Liity verkostomme!

EU

EU: n, Ukrainan ja Venäjän välisissä neuvotteluissa sovitaan sitovan pöytäkirjan ehdoista kaasutoimitusten turvaamiseksi tulevalle talvelle

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

h_51626858Useiden kolmen- ja kahdenvälisten neuvottelujen jälkeen viime kuukausina energiaunionista vastaavan johtajan Maroš Šefčovičin puheenjohtajana pidetyssä kokouksessa (Kuvassa), Euroopan komissio, Venäjän federaatio ja Ukraina ovat sopineet kaasutoimitusten ehdoista Ukrainaan tulevalle talvikaudelle 1. lokakuuta - maaliskuun 2016 loppuun. Ne ovat alustaneet sitovan pöytäkirjan ja toimittaneet sen hallituksille vahvistus.

Varapuheenjohtaja Šefčovič sanoi: "Sopimus uuden talvipaketin ehdoista on ratkaiseva askel kohti sen varmistamista, että Ukrainalla on riittävät kaasutoimitukset tulevana talvena ja että ei ole vaaraa luotettavan kaasun jatkuvalle siirtymiselle Venäjältä EU: hun. Alustaminen osoittaa, että molemmat osapuolet täyttävät roolinsa luotettavina kumppaneina kaasuliiketoiminnassa. Olen varma, että sopimus vahvistetaan pian ja pannaan sujuvasti täytäntöön kaikkien osapuolten eduksi. "

Parafoidun pöytäkirjan mukaan Ukrainan osapuoli sitoutuu turvaamaan maakaasun kauttakulun alueensa kautta EU: hun muun muassa ruiskuttamalla 2 miljardia kuutiometriä maakaasua maanalaiseen varastoon vielä lokakuussa 2015.

Mainos

Venäjän hallitus sitoutuu alentamaan Ukrainaan suuntautuvan kaasun hintaa alentamalla vientitullia kilpailukykyiselle tasolle, joka on verrattavissa naapurimaiden EU-maihin sekä neljännessäth vuoden 2015 neljänneksellä ja 1st vuosineljännes 2016.

Euroopan komissio jatkaa ponnistelujaan järjestääkseen tarvittavan rahoituksen Ukrainan kaasuhankinnoille talvikaudella eurooppalaisten ja kansainvälisten rahoituslaitosten välityksellä, jonka osana vähintään 500 miljoonaa Yhdysvaltain dollaria pitäisi olla käytettävissä tämän vuoden loppuun mennessä.

LAUSUMA / 15/5724 - FI

Mainos

Euroopan keskuspankki (EKP)

EKP: n Lagarde pitää oven auki korkeammalle inflaatiolle

Julkaistu

on

By

Euroalueen inflaatio voi ylittää Euroopan keskuspankin jo nostamat ennusteet, mutta merkkejä tästä on jo tapahtumassa, EKP: n pääjohtaja Christine Lagarde (Kuvassa) sanoi maanantaina (27. syyskuuta), kirjoittaa Balazs Koranyi, Reuters.

"Vaikka inflaatio voi osoittautua ennakoitua heikommaksi, jos rajoitusten kiristäminen vaikuttaisi taloudelliseen toimintaan, on joitakin tekijöitä, jotka voivat johtaa nykyistä odotettua voimakkaampiin hintapaineisiin", hän sanoi Euroopan parlamentin lainsäätäjille.

"Mutta näemme tähän mennessä vain vähän merkkejä tästä riskistä, mikä tarkoittaa, että perusskenaariossa ennakoidaan edelleen, että inflaatio pysyy tavoitteemme alapuolella keskipitkällä aikavälillä", hän lisäsi.

Mainos

Continue Reading

Euroopan komissio

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Slovenialle 231 miljoonan euron ennakkomaksun

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Slovenialle 231 miljoonaa euroa ennakkomaksuna, mikä vastaa 13 prosenttia maan avustuksista elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) puitteissa. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Slovenian elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden täytäntöönpanon. Komissio sallii lisämaksujen suorittamisen Slovenian elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten täytäntöönpanon perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 2.5 miljardia euroa, joka koostuu 1.8 miljardista eurosta avustuksia ja 705 miljoonaa euroa lainoja. Tämän päivän maksu johtuu siitä, että ensimmäiset NextGenerationEU -lainausoperaatiot on viime aikoina toteutettu onnistuneesti. Komissio aikoo vuoden loppuun mennessä kerätä yhteensä 80 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa.

RRF on NextGenerationEU: n ydin, joka tarjoaa 800 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa. Slovenian suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä sekä vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. A lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading

Kypros

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun, mikä vastaa 13 prosenttia maan elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) määrärahoista. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden täytäntöönpanon. Komissio hyväksyy lisämaksut Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten täytäntöönpanon perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 1.2 miljardia euroa, ja miljardi euroa on avustuksia ja 1 miljoonaa euroa lainoja. Tämän päivän maksu johtuu siitä, että ensimmäiset NextGenerationEU -lainausoperaatiot on viime aikoina toteutettu onnistuneesti. Vuoden loppuun mennessä komissio aikoo kerätä yhteensä 200 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa. Osana NextGenerationEU: ta RRF tarjoaa 80 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa.

Kyproksen suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä sekä vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. A lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa