Liity verkostomme!

EU

Pakolaiskriisin hallinta: Budjettitoimenpiteet Euroopan muuttoliikeagendan puitteissa

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Päiviä sen jälkeen, kun komission jäsenten kollegio esitti joukon ensisijaisia ​​toimia, jotka on toteutettava pakolaiskriisin hallitsemiseksi seuraavan kuuden kuukauden aikana, Euroopan komissio on tänään tehnyt ensimmäisen joukon konkreettisia ehdotuksia 1.7 miljardin euron EU-rahoituksesta vuosina 2015 ja 2016 pakolaiskriisin ratkaisemiseksi - rahat EU: n valtion- ja hallitusten päämiehet sitoutuivat vastaamaan viime viikolla. Rahalla tarjotaan hätäapua eniten kärsineille EU: n jäsenvaltioille, lisätään henkilöstöä EU: n eturivin virastoissa ja tarjotaan apua ja humanitaarista apua kolmansissa maissa. Komissio luottaa nyt budjettivallan käyttäjään - parlamenttiin ja neuvostoon - nopeuttamaan näiden toimenpiteiden hyväksymistä, kuten he sitoutuivat tekemään viime viikolla.

Tämän päivän (30. syyskuuta) ehdotuksiin sisältyy 801.3 miljoonaa euroa vuodelle 2015, ja ne rahoitetaan osittain uudella rahoituksella ehdotetun lisätalousarvioesityksen muodossa vuodeksi 2015. Tältä osin komissio ehdottaa jäsenille 330.7 miljoonan euron lisäsitoumuksia. toteaa. Toiseksi komissio ehdottaa varojen siirtämistä muilta alueilta. Tätä varten komissio ennakoi 70.6 miljoonaa euroa muista ohjelmista ja toimista ja 400 miljoonaa euroa, jotka oli alun perin tarkoitettu humanitaariseen apuun ja Euroopan naapuruuspolitiikan rahoittamiseen.

Toinen ehdotussarja jäljellä olevasta 900 miljoonasta eurosta vuodelle 2016 ilmoitti viime viikolla sisällytetään tarkistukseen vuoden 2016 talousarvioesitykseen lokakuussa 2015.

Mainos

Euroopan komission puheenjohtaja Jean-Claude Juncker sanoi: "Euroopan komissio on työskennellyt johdonmukaisesti ja jatkuvasti koordinoidun eurooppalaisen vastauksen saavuttamiseksi pakolaisten ja muuttoliikkeen alalla. Olemme saavuttaneet paljon lyhyessä ajassa. Ja jatkamme työtä yhteisten, eurooppalaisten ratkaisujen saamiseksi. "

Talousarvion ja henkilöstöministerin varapresidentti Kristalina Georgieva sanoi: "Eurooppa on edessään viime aikojen historiansa suurimpien kriisien seurausten kanssa. Olemme toimineet nopeasti kohdistaaksemme resurssimme prioriteetteihin, kaksinkertaistamalla pakolaisille ja vastaanottavia yhteisöjä varten käytettävissä olevat EU-varat Käytämme EU: n talousarviota nopeasti ja joustavasti kriisiin vastaamiseksi. "   

Viime viikolla Euroopan komissio sitoutui vahvistamaan taloudellista tukeaan kriisille. Ensimmäisessä vaiheessa loppuvuoden 2015 aikana komissio käyttää 801.3 miljoonaa euroa seuraavien ensisijaisten toimien tukemiseen:

Mainos
  • 100 miljoonaa euroa turvapaikka-, maahanmuutto- ja kotouttamisrahaston (AMIF) ja sisäisen turvallisuuden rahaston (ISF) vahvistamiseen hätäapuun eniten kärsineille EU: n jäsenvaltioille. Tämä on jo käytettyjen 73 miljoonan euron lisäksi;
  • 1.3 miljoonaa euroa kolmen asiaankuuluvan EU: n viraston rahoituksen lisäämiseen kattamaan 60 henkilöä Frontexissa, 30 Euroopan turvapaikka-asioiden tukivirastossa (EASO) ja 30 Europolissa vuonna 2015;
  • 300 miljoonaa euroa Euroopan naapuruusinstrumentin (ENI) vahvistamiseen, jotta EU: n alueellista erityisrahastoa voidaan lisätä vastauksena Syyrian kriisiin ja tarjota apua kolmansille maille, jotka vastaanottavat Syyriasta pakolaisia. Yhdessä 200 miljoonan euron siirron kanssa Syyrian erityisrahaston kokonaisrahoitus nousee yli 500 miljoonaan euroon. Jäsenvaltioiden rahoitusosuuksien on vastattava EU: n rahoitusta, jotta rahasto saavuttaisi vähintään yhden miljardin euron.
  • 200 miljoonaa euroa välittömien resurssien tarjoamiseen UNHCR: n ja Maailman ruokaohjelman sekä muiden asiaankuuluvien järjestöjen tarpeisiin pakolaisten auttamiseksi välittömästi. Nämä rahat on jo suunniteltu humanitaariseen apuun ja pelastuspalveluun, ja ne käytetään nyt erityisesti pakolaiskriisin ratkaisemiseen. Jäsenvaltioiden rahoitusosuuksien on vastattava EU: n rahoitusta.

Tämä on suurten summien (yli 300 miljoonaa euroa) vapautetaan vuonna 2015 ennakkomaksuna maahanmuuttoa ja rajoja koskevista monivuotisista varoista (yhteensä noin 7 miljardia euroa varattu vuosille 2014--2020).

Ehdotus noudattaa sopimusta EU: n seitsemän vuoden rahoitussuunnitelmasta. 801.3 miljoonaa euroa ei vaadi lisämaksuja jäsenvaltioiden puolesta vuonna 2015.

EU: n valtion- ja hallitusten päämiesten epävirallisessa kokouksessa 23. syyskuuta 2015 jäsenvaltiot suhtautuivat myönteisesti komission ehdotuksiin varojen käyttöönotosta EU: n talousarvioon ja sitoutunut vastaamaan heitä omiin panoksiinsa. Tähän sisältyy myös jo käyttöön otetut varat - EU käyttää jo miljardia euroa Turkille ja 1 miljoonaa euroa Serbialle ja entiselle Jugoslavian tasavallalle Makedonialle auttamaan naapureitamme selviytymään muuttoliikehaasteesta. Afrikan hätärahastoon, jonka EU: n rahoitusvarojen alkuperäinen pääomaosuus on 17 miljardia euroa, on lisäksi vastattava jäsenvaltioiden rahoitusosuuksia.

Seuraavat vaiheet

Lisäksi tämän vuoden lokakuussa komissio ehdottaa 900 miljoonan euron lisäystä vuoden 2016 talousarvioesitykseen seuraavien ensisijaisten toimien tukemiseksi vuonna 2016:

  • 600 miljoonaa euroa turvapaikka-, maahanmuutto- ja kotouttamisrahastolle ja sisäisen turvallisuuden rahastolle sekä Frontexin, EASOn ja Europolin henkilöstön lisäämiseen. Tämä olisi hätäsiirtojärjestelmälle suunniteltujen 780 miljoonan euron lisäksi;
  • 300 miljoonaa euroa humanitaarisen avun tarjoamiseksi Syyrian naapurimaissa ja muissa kolmansissa maissa isännöityille pakolaisille. Jäsenvaltioiden rahoitusosuuksien on vastattava EU: n rahoitusta.

Tausta

On 23 Huhtikuu 2014, Maltalla, Jean-Claude Juncker esitti viiden kohdan suunnitelmaa maahanmuutosta, kehottaa lisäämään solidaarisuutta EU: n muuttoliikepolitiikassa osana kampanjaa tulla Euroopan komission puheenjohtajaksi.

Virkaan tullessaan Euroopan komission puheenjohtaja Jean-Claude Juncker valtuutti muuttoliikkeestä vastaavan komission jäsenen työskentelemään uuden maahanmuuttopolitiikan parissa yhtenä EU: n 10 painopisteestä. Poliittiset suuntaviivatPoliittinen ohjelma, jonka perusteella valittujen Euroopan parlamentin komission.

On 13 toukokuuta 2015, Euroopan komissio esitteli Euroopan toimintasuunnitelman muuttoliikkeestä, jossa esitetään kattava lähestymistapa muuttoliikkeen hallinnan parantamiseen kaikilta osin.

Euroopan komissio esitti jo 27. toukokuuta 2015 a ensimmäinen täytäntöönpanotoimenpiteiden paketti Euroopan muuttoliikeagendan, mukaan lukien siirtämistä ja uudelleensijoittamista koskevat ehdotukset, ja EU: n toimintasuunnitelma maahanmuuttajien salakuljettajia vastaan.

25.-26. Kesäkuuta 2015 Eurooppa-neuvosto sopivat siirtyvän eteenpäin Euroopan komission muuttoliikeagendassa esittämien ehdotusten pohjalta, joissa keskitytään siirtämiseen ja uudelleensijoittamiseen, palauttamiseen ja yhteistyöhön lähtö- ja kauttakulkumaiden kanssa.

On 20 heinäkuu 2015, The Oikeus- ja sisäasioiden neuvosto sopivat toteuttavansa Euroopan muuttoliikeagendassa ehdotetut toimenpiteet, erityisesti siirtääkseen selvästi kansainvälisen suojelun tarpeessa olevat ihmiset Italiasta ja Kreikasta seuraavien kahden vuoden aikana, alkaen ensimmäisessä vaiheessa 32,256 22,504: sta, ja XNUMX XNUMX siirtymään joutuneen henkilön uudelleensijoittamisesta tarvitsevat kansainvälistä suojelua EU: n ulkopuolelta.

Komissio ehdotti 9. syyskuuta 2015 uusi toimenpidekokonaisuus, mukaan lukien hätäsiirtomekanismi 120,000 XNUMX pakolaiselle sekä konkreettiset välineet jäsenvaltioiden auttamiseksi hakemusten käsittelyssä, taloudellisten maahanmuuttajien palauttamisessa ja pakolaiskriisin perimmäisten syiden torjunnassa.

Jäsenvaltiot hyväksyivät 14. syyskuuta 2015 Päätös siirtää 40,000 XNUMX kansainvälistä suojelua selvästi tarvitsevaa pakolaista Italiasta ja Kreikasta.

On 23 syyskuu 2015, jäsenvaltiot tekivät päätöksen siirtää 120,000 XNUMX kansainvälistä suojelua selvästi tarvitsevaa pakolaista Italiasta, Kreikasta ja muista pakolaiskriisistä suoraan kärsineistä jäsenvaltioista.

Lisätietoja

MEMO / 15 / 5730: Kysymyksiä ja vastauksia: lisärahoitus pakolaiskriisin ratkaisemiseksi

Euroopan komission tiedonanto: Pakolaiskriisin hallinta: Euroopan muuttoliikeagendan mukaiset operatiiviset ja budjettitoimenpiteet

Eurooppalainen toimintaohjelma on Migration: Lainsäädäntöasiakirjat, tietolomakkeet ja lehdistöaineistot

Pääosasto Maahanmuutto- ja sisäasioiden Verkkosivu

Euroopan komissio

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Slovenialle 231 miljoonan euron ennakkomaksun

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Slovenialle 231 miljoonaa euroa ennakkomaksuna, mikä vastaa 13 prosenttia maan avustuksista elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) puitteissa. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Slovenian elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden täytäntöönpanon. Komissio sallii lisämaksujen suorittamisen Slovenian elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten täytäntöönpanon perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 2.5 miljardia euroa, joka koostuu 1.8 miljardista eurosta avustuksia ja 705 miljoonaa euroa lainoja. Tämän päivän maksu johtuu siitä, että ensimmäiset NextGenerationEU -lainausoperaatiot on viime aikoina toteutettu onnistuneesti. Komissio aikoo vuoden loppuun mennessä kerätä yhteensä 80 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa.

RRF on NextGenerationEU: n ydin, joka tarjoaa 800 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa. Slovenian suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä sekä vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. A lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading

Kypros

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun, mikä vastaa 13 prosenttia maan elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) määrärahoista. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden täytäntöönpanon. Komissio hyväksyy lisämaksut Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten täytäntöönpanon perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 1.2 miljardia euroa, ja miljardi euroa on avustuksia ja 1 miljoonaa euroa lainoja. Tämän päivän maksu johtuu siitä, että ensimmäiset NextGenerationEU -lainausoperaatiot on viime aikoina toteutettu onnistuneesti. Vuoden loppuun mennessä komissio aikoo kerätä yhteensä 200 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa. Osana NextGenerationEU: ta RRF tarjoaa 80 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa.

Kyproksen suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä sekä vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. A lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading

Belgia

EU: n koheesiopolitiikka: Belgia, Saksa, Espanja ja Italia saavat 373 miljoonaa euroa terveys- ja sosiaalipalvelujen, pk -yritysten ja sosiaalisen osallisuuden tukemiseen

Julkaistu

on

Komissio on myöntänyt 373 miljoonaa euroa viidelle Euroopan sosiaalirahasto (ESR) ja Euroopan aluekehitysrahasto (EAKR) -operatiiviset ohjelmat Belgiassa, Saksassa, Espanjassa ja Italiassa auttamaan maita, joilla on koronaviruksen hätätilanne ja korjaus REACT-EU. Belgiassa Vallonian toimenpideohjelman muutoksen myötä 64.8 miljoonaa euroa lisätään terveydenhuoltopalveluja ja innovaatioita varten tarkoitettujen lääkinnällisten laitteiden hankintaan.

Rahastolla tuetaan pieniä ja keskisuuria yrityksiä (pk-yrityksiä) sähköisen kaupankäynnin, kyberturvallisuuden, verkkosivustojen ja verkkokauppojen kehittämisessä sekä alueellista vihreää taloutta energiatehokkuuden, ympäristönsuojelun, älykkäiden kaupunkien ja vähähiilisen energian avulla. julkiset infrastruktuurit. Saksassa, Hessenin osavaltiossa, 55.4 miljoonaa euroa tuetaan terveyteen liittyvää tutkimusinfrastruktuuria, diagnostiikkakapasiteettia ja innovointia yliopistoissa ja muissa tutkimuslaitoksissa sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatioinvestointeja ilmasto- ja kestävän kehityksen aloilla. Tällä muutoksella tuetaan myös pk-yrityksiä ja aloitusrahastoja sijoitusrahaston kautta.

Sachsen-Anhaltissa 75.7 miljoonaa euroa helpottaa pk-yritysten ja instituutioiden yhteistyötä tutkimuksen, kehityksen ja innovoinnin alalla, ja tarjota investointeja ja käyttöpääomaa koronaviruskriisistä kärsineille mikroyrityksille. Lisäksi varat mahdollistavat investoinnit yritysten energiatehokkuuteen, tukevat pk -yritysten digitaalista innovaatiota ja hankkivat digitaalisia laitteita kouluille ja kulttuuri -instituutioille. Italiassa kansallinen toimenpideohjelma '' Sosiaalinen osallisuus '' saa 90 miljoonaa euroa edistääkseen vakavaa aineellista puutetta, kodittomuutta tai äärimmäistä syrjäytymistä kokeneiden ihmisten sosiaalista integroitumista '' Asuminen ensin '' -palvelujen avulla, joissa yhdistyvät välittömän asumisen tarjoaminen mahdollistaviin sosiaalisiin ja työvoimapalveluihin .

Mainos

Espanjassa Castilla y Leónin ESR-toimenpideohjelmaan lisätään 87 miljoonaa euroa itsenäisten ammatinharjoittajien ja työntekijöiden tukemiseksi, joiden työsopimus keskeytettiin tai sitä lyhennettiin kriisin vuoksi. Rahat auttavat myös vakavasti kärsineitä yrityksiä välttämään lomautuksia, etenkin matkailualalla. Lopuksi varoja tarvitaan, jotta keskeiset sosiaalipalvelut voivat jatkaa turvallista toimintaa ja varmistaa koulutuksen jatkuvuus koko pandemian ajan palkkaamalla lisähenkilöstöä.

REACT-EU on osa Seuraava sukupolviEU ja tarjoaa 50.6 miljardin euron lisärahoituksen (käypinä hintoina) koheesiopolitiikan ohjelmille vuosien 2021 ja 2022 aikana. Toimenpiteissä keskitytään tukemaan työmarkkinoiden sietokykyä, työpaikkoja, pk-yrityksiä ja pienituloisia perheitä sekä luomaan tulevaisuuden kannalta perusta vihreät ja digitaaliset siirtymät ja kestävä sosioekonominen elpyminen.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa