Liity verkostomme!

EU

EU lupaa seurata tarkasti Thaimaan ihmisoikeusloukkauksia

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

2014-10-15T095117Z_1_LYNXNPEA9E0E2_RTROPTP_4_THAILAND-POLITICSEU on sitoutunut "seuraamaan tiiviisti" Thaimaan nykyistä poliittista ja sosiaalista tilannetta, mukaan lukien ihmisoikeuksien väärinkäyttö ja sananvapauden supistaminen. Torstaina 8. lokakuuta Strasbourgissa puhunut komissaari Christos Stylianides sanoi: "Ihmisoikeuksien kunnioittaminen on välttämätöntä ja sen noudattamatta jättäminen on rikos ja merkittävä este pitkän aikavälin demokratian luomiselle."

Humanitaarisen avun ja kriisinhallinnan komissaari Stylianides puhui parlamentin jäsenille Thaimaan tämänhetkisestä poliittisesta tilanteesta käydyssä "kiireellisessä keskustelussa" Euroopan parlamentissa. Parlamentin täysistunnon aikana kiihkeä keskustelu käydään lisääntyvän jännityksen ja poliittisen levottomuuden aikana. maa.

Stylianides kertoi parlamentin jäsenille: "Olen täysin samaa mieltä siitä, että Thaimaa on tärkeä kumppani EU: lle, mukaan lukien suhteemme koko Kaakkois-Aasian alueeseen. Se on muinainen ja ylpeä kansa. Mutta suurin huolemme on edistyksen puute syklin ratkaisemisessa poliittisen, joskus väkivaltaisen, konfliktien ja sotilaallisen haltuunoton.

Mainos

"Yhteiskunnassa on oltava siltoja, kuten politiikassa ja Thaimaassa, näitä siltoja ei vielä rakenneta." Tähän sisältyy oikeusvaltion noudattaminen ja siviilien puuttuminen sotilastuomioistuimiin. Kaikki ovat välttämättömiä rauhanomaiselle ja osallistavalle prosessille ", Kreikan virkamies sanoi. Keskustelua tullessaan hän sanoi, että EU oli vaatinut Thaimaan demokraattisen hallinnon" täydellistä paluuta "viipymättä.

"Kriittisen yhteistyön suhteen Thaimaan kanssa EU on tehnyt paljon ja tulee tekemään niin edelleen."

"Thaimaan osalta lähestymistavan tulisi olla demokraattisen prosessin nopea palauttaminen. EU ei ole hyvän sään ystävä, ja tästä syystä jatkamme tämän kannustamista."

Mainos

Parlamentin jäsenet olivat aiemmin puhuneet tarpeesta yhdistää ihmisoikeuskysymykset EU: n ja muiden maiden välisiin talous- ja kauppasopimuksiin, ja varapuheenjohtajat vaativat myös Thaimaan demokraattisen hallinnon palauttamista, mukaan lukien uuden perustuslain laatiminen ja ennenaikaiset vaalit sekä poistaminen Sananvapauden ja kokoontumisvapauden "rajoituksista". Thaimaan kalastusviennin mahdollisesta EU: n kieltämisestä tehdyn päätöksen myötä ilmaistiin huolta myös "orjien kaltaisista" ehdoista Thaimaan merenelävien teollisuuden työntekijöille.

Parlamentin vahvasti muotoiltu päätöslauselma, jonka parlamentti hyväksyi ylivoimaisesti torstaina, tukee EU: n päätöstä keskeyttää aloittelevat neuvottelut Thaimaan kanssa kahdenvälisestä vapaakauppasopimuksesta ja sen kieltäytymistä allekirjoittamasta marraskuussa 2013 saatettua kumppanuus- ja yhteistyösopimusta. kunnes demokraattinen hallitus on paikallaan.

"Laaja-alaisessa päätöslauselmassa tuomitaan Thaimaan hallitsevan juntan asettamat vapauden ja ihmisoikeuksien käytön" tukahduttavat rajoitukset ", jotka tulivat valtaan vuonna 2014 tapahtuneen sotilaallisen vallankaappauksen jälkeen. Yhteisessä esityksessä puhutaan" syvästä huolestumisesta ". kritisoi "heikkenevässä" ihmisoikeustilanteessa "kunnianloukkauksen vastaisten" lakien "kasvavaa vakavuutta" ja herättää huolta siirtotyöläisten ahdingosta ", joita ei juurikaan suojella". Puolueiden välinen päätöslauselma hyväksyttiin äänin 581 puolesta ja 35 vastaan. vastaan, 35 tyhjää vastaan, kehottaa myös Thaimaan viranomaisia ​​"aloittamaan mahdollisimman pian" paluun armeijasta siviilivaltaan ja laatimaan "selkeän suunnitelman" vapaita ja oikeudenmukaisia ​​"vaaleja varten. pitäisi odottaa "vapaakauppasopimuksessa ja kumppanuus- ja yhteistyösopimuksessa" niin kauan kuin sotilasjunta pysyy vallassa. "

ECR: n puolalainen jäsen Ryszard Czarnecki sanoi 30 minuutin keskustelun aikana: "Thaimaa on maa, jonka eurooppalaiset tunnemme hyvin, enimmäkseen lomakohteena ja aiemmin yhtenä Aasian taloustiikereistä. Poliittisesti se kuitenkin herättää paljon vähemmän kauniin kuvan, erityisesti viimeisten kolmen vuoden tapahtumien, mukaan lukien sotatilalain määrääminen, seurauksena.

"Demokratia ansaitsee takaisin. EU: n ei pitäisi vain seurata tätä tarkasti, vaan myös varmistaa, että tuleva taloudellinen yhteistyö Thaimaan kanssa liittyy suoraan siihen, noudattavatko Thaimaan viranomaiset ihmisoikeuksia." ALDE: n ruotsalainen jäsen Cecilia Wikstrom oli samaa mieltä ja sanoi: "Thaimaan kehitys vapauden ja ihmisoikeuksien alalla on hyvin huolestuttavaa. Thaimaalaiset ansaitsevat oikeuden valita elämäntapansa, mukaan lukien oikeuden valita poliittiset edustajat ja mahdollisuus elää demokratiassa. Siksi vetoan Thaimaan viranomaisia ​​kunnioittamaan oikeutta sananvapauteen ja ihmisoikeuksiin. "

Lisäkommentti tuli italialaiselta EFDD: n varajohtajalta Ignazio Corraolta, joka sanoi: "Aina kun ajattelemme Thaimaata, ajattelemme matkailukohdetta, mutta kukaan ei tunnu tietävän, mitä siellä todella tapahtuu tällä hetkellä. On selvää, että väkivaltaa ja sortoa viime vuoden vallankaappauksen jälkeen ja että joku, joka vastustaa juntaa, joutuu nyt vainotuksi ja vangittuna.

"EU pystyy edelleen painostamaan juntaa, käyttämään taloudellista voimaa ja poliittisia taitojamme työntämään sitä kohti demokratian palauttamista."

Italialainen sosialistinen Euroopan parlamentin jäsen Pier Panzeri julisti: "Thaimaassa on poliittinen kriisi ja maa, jossa ihmisoikeuksia ei ole täysin turvattu. YK on määritellyt kalatalousalan olosuhteet kuin nykyajan orjuus. Nämä kysymykset on käsiteltävä ja Tarvitaan myös uusi demokraattinen perustuslaki ja uusien vaalien päivämäärä. "

Lisäksi vihreiden saksalaisten Euroopan parlamentin jäsen Barbara Lochbihler sanoi: "Thaimaa on tärkeä kumppani EU: lle, ja EU voi olla ystävä kannustaessaan Thaimaan viranomaisia ​​käsittelemään ihmisoikeusloukkauksia, palaamaan demokraattiseen hallintoon mahdollisimman pian ja asettamaan Sanan- ja kokoontumisvapauden rajoitusten ja mielivaltaisten pidätysten on loputtava.

"YK: n mukaan kuluneen vuoden aikana on ollut 1,200 mielivaltaista pidätystä, joista monet on pidetty eristyksissä pyrkiessään muuttamaan käyttäytymistään. Laittoman kalastustoiminnan ja työolojen torjumiseksi on myös pyrittävä torjumaan niin, että monet työntekijät pidetään aluksilla ilman vuosipalkat. "

Thaimaassa muuttuvaa käyttäytymistä kutsutaan muuten "asenteen muuttamista" koskevaksi politiikaksi. Muualla hollantilainen EPP: n varapuheenjohtaja Jeroen Lenaers sanoi, että EU: n ensisijaisena tavoitteena tulisi olla "työntää juntta palaamaan demokraattiseen yhteiskuntaan ja esittämään sille aikataulu. Thaimaan ihmisoikeustilanteen heikkenemisestä on huolestuttavia raportteja. pitäisi olla huolissaan ".

Espanjalainen GUE-jäsen Tania Penas Gonzalez teki selväksi, että parlamentti "ei voi suvaita Thaimaan sotahallituksen pilkkaamista ihmisoikeuksien vuoksi, koska se vaarantaa demokratian edistämistoimet koko alueella. Thaimaan siirtotyöläisten olosuhteet ja heidän kohtaamansa väärinkäytökset ovat myös "Hän sanoi, että vapaakauppasopimusneuvottelut Thaimaan kanssa on keskeytettävä samoin kuin asevienti EU: sta.

Hän vaati myös, että "kaikki poliittisista syistä pidätetyt" vapautetaan välittömästi. EPP: n romanialainen europarlamentaarikko Christian Preda sanoi: "Thaimaan sosiaalikriisi on johtanut vallankumouksen vahvistumiseen. . Meillä on Euroopassa vahvat poliittiset siteet Thaimaahan, ja meidän on pakotettava juntta hyväksymään aikataulu uusille vaaleille. Perustuslain uudistaminen 20 kuukauden kuluessa ja vuoden 2017 vaalit eivät ole kansalaisten hyväksyttäviä. He haluavat palata demokratiaan heti kun mahdollista, joten thaimaalaisten on vielä tehtävä paljon kansainvälisen yhteisön luottamuksen palauttamiseksi. "

Toinen puhuja, tšekkiläisen EPP: n varapuheenjohtaja Stanislav Polcak sanoi: "Thaimaan viimeaikaista kehitystä ei voida missään nimessä pitää myönteisenä, mutta tunnelin päässä on valoa, esimerkiksi keväällä tehty päätös sotatilalain poistamiseksi. Valitettavasti junta tilanne on monimutkainen, ja siksi meidän pitäisi jatkaa oikeuksien väärinkäytösten seurantaa. "

Parlamentin jäsenet kehottivat EU: ta myös painostamaan britti Andy Hallin, ihmisoikeusaktivistin "välitöntä vapauttamista", joka joutuu oikeudenkäyntiin 19. lokakuuta ja joutuu seitsemän vuoden vankeuteen ja 10 miljoonan euron sakkoon "orjamaisten" olosuhteiden paljastamisesta. maan työntekijöille. Hall tutki vuonna 2012 Finnwatchia Burman siirtotyöläisten olosuhteista Thaimaan eteläisen ananankäsittelyyrityksen Natural Fruit -yrityksen johtamassa jalostuslaitoksessa. Luonnollinen hedelmä nosti sitten Hallia vastaan ​​siviili- ja rikosoikeudellisia kunnianloukkauksia. Hänen tapauksensa korostivat useat varajäsenet, mukaan lukien brittiläinen sosialistinen Euroopan parlamentin jäsen Anneliese Dodds, joka sanoi, että hänellä oli "vain ollut rohkeutta laatia raportti Thaimaan työntekijöiden oikeuksien loukkauksista".

Hän lisäsi: "Syytteet ovat täysin perusteettomia, ja tänään kehotan Thaimaan viranomaisia ​​luopumaan kaikista syytteistä häntä vastaan." Hänen vihjeensä kannatti vihreiden varapuheenjohtaja Heidi Hautala, joka sanoi: "Tuen täysin kollegaani - ihmisoikeuksien puolustajilla, kuten Andy Hallilla, on oltava vapaus ja oikeus paljastaa tällaiset rikkomukset. YK: n raportissa vuodelta 2013 todettiin, että orja- samanlaiset käytännöt ovat Thaimaassa todellisuutta. Hallin kaltaisia ​​ihmisiä tulisi suosia, ei vangita. Oikeudellisen häirinnän häntä vastaan ​​pitäisi lopettaa ja EU: n on aloitettava tutkimus luonnonhedelmiä vastaan. "

EPP: n romanialainen jäsen Csaba Sogor sanoi: "Poliittiset ryhmät vaativat Thaimaan tilanteen normalisointia ja perustuslain hyväksymistä välittömästi. EU on Thaimaan toiseksi suurin kauppakumppani, strateginen kumppani, ja EU voi ja sen täytyy tukea tätä prosessia. Mutta me ihmisoikeuksia, mukaan lukien työntekijöiden oikeuksia, rikotaan yhä enemmän, ja Andy Hallin tapaus on oireenmukaista siellä vallitsevaan tilanteeseen. "

Keskustelun päätteeksi Stylianides kertoi jakavansa Euroopan parlamentin jäsenten "huolenaiheita joidenkin teollisuudenalojen, kuten kalastuksen, olosuhteista Thaimaassa, sanoen:" Olemme hyvin tietoisia tästä ongelmasta. Otamme sen yhteyttä Thaimaan viranomaisten kanssa ja tehostamme työmme ihmisoikeuksien väärinkäytöksiä torjuvien, kuten Andy Hallin, aseman seuraamiseksi.

"EU on seurannut tiiviisti Andy Hallin tilannetta jonkin aikaa. Thaimaassa sijaitseva valtuuskuntamme on järjestänyt tarkkailemaan hänen oikeudenkäyntiään tässä kuussa, ja seuraamme tapausta edelleen tiiviisti ja ilmaisemme huolenaiheita Thaimaan viranomaisten kanssa."

Ihmisoikeudet: Saudi-Arabia, Nigeria, Keski-Afrikan tasavalta ja Thaimaa

Kypros

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun, mikä vastaa 13 prosenttia maan elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) määrärahoista. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden täytäntöönpanon. Komissio hyväksyy lisämaksut Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten täytäntöönpanon perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 1.2 miljardia euroa, ja miljardi euroa on avustuksia ja 1 miljoonaa euroa lainoja. Tämän päivän maksu johtuu siitä, että ensimmäiset NextGenerationEU -lainausoperaatiot on viime aikoina toteutettu onnistuneesti. Vuoden loppuun mennessä komissio aikoo kerätä yhteensä 200 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa. Osana NextGenerationEU: ta RRF tarjoaa 80 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa.

Kyproksen suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä sekä vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. A lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading

Belgia

EU: n koheesiopolitiikka: Belgia, Saksa, Espanja ja Italia saavat 373 miljoonaa euroa terveys- ja sosiaalipalvelujen, pk -yritysten ja sosiaalisen osallisuuden tukemiseen

Julkaistu

on

Komissio on myöntänyt 373 miljoonaa euroa viidelle Euroopan sosiaalirahasto (ESR) ja Euroopan aluekehitysrahasto (EAKR) -operatiiviset ohjelmat Belgiassa, Saksassa, Espanjassa ja Italiassa auttamaan maita, joilla on koronaviruksen hätätilanne ja korjaus REACT-EU. Belgiassa Vallonian toimenpideohjelman muutoksen myötä 64.8 miljoonaa euroa lisätään terveydenhuoltopalveluja ja innovaatioita varten tarkoitettujen lääkinnällisten laitteiden hankintaan.

Rahastolla tuetaan pieniä ja keskisuuria yrityksiä (pk-yrityksiä) sähköisen kaupankäynnin, kyberturvallisuuden, verkkosivustojen ja verkkokauppojen kehittämisessä sekä alueellista vihreää taloutta energiatehokkuuden, ympäristönsuojelun, älykkäiden kaupunkien ja vähähiilisen energian avulla. julkiset infrastruktuurit. Saksassa, Hessenin osavaltiossa, 55.4 miljoonaa euroa tuetaan terveyteen liittyvää tutkimusinfrastruktuuria, diagnostiikkakapasiteettia ja innovointia yliopistoissa ja muissa tutkimuslaitoksissa sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatioinvestointeja ilmasto- ja kestävän kehityksen aloilla. Tällä muutoksella tuetaan myös pk-yrityksiä ja aloitusrahastoja sijoitusrahaston kautta.

Sachsen-Anhaltissa 75.7 miljoonaa euroa helpottaa pk-yritysten ja instituutioiden yhteistyötä tutkimuksen, kehityksen ja innovoinnin alalla, ja tarjota investointeja ja käyttöpääomaa koronaviruskriisistä kärsineille mikroyrityksille. Lisäksi varat mahdollistavat investoinnit yritysten energiatehokkuuteen, tukevat pk -yritysten digitaalista innovaatiota ja hankkivat digitaalisia laitteita kouluille ja kulttuuri -instituutioille. Italiassa kansallinen toimenpideohjelma '' Sosiaalinen osallisuus '' saa 90 miljoonaa euroa edistääkseen vakavaa aineellista puutetta, kodittomuutta tai äärimmäistä syrjäytymistä kokeneiden ihmisten sosiaalista integroitumista '' Asuminen ensin '' -palvelujen avulla, joissa yhdistyvät välittömän asumisen tarjoaminen mahdollistaviin sosiaalisiin ja työvoimapalveluihin .

Mainos

Espanjassa Castilla y Leónin ESR-toimenpideohjelmaan lisätään 87 miljoonaa euroa itsenäisten ammatinharjoittajien ja työntekijöiden tukemiseksi, joiden työsopimus keskeytettiin tai sitä lyhennettiin kriisin vuoksi. Rahat auttavat myös vakavasti kärsineitä yrityksiä välttämään lomautuksia, etenkin matkailualalla. Lopuksi varoja tarvitaan, jotta keskeiset sosiaalipalvelut voivat jatkaa turvallista toimintaa ja varmistaa koulutuksen jatkuvuus koko pandemian ajan palkkaamalla lisähenkilöstöä.

REACT-EU on osa Seuraava sukupolviEU ja tarjoaa 50.6 miljardin euron lisärahoituksen (käypinä hintoina) koheesiopolitiikan ohjelmille vuosien 2021 ja 2022 aikana. Toimenpiteissä keskitytään tukemaan työmarkkinoiden sietokykyä, työpaikkoja, pk-yrityksiä ja pienituloisia perheitä sekä luomaan tulevaisuuden kannalta perusta vihreät ja digitaaliset siirtymät ja kestävä sosioekonominen elpyminen.

Mainos

Continue Reading

Euroopan komissio

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Saksalle 2.25 miljardin euron ennakkomaksut

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Saksalle 2.25 miljardia euroa ennakkomaksuna, mikä vastaa 9 prosenttia maan elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) määrärahoista. Tämä vastaa Saksan elvytys- ja selviytymissuunnitelmassaan pyytämää ennakkomaksua. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Saksan elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden toteuttamisen. Komissio hyväksyy lisämaksut Saksan elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten toteuttamisen perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 25.6 miljardia euroa, joka koostuu kokonaan avustuksista. Maksaminen seuraa NextGenerationEU: n ensimmäisten lainaustoimien viimeaikaista onnistunutta toteuttamista. Vuoden loppuun mennessä komissio aikoo kerätä yhteensä 80 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa. Osana NextGenerationEU: ta RRF tarjoaa 723.8 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa. Saksan suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä ja vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. Koko lehdistötiedote on saatavilla tätä.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa