Liity verkostomme!

EU

Kidutuksen vastaisen säännöt: Kauppa Mepit vaativat kiellot tavaroiden markkinointiin ja EU kauttakulku

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Sänky solussa Tuol Slengin (S21) vankilassa, Phnom Penhissä, KambodžassaKaupan edustajat haluavat vahvistaa EU: n kidutuksen vastaisia ​​sääntöjä © AP Images / Euroopan parlamentti

Tavaroita tai aineita, joita voidaan käyttää väärin kidutuksessa tai teloituksessa, ei pidä edistää viennissä, jotta estetään niiden leviäminen, totesi Kansainvälisen kaupan komitea tiistaina äänestämällä EU: n kidutuksen vastaisten sääntöjen vahvistamisesta. Parlamentin jäsenet haluavat laajentaa nykyistä EU: n kieltoa sisällyttämällä palveluja, esimerkiksi markkinoinnin näyttelyihin tai verkkoluetteloihin, mutta myös rahoitukseen, liikenteeseen ja vakuutuksiin. He haluavat myös kieltää kiellettyjen tavaroiden kauttakulun EU: n kautta ja lisätä "kaikki kiinni" -lausekkeen uusien epäilyttävien tuotteiden tarkastamiseksi.

”EU tuomitsee kuolemanrangaistuksen ja tuomitsee kidutuksen missä tahansa. Äänestyksellä kauppakomitea tukee tärkeitä teknisiä päivityksiä, joilla varmistetaan tiukemmat valvontatoimet ja tasapuoliset toimintaedellytykset Euroopassa ilman, että syntyy liiallisia byrokraattisia rasitteita tai rajoituksia laillisen lääketieteen käyttöön. Tämä asetus on yksi suuremmasta lainsäädännöllisestä palapelistä, jonka pitäisi varmistaa, että Eurooppa on vahva maailmanlaajuinen toimija, joka johtaa sellaisten arvojen kuten yleismaailmallisten ihmisoikeuksien kunnioittamiseen, "sanoi esittelijä Marietje Schaake (ALDE, NL) äänestyksen jälkeen.

Valiokunta tuki hänen mietintönsä 34in puolesta, ei yhtään vastaan ​​ja 4 tyhjää.

Mainos

Kiellettyjen tavaroiden EU: n vientimarkkinoinnin kieltäminen

Euroopan parlamentin jäsenet kieltivät kiellettyjen tavaroiden online- ja offline-markkinoinnin ja myynninedistämisen EU: ssa (esim. Online-luetteloissa tai mainoksissa) ja lisäsivät myös vientipalvelujen, kuten rahoituspalvelujen, liikenteen tai vakuutuksen, vaatimustenmukaisuusvaatimukset, jotka voivat edistää niiden leviämistä. tavarat, joita voidaan käyttää kidutukseen tai kuolemanrangaistukseen.

Komitea pyytää Euroopan komissiota perustamaan säännöllisen raportointi- ja arviointijärjestelmän, jota koordinoi kidutuksen vastainen koordinointiryhmä (yksi edustaja kutakin EU: n jäsenvaltiota kohti), jotta voidaan valvoa jäsenvaltioiden kansallisia lupapäätöksiä.

Mainos

Päivitä myös EU: n passitarkastukset

Sen varmistamiseksi, että EU: n vienti kolmansiin maihin ei edistä EU: n mielestä epäinhimillisiä käytäntöjä, EU päivittää vuoden 2005 kidutuksen vastaista asetustaan, jossa luetellaan tavarat ja aineet, joiden vienti on joko kielletty, kuten sähkö tuolit, sormirannekkeet tai häkkisängyt tai tarvitsevat vientitullin EU: n rajoilla, kuten tietyt kemikaalit tai sähköiskut.

Euroopan parlamentin jäsenet sanovat, että sääntöjen pitäisi kieltää kiellettyjen tavaroiden kauttakulku EU: n kautta.

Catch-all-lauseke joustavuuteen

Jotta asetus olisi "tulevaisuuden todiste" ja tarpeeksi joustava, jotta se pystyy mukautumaan nopeasti muuttuviin teknologioihin ja kehitykseen kaikkialla maailmassa, Euroopan parlamentin jäsenet lisäävät "catch-all" -lausekkeen, joka sallii lisälupavaatimusten asettamisen nopeasti, kun otetaan huomioon tiedot, jotka tavarat ovat kysymystä voidaan käyttää kuolemanrangaistukseen tai kidutukseen.
Kuolemanrangaistuksen turvalliset tilat

Euroopan parlamentin jäsenet poistivat Sao Tome, Principe ja Madagaskarin liitteestä, jossa luetellaan "turvallisia" maita, joihin valvottavien lääkkeiden vienti ei edellytä lupaa, koska he eivät ole ratifioineet kansainvälistä kuolemanrangaistuksen poistamista koskevaa yleissopimusta. He kuitenkin lisäsivät Gabonin, joka ratifioi sen 2007issa.

Seuraavat vaiheet

Valiokunnassa hyväksytty teksti on vielä hyväksyttävä koko parlamentin täysistunnossa marraskuussa (tbc). Euroopan parlamentin jäsenet aloittavat sitten neuvottelut ministerineuvoston kanssa, jotta he sopisivat lain lopullisesta tekstistä.

Kukin EU: n jäsenvaltio voi panna asetuksen täytäntöön. Tehtäviin kuuluu vientilupien myöntäminen valvottaville tavaroille, rajatarkastusten suorittaminen ja rangaistusseuraamusten ratkaiseminen. Jäsenvaltioiden olisi myös varmistettava, että online-markkinoinnin, myynninedistämisen ja muiden tukipalvelujen valvontaa koskevaa vaatimusta noudatetaan.

Tämänpäiväisessä äänestyksessä Euroopan parlamentin jäsenet pyysivät EU: n komissiota arvioimaan, ovatko EU: n jäsenvaltioissa nykyisin soveltamat seuraamukset luonteeltaan ja vaikutuksiltaan samanlaisia, jotta voidaan havaita ja korjata "heikot yhteydet" valvontajärjestelmässä.

Lisätietoja

Euroopan komissio

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Slovenialle 231 miljoonan euron ennakkomaksun

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Slovenialle 231 miljoonaa euroa ennakkomaksuna, mikä vastaa 13 prosenttia maan avustuksista elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) puitteissa. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Slovenian elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden täytäntöönpanon. Komissio sallii lisämaksujen suorittamisen Slovenian elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten täytäntöönpanon perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 2.5 miljardia euroa, joka koostuu 1.8 miljardista eurosta avustuksia ja 705 miljoonaa euroa lainoja. Tämän päivän maksu johtuu siitä, että ensimmäiset NextGenerationEU -lainausoperaatiot on viime aikoina toteutettu onnistuneesti. Komissio aikoo vuoden loppuun mennessä kerätä yhteensä 80 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa.

RRF on NextGenerationEU: n ydin, joka tarjoaa 800 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa. Slovenian suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä sekä vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. A lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading

Kypros

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun, mikä vastaa 13 prosenttia maan elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) määrärahoista. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden täytäntöönpanon. Komissio hyväksyy lisämaksut Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten täytäntöönpanon perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 1.2 miljardia euroa, ja miljardi euroa on avustuksia ja 1 miljoonaa euroa lainoja. Tämän päivän maksu johtuu siitä, että ensimmäiset NextGenerationEU -lainausoperaatiot on viime aikoina toteutettu onnistuneesti. Vuoden loppuun mennessä komissio aikoo kerätä yhteensä 200 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa. Osana NextGenerationEU: ta RRF tarjoaa 80 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa.

Kyproksen suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä sekä vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. A lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading

Belgia

EU: n koheesiopolitiikka: Belgia, Saksa, Espanja ja Italia saavat 373 miljoonaa euroa terveys- ja sosiaalipalvelujen, pk -yritysten ja sosiaalisen osallisuuden tukemiseen

Julkaistu

on

Komissio on myöntänyt 373 miljoonaa euroa viidelle Euroopan sosiaalirahasto (ESR) ja Euroopan aluekehitysrahasto (EAKR) -operatiiviset ohjelmat Belgiassa, Saksassa, Espanjassa ja Italiassa auttamaan maita, joilla on koronaviruksen hätätilanne ja korjaus REACT-EU. Belgiassa Vallonian toimenpideohjelman muutoksen myötä 64.8 miljoonaa euroa lisätään terveydenhuoltopalveluja ja innovaatioita varten tarkoitettujen lääkinnällisten laitteiden hankintaan.

Rahastolla tuetaan pieniä ja keskisuuria yrityksiä (pk-yrityksiä) sähköisen kaupankäynnin, kyberturvallisuuden, verkkosivustojen ja verkkokauppojen kehittämisessä sekä alueellista vihreää taloutta energiatehokkuuden, ympäristönsuojelun, älykkäiden kaupunkien ja vähähiilisen energian avulla. julkiset infrastruktuurit. Saksassa, Hessenin osavaltiossa, 55.4 miljoonaa euroa tuetaan terveyteen liittyvää tutkimusinfrastruktuuria, diagnostiikkakapasiteettia ja innovointia yliopistoissa ja muissa tutkimuslaitoksissa sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatioinvestointeja ilmasto- ja kestävän kehityksen aloilla. Tällä muutoksella tuetaan myös pk-yrityksiä ja aloitusrahastoja sijoitusrahaston kautta.

Sachsen-Anhaltissa 75.7 miljoonaa euroa helpottaa pk-yritysten ja instituutioiden yhteistyötä tutkimuksen, kehityksen ja innovoinnin alalla, ja tarjota investointeja ja käyttöpääomaa koronaviruskriisistä kärsineille mikroyrityksille. Lisäksi varat mahdollistavat investoinnit yritysten energiatehokkuuteen, tukevat pk -yritysten digitaalista innovaatiota ja hankkivat digitaalisia laitteita kouluille ja kulttuuri -instituutioille. Italiassa kansallinen toimenpideohjelma '' Sosiaalinen osallisuus '' saa 90 miljoonaa euroa edistääkseen vakavaa aineellista puutetta, kodittomuutta tai äärimmäistä syrjäytymistä kokeneiden ihmisten sosiaalista integroitumista '' Asuminen ensin '' -palvelujen avulla, joissa yhdistyvät välittömän asumisen tarjoaminen mahdollistaviin sosiaalisiin ja työvoimapalveluihin .

Mainos

Espanjassa Castilla y Leónin ESR-toimenpideohjelmaan lisätään 87 miljoonaa euroa itsenäisten ammatinharjoittajien ja työntekijöiden tukemiseksi, joiden työsopimus keskeytettiin tai sitä lyhennettiin kriisin vuoksi. Rahat auttavat myös vakavasti kärsineitä yrityksiä välttämään lomautuksia, etenkin matkailualalla. Lopuksi varoja tarvitaan, jotta keskeiset sosiaalipalvelut voivat jatkaa turvallista toimintaa ja varmistaa koulutuksen jatkuvuus koko pandemian ajan palkkaamalla lisähenkilöstöä.

REACT-EU on osa Seuraava sukupolviEU ja tarjoaa 50.6 miljardin euron lisärahoituksen (käypinä hintoina) koheesiopolitiikan ohjelmille vuosien 2021 ja 2022 aikana. Toimenpiteissä keskitytään tukemaan työmarkkinoiden sietokykyä, työpaikkoja, pk-yrityksiä ja pienituloisia perheitä sekä luomaan tulevaisuuden kannalta perusta vihreät ja digitaaliset siirtymät ja kestävä sosioekonominen elpyminen.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa