Liity verkostomme!

EU

Asettaminen EU: n asialistalla: seuraavan kuuden kuukauden aikana

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Eurooppalaista työ-markkinoillaLausunto: Catherine Feore

Kulunut vuosi on ollut jälleen yksi mustelma Euroopalle, kun taas Juncker on yrittänyt kovasti asettaa asialistaa uudelle komissiolle. LuxLeaksista Kreikan kriisiin liittyvät tapahtumat ovat varastaneet otsikot. Junckerin yllättävän rehellinen analyysi: "Eurooppa ei ole hyvässä paikassa". Pakolaiskriisi on saattanut pudottaa Kreikan otsikoista, mutta korkea työttömyys ja heikko kasvu kaikkialla Euroopassa eivät erityisesti EU: n ja euroalueen ongelmat ole varmasti hävinneet. Katsomme tulevaisuudessa joitain ulkoisia tekijöitä, jotka saattavat todella asettaa EU: n asialistan, ja tärkeimmät "aikataulun mukaiset" kehitykset, joita odotetaan seuraavan kuuden kuukauden aikana.

Ulkoiset voimat

Mainos

Näyttää siltä, ​​että keskustelun sanelevat jälleen EU: n valvomatta olevat voimat. Pakolaiskriisi jatkuu hitaasti. Kun maat sulkevat rajoja ja muilla on kohtuuton taakka, tarvitaan kiireellistä EU: n sopimusta. Juncker on vaatinut solidaarisuutta; Vaikka useat maat ovat sulkeneet rajansa, tässä kuumassa ilmapiirissä on suuri kysymysmerkki Schengenin tulevaisuudesta. Syyrian sodan poliittisen ratkaisun löytäminen näyttää olevan synkkä. Syyrian presidentti ja hänen vastavoimansa eivät ole keskustelukumppaneita, joiden kanssa länsi haluaa olla tekemisissä. Venäjän tuki presidentti Assadille lisää myös EU: n ja Venäjän välistä kuilua, vaikka näyttää yhä enemmän siltä, ​​että Assadin on oltava osa ratkaisua.

Ukrainan ja Venäjän välinen konflikti näyttää myös olevan läpäisemätön diplomaattiselle päätöslauselmalle, joka rikkoo jatkuvasti Minsk II: ta. Suuri kysymys, etenkin itäisempien Euroopan maiden kohdalla, on se, että eskaloituminen jatkuu. Tällä välin pysähtyminen vahingoittaa EU: n maataloutta, mutta auttaa ajamaan EU: n energiaunionisuunnitelmaa, erityisesti toimitusvarmuuden tarvetta.

Kehittyvien markkinoiden ongelmat lisäävät huolta maailmantaloudesta. Kiinan markkinoiden epävakaus kesällä on aiheuttanut huolta kasvun hidastumisesta edelleen ympäri maailmaa. Vaikutuksia on vaikea arvioida, mutta kun suurin osa BRICS-maista (Brasilia, Venäjä, Intia, Kiina ja Etelä-Afrikka) kamppailevat omien rakenteellisten ja kasvuongelmiensa kanssa, ei näytä siltä, ​​että ne voisivat elvyttää laajempaa taloutta .

Mainos

Lopuksi, EU: n sisällä on monia haasteita, Yhdistyneen kuningaskunnan uudelleenneuvottelut ennen Brexit-kansanäänestystä ja joukko Kreikasta Espanjaan järjestettyjä vaaleja, jotka - jos äskettäiset työväenpuolueen johtajien vaalit innoittavat - johtavat seismiseen muutokseen Euroopan poliittisessa ympäristössä.

Kasvu ja työpaikkojen luominen

Määrällinen keventäminen (QE) on nostanut varojen arvoa ja auttanut rahoitusalaa, mutta toistaiseksi ei ole ollut paljon merkkejä siitä, että likviditeetin kasvu olisi tehnyt paljon reaalitalouden saavuttamiseksi ja kasvun luomiseksi. Korkotaso on historiallisesti matala, inflaatio pysyy selvästi tavoitteen alapuolella ja työttömyys on itsepintaisesti korkea erityisesti nuorten kohdalla. Euroalueen ja kasvu- ja vakaussopimuksen rajoitteet tarkoittavat, että vaikka QE voi olla puutteellinen väline, se on suunnilleen ainoa, jota EU on valmis käyttämään.

Komission vastaus on Juncker-suunnitelma, sijoitusrahasto, joka käyttää varoja Euroopan rakenne- ja investointirahastosta, Horisontti 2020 -hankkeesta sekä lainoja ja takauksia Euroopan investointipankista ja rahastosta tavoitteenaan saada yli 240 miljardia euroa yksityisiä varoja. Juncker-suunnitelmassa toivotaan hyödyntävän osan laskevasta likviditeetistä merkittäviin investointeihin energiaan, liikenteeseen ja digitaaliseen infrastruktuuriin sekä tutkimukseen, mikä luo kasvua ja työpaikkoja. Ennätysajassa sovittu, siirrymme nyt toteutusvaiheeseen. Tarvittavan vaikutuksen aikaansaamiseksi nopea käyttöönottoaste helpottuu - mutta ellei ole tarpeeksi "lapio-valmiita" projekteja, toimitus on odotettua hitaampaa.

Vastauksena jatkuvaan euroalueen kriisiin Juncker käynnisti viiden puheenjohtajavaltion raportin syvemmästä ja oikeudenmukaisemmasta talous- ja rahaliitosta. Raportissa hahmotellaan kolme vaihetta, joista kolmannen on tarkoitus valmistua vuoteen 2025 mennessä. voidaan toivoa, että kriisi olisi siihen mennessä kulkeutunut. Joten selvien ja välittömien ongelmien edessä viisi presidenttiä ovat sopineet keskittyvänsä "syventymiseen tekemällä" seuraavien kahden vuoden aikana tekemällä jonkin verran vakaumusta vakaussopimuksen reunojen ja uuden "sosiaalisen ulottuvuuden" ympärillä - lue toimenpiteitä lisätä työmarkkinoiden joustavuutta - anteeksi, joustoturva. On joitain konkreettisempia ehdotuksia, kuten Yhdysvaltain liittovaltion talletusvakuutusjärjestelmän mallin mukainen eurooppalaisen talletussuojajärjestelmän luominen, mutta tämä jo jonkin aikaa keskusteltu ehdotus ei ole saanut Saksan tukea - ja kaikkein pelätyin - saattaa vaatia uuden perussopimuksen muutoksen. Sanotaan, että euroalueen valtiovarainministerit odottavat vielä muutaman myöhäisillan.

Pääomamarkkinaunionin perustamisen jälkeen helmikuussa julkistetaan piakkoin toimintasuunnitelma, joka sisältää yksityiskohtaisia ​​ehdotuksia. Yksi tärkeimmistä suunnitelmista on suunnitelmat arvopaperistamismarkkinoiden elvyttämisestä - ajattele vakuudellisia velkoja, subprime-asuntolainoja, räjähtävää kuplaa ja kriisiä, jossa olemme. Tällä kertaa komissio kuitenkin vakuuttaa meille, että se on turvallista , standardoitu ja avoin. Komissio arvioi antavansa pankeille mahdollisuuden myöntää noin 100 miljardin euron lisäluoton yksityiselle sektorille. Toivotaan todellista valppautta ...

Verotusajat

Ironista kyllä, Luxemburg on neuvoston ajoissa juuri ajoissa valvomaan useiden perusteellisten tutkimusten julkaisemista veropäätöksistä, mukaan lukien LuxLeaks, joka paljasti monikansallisten yhteisöveropetosten laajuuden ja laajuuden sekä valtion toimijoiden roolin tämän helpottamisessa. harjoitella. Se tosiasia, että Juncker oli Luxemburgin pääministeri, kun herttuakunta kannusti yrityksiä kanavoimaan miljardeja dollareita herttuakunnan kautta alle yhden prosentin "kerjäläinen-naapurisi" -verokannoilla, saattaa antaa jonkin verran ajatuspaikkaa, kun "Spitzenkandidat" -soittomme Euroopan solidaarisuuden kannalta, mutta laitetaan se taaksemme, kyse on tietojenvaihdon avoimuudesta ja tasapuolisista toimintaedellytyksistä nyt. Tarkastellaan uudelleen yhteisen yhteisöveropohjan mahdollisuutta ja lisäyhteistyötä OECD: n kanssa BEPS: ssä (Base Erosion and Profit Shifting).

Messut COP

YK: n järjestämä sopimuspuolten konferenssi (COP) järjestää sen 21st vuotuinen tapaaminen ilmastonmuutoksesta. On pelättävää ajatella, että 40,000 2050 osallistujan hiilijalanjälki ympäri maailmaa kokoontuu sopimaan Pariisissa, mutta toivottavasti se voidaan korvata oikeudellisesti sitovalla sopimuksella, joka vähentää kasvihuonekaasupäästöjä ja pyrkii pitämään maapallon lämpötilat kahden asteen nousussa. vuoteen 40 mennessä. EU on jo tehnyt paljon tekemällä suostumuksensa vähentää päästöjä vähintään 1990 prosenttia alle vuoden 2030 tason vuoteen 11 mennessä. Jatkuvat neuvottelut tämänhetkisen ja XNUMX. joulukuuta päättyvän määräajan välillä ovat vaikeita, mutta Euroopalla on johtava rooli yleismaailmallisen sopimuksen saavuttaminen ja Australian pääministerin ja ilmastonmuutosta kieltävän Tony Abbotin kuolema saattavat tehdä tavoitteista helpommin saavutettavissa.

Ja siellä on enemmän ...

Komissiolla on paljon kunnianhimoa myös muilla aloilla. Erityisen innokkaasti omaksuttu ala on digitaaliset sisämarkkinat. Jälleen kerran komissio ehdottaa, että tarjoamalla oikeat olosuhteet näiden markkinoiden kukoistamiselle luodaan "satoja tuhansia uusia työpaikkoja". DSM: ssä on monia elementtejä yhteentoimivien standardien edistämisestä tietosuojan uudistamiseen, jossa säännöt olisi saatava valmiiksi vuoden loppuun mennessä.

Saako kaikki liikaa? Oletko kyllästynyt Euroopan maanpäällisiin ongelmiin? Älä koskaan pelkää, puheenjohtajavaltio Luxemburg hahmottaa myös integroidun ja kattavan EU: n avaruusstrategian.

Euroopan komissio

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Slovenialle 231 miljoonan euron ennakkomaksun

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Slovenialle 231 miljoonaa euroa ennakkomaksuna, mikä vastaa 13 prosenttia maan avustuksista elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) puitteissa. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Slovenian elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden täytäntöönpanon. Komissio sallii lisämaksujen suorittamisen Slovenian elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten täytäntöönpanon perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 2.5 miljardia euroa, joka koostuu 1.8 miljardista eurosta avustuksia ja 705 miljoonaa euroa lainoja. Tämän päivän maksu johtuu siitä, että ensimmäiset NextGenerationEU -lainausoperaatiot on viime aikoina toteutettu onnistuneesti. Komissio aikoo vuoden loppuun mennessä kerätä yhteensä 80 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa.

RRF on NextGenerationEU: n ydin, joka tarjoaa 800 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa. Slovenian suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä sekä vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. A lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading

Kypros

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun, mikä vastaa 13 prosenttia maan elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) määrärahoista. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden täytäntöönpanon. Komissio hyväksyy lisämaksut Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten täytäntöönpanon perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 1.2 miljardia euroa, ja miljardi euroa on avustuksia ja 1 miljoonaa euroa lainoja. Tämän päivän maksu johtuu siitä, että ensimmäiset NextGenerationEU -lainausoperaatiot on viime aikoina toteutettu onnistuneesti. Vuoden loppuun mennessä komissio aikoo kerätä yhteensä 200 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa. Osana NextGenerationEU: ta RRF tarjoaa 80 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa.

Kyproksen suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä sekä vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. A lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading

Belgia

EU: n koheesiopolitiikka: Belgia, Saksa, Espanja ja Italia saavat 373 miljoonaa euroa terveys- ja sosiaalipalvelujen, pk -yritysten ja sosiaalisen osallisuuden tukemiseen

Julkaistu

on

Komissio on myöntänyt 373 miljoonaa euroa viidelle Euroopan sosiaalirahasto (ESR) ja Euroopan aluekehitysrahasto (EAKR) -operatiiviset ohjelmat Belgiassa, Saksassa, Espanjassa ja Italiassa auttamaan maita, joilla on koronaviruksen hätätilanne ja korjaus REACT-EU. Belgiassa Vallonian toimenpideohjelman muutoksen myötä 64.8 miljoonaa euroa lisätään terveydenhuoltopalveluja ja innovaatioita varten tarkoitettujen lääkinnällisten laitteiden hankintaan.

Rahastolla tuetaan pieniä ja keskisuuria yrityksiä (pk-yrityksiä) sähköisen kaupankäynnin, kyberturvallisuuden, verkkosivustojen ja verkkokauppojen kehittämisessä sekä alueellista vihreää taloutta energiatehokkuuden, ympäristönsuojelun, älykkäiden kaupunkien ja vähähiilisen energian avulla. julkiset infrastruktuurit. Saksassa, Hessenin osavaltiossa, 55.4 miljoonaa euroa tuetaan terveyteen liittyvää tutkimusinfrastruktuuria, diagnostiikkakapasiteettia ja innovointia yliopistoissa ja muissa tutkimuslaitoksissa sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatioinvestointeja ilmasto- ja kestävän kehityksen aloilla. Tällä muutoksella tuetaan myös pk-yrityksiä ja aloitusrahastoja sijoitusrahaston kautta.

Sachsen-Anhaltissa 75.7 miljoonaa euroa helpottaa pk-yritysten ja instituutioiden yhteistyötä tutkimuksen, kehityksen ja innovoinnin alalla, ja tarjota investointeja ja käyttöpääomaa koronaviruskriisistä kärsineille mikroyrityksille. Lisäksi varat mahdollistavat investoinnit yritysten energiatehokkuuteen, tukevat pk -yritysten digitaalista innovaatiota ja hankkivat digitaalisia laitteita kouluille ja kulttuuri -instituutioille. Italiassa kansallinen toimenpideohjelma '' Sosiaalinen osallisuus '' saa 90 miljoonaa euroa edistääkseen vakavaa aineellista puutetta, kodittomuutta tai äärimmäistä syrjäytymistä kokeneiden ihmisten sosiaalista integroitumista '' Asuminen ensin '' -palvelujen avulla, joissa yhdistyvät välittömän asumisen tarjoaminen mahdollistaviin sosiaalisiin ja työvoimapalveluihin .

Mainos

Espanjassa Castilla y Leónin ESR-toimenpideohjelmaan lisätään 87 miljoonaa euroa itsenäisten ammatinharjoittajien ja työntekijöiden tukemiseksi, joiden työsopimus keskeytettiin tai sitä lyhennettiin kriisin vuoksi. Rahat auttavat myös vakavasti kärsineitä yrityksiä välttämään lomautuksia, etenkin matkailualalla. Lopuksi varoja tarvitaan, jotta keskeiset sosiaalipalvelut voivat jatkaa turvallista toimintaa ja varmistaa koulutuksen jatkuvuus koko pandemian ajan palkkaamalla lisähenkilöstöä.

REACT-EU on osa Seuraava sukupolviEU ja tarjoaa 50.6 miljardin euron lisärahoituksen (käypinä hintoina) koheesiopolitiikan ohjelmille vuosien 2021 ja 2022 aikana. Toimenpiteissä keskitytään tukemaan työmarkkinoiden sietokykyä, työpaikkoja, pk-yrityksiä ja pienituloisia perheitä sekä luomaan tulevaisuuden kannalta perusta vihreät ja digitaaliset siirtymät ja kestävä sosioekonominen elpyminen.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa