Liity verkostomme!

Katalonia

Katalonian äänestys: Espanjan pääministeri Rajoy "valmis vuoropuheluun"

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Mariano-Rajoy-REUTERS_ARAIMA20120803_0112_1Espanjan pääministeri Mariano Rajoy (Kuvassa) sanoo olevansa valmis kuuntelemaan Katalonian uutta aluehallitusta sunnuntain (27. syyskuuta) äänestysten separatistivoiton jälkeen - mutta ei keskustele Espanjan yhtenäisyydestä.

Separatistiliiton johtaja Artur Mas on sanonut pyrkivänsä nyt itsenäisen valtion luomiseen.

Hänen ryhmällä on enemmistö Katalonian parlamentissa, jos se pystyy tukemaan pienemmän separatistipuolueen.

Mainos

Kataloniassa on 7.5 miljoonaa ihmistä, ja se tuottaa noin viidenneksen Espanjan BKT: sta.

Madridin hallitus on vahvistanut vastustavansa irtautumista koskevaa äänestystä ja todennut, että nationalistit eivät saaneet enemmistöä Katalonian kansanäänestyksestä.

"Olen valmis kuuntelemaan ja puhumaan, mutta en millään tavalla lakia lakkauttamaan", Rajoy sanoi ensimmäisissä julkisissa huomautuksissaan sunnuntain vaalien jälkeen.

Mainos

"En aio puhua Espanjan yhtenäisyydestä tai suvereniteetista."

Tärkein separatistiliitto ja pieni itsenäisyyttä puolustava puolue voittivat 72 alueparlamentin 135 paikasta.

Separatistit saivat 47.8% annetuista äänistä.

Masin '' Junts pel Si '' -yhdistys on luvannut toteuttaa etenemissuunnitelman itsenäisen Katalonian valtion saavuttamiseksi 18 kuukauden kuluessa.

Katalonian tulevaisuuden odotetaan olevan ratkaiseva kysymys Espanjan joulukuussa pidettävissä vaaleissa.

Äänestysprosentti 78% oli ennätys Katalonian alueellisesta äänestyksestä.

Junts pel Si voitti 62 paikkaa. Se voi varmistaa parlamentaarisen enemmistön yhdistämällä äärivasemman separatistisen CUP-puolueen kanssa, joka sai 10 paikkaa.

Itsenäisyyttä puolustavat katalaanit väittävät, että heidän alueellaan tehdään epäoikeudenmukainen kauppa, mikä maksaa liian paljon veroja Madridille vastineeksi riittämättömistä valtion investoinneista. BKT: n osalta heidän alueellaan on Espanjan rikkain alue.

Itsenäisyyttä kannattavat puolueet sanoivat ennen äänestystä pitävän sitä tosiasiallisena kansanäänestyksenä riippumattomuudesta Espanjasta.

He väittävät, että Espanjan hallitus on jatkuvasti kieltäytynyt sallimasta laillisesti tunnustettua kansanäänestystä, jättäen huomiotta epävirallisen äänestyksen, joka tukee itsenäisyyttä marraskuussa 2014.

Mielipidetutkimukset viittaavat siihen, että suurin osa katalaaneista kannattaa itsenäisyyttä koskevaa kansanäänestystä, mutta eroavat siitä tasan.

Katalonia

Armahdukset eivät ole askel kohti kansanäänestystä, Espanja varoittaa Katalonian separatisteja

Julkaistu

on

By

Katalonian johtaja Jordi Cuixart pitää lippua Lledonersin vankilan edessä sen jälkeen, kun Espanjan hallitus ilmoitti armahduksen niille, jotka osallistuivat Katalonian epäonnistuneeseen vuoden 2017 itsenäisyystarjoukseen, Sant Joan de Vilatorradaan, lähellä Barcelonaa, Espanjassa 23. kesäkuuta 2021. REUTERS / Albert Gea

Espanjan hallitus ilmoitti keskiviikkona (23. kesäkuuta), että yhdeksälle vangittuun katalonian separatistijohtajalle annettu armahdus ei tarkoita, että se olisi valmis keskustelemaan alueen itsenäisyyttä koskevasta kansanäänestyksestä, kirjoittavat Inti Landauro ja Cristina Galan, Reuters.

Korkein oikeus antoi luvan vapauttaa yhdeksän poliitikkoa ja aktivistia sen jälkeen, kun hallitus hyväksyi armonhoitotoimenpiteen eleellä, jonka se toivoo edistävän vuoropuhelua alueen säilyttämiseksi osana Espanjaa. Lue lisää.

Mainos

Yhdeksän odotettiin lähtevän vankilasta myöhemmin keskiviikkona.

Heidät tuomittiin vuonna 2019 yhdeksästä 13 vuoteen kiihottamisesta ja julkisten varojen väärinkäytöstä luvattoman kansanäänestyksen jälkeen irtautumisesta, joka johti lyhytaikaiseen itsenäisyysjulistukseen ja Espanjan pahin poliittiseen kriisiin vuosikymmenien ajan.

Armahdukset ovat ehdollisia, ja julkisia tehtäviä hoitavien johtajien kielto on voimassa.

Mainos

"Kysymys ei ole pelkästään perustuslain vastainen, vaan se, että emme voi jatkaa murtamista Katalonian yhteiskunnassa", pääministeri Pedro Sanchez kertoi parlamentille vastaamalla separatististen lainsäätäjien vaatimuksiin uudesta Madridin hyväksymästä äänestä.

Samaan aikaan konservatiiviset oppositiopuolueet ovat toistuvasti vaatineet Sanchezia eroamaan armahdusten vuoksi väittäen, että liike heikentää Espanjan yhtenäisyyttä.

Mielipidetutkimukset osoittavat, että vain noin puolet Katalonian väestöstä suosii irtautumista Espanjasta.

Hallitus poisti myös noin 3,000 ihmisen yleisen armahduksen, jonka oikeustapaukset liittyivät vuoden 2017 kansanäänestykseen, johon kuuluisi myös Espanjasta paenneita poliitikkoja, kuten entinen Katalonian aluehallituksen johtaja Carles Puigdemont.

"Ei ole armahdusta, ei itsesääntelyä, vaan vuoropuhelua ja politiikkaa", sanoi aluepoliittinen ministeri Miquel Iceta.

Oikeusministeri Juan Carlos Campo sanoi, että Puigdemont oli edelleen pakolainen, jota tuomioistuimet etsivät.

Continue Reading

Katalonia

'' Vuoropuhelun hengessä '' Espanja anteeksi vankilassa olleille katalaanien separatisteille

Julkaistu

on

By

Espanjan pääministeri Pedro Sanchez (Kuvassa) sanoi, että hänen hallituksensa anteeksi tänään (2017. kesäkuuta) Katalonian epäonnistuneen vuoden 22 itsenäisyystarjouksen yhdeksälle vangitulle johtajalle, sanoen, että sovinnon etsiminen alueen kanssa on yleisen edun mukaista, kirjoittaa Joan Faus.

Mutta kun Sanchez puhui toivomuksista "vuoropuhelun ja yksimielisyyden hengestä", Barcelonan separatistit mielenosoittajat vaativat uutta itsenäisyyden kansanäänestystä, ja Madridin oppositiopuolueet uhkasivat haastaa armahdukset tuomioistuimessa.

"Päästäkseen sopimukseen jonkun on tehtävä ensimmäinen askel. Espanjan hallitus tekee ensimmäisen askeleen nyt", Sanchez kertoi tapahtumalle Katalonian pääkaupungissa, johon osallistui noin 300 Katalonian kansalaisyhteiskunnan jäsentä, mutta jonka itsenäisyyttä puolustava hallitus boikotoi.

Mainos

Mielipidekyselyjen mukaan lähes puolet Katalonian väestöstä haluaa itsenäisyyttä Espanjasta.

"Katalonia, katalaanit, me rakastamme sinua", Sanchez sanoi katalaaniksi puheessaan Barcelonan oopperatalossa.

Mutta liike voi olla epäsuosittu ja riskialtis.

Mainos

Äänestysten mukaan noin 60% espanjalaisista vastustaa poliitikkojen ja aktivistien vapauttamista. Oppositiopuolueet ovat sanoneet pyrkivänsä muuttamaan armahduksen.

"Lohdutus ei ole vaihtoehto, se on vain lykkääminen, joka antaa uuden voiman uhalle", konservatiivisen kansanpuolueen johtaja Pablo Casado sanoi Sanchezin ilmoituksen jälkeen.

Hallituksen lähteiden mukaan Sanchez lyö vetoa siitä, että hän voi käyttää talouden elpymistä ja onnistunutta COVID-19-rokotusohjelmaa seuraamaan seuraavaa epäsuosittu ja korjata mahdolliset vakuudet ennen kansallisia vaaleja vuonna 2023.

Hänen perintönsä, joka voi määritellä hänen perintönsä, on heikentää itsenäisyystyötä ja ratkaista Espanjan vuosikymmenien suurin poliittinen kriisi.

Mielenosoittajat huutavat iskulauseita vahingoittuneen espanjalaisen väkivallan partioauton vieressä Katalonian alueen talousministeriön rakennuksen aikana espanjalaisen poliisin tekemän raidan aikana Barcelonassa, Espanjassa 21. syyskuuta 2017. REUTERS / Jon Nazca
Katalonian separatistiaktivistit protestoivat Espanjan pääministeri Pedro Sanchezin kokouksen aikana suunnitelmista antaa armahdus tusinalle katalaanien separatistijohtajalle Gran Teatre del Liceussa, Barcelonassa, Espanjassa 21. kesäkuuta 2021. REUTERS / Albert Gea

Espanjan korkein oikeus tuomitsi vuonna 2019 yhdeksän Katalonian johtajaa heidän roolistaan ​​luvattomassa itsenäisyyden kansanäänestyksessä ja lyhytaikaisessa itsenäisyysjulistuksessa. Madrid vastasi tuolloin määräämällä suoraa valvontaa alueelle seitsemäksi kuukaudeksi vuosina 2017--2018.

Niihin kuuluvat Oriol Junqueras, Katalonian hallituksen varapäällikkö vuoden 2017 kansanäänestyksen aikana, joka tuomittiin 13 vuodeksi vankeuteen, ja Raul Romeva, joka tuomittiin 12 vuodeksi roolistaan ​​Katalonian ulkoasiainpäällikkönä.

"Emme odota, että itsenäisyyttä hakevat muuttavat ihanteitaan, mutta odotamme (he) ymmärtävän, ettei lain ulkopuolella ole tietä", Sanchez sanoi.

Ulkopuolella useita satoja separatisteja protestoi vaatien täyttä armahdusta, ja yksi yleisön jäsen keskeytti Sanchezin muutaman sekunnin ajan huutamalla "Independence".

"Armahdukset ovat pieni asia, totuus on, että he ovat ottaneet sananvapautemme kaikilla tasoilla, meillä on laillinen hallitus vankilassa tai maanpaossa, ja tämä on erittäin vakavaa demokratiassa", sanoi 61-vuotias Quima Albalate. yksi mielenosoittajista.

Toinen kutsui armahduksia "farssiksi".

Kaappi johtuu kumileima anteeksi tänään pidettävässä kokouksessaan, jonka pitäisi johtaa separatistien vapauttamiseen vankilasta muutama päivä myöhemmin.

Sanchezin tavoitteena on käynnistää neuvottelut keskus- ja aluehallituksen välillä.

Katalonian separatistinen hallituksen päämies Pere Aragones sanoi, että armahdukset olivat tervetullut ensimmäinen askel vuoropuhelun aloittamiseksi, mutta pitivät niitä riittämättöminä, mikä lupaa ajaa uutta, valtuutettua kansanäänestystä.

"Espanjan hallitus korjaa korkeimman oikeuden epäoikeudenmukaisen päätöksen", hän kertoi toimittajille sanoen, että äänestäminen ei ole rikos.

Vihreät / EFA suhtautuvat myönteisesti päätökseen, jonka heidän mielestään tehdään "suhteettoman tuomion ja lähes neljän vuoden epäoikeudenmukaisen vankeuden jälkeen". Vihreät / EFA-ryhmän puheenjohtajat Ska Keller ja Philippe Lamberts totesivat: "Tuemme voimakkaasti Espanjan edistyksellisen hallituksen päätöstä. Näiden armahdusten pitäisi olla ensimmäinen askel kohti uutta vuoropuhelun ja neuvottelujen vaihetta. Kannustamme Espanjan ja Katalonian hallitukset tarttumaan tähän tärkeään poliittiseen hetkeen siirtyäkseen kohti poliittista ratkaisua, jota olemme aina pyytäneet. Oikeuteen ja demokratiaan perustuva poliittinen ratkaisu. Laadittu vuoropuhelupöytä on hyvä tilaisuus siirtyä tähän suuntaan. "

Continue Reading

katalaani

Katalonian parlamentin jäsenet menettävät koskemattomuutensa salaisen Euroopan parlamentin äänestyksen jälkeen

Julkaistu

on

Clara Ponsati, Carles Puigdemont ja Toni Comin ovat Espanjan etsivät omalta osaltaan vuoden 2017 Katalonian itsenäisyyden kansanäänestyksessä

Euroopan parlamentti äänesti kolmen espanjalaisen Katalonian parlamentin jäsenen parlamentaarisen koskemattomuuden poistamiseksi vuoden 2017 aikana itsenäisyys työntää. Katalonian entinen presidentti Carles Puigdemont ja hänen entiset ministerinsä Clara Ponsati ja Toni Comin karkotetaan Brysseliin, ja Madrid voisi nyt aktivoida uudelleen Euroopan pidätysmääräykset, jotka Belgia on toistaiseksi hylännyt, kirjoittaa Greg Russell @National_Greg.

Viime yönä pidetyssä salaisessa äänestyksessä, joka paljastettiin vasta tänä aamuna, yli 400 parlamentin jäsentä äänesti koskemattomuuden kumoamiseksi, melkein 250 vastaan ​​ja yli 40 parlamentin jäsentä pidättyi.

Mainos

Puigdemontin odotetaan ottavan asian esille Euroopan yhteisöjen tuomioistuimessa sen jälkeen, kun tiedotusvälineille oli vuotanut parlamentin oikeudellisten asioiden valiokunnan raportti, jossa suositellaan heidän koskemattomuutensa poistamista.

Tämä on kolmas kerta, kun Espanjan korkein oikeus on yrittänyt luovuttaa niitä, kun aikaisemmat yritykset epäonnistuivat Skotlannissa, Belgiassa ja Saksassa.

Koskemattomuuden menettäminen ei vaikuta heidän asemaansa parlamentin jäsenenä, minkä he säilyttävät, kunnes heidät estetään virasta.

Mainos

Ponsatin lakimies Aamer Anwar twiitti: "@Europarl_EN häpeällinen äänestys antaa Espanjalle parlamentin jäsenten koskemattomuuden poistamiseksi. päällä"

Espanjan hallitus suhtautui välittömästi myönteisesti Euroopan unionin lainsäätäjän päätökseen oikeusvaltion voitoksi ja niitä vastaan, jotka pyrkivät murtamaan Koillis-alueen muusta Espanjasta.

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa