Liity verkostomme!

EU

Angela Merkel: Superwoman tai nauraa?

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Saksan liittokansleri Merkel eleitä kuin hän antaa puheen Saksan kestävän kehityksen kongressissa BerliinissäLausunto: Marc Bacon

"Minä opetan sinulle Overmania! Ihmiskunta on jotain voitettavaa. Mikä on apina miehelle? Naurukanta, häpeä. Ja juuri miehen tulee olemaan Overmanille: nauru, häpeä. " Niinpä puhui Zarathustra, Friedrich Nietzsche.

Kun Angela Merkel alkaa puolustaa voimaansa Euroopassa, on helppo vetää rinnakkain filosofian kuuluisimpien käsitteiden kanssa. Saksalaiskaverin Friedrich Nietzschen oppi 'Übermenschistä' tai 'ylimiehestä' tai 'superhenkilöstä' merkitsee ihmisen evoluution seuraavaa vaihetta, jossa tietyn tyyppinen 'Korkein Olento' kehittyy pienemmistä kuolevaisista. Joten miten rouva Merkel sopii Nietzschen voimakkaaseen ja monimutkaiseen myyttiseen olentoon? Yhdellä tasolla hän näytti Saksan `` ystävälliset, kauniit kasvot '' maailmalle ja otti hämmästyttävän voiton suosikkikilpailussa saadakseen maailman myötätuntoisimman henkilön, mutta jo nyt näemme, että pyörät putoavat nopeasti. Kuinka historia muistaa Angela Merkelin: vahva johtaja, supernainen tai nauru, häpeää?

Mainos

Keskeinen osa Nietzschen 'ylivoimaa' oli Apollon ja Dionysoksen dualismi. Kreikkalaisessa mytologiassa Apollo ja Dionysos ovat molemmat Zeuksen poikia. Apollo on järjestyksen, järjen ja järkevyyden jumala, kun taas Dionysos on tunteiden, vaistojen, irrationaalisten ja kaaosten jumala. Nietzschelle valaistuminen tapahtuu, kun jännite syntyy näiden kahden jumaluuden yhteisvaikutuksesta. Amerikkalaisessa trilleri-tv-sarjassa Korttitalo, Raymond Tusk sanoo melkein saman: ”Tunteisiin perustuvat päätökset eivät ole ollenkaan päätöksiä. Ne ovat vaistoja. Mikä voi olla arvokasta. Järkevä ja irrationaalinen täydentävät toisiaan. Yksilöllisesti he ovat paljon vähemmän tehokkaita. " Todellisessa maailmassa toisella herra Tusk-nimisellä neuvoston puheenjohtajalla Donald Tuskilla oli sanottavanaan nämä viisaat sanat: ”Myötätunto on yksi solidaarisuuden perusta, mutta voidaksemme auttaa muita meidän on oltava samalla käytännöllisiä aika." Tusk kehottaa vastaanottokeskuksia olemaan "lähempänä konfliktialueita Euroopan ulkopuolella, joilla pakolaisleirejä on jo olemassa". Tämä on myös David Cameronin kanta, joka ainakin pelastaa Euroopan kaaoksesta, joka leviää kulovalkeana Kreikassa, Saksassa, Itävallassa, Nälkäisillä ja nyt Balkanilla. Inhimillinen ja järkevä vastaus olisi lopettaa epätoivoisten maahanmuuttajien rohkaiseminen tekemään vaarallinen matka Eurooppaan eikä pelata häikäilemättömien ihmiskauppiaiden käsissä. Poliittisten johtajien tehtävänä on muuttaa yleisön lailliset emotionaaliset reaktiot mitatuiksi, tehokkaiksi ja rationaalisiksi vastauksiksi eivätkä anna heidän viedä itseään virtauksen mukana. Hyvät päätökset tehdään, kun sekä rationaalinen että emotionaalinen yhdistetään. Cameronilla ja Tuskilla on selvästi tasapainoisempi ja siten valaistuneempi näkökulma. Kuten Nietzsche sanoo: "On pidettävä kiinni sydämestään; sillä jos päästetään irti, menettää pian myös pään hallinnan."

Sen jälkeen kun traagiset kuvat hukkuneesta syyrialaisesta Aylan Kurdista leviävät virukseen, tunteita on valunut kaikkialla Euroopassa, mikä on luonnollista. EU: n johtajia pyydettiin auttamaan maahanmuuttajia, ja Saksa ja Ruotsi, kuten olemme nähneet, olivat valmiita vastaamaan tähän pyyntöön. Ensi silmäyksellä tämä näyttää olevan enemmän emotionaalisesti motivoitunutta kuin järkevää, vaikka tämä ei ole koko tarina. Siirtolaisten vastaanottamiseksi Saksaan on vahva rationaalinen argumentti, kun otetaan huomioon demografinen aikapommi. Saksassa syntyvyys on laskussa ja työikäinen väestö vähenee, mikä tarkoittaa, että työntekijöitä ei ole tarpeeksi kasvavan ikääntyvän väestön tukemiseksi. Tämä ongelma on kuitenkin ainutlaatuinen Saksalle eikä ole hyvä lähtökohta Euroopan politiikalle. Suurimman osan Euroopasta taloudellinen todellisuus on kaukana Saksan rikkaista ja mukavista laitumista. Vaikka saksalaisten yritysten on vaikea rekrytoida nuoria työntekijöitä, monien muiden jäsenvaltioiden nuoret työntekijät yrittävät löytää työtä, kuten tämä taulukko osoittaa.

Tämä on otettu Euroopan komission verkkosivustolta, jossa kysytään: "Mitä EU tekee nuorisotyöttömyyden torjumiseksi?" Vastaus on luoda jäykkä kiintiöjärjestelmä, joka tuo satoja tuhansia maahanmuuttajia tulevina vuosina. Saksan nuorten työttömyys on vain kolmasosa EU: n keskiarvosta ja vain 15% Espanjassa ja Kreikassa.

Mainos

Merkelin pyytämä kollektiivinen myötätuntoinen vastaus osoittaa täydellisen solidaarisuuden puutteen ja sen, että hänen naapureidensa kärsimät vaikeudet eivät ole täysin arvostettuja. On todellakin syvä paradoksi, että Merkel asettaa ankaria säästötoimenpiteitä ja vaatii sitten osallistumista kalliiseen pakolaisten majoitusta ja hoitoa koskevaan ohjelmaan. Monissa EU: n osissa terveys- ja sosiaalipalvelut ovat jo työntymässä murrosvaiheeseen. Määräämällä naapureilleen vaarallisia ja tuhoisia toimintatapoja Merkel poikkeaa ubermenschistä eikä voi välttää syytöksiä paljain tavoin tekopyhyydestä. Monien mielestä hänen saarnansa "hyville eurooppalaisille" ja "oman edun puuttumisesta" on katkera pilleri nieltäväksi tällä hetkellä. Mikä on hyödyllistä Saksalle, ei välttämättä ole hyvä muille jäsenvaltioille.

Merkelin päätös ilmenee, se on sekä järkevästi että emotionaalisesti innoittamana, mutta se epäonnistuu molemmilla tasoilla. Se on pikemminkin julma kuin myötätuntoinen ja tuskallisen selkeyden ja terveen järjen puute. Merkelin hajanainen ajattelu toimii vain esimerkkinä Voltairen havainnosta: 'terve järki ei ole niin yleistä'. Kylmä kova tosiasia on, että useimmissa Euroopan maissa ei ole resursseja tai infrastruktuuria pakolaisten vastaanottamiseksi missä tahansa lähellä tasoa, jota tarvitaan mielekkään vaikutuksen aikaansaamiseksi. On todellakin julma ele antaa toivoa miljoonille konfliktin ahdistuneille uhreille, kun parhaimmillaan vain harvat valitut saavat jäädä Eurooppaan. Pelkästään Syyriasta on neljä miljoonaa pakolaista, arviolta 20 miljoonaa maailmanlaajuisesti ja lukemattomia miljoonia taloudellisia siirtolaisia. Eurooppa ei kestä 'Toute la misère du monde. Vahva eurooppalainen johtaja työskentelee sen sijaan, että keskustelisi oireesta, kansainvälisen yhteisön kanssa selvittääkseen taustalla olevan ongelman ja tuodakseen jonkinlaisen rauhan ja vakauden Syyriaan. Tilanne heikkenee päivittäin, ja Saksasta tulleet ristiriitaiset viestit siitä, ovatko sen rajat auki ja junat kulkevat, aiheuttavat sekasortoa naapurimaissa. Schengenin sopimus on nyt rikki. Partakoneen lanka, kyynelkaasu, vesitykki ja säiliöt ovat nyt osa Unkarin rajavalvontaa. Tämä on herättänyt katkera sanasota Kroatian ja Serbian kanssa. Jännitys kohoaa, eikä kukaan voi ennustaa mihin tämä johtaa. Pakolaiset jäävät sekoittamaan Balkanin alueelle, joka on hajallaan aikaisempien konfliktien miinakentillä.

Merkelin ennennäkemätön yksipuolinen päätös tervehtiä rekisteröimättömiä pakolaisia ​​on myös hyöty Isikselle. Jos hän odottaa aavikon orkidean makean tuoksun nousevan Saksan kaduilta lähitulevaisuudessa, hän saattaa olla shokissa. Parvissa on käärmeitä. Älkäämme unohtako, että Syyria Hayat Boumeddiene, yksi maailman halutuimmista naisista, käytettiin turvapaikkana paeta Ranskan oikeuslaitosta. Hänen aviomiehensä Amédy Coulibaly tappoi poliisin, joka sitten ampui neljä juutalaista miestä Pariisin kosher-supermarketissa. Isis on tehnyt selväksi aikomuksensa lähettää pakolaisiksi naamioituja terroristeja. Ottaen huomioon maahanmuuttajien vastuuttoman, kaoottisen maahantulon Saksaan näyttää olevan vain ajan kysymys, ennen kuin Saksa kokee saman tuskan kuin Ranska, Espanja, Englanti, Tanska ja Yhdysvallat. Älkäämme unohtako, että toisen maailmansodan jälkeen suurin pakolaiskriisi on asetettu jihadistisen terrorismin taustalle; suurin turvallisuusuhka, jonka Euroopalla on ollut toisen maailmansodan jälkeen.

Nietzsche oli äärirealisti, joka uskoi, että omaksumalla maailman realismin, jossa elämme, idealismin monien muotojen yli, voimme johtaa aitoa elämää: ”Joskus ihmiset eivät halua kuulla totuutta, koska he eivät halua illuusionsa. tuhottu. " Jos Merkel aikoo hallita katoa Euroopassa, kuten näyttää siltä, ​​että hän aikoo, hänen on ehkä luovuttava joistakin illuusioista, omaksuttava realistisempi lähestymistapa, kuunneltava enemmän ja saarnattava vähemmän. Kuten aina, ongelman juuret ovat idealistinen laaja visio Euroopasta. Siitä, että jostain hämärästä syystä on oltava yksi yhtenäinen eurooppalainen kanta kaikkeen. Homogeenisuus millä hyvänsä, sopiiko se todellisuuteen vai ei. Hyvät suhteet luodaan arvostamalla yhtäläisyyksiä ja kunnioittamalla eroja. Jäsenvaltiot tarvitsevat selviytyäkseen omista erityisongelmistaan ​​vapautta ja joustavuutta, eivät tiukempaa yhdentymistä, kiintiöitä ja sitovia sääntöjä. Pieni totuus on enemmän kuin iso valhe. Merkelin toive toivottaa rekisteröimättömät maahanmuuttajat voidaan hyvin muistaa pahimmaksi päätökseksi Euroopan unionin historiassa. Tällä hetkellä Merkel näyttää pikemminkin naurettavalta kuin "supernainen", joka vaatii "enemmän Eurooppaa, ei vähemmän Eurooppaa", kun todellisuudessa päinvastoin.

Kaikki silmät keskittyvät keskiviikkona 23. syyskuuta pidettävään hätäkokoukseen. Ottaako Merkel käytännönläheisemmän lähestymistavan ja ottaa huomioon Tuskin ja Cameronin viisauden? Saksan ulkoministerin Frank-Walter Steinmeierin rauhoittava lausunto ehdottaa toisin: "Jos ei ole muuta tapaa, meidän pitäisi vakavasti harkita määräenemmistön käyttämistä." Vaihtoehto tälle ylivoimaiselle kannalle olisi ottaa vastuu tästä fiaskosta ja palata Cameronin, Tuskin asemaan. Voittaako terve järki? Vai heitetäänkö Eurooppaan lisää kaaosta ja riitoja? Vain aika näyttää.

Euroopan komissio

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Slovenialle 231 miljoonan euron ennakkomaksun

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Slovenialle 231 miljoonaa euroa ennakkomaksuna, mikä vastaa 13 prosenttia maan avustuksista elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) puitteissa. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Slovenian elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden täytäntöönpanon. Komissio sallii lisämaksujen suorittamisen Slovenian elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten täytäntöönpanon perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 2.5 miljardia euroa, joka koostuu 1.8 miljardista eurosta avustuksia ja 705 miljoonaa euroa lainoja. Tämän päivän maksu johtuu siitä, että ensimmäiset NextGenerationEU -lainausoperaatiot on viime aikoina toteutettu onnistuneesti. Komissio aikoo vuoden loppuun mennessä kerätä yhteensä 80 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa.

RRF on NextGenerationEU: n ydin, joka tarjoaa 800 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa. Slovenian suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä sekä vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. A lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading

Kypros

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun, mikä vastaa 13 prosenttia maan elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) määrärahoista. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden täytäntöönpanon. Komissio hyväksyy lisämaksut Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten täytäntöönpanon perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 1.2 miljardia euroa, ja miljardi euroa on avustuksia ja 1 miljoonaa euroa lainoja. Tämän päivän maksu johtuu siitä, että ensimmäiset NextGenerationEU -lainausoperaatiot on viime aikoina toteutettu onnistuneesti. Vuoden loppuun mennessä komissio aikoo kerätä yhteensä 200 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa. Osana NextGenerationEU: ta RRF tarjoaa 80 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa.

Kyproksen suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä sekä vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. A lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading

Belgia

EU: n koheesiopolitiikka: Belgia, Saksa, Espanja ja Italia saavat 373 miljoonaa euroa terveys- ja sosiaalipalvelujen, pk -yritysten ja sosiaalisen osallisuuden tukemiseen

Julkaistu

on

Komissio on myöntänyt 373 miljoonaa euroa viidelle Euroopan sosiaalirahasto (ESR) ja Euroopan aluekehitysrahasto (EAKR) -operatiiviset ohjelmat Belgiassa, Saksassa, Espanjassa ja Italiassa auttamaan maita, joilla on koronaviruksen hätätilanne ja korjaus REACT-EU. Belgiassa Vallonian toimenpideohjelman muutoksen myötä 64.8 miljoonaa euroa lisätään terveydenhuoltopalveluja ja innovaatioita varten tarkoitettujen lääkinnällisten laitteiden hankintaan.

Rahastolla tuetaan pieniä ja keskisuuria yrityksiä (pk-yrityksiä) sähköisen kaupankäynnin, kyberturvallisuuden, verkkosivustojen ja verkkokauppojen kehittämisessä sekä alueellista vihreää taloutta energiatehokkuuden, ympäristönsuojelun, älykkäiden kaupunkien ja vähähiilisen energian avulla. julkiset infrastruktuurit. Saksassa, Hessenin osavaltiossa, 55.4 miljoonaa euroa tuetaan terveyteen liittyvää tutkimusinfrastruktuuria, diagnostiikkakapasiteettia ja innovointia yliopistoissa ja muissa tutkimuslaitoksissa sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatioinvestointeja ilmasto- ja kestävän kehityksen aloilla. Tällä muutoksella tuetaan myös pk-yrityksiä ja aloitusrahastoja sijoitusrahaston kautta.

Sachsen-Anhaltissa 75.7 miljoonaa euroa helpottaa pk-yritysten ja instituutioiden yhteistyötä tutkimuksen, kehityksen ja innovoinnin alalla, ja tarjota investointeja ja käyttöpääomaa koronaviruskriisistä kärsineille mikroyrityksille. Lisäksi varat mahdollistavat investoinnit yritysten energiatehokkuuteen, tukevat pk -yritysten digitaalista innovaatiota ja hankkivat digitaalisia laitteita kouluille ja kulttuuri -instituutioille. Italiassa kansallinen toimenpideohjelma '' Sosiaalinen osallisuus '' saa 90 miljoonaa euroa edistääkseen vakavaa aineellista puutetta, kodittomuutta tai äärimmäistä syrjäytymistä kokeneiden ihmisten sosiaalista integroitumista '' Asuminen ensin '' -palvelujen avulla, joissa yhdistyvät välittömän asumisen tarjoaminen mahdollistaviin sosiaalisiin ja työvoimapalveluihin .

Mainos

Espanjassa Castilla y Leónin ESR-toimenpideohjelmaan lisätään 87 miljoonaa euroa itsenäisten ammatinharjoittajien ja työntekijöiden tukemiseksi, joiden työsopimus keskeytettiin tai sitä lyhennettiin kriisin vuoksi. Rahat auttavat myös vakavasti kärsineitä yrityksiä välttämään lomautuksia, etenkin matkailualalla. Lopuksi varoja tarvitaan, jotta keskeiset sosiaalipalvelut voivat jatkaa turvallista toimintaa ja varmistaa koulutuksen jatkuvuus koko pandemian ajan palkkaamalla lisähenkilöstöä.

REACT-EU on osa Seuraava sukupolviEU ja tarjoaa 50.6 miljardin euron lisärahoituksen (käypinä hintoina) koheesiopolitiikan ohjelmille vuosien 2021 ja 2022 aikana. Toimenpiteissä keskitytään tukemaan työmarkkinoiden sietokykyä, työpaikkoja, pk-yrityksiä ja pienituloisia perheitä sekä luomaan tulevaisuuden kannalta perusta vihreät ja digitaaliset siirtymät ja kestävä sosioekonominen elpyminen.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa