Liity verkostomme!

EU

"Tämä on euroalueen parlamentti", Moscovici kertoo parlamentin jäsenille

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

-Euroopan parlamentilla olisi oltava suurempi rooli euroalueen hallinnossa, komissaari Pierre Moscovici sanoi (Kuvassa) keskustelussa talous- ja raha-asioiden valiokunnan jäsenten kanssa tiistaina 15. syyskuuta. Talous- ja rahaliitto vaatii demokraattista syventämistä, hän lisäsi ja korosti: "Tämä ei voi odottaa. Tarvitsemme säännöllistä vaihtoa parlamentin kanssa. Euroopan parlamentti on euroalueen parlamentti ja haluamme antaa tälle poliittisen sysäyksen. "

Moscovici ja Euroopan komission varapuheenjohtaja Valdis Dombrovskis keskustelivat parlamentissa siitä, kuinka komission tulisi seurata Euroopan toimielinten viiden puheenjohtajan (Juncker, Schulz, Draghi, Tusk ja Dijsselbloem) raporttia "Talous- ja Rahaliitto ".
Oikeakeskustaiset parlamentin jäsenet ilmaisivat huolensa siitä, että mietinnössä meni liian pitkälle riskien keskinäisen puolestapuhumisen puolesta. "Ryhmäni haluaa, että riskit vältetään eikä yhdistetä", sanoi Marcus Ferber (EPP, DE). Muut ryhmät, kuten vihreät, GUE ja S&D, vaativat enemmän solidaarisuutta: "Pelkään epätasa-arvon ja köyhyyden lisääntymistä. (...) Tarvitsemme mekanismin taloudellisen solidaarisuuden varmistamiseksi julkisella sektorilla. Yksityisellä sektorilla jo olemassa: pankkiunioni ", sanoi Philippe Lamberts (Vihreät, BE).

Pervenche Beres (S&D, FR) - esittelijä parlamentin tulevaa taloushallintokehystä koskevasta kannasta - kyseenalaisti raportin ehdotuksen kahden uuden viraston perustamisesta. "Miksi tarvitsemme finanssipoliittisen neuvontalautakunnan ja kilpailukykyviraston? Tarvitsemme investointeja euroalueen hallintoon ja talletussuojajärjestelmään!", Hän sanoi.

Mainos

Bernd Lucke (ECR, DE) ja Bernard Monot (ENF, FR) kritisoivat ajatusta nimittää Euroopan valtiovarainministeri: "Luuletko todella, että Euroopan ministerin ja valtiovarainministeriön perustaminen olisi hyvä tapa edetä? Kuinka hän sopisi? Mitkä ovat tehtävät? Mistä se saisi rahoituksensa? Ja kuinka paljon? Pelkään, että voisit kääntää EU: n yhdessä suuressa siirtoyhteisössä ", Lucke sanoi. Moscovici vastasi, että oli korkea aika keskustella tällaisista ideoista yhdessä minkä tahansa muun idean kanssa, joka voisi tehdä euroalueen hallinnosta tehokkaamman.

ALDE: n Michael Theurer (DE) vaati kehystä valtion maksukyvyttömyyslainsäädännölle. Dombrovskis sanoi, että komissio esittää "kauaskantoisempia ehdotuksia".

Pankkiunioniehdotuksista Dombrovskis sanoi, että "meidän on keskityttävä sovitun toteuttamiseen". Tuleviin haasteisiin kuuluu yhtenäisen kriisinratkaisumekanismin rahoitusvajeen kurominen ja talletussuojajärjestelmän perustaminen, jota pidetään pankkiunionin puuttuvana lenkkinä.

Mainos

Steven Woolfe (EFDD, Iso-Britannia) kysyi, milloin ja miten perussopimus muutos tapahtuisi, Dombrovskis sanoi, ettei erityisiä ehdotuksia ole vielä tehty. "Voimme vuoden 2017 puoliväliin saakka tehdä muutoksia ilman lainsäädäntöä. Sitten perustamme toisen vaiheen asiantuntijaryhmän, jonka pitäisi tehdä ehdotuksia, jotka saattavat edellyttää lopulta perussopimusten muutoksia", hän sanoi.

Lisätietoja

Euroopan komissio

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Slovenialle 231 miljoonan euron ennakkomaksun

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Slovenialle 231 miljoonaa euroa ennakkomaksuna, mikä vastaa 13 prosenttia maan avustuksista elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) puitteissa. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Slovenian elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden täytäntöönpanon. Komissio sallii lisämaksujen suorittamisen Slovenian elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten täytäntöönpanon perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 2.5 miljardia euroa, joka koostuu 1.8 miljardista eurosta avustuksia ja 705 miljoonaa euroa lainoja. Tämän päivän maksu johtuu siitä, että ensimmäiset NextGenerationEU -lainausoperaatiot on viime aikoina toteutettu onnistuneesti. Komissio aikoo vuoden loppuun mennessä kerätä yhteensä 80 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa.

RRF on NextGenerationEU: n ydin, joka tarjoaa 800 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa. Slovenian suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä sekä vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. A lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading

Kypros

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun, mikä vastaa 13 prosenttia maan elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) määrärahoista. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden täytäntöönpanon. Komissio hyväksyy lisämaksut Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten täytäntöönpanon perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 1.2 miljardia euroa, ja miljardi euroa on avustuksia ja 1 miljoonaa euroa lainoja. Tämän päivän maksu johtuu siitä, että ensimmäiset NextGenerationEU -lainausoperaatiot on viime aikoina toteutettu onnistuneesti. Vuoden loppuun mennessä komissio aikoo kerätä yhteensä 200 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa. Osana NextGenerationEU: ta RRF tarjoaa 80 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa.

Kyproksen suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä sekä vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. A lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading

Belgia

EU: n koheesiopolitiikka: Belgia, Saksa, Espanja ja Italia saavat 373 miljoonaa euroa terveys- ja sosiaalipalvelujen, pk -yritysten ja sosiaalisen osallisuuden tukemiseen

Julkaistu

on

Komissio on myöntänyt 373 miljoonaa euroa viidelle Euroopan sosiaalirahasto (ESR) ja Euroopan aluekehitysrahasto (EAKR) -operatiiviset ohjelmat Belgiassa, Saksassa, Espanjassa ja Italiassa auttamaan maita, joilla on koronaviruksen hätätilanne ja korjaus REACT-EU. Belgiassa Vallonian toimenpideohjelman muutoksen myötä 64.8 miljoonaa euroa lisätään terveydenhuoltopalveluja ja innovaatioita varten tarkoitettujen lääkinnällisten laitteiden hankintaan.

Rahastolla tuetaan pieniä ja keskisuuria yrityksiä (pk-yrityksiä) sähköisen kaupankäynnin, kyberturvallisuuden, verkkosivustojen ja verkkokauppojen kehittämisessä sekä alueellista vihreää taloutta energiatehokkuuden, ympäristönsuojelun, älykkäiden kaupunkien ja vähähiilisen energian avulla. julkiset infrastruktuurit. Saksassa, Hessenin osavaltiossa, 55.4 miljoonaa euroa tuetaan terveyteen liittyvää tutkimusinfrastruktuuria, diagnostiikkakapasiteettia ja innovointia yliopistoissa ja muissa tutkimuslaitoksissa sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatioinvestointeja ilmasto- ja kestävän kehityksen aloilla. Tällä muutoksella tuetaan myös pk-yrityksiä ja aloitusrahastoja sijoitusrahaston kautta.

Sachsen-Anhaltissa 75.7 miljoonaa euroa helpottaa pk-yritysten ja instituutioiden yhteistyötä tutkimuksen, kehityksen ja innovoinnin alalla, ja tarjota investointeja ja käyttöpääomaa koronaviruskriisistä kärsineille mikroyrityksille. Lisäksi varat mahdollistavat investoinnit yritysten energiatehokkuuteen, tukevat pk -yritysten digitaalista innovaatiota ja hankkivat digitaalisia laitteita kouluille ja kulttuuri -instituutioille. Italiassa kansallinen toimenpideohjelma '' Sosiaalinen osallisuus '' saa 90 miljoonaa euroa edistääkseen vakavaa aineellista puutetta, kodittomuutta tai äärimmäistä syrjäytymistä kokeneiden ihmisten sosiaalista integroitumista '' Asuminen ensin '' -palvelujen avulla, joissa yhdistyvät välittömän asumisen tarjoaminen mahdollistaviin sosiaalisiin ja työvoimapalveluihin .

Mainos

Espanjassa Castilla y Leónin ESR-toimenpideohjelmaan lisätään 87 miljoonaa euroa itsenäisten ammatinharjoittajien ja työntekijöiden tukemiseksi, joiden työsopimus keskeytettiin tai sitä lyhennettiin kriisin vuoksi. Rahat auttavat myös vakavasti kärsineitä yrityksiä välttämään lomautuksia, etenkin matkailualalla. Lopuksi varoja tarvitaan, jotta keskeiset sosiaalipalvelut voivat jatkaa turvallista toimintaa ja varmistaa koulutuksen jatkuvuus koko pandemian ajan palkkaamalla lisähenkilöstöä.

REACT-EU on osa Seuraava sukupolviEU ja tarjoaa 50.6 miljardin euron lisärahoituksen (käypinä hintoina) koheesiopolitiikan ohjelmille vuosien 2021 ja 2022 aikana. Toimenpiteissä keskitytään tukemaan työmarkkinoiden sietokykyä, työpaikkoja, pk-yrityksiä ja pienituloisia perheitä sekä luomaan tulevaisuuden kannalta perusta vihreät ja digitaaliset siirtymät ja kestävä sosioekonominen elpyminen.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa