Liity verkostomme!

EU

Siirtotyöläisten kriisi: Lisää EU toteaa määrätä rajatarkastuksia

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

poliisi-ylläpitää-järjestystäUseat EU-maat ovat sanoneet asettavansa rajatarkastuksia maahanmuuttajavirtausten torjumiseksi. Itävalta, Slovakia ja Alankomaat sanoivat tiukentavansa valvontaa tunteja sen jälkeen, kun Saksa otti tarkastukset Itävallan rajalle.

Unkari valmisti myös aidan Serbian rajallaan ja tukki rajan, jota käytettiin ylityspaikkana.

Samaan aikaan EU: n sisäministerit sopivat periaatteessa Brysselissä siirtämään 120,000 XNUMX turvapaikanhakijaa.

Mainos

EU: n puheenjohtajana toimivan Luxemburgin mukaan päätöksen odotetaan olevan lain mukainen, kun ministerit kokoontuvat 8. lokakuuta.

Ei ollut mitään yksityiskohtia siitä, miten turvapaikanhakijat jaettaisiin EU-maiden kesken. Jotkut maat ovat vastustaneet pakollisten kiintiöiden suunnitelmia.

Euroopan valtiot ovat olleet vaikeuksia selviytyä ennätysmääräisestä maahanmuuttajavirrasta, joista monet tähtäävät Saksaan.

Mainos

Unkarissa konerivaunu, jonka toinen pää oli peitetty partahöylällä, vieritettiin radaa pitkin aitauksen aukon tukemiseksi Roszken kaupungin lähellä. Siirtolaiset ohjataan viralliseen rekisteröintipisteeseen.

Unkarin on määrä panna täytäntöön tiukempia toimenpiteitä keskiyöstä alkaen, mukaan lukien laittomien maahanmuuttajien pidätykset, ja pääministeri Viktor Orban kertoi Unkarin TV2: lle, että raja-alueella "todennäköisesti" otetaan käyttöön hätätila.

Uudet pohjoisemmat rajatarkastukset ovat haaste EU: n vapaata liikkuvuutta koskevalle Schengenin sopimukselle, vaikka säännöt sallivatkin väliaikaisen valvonnan hätätilanteissa.

Itävallan poliisin mukaan jopa 7,000 ihmistä oli saapunut Unkarista maanantaina (14. syyskuuta) ja 14,000 XNUMX ihmistä sunnuntaina.

Liittokansleri Werner Faymannin mukaan joukkoja on myös lähetetty pääasiassa humanitaarisen avun antamiseksi Itävallassa, mutta ne lähetetään tarvittaessa rajalle.

"Jos Saksa suorittaa rajavalvonnan, Itävallan on otettava käyttöön vahvistettu rajavalvonta", varakansleri Reinhold Mitterlehner sanoi.

Samaan aikaan EU hyväksyi Välimeren operaatioita koskevan suunnitelman "ihmisten salakuljetukseen epäiltyjen alusten" etsimisestä, takavarikoinnista ja kulkeutumisesta ".

Suurin osa viime viikkoina Unkariin levinneistä maahanmuuttajista pakeni konflikteja, sortoa ja köyhyyttä Syyriassa, Irakissa, Afganistanissa ja Eritreassa.

Monet ovat kieltäytyneet rekisteröimästä Kreikassa tai Unkarissa, peläten, että se estää heitä saamasta turvapaikkaa Saksassa tai muissa EU-valtioissa.

Maanantaina Saksan uuden rajavalvonnan sanottiin aiheuttavan jopa 20 km: n (12 mailin) ​​liikenneruuhkia Itävallan moottoriteillä.

YK: n pakolaisvirasto on varoittanut, että pakolaiset saattavat joutua "lailliseen rinteeseen".

Se totesi, että Euroopan valtioiden ilmoitukset erilaisista rajavalvontatoimenpiteistä "vain korostavat tarvetta luoda kattava eurooppalainen vastaus".

Saksan varakansleri Sigmar Gabriel sanoi, että rajavalvonta oli merkki siitä, että Saksa "ei voi majoittaa kaikkia pakolaisia ​​yksin".

Hän odottaa vastaanottavansa tänä vuonna miljoona maahanmuuttajaa, hän sanoi, enemmän kuin sisäasiainministeriön arvioitu 800,000 XNUMX.

Iso-Britannia on ilmoittanut vievänsä 20,000 XNUMX ihmistä alueen pakolaisleireiltä viiden vuoden aikana. Ison-Britannian pääministeri David Cameron vieraili maanantaina pakolaisleirillä Libanonin Bekaa-laaksossa.

Pakolaiset: EU: n ministerit eivät toimineet, sanoo kansalaisvapauksien valiokunnan puheenjohtaja

Euroopan komissio

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Slovenialle 231 miljoonan euron ennakkomaksun

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Slovenialle 231 miljoonaa euroa ennakkomaksuna, mikä vastaa 13 prosenttia maan avustuksista elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) puitteissa. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Slovenian elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden täytäntöönpanon. Komissio sallii lisämaksujen suorittamisen Slovenian elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten täytäntöönpanon perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 2.5 miljardia euroa, joka koostuu 1.8 miljardista eurosta avustuksia ja 705 miljoonaa euroa lainoja. Tämän päivän maksu johtuu siitä, että ensimmäiset NextGenerationEU -lainausoperaatiot on viime aikoina toteutettu onnistuneesti. Komissio aikoo vuoden loppuun mennessä kerätä yhteensä 80 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa.

RRF on NextGenerationEU: n ydin, joka tarjoaa 800 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa. Slovenian suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä sekä vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. A lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading

Kypros

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun, mikä vastaa 13 prosenttia maan elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) määrärahoista. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden täytäntöönpanon. Komissio hyväksyy lisämaksut Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten täytäntöönpanon perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 1.2 miljardia euroa, ja miljardi euroa on avustuksia ja 1 miljoonaa euroa lainoja. Tämän päivän maksu johtuu siitä, että ensimmäiset NextGenerationEU -lainausoperaatiot on viime aikoina toteutettu onnistuneesti. Vuoden loppuun mennessä komissio aikoo kerätä yhteensä 200 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa. Osana NextGenerationEU: ta RRF tarjoaa 80 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa.

Kyproksen suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä sekä vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. A lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading

Belgia

EU: n koheesiopolitiikka: Belgia, Saksa, Espanja ja Italia saavat 373 miljoonaa euroa terveys- ja sosiaalipalvelujen, pk -yritysten ja sosiaalisen osallisuuden tukemiseen

Julkaistu

on

Komissio on myöntänyt 373 miljoonaa euroa viidelle Euroopan sosiaalirahasto (ESR) ja Euroopan aluekehitysrahasto (EAKR) -operatiiviset ohjelmat Belgiassa, Saksassa, Espanjassa ja Italiassa auttamaan maita, joilla on koronaviruksen hätätilanne ja korjaus REACT-EU. Belgiassa Vallonian toimenpideohjelman muutoksen myötä 64.8 miljoonaa euroa lisätään terveydenhuoltopalveluja ja innovaatioita varten tarkoitettujen lääkinnällisten laitteiden hankintaan.

Rahastolla tuetaan pieniä ja keskisuuria yrityksiä (pk-yrityksiä) sähköisen kaupankäynnin, kyberturvallisuuden, verkkosivustojen ja verkkokauppojen kehittämisessä sekä alueellista vihreää taloutta energiatehokkuuden, ympäristönsuojelun, älykkäiden kaupunkien ja vähähiilisen energian avulla. julkiset infrastruktuurit. Saksassa, Hessenin osavaltiossa, 55.4 miljoonaa euroa tuetaan terveyteen liittyvää tutkimusinfrastruktuuria, diagnostiikkakapasiteettia ja innovointia yliopistoissa ja muissa tutkimuslaitoksissa sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatioinvestointeja ilmasto- ja kestävän kehityksen aloilla. Tällä muutoksella tuetaan myös pk-yrityksiä ja aloitusrahastoja sijoitusrahaston kautta.

Sachsen-Anhaltissa 75.7 miljoonaa euroa helpottaa pk-yritysten ja instituutioiden yhteistyötä tutkimuksen, kehityksen ja innovoinnin alalla, ja tarjota investointeja ja käyttöpääomaa koronaviruskriisistä kärsineille mikroyrityksille. Lisäksi varat mahdollistavat investoinnit yritysten energiatehokkuuteen, tukevat pk -yritysten digitaalista innovaatiota ja hankkivat digitaalisia laitteita kouluille ja kulttuuri -instituutioille. Italiassa kansallinen toimenpideohjelma '' Sosiaalinen osallisuus '' saa 90 miljoonaa euroa edistääkseen vakavaa aineellista puutetta, kodittomuutta tai äärimmäistä syrjäytymistä kokeneiden ihmisten sosiaalista integroitumista '' Asuminen ensin '' -palvelujen avulla, joissa yhdistyvät välittömän asumisen tarjoaminen mahdollistaviin sosiaalisiin ja työvoimapalveluihin .

Mainos

Espanjassa Castilla y Leónin ESR-toimenpideohjelmaan lisätään 87 miljoonaa euroa itsenäisten ammatinharjoittajien ja työntekijöiden tukemiseksi, joiden työsopimus keskeytettiin tai sitä lyhennettiin kriisin vuoksi. Rahat auttavat myös vakavasti kärsineitä yrityksiä välttämään lomautuksia, etenkin matkailualalla. Lopuksi varoja tarvitaan, jotta keskeiset sosiaalipalvelut voivat jatkaa turvallista toimintaa ja varmistaa koulutuksen jatkuvuus koko pandemian ajan palkkaamalla lisähenkilöstöä.

REACT-EU on osa Seuraava sukupolviEU ja tarjoaa 50.6 miljardin euron lisärahoituksen (käypinä hintoina) koheesiopolitiikan ohjelmille vuosien 2021 ja 2022 aikana. Toimenpiteissä keskitytään tukemaan työmarkkinoiden sietokykyä, työpaikkoja, pk-yrityksiä ja pienituloisia perheitä sekä luomaan tulevaisuuden kannalta perusta vihreät ja digitaaliset siirtymät ja kestävä sosioekonominen elpyminen.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa