Liity verkostomme!

EU

Saharov-palkinto: Vuoden 2015 ehdokkaat on esitetty

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

20140922PHT67505_originalParlamentin vuoden 2015 Saharov-palkinnon ehdokkaat esitettiin virallisesti 28. syyskuuta ulko- ja kehitysvaliokuntien ja ihmisoikeuksien alivaliokunnan yhteisessä kokouksessa. Saharov-palkinto myönnetään vuosittain sellaisten poikkeuksellisten henkilöiden kunniaksi, jotka torjuvat suvaitsemattomuutta, fanatismia ja sortoa. Voittaja valitaan lokakuun lopulla.

"Tämän vuoden ehdokkaat liittyvät moniin arkaluontoisiin kysymyksiin: korruptio, vallan väärinkäyttö, ajatuksen ja sananvapaus, naisten emansipaatio. Nämä ovat kaikki syitä, joita pidämme äärimmäisen tärkeinä ", totesi EPP: n romanialainen jäsen, Cristian Dan Preda ihmisoikeuksien alivaliokunnan varapuheenjohtaja totesi istunnon avatessaan.

Vuoden 2015 Saharov-palkinnon ehdokkaat

Mainos

Raif Badawi, Saudi-Arabian bloggaaja ja Free Saudi Liberals -sivuston kirjoittaja, joka tuomittiin 10 vuodeksi vankeuteen, 1,000 XNUMX ripselle ja moneen sakkoon islamilaisten arvojen loukkaamisesta verkkosivustollaan. Badawin nimittivät S&D, ECR ja Vihreät / EFA.

"En voi kuvitella, että joku täällä tänään voisi olla sidottu julkisesti ja röyhkeä pelkästään rohkeuden ja oman mielipiteensä ilmaisun vuoksi. Nimittämällä Raif Badawi haluamme kunnioittaa kaikkia niitä, jotka taistelevat sananvapauden puolesta maailmassa ”, sanoi italialainen parlamentin jäsen Pier Antonio Panzeri (S&D).

ECR: n Polichin jäsen Anna Fotyga selitti, että "ECR-ryhmä tukee ehdokkuutta", kun taas Tamás Meszerics (Vihreät, Unkari) sanoi, että Badawi on bloggaajana yhdessä maailman sortavimmista järjestelmistä symboli taistelusta sananvapaus. "Eurooppa ei voi enää pysyä hiljaisena, kun ihmiset joutuvat kidutuksen tai kuoleman kohteeksi pelkästään ajatustensa ilmaisemiseksi Saudi-Arabiassa."

Mainos

Venezuelan poliittiset vangit samoin kuin Venezuelan demokraattinen oppositio, jota edustaa Mesa de la Unidad Democrática, vuonna 2008 perustettu vaaliliitto Mesa de la Unidad Democrática, joka yhdistää presidentti Hugo Chávezin poliittisen puolueen opposition. Ehdokkaat ovat PPE- ja ALDE-parlamentin jäsenet Dita Charanzová ja Fernando Maura Barandiarán.

Parlamentin EPP-ryhmän puolesta espanjalainen europarlamentaarikko Luis de Grandes Pascual sanoi: "Vaikka hallitus (Venezuelassa) valittiin demokraattisesti, se harjoittaa tällä hetkellä totalitaarista valvontaa väestössä. Tämä kollektiivinen ryhmä on osa Venezuelan demokraattista oppositiota; he kamppailevat ja taistelevat oikeuksiensa käyttämiseksi. "

Fernando Maura Barandiarán (Espanja) sanoi, että Saharov-palkinnon myöntäminen demokraattiselle oppositiolle olisi tapa tukea ja tarjota jonkinlaista suojaa liikkeelle.

Edna Adan Ismail, somalilaisaktivisti naisten sukuelinten silpomisen poistamiseksi ja entinen hallituksen ministeri. Hän on Edna Adanin synnytyssairaalan johtaja ja perustaja Hargeisassa Somalimaassa (Somalia). Nimeä EFDD.

James Carver (EFDD, Iso-Britannia) sanoi: "Monien sukulaistensa rinnalla Edna kirjaimellisesti rullasi hihansa (…) muuttaen kotimaahansa harvinaiseksi menestystarinaksi Afrikan sarvella. (…) Hänen sinnikkyytensä ja päättäväisyytensä ovat johtaneet huomattaviin parannuksiin naisten roolissa modernissa Somalimaan yhteiskunnassa. "

Boris Nemtsov, venäläinen fyysikko, entinen varapääministeri ja oppositiopoliitikko, joka murhattiin Moskovassa helmikuussa 2015. Nimeä ALDE.

Urmas Paet (ALDE, Viro) kuvasi Nemtsovia ”Venäjän kansalaisyhteiskunnan johtavana persoonana, joka työskenteli demokraattisen, vauraan ja rauhallisen Venäjän hyväksi. (…) Oppositiojohtajana ja kansalaisyhteiskunnan aktivistina hän työskenteli paljastamaan korruptiota ja poliittisen vallan väärinkäyttöä Venäjällä. (…) Ja hän maksoi siitä elämästään. ”

Nadiya Savchenko, ukrainalainen sotilaslentäjä, Verhovna Radan ja Ukrainan valtuuskunnan jäsen Euroopan neuvoston parlamentaarisessa edustajakokouksessa, joka vangittiin 18. kesäkuuta 2014 ja siirrettiin laittomasti Venäjälle. Nimeä ECR.

Anna Fotyga kutsui häntä "erinomaiseksi naiseksi" ja "symboliksi" yli 150 muulle vankille, jotka Venäjä otti Krimin liittämisen jälkeen.

Kolme ilmiantajaa: Edward Snowden, tietotekniikan asiantuntija, joka työskenteli urakoitsijana Yhdysvaltain kansallisessa turvallisuusvirastossa ja vuodatti tiedotteita joukkotarkkailuohjelmistaan ​​lehdistölle; Antoine Deltour, entinen Price Waterhouse Coopers -tilintarkastaja, joka paljasti toimittajille salaisia ​​veropäätöksiä monikansallisten yritysten kanssa Luxemburgissa; ja Stéphanie Gibaud, jotka paljastivat UBS AG: n veronkierron ja rahanpesun. Nimeä GUE / NGL.

Saksalainen GUE / NGL-jäsen Fabio de Masi sanoi, että "he nostivat verhon eivätkä ole oikein, jos heiltä evätään heidän oikeutensa tai että heitä tuomitaan vankilaan".     

Saharov-palkinto

Saharov-palkinnon sananvapauden myönnetään vuosittain Euroopan parlamentti. Se perustettiin vuonna 1988 kunnioittaa yksilöiden ja organisaatioiden puolustaa ihmisoikeuksia ja perusvapauksia. Viime vuonna palkinnon sai Denis Mukwege.

Ehdokkaita Saharov-palkinnon voi tehdä poliittiset ryhmät tai vähintään 40 Mepit. Perustuen ehdokkaita, ulkoasiainvaliokunnan ja kehittäminen komiteoissa äänestää jatkoon kolme finalistia. Sen jälkeen puheenjohtajakokous, joka koostuu parlamentin puheenjohtaja ja johtajat poliittisten ryhmien, valitsee voittajan.

Aikataulu

28. syyskuuta 2015: Ehdokkaat esitetään virallisesti ulkoasiain- ja kehitysvaliokuntien ja ihmisoikeuksien alivaliokunnan kokouksessa Brysselissä.

15. lokakuuta 2015: Äänestys kolmesta finalistista ulkoasiain- ja kehitysvaliokuntien kokouksessa.

29. lokakuuta 2015: Euroopan parlamentin puheenjohtaja Martin Schulz ja poliittisten ryhmien johtajat päättävät, kenen pitäisi voittaa vuoden 2015 Saharov-palkinto.

16. joulukuuta 2015: Palkintoseremonia Strasbourgissa täysistunnon aikana.

Lisätietoa Saharov-palkinnon

Euroopan komissio

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Slovenialle 231 miljoonan euron ennakkomaksun

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Slovenialle 231 miljoonaa euroa ennakkomaksuna, mikä vastaa 13 prosenttia maan avustuksista elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) puitteissa. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Slovenian elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden täytäntöönpanon. Komissio sallii lisämaksujen suorittamisen Slovenian elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten täytäntöönpanon perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 2.5 miljardia euroa, joka koostuu 1.8 miljardista eurosta avustuksia ja 705 miljoonaa euroa lainoja. Tämän päivän maksu johtuu siitä, että ensimmäiset NextGenerationEU -lainausoperaatiot on viime aikoina toteutettu onnistuneesti. Komissio aikoo vuoden loppuun mennessä kerätä yhteensä 80 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa.

RRF on NextGenerationEU: n ydin, joka tarjoaa 800 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa. Slovenian suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä sekä vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. A lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading

Kypros

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun, mikä vastaa 13 prosenttia maan elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) määrärahoista. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden täytäntöönpanon. Komissio hyväksyy lisämaksut Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten täytäntöönpanon perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 1.2 miljardia euroa, ja miljardi euroa on avustuksia ja 1 miljoonaa euroa lainoja. Tämän päivän maksu johtuu siitä, että ensimmäiset NextGenerationEU -lainausoperaatiot on viime aikoina toteutettu onnistuneesti. Vuoden loppuun mennessä komissio aikoo kerätä yhteensä 200 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa. Osana NextGenerationEU: ta RRF tarjoaa 80 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa.

Kyproksen suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä sekä vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. A lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading

Belgia

EU: n koheesiopolitiikka: Belgia, Saksa, Espanja ja Italia saavat 373 miljoonaa euroa terveys- ja sosiaalipalvelujen, pk -yritysten ja sosiaalisen osallisuuden tukemiseen

Julkaistu

on

Komissio on myöntänyt 373 miljoonaa euroa viidelle Euroopan sosiaalirahasto (ESR) ja Euroopan aluekehitysrahasto (EAKR) -operatiiviset ohjelmat Belgiassa, Saksassa, Espanjassa ja Italiassa auttamaan maita, joilla on koronaviruksen hätätilanne ja korjaus REACT-EU. Belgiassa Vallonian toimenpideohjelman muutoksen myötä 64.8 miljoonaa euroa lisätään terveydenhuoltopalveluja ja innovaatioita varten tarkoitettujen lääkinnällisten laitteiden hankintaan.

Rahastolla tuetaan pieniä ja keskisuuria yrityksiä (pk-yrityksiä) sähköisen kaupankäynnin, kyberturvallisuuden, verkkosivustojen ja verkkokauppojen kehittämisessä sekä alueellista vihreää taloutta energiatehokkuuden, ympäristönsuojelun, älykkäiden kaupunkien ja vähähiilisen energian avulla. julkiset infrastruktuurit. Saksassa, Hessenin osavaltiossa, 55.4 miljoonaa euroa tuetaan terveyteen liittyvää tutkimusinfrastruktuuria, diagnostiikkakapasiteettia ja innovointia yliopistoissa ja muissa tutkimuslaitoksissa sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatioinvestointeja ilmasto- ja kestävän kehityksen aloilla. Tällä muutoksella tuetaan myös pk-yrityksiä ja aloitusrahastoja sijoitusrahaston kautta.

Sachsen-Anhaltissa 75.7 miljoonaa euroa helpottaa pk-yritysten ja instituutioiden yhteistyötä tutkimuksen, kehityksen ja innovoinnin alalla, ja tarjota investointeja ja käyttöpääomaa koronaviruskriisistä kärsineille mikroyrityksille. Lisäksi varat mahdollistavat investoinnit yritysten energiatehokkuuteen, tukevat pk -yritysten digitaalista innovaatiota ja hankkivat digitaalisia laitteita kouluille ja kulttuuri -instituutioille. Italiassa kansallinen toimenpideohjelma '' Sosiaalinen osallisuus '' saa 90 miljoonaa euroa edistääkseen vakavaa aineellista puutetta, kodittomuutta tai äärimmäistä syrjäytymistä kokeneiden ihmisten sosiaalista integroitumista '' Asuminen ensin '' -palvelujen avulla, joissa yhdistyvät välittömän asumisen tarjoaminen mahdollistaviin sosiaalisiin ja työvoimapalveluihin .

Mainos

Espanjassa Castilla y Leónin ESR-toimenpideohjelmaan lisätään 87 miljoonaa euroa itsenäisten ammatinharjoittajien ja työntekijöiden tukemiseksi, joiden työsopimus keskeytettiin tai sitä lyhennettiin kriisin vuoksi. Rahat auttavat myös vakavasti kärsineitä yrityksiä välttämään lomautuksia, etenkin matkailualalla. Lopuksi varoja tarvitaan, jotta keskeiset sosiaalipalvelut voivat jatkaa turvallista toimintaa ja varmistaa koulutuksen jatkuvuus koko pandemian ajan palkkaamalla lisähenkilöstöä.

REACT-EU on osa Seuraava sukupolviEU ja tarjoaa 50.6 miljardin euron lisärahoituksen (käypinä hintoina) koheesiopolitiikan ohjelmille vuosien 2021 ja 2022 aikana. Toimenpiteissä keskitytään tukemaan työmarkkinoiden sietokykyä, työpaikkoja, pk-yrityksiä ja pienituloisia perheitä sekä luomaan tulevaisuuden kannalta perusta vihreät ja digitaaliset siirtymät ja kestävä sosioekonominen elpyminen.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa