Liity verkostomme!

EU

Pittella: 'Yhteinen maahanmuutto- ja turvapaikkapolitiikka on ainoa tapa pelastaa Eurooppaa hajoamiselta'

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

O-GIANNI-PITTELLA-facebookSosialistien ja demokraattien ryhmän puheenjohtaja Gianni Pittella (Kuvassa) on vaatinut kaikkien kansallisten hallitusten yhtenäisyyttä ennen ratkaisevaa oikeus- ja sisäasiainministerien kokousta Brysselissä. Puheenvuorossaan S & D-parlamentin jäsenten vierailulla Unkarin ja Serbian rajalle Pittella korosti, että Eurooppa ei voi enää pysyä itsekkyyden ja tekopyhyyden panttivankina.  

Parlamentin ihmisoikeuksien alakomitean puheenjohtaja Elena Valenciano, kreikkalainen parlamentin jäsen Miltiadis Kyros sekä unkarilaiset jäsenet István Ujhelyi ja Péter Niedermuller liittyivät herra Pittellan kanssa ryhmävierailuun pakolaisleirille ja vasta rakennetulle raja-aidalle Serbian ja Unkarin välillä.

Pittella sanoi: "Meillä on lopuksi uskottava suunnitelma pakolaiskriisin torjumiseksi. On kiireellistä, että kaikki kansalliset hallitukset syrjäyttävät egonsa ja tukevat komission tänään tekemiä ehdotuksia. Vielä viattomia ihmisiä kuolee, lisää laillisia ja laittomia esteitä solidaarisuus ei voi enää olla ystävällinen tarjous, sen on oltava pakollista. EU ei ole etuyhdistys, vaan perhe, jossa oikeudet ja velvollisuudet on jaettava tasavertaisesti. Kansallinen itsekkyys muutoin tuomitsee Euroopan Viime viikolla minä ja muut ryhmän puheenjohtajat kirjoitimme kaikille kansallisille johtajille pyytämällä heidän tukeaan - keskityn nyt vetoomukseen oman poliittisen perheemme jäsenille: menemme eteenpäin ja luodaan todellinen eurooppalainen turvapaikka- ja maahanmuuttopolitiikka. onko meillä työkaluja tämän kriisin ratkaisemiseksi.

Mainos

"Seisominen tänään tämän kauhistavan uuden rautaesiripun vieressä muistuttaa meitä siitä, että emme saa koskaan enää sallia itsemme jakautua itään ja länteen. Euroopasta itsensä uudelleen rakentaneesta sodan kauhusta lähtien emme voi antaa tämän kriisin repimään meitä taas. Me täytyy herätä sen sijaan, että piiloutuisi muukalaisvihamielisten ja hyödyttömien muurien taakse. Jos emme pysty täyttämään moraalista ja oikeudellista velvollisuuttamme pakolaisia ​​kohtaan, hylkäämme unelman aidosta unionista, joka perustuu oikeuksiin ja arvoihin. "

S&D -ryhmän Unkarin valtuuskunnan päällikkö István Ujhelyi lisäsi: "Orbanin muuri on vain näkyvin hänen vihamielisestä ja epäpätevästä politiikastaan. Hänen hallituksensa ei ole täysin ymmärtänyt kriisin laajuutta ja on yrittänyt demonisoida pakolaisia ​​sen sijaan, että Tämä on täysin ristiriidassa täällä tänään tavanneiden vapaaehtoisten kanssa, jotka auttavat apua tarvitsevia ja osoittavat Unkarin inhimillisiä kasvoja.

"Liian kauan kansalliset hallitukset ovat jättäneet Unkarin, Italian ja Kreikan kohtaamaan yksin kriisin. Ne ovat keskustelleet keskenään pikemminkin kuin esittäneet mielekkäitä ratkaisuja. Lopuksi komissio on tehnyt tämän, aikaa ei voi enää hukata, kansalliset hallitusten on hyväksyttävä nämä nyt. "

Mainos

Parlamentin ihmisoikeuksien alivaliokunnan puheenjohtaja Elena Valenciano sanoi: "Vastauksemme maanosana on ollut häpeällistä, olemme täysin epäonnistuneet suojelumme eniten tarvitsevissa. Kunnes tarjoamme turvallisia, laillisia tapoja pakolaisille saavuttaa lopullinen turvapaikkamaassa jätämme heidät rikollisten ja salakuljettajien saaliiksi.

"Tämä on suurin humanitaarinen kriisi, jonka olemme kohdanneet Euroopassa 50 vuoden aikana, meillä on kyky selviytyä siitä, mutta tarvitsemme poliittista tahtoa. Emme voi hukata muuta päivää, meidän on toimittava yhdessä."

Euroopan komissio

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Slovenialle 231 miljoonan euron ennakkomaksun

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Slovenialle 231 miljoonaa euroa ennakkomaksuna, mikä vastaa 13 prosenttia maan avustuksista elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) puitteissa. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Slovenian elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden täytäntöönpanon. Komissio sallii lisämaksujen suorittamisen Slovenian elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten täytäntöönpanon perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 2.5 miljardia euroa, joka koostuu 1.8 miljardista eurosta avustuksia ja 705 miljoonaa euroa lainoja. Tämän päivän maksu johtuu siitä, että ensimmäiset NextGenerationEU -lainausoperaatiot on viime aikoina toteutettu onnistuneesti. Komissio aikoo vuoden loppuun mennessä kerätä yhteensä 80 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa.

RRF on NextGenerationEU: n ydin, joka tarjoaa 800 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa. Slovenian suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä sekä vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. A lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading

Kypros

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun, mikä vastaa 13 prosenttia maan elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) määrärahoista. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden täytäntöönpanon. Komissio hyväksyy lisämaksut Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten täytäntöönpanon perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 1.2 miljardia euroa, ja miljardi euroa on avustuksia ja 1 miljoonaa euroa lainoja. Tämän päivän maksu johtuu siitä, että ensimmäiset NextGenerationEU -lainausoperaatiot on viime aikoina toteutettu onnistuneesti. Vuoden loppuun mennessä komissio aikoo kerätä yhteensä 200 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa. Osana NextGenerationEU: ta RRF tarjoaa 80 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa.

Kyproksen suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä sekä vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. A lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading

Belgia

EU: n koheesiopolitiikka: Belgia, Saksa, Espanja ja Italia saavat 373 miljoonaa euroa terveys- ja sosiaalipalvelujen, pk -yritysten ja sosiaalisen osallisuuden tukemiseen

Julkaistu

on

Komissio on myöntänyt 373 miljoonaa euroa viidelle Euroopan sosiaalirahasto (ESR) ja Euroopan aluekehitysrahasto (EAKR) -operatiiviset ohjelmat Belgiassa, Saksassa, Espanjassa ja Italiassa auttamaan maita, joilla on koronaviruksen hätätilanne ja korjaus REACT-EU. Belgiassa Vallonian toimenpideohjelman muutoksen myötä 64.8 miljoonaa euroa lisätään terveydenhuoltopalveluja ja innovaatioita varten tarkoitettujen lääkinnällisten laitteiden hankintaan.

Rahastolla tuetaan pieniä ja keskisuuria yrityksiä (pk-yrityksiä) sähköisen kaupankäynnin, kyberturvallisuuden, verkkosivustojen ja verkkokauppojen kehittämisessä sekä alueellista vihreää taloutta energiatehokkuuden, ympäristönsuojelun, älykkäiden kaupunkien ja vähähiilisen energian avulla. julkiset infrastruktuurit. Saksassa, Hessenin osavaltiossa, 55.4 miljoonaa euroa tuetaan terveyteen liittyvää tutkimusinfrastruktuuria, diagnostiikkakapasiteettia ja innovointia yliopistoissa ja muissa tutkimuslaitoksissa sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatioinvestointeja ilmasto- ja kestävän kehityksen aloilla. Tällä muutoksella tuetaan myös pk-yrityksiä ja aloitusrahastoja sijoitusrahaston kautta.

Sachsen-Anhaltissa 75.7 miljoonaa euroa helpottaa pk-yritysten ja instituutioiden yhteistyötä tutkimuksen, kehityksen ja innovoinnin alalla, ja tarjota investointeja ja käyttöpääomaa koronaviruskriisistä kärsineille mikroyrityksille. Lisäksi varat mahdollistavat investoinnit yritysten energiatehokkuuteen, tukevat pk -yritysten digitaalista innovaatiota ja hankkivat digitaalisia laitteita kouluille ja kulttuuri -instituutioille. Italiassa kansallinen toimenpideohjelma '' Sosiaalinen osallisuus '' saa 90 miljoonaa euroa edistääkseen vakavaa aineellista puutetta, kodittomuutta tai äärimmäistä syrjäytymistä kokeneiden ihmisten sosiaalista integroitumista '' Asuminen ensin '' -palvelujen avulla, joissa yhdistyvät välittömän asumisen tarjoaminen mahdollistaviin sosiaalisiin ja työvoimapalveluihin .

Mainos

Espanjassa Castilla y Leónin ESR-toimenpideohjelmaan lisätään 87 miljoonaa euroa itsenäisten ammatinharjoittajien ja työntekijöiden tukemiseksi, joiden työsopimus keskeytettiin tai sitä lyhennettiin kriisin vuoksi. Rahat auttavat myös vakavasti kärsineitä yrityksiä välttämään lomautuksia, etenkin matkailualalla. Lopuksi varoja tarvitaan, jotta keskeiset sosiaalipalvelut voivat jatkaa turvallista toimintaa ja varmistaa koulutuksen jatkuvuus koko pandemian ajan palkkaamalla lisähenkilöstöä.

REACT-EU on osa Seuraava sukupolviEU ja tarjoaa 50.6 miljardin euron lisärahoituksen (käypinä hintoina) koheesiopolitiikan ohjelmille vuosien 2021 ja 2022 aikana. Toimenpiteissä keskitytään tukemaan työmarkkinoiden sietokykyä, työpaikkoja, pk-yrityksiä ja pienituloisia perheitä sekä luomaan tulevaisuuden kannalta perusta vihreät ja digitaaliset siirtymät ja kestävä sosioekonominen elpyminen.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa