Liity verkostomme!

EU

Thaimaa lähestyy EU: n "punaista korttia" laittomasta kalastuksesta

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Thai-laivasto-tiivisteet-body-dataKuva: Kittiphum Sringammuang, Channel NewsAsia Indo-China Bureau

Thaimaassa on edessään kilpailu kelloa vastaan ​​välttääkseen mahdollisesti lamauttavan kalastusvientikiellon Euroopan unioniin. EU: n merenkulkutoimikunnan tarkastajat tarkastelevat parhaillaan vaatimusten noudattamista, ja ellei Thaimaa puhdista kalastusalaansa, se uhkaa punaisen kortin vientikieltoa.

EU: n aluksia voitaisiin myös estää kalastamasta Thaimaan vesillä. Päätöstä odotetaan ensi kuussa.

Mainos

Kalastus- ja meriasioista vastaava komission jäsen Karmenu Vella kehotti Thaimaan viranomaisia ​​kunnioittamaan ja noudattamaan vakavasti kansainvälistä oikeutta varoittamalla, että laittoman kalastuksen vastaisten "vahvojen toimien" laiminlyönnillä on "seurauksia".

Huhtikuussa komissio antoi Thaimaalle "keltaisen kortin" laittoman, ilmoittamattoman ja sääntelemättömän kalastuksen sääntöjen noudattamatta jättämisestä, ja siinä määrätään, että vain laillisesti pyydettyinä todistettu kala voi tulla EU: hun.

Thaimaan keltainen kortti on kaikkein tärkein toimenpide IUU-kalastuksen torjumiseksi 2010-asetuksen nojalla sellaisia ​​käytäntöjä vastaan.

Mainos

Mahdollisen punaisen kortin ollessa piakkoin Thaimaa ei yhden EU: n lähteen mukaan ole toistaiseksi ryhtynyt toimiin kaikissa asioissa, joita tarvitaan IUU-asetusten noudattamisen varmistamiseksi.

Komission lähde kertoi tälle verkkosivustolle: "Thaimaa on ryhtynyt toimiin noin 80 prosentissa tuotteista, mutta seuraamusten välttämiseksi odotamme vähintään kaikkien tuotteiden, mukaan lukien valvonta- ja seurantatoimenpiteet ja täytäntöönpano, noudattamista. Noudattamisen osalta se on kilpailu kelloa vastaan. "

Thaimaan viranomaisten ilmoitetaan pyrkivän noudattamaan IUU-säännöksiä, mutta tämä saattaa olla liian vähän, liian myöhäistä.

Jos uudistuspyrkimykset eivät parane, komission lähteen mukaan EU voisi turvautua Thaimaan kalastuksen kieltämiseen, kuten on aikaisemmin tapahtunut Belisen, Guinean, Kambodzan ja Sri Lankan kanssa.

Merenelävien viennin osuus Thaimaan maatalouden bruttokansantuotteesta on noin 10 prosenttia ja EU: hun suuntautuvien merenelävien viennin arvo on 575 miljoonaa euroa - 730m.

Thaimaa on maailman suurin tonnikalasäilykkeiden tuottaja ja kasvava kalastustuotteiden viejä eurooppalaisille kuluttajille.

Vientikielto merkitsisi tuhoisaa iskua jo rappeutuneelle taloudelle.

Vaihtoehtona, jonka jotkut katsovat todennäköisemmäksi, EU näkee jatkavansa vuoropuhelua Thaimaan viranomaisten kanssa, toisin sanoen ylläpitävän status quo -tapahtumaa, siinä toivossa, että tämä saa ne lopulta toteuttamaan tarvittavat korjaavat toimenpiteet.

Jos tilanteen katsotaan olevan tyydyttävä, keltainen kortti peruutetaan ja Thaimaalle annetaan vihreä kortti.

The Pew Charitable Trust -yrityksen laittoman kalastuksen lopettamishankkeen johtaja Tony Long sanoi, että EU on osoittanut "maailmanlaajuista johtajuutta" toteuttaessaan kovaa laitonta kalastussäännöstään "niin merkittävää kalastusvaltiota" vastaan.

EU: ta edusti kahden miehen edustaja Euroopasta ASEANin parlamentaarisen edustajakokouksen (IPA) vuosikokouksessa Kuala Lumpurissa 8-10 syyskuussa. Thaimaan kalastuskysymyksestä ei keskusteltu suoraan, mutta Thaimaan ja muiden ASEAN-maiden ihmisoikeudet ja demokratia olivat muodollisessa asialistalla.

EU vaatii, että vuoropuhelun sekä kauppaa ja taloudellisia sopimuksia koskevien ASEAN-maiden, myös Thaimaan, kanssa edellytetään kansainvälisten ihmisoikeuksien ja demokratian kunnioittamista.

Parlamentin virkamies, joka seurasi edustajakokouksen ASEAN-valtuuskuntaa johtavan keskimmäisen parlamentin jäsenen Werner Langenin ja sen varapuheenjohtaja sosialistivarapuheenjohtaja Marc Tarabellan kanssa viime viikonloppuna pidetyssä IPA-konferenssissa, sanoi: "Thaimaasta ei keskusteltu suoraan, mutta ymmärrettiin, ettei minkä tahansa ASEAN-maan todellinen halu liittää ihmisoikeudet kauppaan EU: n kanssa. "

Tarabella kertoi tälle verkkosivustolle, että on "tärkeää", että EU pyrkii ylläpitämään kalatalousalan normeja ja käsittelemään myös kalastuksen ylikalastuksen ongelmia ympäri maailmaa. Hän ilmaisee myös erityisiä huolenaiheita Thaimaan kalastusalan työntekijöiden oikeuksista, joita hän nimitti "lähellä orjuutta".

Tämä oli artikkelisarjan aiheena lainvastaisuudesta avomerellä New York Times jossa todettiin: "Vaikka pakkotyötä on kaikkialla maailmassa, ongelma ei ole missään selvempi kuin Etelä-Kiinan merellä, etenkin Thaimaan kalastuslaivastossa, jossa on vuosittain noin 50,000 XNUMX merimiehen puute Yhdistyneiden Kansakuntien arvioiden perusteella."

The Outlaw Ocean -artikkelissa lisättiin: "Puute korjataan ensisijaisesti käyttämällä maahanmuuttajia, lähinnä Kambodžasta ja Myanmarista. Ihmiskaupan houkuttelevat monet heistä rajan yli vain tullakseen ns. Orjiksi kelluvissa työleireissä."

Yhdysvaltalaisen kansalaisjärjestön Freedom Housen mukaan kuusi ASEANin kymmenestä jäsenvaltiosta, Thaimaa mukaan lukien, ei ole "vapaita", kun taas ILO: n ja Aasian säätiön uudessa raportissa todetaan, että Thaimaan merenelävien jalostusteollisuuden lapset ovat alttiimpia työpaikkavaaroihin ja kaksi kertaa todennäköisemmin vammoihin.

Enemmän mereneläviä valmistavia lapsia työskenteli tulipalon, kaasun tai liekin kanssa verrattuna muihin teollisuudenaloihin, se sanoi. Jotkut 19.4% näiden alojen lapsista ilmoitti työpaikkavammoista verrattuna muissa 8.4%: iin. Oikeusryhmä on syyttänyt Thaimaan mereneläinteollisuutta orjatyön käytöstä.

Fraser Cameron, EU-Aasia-keskuksesta, tukee EU: ta sen tiukassa asennossa Thaimaan kanssa: "Laiton kalastus on iso asia, ja koska se vaikuttaa EU: n etuihin, on vain oikein ja asianmukaista, että EU reagoi. Ehdollisuus kirjoitetaan Lissabonin sopimuksen mukaisesti, joten EU: n on otettava huomioon demokratia ja ihmisoikeudet. "

Cameron, kokenut EU: n tarkkailija, kritisoi myös Thaimaan viranomaisia ​​jälleen kerran viivästyttämään vaaleja: "On erittäin valitettavaa, että demokratian palauttamista Thaimaassa on hidastettu - jälleen."

Lisäkommentti tuli Ison-Britannian itsenäisyyspuolueen Euroopan parlamentin jäseneltä Roger Helmeriltä, ​​joka asui Thaimaassa vuosina 1980-84 ja sanoi: "Mielestäni EU: lla on periaatteessa oikeus määrätä sanktioita Thaimaan tonnikalan tuonnista, jos Euroopan komissio on vakuuttunut siitä, että Thaimaa rikkoo huomattavasti kansainvälisiä sääntöjä. "

Hän lisäsi: "Huomaan kuitenkin, että Thaimaa pyrkii parantamaan asioita ja pyrkii mukautumaan, joten ehkä porkkanat olisivat sopivampia kuin kepit."

Thaimaan merenelintarviketeollisuuden työolosuhteita koskeva tuomitseva syytös tulee arvostetun kansalaisjärjestön Fairfood Internationalin analyysistä: "Vakavat ihmisoikeuksien ja työntekijöiden oikeuksien loukkaukset ovat edelleen ongelma Thaimaan mereneläviä ja kalataloutta varten, ja teollisuus ei tarjoa todellista Palkkoja heikentää edelleen työntekijöille aiheutuva yleinen taloudellinen taakka työhön liittyvistä kustannuksista, kuten rekrytointi, laitteet ja kotiuttamisvarat, jotka ovat liian korkeita eivätkä jakaudu tasapuolisesti työntekijöiden ja työnantajien kesken. "

Kansalaisjärjestö antoi äskettäin luettelon suosituksista tilanteen parantamiseksi, mutta toteaa edelleen olevan epäilystäkään siitä, että Thaimaa pystyy koskaan saavuttamaan länsimaiset normit, ja lisäsi: "Työolosuhteissa ei voi tapahtua kestäviä, pitkäaikaisia ​​muutoksia ilman yhdistymisvapautta ja kollektiivista vapautta. neuvottelut - jotka molemmat puuttuvat edelleen huomattavasti teollisuudesta - ja oikeusvaltioperiaatetta ei kunnioiteta edelleen ja lakisääteisiä normeja ei valvota ja valvota. "

Kypros

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun, mikä vastaa 13 prosenttia maan elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) määrärahoista. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden täytäntöönpanon. Komissio hyväksyy lisämaksut Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten täytäntöönpanon perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 1.2 miljardia euroa, ja miljardi euroa on avustuksia ja 1 miljoonaa euroa lainoja. Tämän päivän maksu johtuu siitä, että ensimmäiset NextGenerationEU -lainausoperaatiot on viime aikoina toteutettu onnistuneesti. Vuoden loppuun mennessä komissio aikoo kerätä yhteensä 200 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa. Osana NextGenerationEU: ta RRF tarjoaa 80 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa.

Kyproksen suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä sekä vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. A lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading

Belgia

EU: n koheesiopolitiikka: Belgia, Saksa, Espanja ja Italia saavat 373 miljoonaa euroa terveys- ja sosiaalipalvelujen, pk -yritysten ja sosiaalisen osallisuuden tukemiseen

Julkaistu

on

Komissio on myöntänyt 373 miljoonaa euroa viidelle Euroopan sosiaalirahasto (ESR) ja Euroopan aluekehitysrahasto (EAKR) -operatiiviset ohjelmat Belgiassa, Saksassa, Espanjassa ja Italiassa auttamaan maita, joilla on koronaviruksen hätätilanne ja korjaus REACT-EU. Belgiassa Vallonian toimenpideohjelman muutoksen myötä 64.8 miljoonaa euroa lisätään terveydenhuoltopalveluja ja innovaatioita varten tarkoitettujen lääkinnällisten laitteiden hankintaan.

Rahastolla tuetaan pieniä ja keskisuuria yrityksiä (pk-yrityksiä) sähköisen kaupankäynnin, kyberturvallisuuden, verkkosivustojen ja verkkokauppojen kehittämisessä sekä alueellista vihreää taloutta energiatehokkuuden, ympäristönsuojelun, älykkäiden kaupunkien ja vähähiilisen energian avulla. julkiset infrastruktuurit. Saksassa, Hessenin osavaltiossa, 55.4 miljoonaa euroa tuetaan terveyteen liittyvää tutkimusinfrastruktuuria, diagnostiikkakapasiteettia ja innovointia yliopistoissa ja muissa tutkimuslaitoksissa sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatioinvestointeja ilmasto- ja kestävän kehityksen aloilla. Tällä muutoksella tuetaan myös pk-yrityksiä ja aloitusrahastoja sijoitusrahaston kautta.

Sachsen-Anhaltissa 75.7 miljoonaa euroa helpottaa pk-yritysten ja instituutioiden yhteistyötä tutkimuksen, kehityksen ja innovoinnin alalla, ja tarjota investointeja ja käyttöpääomaa koronaviruskriisistä kärsineille mikroyrityksille. Lisäksi varat mahdollistavat investoinnit yritysten energiatehokkuuteen, tukevat pk -yritysten digitaalista innovaatiota ja hankkivat digitaalisia laitteita kouluille ja kulttuuri -instituutioille. Italiassa kansallinen toimenpideohjelma '' Sosiaalinen osallisuus '' saa 90 miljoonaa euroa edistääkseen vakavaa aineellista puutetta, kodittomuutta tai äärimmäistä syrjäytymistä kokeneiden ihmisten sosiaalista integroitumista '' Asuminen ensin '' -palvelujen avulla, joissa yhdistyvät välittömän asumisen tarjoaminen mahdollistaviin sosiaalisiin ja työvoimapalveluihin .

Mainos

Espanjassa Castilla y Leónin ESR-toimenpideohjelmaan lisätään 87 miljoonaa euroa itsenäisten ammatinharjoittajien ja työntekijöiden tukemiseksi, joiden työsopimus keskeytettiin tai sitä lyhennettiin kriisin vuoksi. Rahat auttavat myös vakavasti kärsineitä yrityksiä välttämään lomautuksia, etenkin matkailualalla. Lopuksi varoja tarvitaan, jotta keskeiset sosiaalipalvelut voivat jatkaa turvallista toimintaa ja varmistaa koulutuksen jatkuvuus koko pandemian ajan palkkaamalla lisähenkilöstöä.

REACT-EU on osa Seuraava sukupolviEU ja tarjoaa 50.6 miljardin euron lisärahoituksen (käypinä hintoina) koheesiopolitiikan ohjelmille vuosien 2021 ja 2022 aikana. Toimenpiteissä keskitytään tukemaan työmarkkinoiden sietokykyä, työpaikkoja, pk-yrityksiä ja pienituloisia perheitä sekä luomaan tulevaisuuden kannalta perusta vihreät ja digitaaliset siirtymät ja kestävä sosioekonominen elpyminen.

Mainos

Continue Reading

Euroopan komissio

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Saksalle 2.25 miljardin euron ennakkomaksut

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Saksalle 2.25 miljardia euroa ennakkomaksuna, mikä vastaa 9 prosenttia maan elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) määrärahoista. Tämä vastaa Saksan elvytys- ja selviytymissuunnitelmassaan pyytämää ennakkomaksua. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Saksan elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden toteuttamisen. Komissio hyväksyy lisämaksut Saksan elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten toteuttamisen perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 25.6 miljardia euroa, joka koostuu kokonaan avustuksista. Maksaminen seuraa NextGenerationEU: n ensimmäisten lainaustoimien viimeaikaista onnistunutta toteuttamista. Vuoden loppuun mennessä komissio aikoo kerätä yhteensä 80 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa. Osana NextGenerationEU: ta RRF tarjoaa 723.8 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa. Saksan suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä ja vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. Koko lehdistötiedote on saatavilla tätä.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa