenpideohjelmaan lisätään 87 miljoonaa euroa itsenäisten ammatinharjoittajien ja työntekijöiden tukemiseksi, joiden työsopimus keskeytettiin tai sitä lyhennettiin kriisin vuoksi. Rahat auttavat myös vakavasti kärsineitä yrityksiä välttämään lomautuksia, etenkin matkailualalla. Lopuksi varoja tarvitaan, jotta keskeiset sosiaalipalvelut voivat jatkaa turvallista toimintaa ja varmistaa koulutuksen jatkuvuus koko pandemian ajan palkkaamalla lisähenkilöstöä.

REACT-EU on osa Seuraava sukupolviEU ja tarjoaa 50.6 miljardin euron lisärahoituksen (käypinä hintoina) koheesiopolitiikan ohjelmille vuosien 2021 ja 2022 aikana. Toimenpiteissä keskitytään tukemaan työmarkkinoiden sietokykyä, työpaikkoja, pk-yrityksiä ja pienituloisia perheitä sekä luomaan tulevaisuuden kannalta perusta vihreät ja digitaaliset siirtymät ja kestävä sosioekonominen elpyminen.

Mainos

Continue Reading

Euroopan komissio

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Saksalle 2.25 miljardin euron ennakkomaksut

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Saksalle 2.25 miljardia euroa ennakkomaksuna, mikä vastaa 9 prosenttia maan elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) määrärahoista. Tämä vastaa Saksan elvytys- ja selviytymissuunnitelmassaan pyytämää ennakkomaksua. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Saksan elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden toteuttamisen. Komissio hyväksyy lisämaksut Saksan elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten toteuttamisen perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 25.6 miljardia euroa, joka koostuu kokonaan avustuksista. Maksaminen seuraa NextGenerationEU: n ensimmäisten lainaustoimien viimeaikaista onnistunutta toteuttamista. Vuoden loppuun mennessä komissio aikoo kerätä yhteensä 80 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa. Osana NextGenerationEU: ta RRF tarjoaa 723.8 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa. Saksan suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä ja vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. Koko lehdistötiedote on saatavilla tätä.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa