Liity verkostomme!

EU

Pakolaisten kohtelu Unkarissa on EU: n lainsäädännön kirjainta ja henkeä vastainen, varoittaa Euroopan parlamentin jäsen Claude Moraes

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

02788ac1078aec57472ab916bea5eb71Viktor Orbanin hallitus (Kuvassa) Unkarissa ei panna täytäntöön EU: n lainsäädäntöä ja se on pakolaiskohtelussaan EU: n arvojen ulkopuolella, varoitti korkea parlamentin jäsen.

Claude Moraes MEPEuroopan parlamentin kansalaisvapauksien sekä oikeus- ja sisäasioiden valiokunnan puheenjohtaja kertoi parlamentin jäsenille: "On erittäin tärkeää ymmärtää Unkarin hallituksen toimia, jotka ovat levinneet jossain määrin muihin jäsenvaltioihin, kuten Tšekin tasavaltaan ja Slovakiaan. , että Unkari ei noudata EU: n lainsäädäntöä, mutta on EU: n lainsäädännön hengen ja useimpien turvapaikkapakettien ja toimenpiteiden ulkopuolella, joista jäsenvaltiot ovat sopineet viime vuosina.

"Unkari väittää vetoavansa Dublinin asetukseen ja yleissopimukseen, kun taas Saksa on keskeyttänyt Dublinin yleissopimuksen. On erittäin tärkeää huomata, että Dublinin yleissopimus on hallitustenvälinen sopimus ja useimmat jäsenvaltiot ovat jo jonkin aikaa huonontaneet sitä tai jättäneet sen huomiotta. EU: ssa.

Mainos

"Se, että Unkarin hallitus vetoaa nyt Dubliniin, kun on selvää, että sen poliittisena motivaationa on lähettää poliittinen viesti, jonka mukaan se haluaa sulkea kaikki nyt ja tulevaisuudessa olevat pakolaiset alueeltaan, on EU: n turvapaikkalainsäädännön vääristymä.

"Itse asiassa useimmissa, ellei kaikissa Unkarin pakolaisille osoittamissa leireissä ei ole UNHCR: n osaa, ja vastustaminen pakolaisten siirtymiselle eteenpäin Itävaltaan ja Saksaan, joissa Dublin on keskeytetty, rikkoo EU: n turvapaikkalain henkeä.

"Saksa keskeyttämällä Dublinin yleissopimuksen on osoittanut todellisen ymmärryksen EU: n turvapaikkalainsäädännöstä toimimalla parhaiden EU-arvojen mukaisesti ja ymmärtämällä, että epätoivoiset pakolaiset edellyttävät tätä joustavaa lähestymistapaa."

Mainos

Parlamentin jäsenet äänestävät tänään (17. syyskuuta) hätäjärjestelmästä, jolla 120,000 XNUMX turvapaikanhakijaa siirretään Italiasta, Kreikasta ja Unkarista muihin jäsenvaltioihin.

Moraes lisäsi: "Maanantaina pidetyn neuvoston kokouksen ja yksimielisyyden - tai kiireellisyyden - puuttumisen jälkeen enemmistösopimuksen saavuttamiseksi järjestäytyneestä ja myötätuntoisesta vastauksesta pakolaiskriisiin täällä Euroopan unionissa on välttämätöntä, että vastaamme ja että ihmiset näkevät Parlamentti tekee työnsä.

"Erityisesti epäonnistuminen sopimuksessa siirtomekanismista pakolaiskriisin tukemiseksi Italiassa, Kreikassa ja Unkarissa nähdään olevan yksi suurimmista puutteista neuvoston maanantaina antamissa päätelmissä.

"On ehdottoman tärkeää, että parlamentti puhuu asiasta - suoraan ja välittömästi.

"Teemme niin sopimalla nyt - hyväksymällä tämän kiireellisen menettelyn - ja teemme niin huomenna äänestyksessä, toivon, että enemmistö ilmaisemalla Euroopan solidaarisuutta pakolaiskriisissä, jonka uskon, että parlamentin enemmistö haluaa nähdä.

"Pakolaisilla on oikeus hakea turvapaikkaa kansainvälisen järjestön kautta Unkarissa, mutta EU: n on myös toimittava 22. syyskuuta auttaakseen hallitsemaan kriisiä heidän rajallaan järjestäytyneellä ja myötätuntoisella tavalla."

@EuroLabour

Euroopan komissio

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Slovenialle 231 miljoonan euron ennakkomaksun

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Slovenialle 231 miljoonaa euroa ennakkomaksuna, mikä vastaa 13 prosenttia maan avustuksista elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) puitteissa. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Slovenian elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden täytäntöönpanon. Komissio sallii lisämaksujen suorittamisen Slovenian elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten täytäntöönpanon perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 2.5 miljardia euroa, joka koostuu 1.8 miljardista eurosta avustuksia ja 705 miljoonaa euroa lainoja. Tämän päivän maksu johtuu siitä, että ensimmäiset NextGenerationEU -lainausoperaatiot on viime aikoina toteutettu onnistuneesti. Komissio aikoo vuoden loppuun mennessä kerätä yhteensä 80 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa.

RRF on NextGenerationEU: n ydin, joka tarjoaa 800 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa. Slovenian suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä sekä vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. A lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading

Kypros

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun, mikä vastaa 13 prosenttia maan elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) määrärahoista. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden täytäntöönpanon. Komissio hyväksyy lisämaksut Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten täytäntöönpanon perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 1.2 miljardia euroa, ja miljardi euroa on avustuksia ja 1 miljoonaa euroa lainoja. Tämän päivän maksu johtuu siitä, että ensimmäiset NextGenerationEU -lainausoperaatiot on viime aikoina toteutettu onnistuneesti. Vuoden loppuun mennessä komissio aikoo kerätä yhteensä 200 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa. Osana NextGenerationEU: ta RRF tarjoaa 80 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa.

Kyproksen suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä sekä vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. A lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading

Belgia

EU: n koheesiopolitiikka: Belgia, Saksa, Espanja ja Italia saavat 373 miljoonaa euroa terveys- ja sosiaalipalvelujen, pk -yritysten ja sosiaalisen osallisuuden tukemiseen

Julkaistu

on

Komissio on myöntänyt 373 miljoonaa euroa viidelle Euroopan sosiaalirahasto (ESR) ja Euroopan aluekehitysrahasto (EAKR) -operatiiviset ohjelmat Belgiassa, Saksassa, Espanjassa ja Italiassa auttamaan maita, joilla on koronaviruksen hätätilanne ja korjaus REACT-EU. Belgiassa Vallonian toimenpideohjelman muutoksen myötä 64.8 miljoonaa euroa lisätään terveydenhuoltopalveluja ja innovaatioita varten tarkoitettujen lääkinnällisten laitteiden hankintaan.

Rahastolla tuetaan pieniä ja keskisuuria yrityksiä (pk-yrityksiä) sähköisen kaupankäynnin, kyberturvallisuuden, verkkosivustojen ja verkkokauppojen kehittämisessä sekä alueellista vihreää taloutta energiatehokkuuden, ympäristönsuojelun, älykkäiden kaupunkien ja vähähiilisen energian avulla. julkiset infrastruktuurit. Saksassa, Hessenin osavaltiossa, 55.4 miljoonaa euroa tuetaan terveyteen liittyvää tutkimusinfrastruktuuria, diagnostiikkakapasiteettia ja innovointia yliopistoissa ja muissa tutkimuslaitoksissa sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatioinvestointeja ilmasto- ja kestävän kehityksen aloilla. Tällä muutoksella tuetaan myös pk-yrityksiä ja aloitusrahastoja sijoitusrahaston kautta.

Sachsen-Anhaltissa 75.7 miljoonaa euroa helpottaa pk-yritysten ja instituutioiden yhteistyötä tutkimuksen, kehityksen ja innovoinnin alalla, ja tarjota investointeja ja käyttöpääomaa koronaviruskriisistä kärsineille mikroyrityksille. Lisäksi varat mahdollistavat investoinnit yritysten energiatehokkuuteen, tukevat pk -yritysten digitaalista innovaatiota ja hankkivat digitaalisia laitteita kouluille ja kulttuuri -instituutioille. Italiassa kansallinen toimenpideohjelma '' Sosiaalinen osallisuus '' saa 90 miljoonaa euroa edistääkseen vakavaa aineellista puutetta, kodittomuutta tai äärimmäistä syrjäytymistä kokeneiden ihmisten sosiaalista integroitumista '' Asuminen ensin '' -palvelujen avulla, joissa yhdistyvät välittömän asumisen tarjoaminen mahdollistaviin sosiaalisiin ja työvoimapalveluihin .

Mainos

Espanjassa Castilla y Leónin ESR-toimenpideohjelmaan lisätään 87 miljoonaa euroa itsenäisten ammatinharjoittajien ja työntekijöiden tukemiseksi, joiden työsopimus keskeytettiin tai sitä lyhennettiin kriisin vuoksi. Rahat auttavat myös vakavasti kärsineitä yrityksiä välttämään lomautuksia, etenkin matkailualalla. Lopuksi varoja tarvitaan, jotta keskeiset sosiaalipalvelut voivat jatkaa turvallista toimintaa ja varmistaa koulutuksen jatkuvuus koko pandemian ajan palkkaamalla lisähenkilöstöä.

REACT-EU on osa Seuraava sukupolviEU ja tarjoaa 50.6 miljardin euron lisärahoituksen (käypinä hintoina) koheesiopolitiikan ohjelmille vuosien 2021 ja 2022 aikana. Toimenpiteissä keskitytään tukemaan työmarkkinoiden sietokykyä, työpaikkoja, pk-yrityksiä ja pienituloisia perheitä sekä luomaan tulevaisuuden kannalta perusta vihreät ja digitaaliset siirtymät ja kestävä sosioekonominen elpyminen.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa