Liity verkostomme!

EU

Euroopan poliitikot tyytymättömiä ihmisoikeusrikkomuksista ja vapauksien Ukrainassa

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

140308-ukraine-protests-03_28495d96723b0a298deeac475152b96bRyhmä kreikkalaisia ​​parlamentin jäseniä, entisiä ministereitä toimittajien mukana, vieraili kahden päivän vierailulla Odessassa - Bessarabian historiallisen alueen sydämessä - paikallisen kansalaisjärjestön kutsusta tutustumaan Ukrainan nykyiseen kehitykseen maan pro -Euroopan kurssi sekä tilanne Ukrainan kreikkalaisen vähemmistön kanssa. 

Ensimmäisen päivän Odessassa ja tapaamisissa paikallisten kreikkalaisten vähemmistöjen edustajien kanssa he havaitsivat, että etnisten kreikkalaisten kulttuurisia ja muita oikeuksia ei kunnioiteta kunnolla, etenkään äidinkielisen koulutuksen oikeutta. Valtio ei tue muutamia kreikkalaisia ​​kouluja alueella, ja niillä on myös monia esteitä omaisuuden ja perintöoikeuksien rekisteröinnissä.

On monia muita sääntöjenvastaisuuksia, jotka vaikeuttavat kreikkalaisten klubien, järjestöjen ja kulttuurilaitosten normaalia toimintaa. Kreikan vierailijat mainitsivat myös tosiasian, että heidän tapaamisensa paikallisten kreikkalaisten kanssa vaikutelman Ukrainan viranomaisten jatkuvasta painostuksesta ja häirinnästä - mikä oli osittain vahvistettu yksityisissä keskusteluissa joidenkin Odessan kreikkalaisten kanssa.

Mainos

Kreikan entinen varapuolustusministeri ja entinen kansanedustaja Konstantinos Isychos mainitsi myös ongelman, joka koskee etnisten kreikkalaisten asevelvollisuutta Ukrainan asevoimiin ja heidän lähettämistä maan kaakkoisosaan eturintamaan kapinallisten Donbassin kanssa.

Hän huomautti, että paikalliset kreikkalaiset ja muut vähemmistöjen edustajat "eivät halunneet tappaa veljiään". Kreikan parlamentin jäsen Vasilis Chatzilambrou sanoi, että hän ja hänen kollegansa ilmoittivat jo Kreikan parlamentille ja Kreikan parlamentin jäsenille Euroopan parlamentissa huolestuneisuudestaan ​​kreikkalaisen vähemmistön tilaan Ukrainassa.

Vierailun viimeinen päivä toi Kreikan valtuuskunnalle lisää yllätyksiä ja ongelmia, kun he huomasivat aamulla, että jonkun radikaalin organisaation jäsenet, jotka kantavat lähes isänmaallisia iskulauseita, yksinkertaisesti estävät heidät hotellissa. Sinä päivänä valtuuskunnan piti osallistua Odessan pyöreän pöydän keskusteluun, jossa heidän oli tarkoitus keskustella Ukrainan demokraattisen kehityksen kysymyksistä ja erityisesti Odessan ja lähialueiden kreikkalaisen vähemmistön tilanteesta yhdessä paikallisten virkamiesten, kreikkalaisen yhteisön jäsenten, toimittajien kanssa. . Tämän eston ja koko tapahtuman varaavan konferenssisalin "odottamattoman" poistamisen vuoksi koko tapahtuma peruutettiin.

Mainos

Heidän avunpyyntönsä poliisille jätettiin yksinkertaisesti huomiotta. Ainoastaan ​​Kreikan Odessan konsulaatin diplomaattien avulla he onnistuivat lähtemään hotellista diplomaattisilla autoilla. Pyöreän pöydän paikallisten järjestäjien mukaan Ukrainan turvallisuuspalvelu (SBU) pidätti useita ihmisiä, jotka auttoivat vierailun järjestämisessä ja "neuvoivat" muita keskustelun osanottajia pysymään poissa tapahtumasta.

Kreikan edustajat ilmaisivat kuitenkin pettymyksensä operaation niin skandaalista päättymisestä toisen päivän lopussa tehdyissä muutamissa haastatteluissa, mukaan lukien yksi Odessan TV-kanavista. Kreikan parlamentin jäsen Vasilis Chatzilambrou on todennut, että "Ukrainan tilanne ei kehity demokratian hyväksi ja Ukrainassa ei kunnioiteta perusihmisoikeuksia, etenkään kokoontumisoikeutta".

Tämän lausunnon ovat jakaneet muut lähetystön jäsenet, entiset ministerit ja parlamentin jäsenet Konstantinos Isychos ja Nadia Valavani. Heitä kaikkia hämmästytti se, että he eivät kyenneet "liikkumaan vapaasti kaupungissa, tapaamaan ihmisiä ja osallistumaan avoimiin ja ilmaisiin keskusteluihin".

Skandaali Kreikan korkean tason valtuuskunnan kanssa on jo saatettu laajalle yleisön tietoon Kreikan sisällä, ja siitä on tullut räikeä uutinen paikallisessa mediassa. Kreikan edustajat ovat myös ilmoittaneet kollegoilleen Euroopan parlamentissa skandaalista ja pyytäneet heitä pohtimaan sitä vakavasti. Kreikan osapuoli aikoo lähettää Kiovan suurlähetystönsä kautta mielenosoituksen "Kreikan edustajien epäasianmukaisesta kohtelusta Odessassa".

Euroopan komissio

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Slovenialle 231 miljoonan euron ennakkomaksun

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Slovenialle 231 miljoonaa euroa ennakkomaksuna, mikä vastaa 13 prosenttia maan avustuksista elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) puitteissa. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Slovenian elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden täytäntöönpanon. Komissio sallii lisämaksujen suorittamisen Slovenian elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten täytäntöönpanon perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 2.5 miljardia euroa, joka koostuu 1.8 miljardista eurosta avustuksia ja 705 miljoonaa euroa lainoja. Tämän päivän maksu johtuu siitä, että ensimmäiset NextGenerationEU -lainausoperaatiot on viime aikoina toteutettu onnistuneesti. Komissio aikoo vuoden loppuun mennessä kerätä yhteensä 80 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa.

RRF on NextGenerationEU: n ydin, joka tarjoaa 800 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa. Slovenian suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä sekä vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. A lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading

Kypros

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun, mikä vastaa 13 prosenttia maan elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) määrärahoista. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden täytäntöönpanon. Komissio hyväksyy lisämaksut Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten täytäntöönpanon perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 1.2 miljardia euroa, ja miljardi euroa on avustuksia ja 1 miljoonaa euroa lainoja. Tämän päivän maksu johtuu siitä, että ensimmäiset NextGenerationEU -lainausoperaatiot on viime aikoina toteutettu onnistuneesti. Vuoden loppuun mennessä komissio aikoo kerätä yhteensä 200 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa. Osana NextGenerationEU: ta RRF tarjoaa 80 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa.

Kyproksen suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä sekä vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. A lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading

Belgia

EU: n koheesiopolitiikka: Belgia, Saksa, Espanja ja Italia saavat 373 miljoonaa euroa terveys- ja sosiaalipalvelujen, pk -yritysten ja sosiaalisen osallisuuden tukemiseen

Julkaistu

on

Komissio on myöntänyt 373 miljoonaa euroa viidelle Euroopan sosiaalirahasto (ESR) ja Euroopan aluekehitysrahasto (EAKR) -operatiiviset ohjelmat Belgiassa, Saksassa, Espanjassa ja Italiassa auttamaan maita, joilla on koronaviruksen hätätilanne ja korjaus REACT-EU. Belgiassa Vallonian toimenpideohjelman muutoksen myötä 64.8 miljoonaa euroa lisätään terveydenhuoltopalveluja ja innovaatioita varten tarkoitettujen lääkinnällisten laitteiden hankintaan.

Rahastolla tuetaan pieniä ja keskisuuria yrityksiä (pk-yrityksiä) sähköisen kaupankäynnin, kyberturvallisuuden, verkkosivustojen ja verkkokauppojen kehittämisessä sekä alueellista vihreää taloutta energiatehokkuuden, ympäristönsuojelun, älykkäiden kaupunkien ja vähähiilisen energian avulla. julkiset infrastruktuurit. Saksassa, Hessenin osavaltiossa, 55.4 miljoonaa euroa tuetaan terveyteen liittyvää tutkimusinfrastruktuuria, diagnostiikkakapasiteettia ja innovointia yliopistoissa ja muissa tutkimuslaitoksissa sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatioinvestointeja ilmasto- ja kestävän kehityksen aloilla. Tällä muutoksella tuetaan myös pk-yrityksiä ja aloitusrahastoja sijoitusrahaston kautta.

Sachsen-Anhaltissa 75.7 miljoonaa euroa helpottaa pk-yritysten ja instituutioiden yhteistyötä tutkimuksen, kehityksen ja innovoinnin alalla, ja tarjota investointeja ja käyttöpääomaa koronaviruskriisistä kärsineille mikroyrityksille. Lisäksi varat mahdollistavat investoinnit yritysten energiatehokkuuteen, tukevat pk -yritysten digitaalista innovaatiota ja hankkivat digitaalisia laitteita kouluille ja kulttuuri -instituutioille. Italiassa kansallinen toimenpideohjelma '' Sosiaalinen osallisuus '' saa 90 miljoonaa euroa edistääkseen vakavaa aineellista puutetta, kodittomuutta tai äärimmäistä syrjäytymistä kokeneiden ihmisten sosiaalista integroitumista '' Asuminen ensin '' -palvelujen avulla, joissa yhdistyvät välittömän asumisen tarjoaminen mahdollistaviin sosiaalisiin ja työvoimapalveluihin .

Mainos

Espanjassa Castilla y Leónin ESR-toimenpideohjelmaan lisätään 87 miljoonaa euroa itsenäisten ammatinharjoittajien ja työntekijöiden tukemiseksi, joiden työsopimus keskeytettiin tai sitä lyhennettiin kriisin vuoksi. Rahat auttavat myös vakavasti kärsineitä yrityksiä välttämään lomautuksia, etenkin matkailualalla. Lopuksi varoja tarvitaan, jotta keskeiset sosiaalipalvelut voivat jatkaa turvallista toimintaa ja varmistaa koulutuksen jatkuvuus koko pandemian ajan palkkaamalla lisähenkilöstöä.

REACT-EU on osa Seuraava sukupolviEU ja tarjoaa 50.6 miljardin euron lisärahoituksen (käypinä hintoina) koheesiopolitiikan ohjelmille vuosien 2021 ja 2022 aikana. Toimenpiteissä keskitytään tukemaan työmarkkinoiden sietokykyä, työpaikkoja, pk-yrityksiä ja pienituloisia perheitä sekä luomaan tulevaisuuden kannalta perusta vihreät ja digitaaliset siirtymät ja kestävä sosioekonominen elpyminen.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa