Liity verkostomme!

EU

Euroopan parlamentti tällä viikolla: muuttoliike, maatalous, verotus

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Parliament1Maahanmuutosta, kehityksestä ja maatalousmarkkinoiden kriisistä keskustelevat parlamentin jäsenet keskiviikkona pidettävässä täysistunnossa. Euroopan komission puheenjohtaja Jean-Claude Juncker keskustelee torstaina (17. syyskuuta) monikansallisten yritysten verotussäännöistä talousvaliokunnan ja veropäätösten erityiskomitean kanssa. Hänen seuraansa kuuluvat komissaarit Pierre Moscovici ja Margrethe Vestager.

Täysistunto keskiviikkona (16. syyskuuta)
Pakolaiskriisi

Keskiviikkokokouksen aikana parlamentin jäsenet keskustelevat neuvoston ja komission edustajien kanssa maanantaina 14. syyskuuta pidetyn oikeus- ja sisäasioiden neuvoston tuloksista, joissa tarkastellaan sekä lyhytaikaisia ​​että pysyviä toimia pakolaiskriisin ratkaisemiseksi.
Komission työohjelma ensi vuodeksi

Mainos

Parlamentin jäsenet äänestävät vaatimuksistaan, jotka koskevat Euroopan komission tekemää työtä ensi vuonna. Parlamentin jäsenet voivat pyytää muun muassa uutta lainsäädäntöä muuttoliikkeestä, ympäristöstä, verotuksesta ja energiasta. Komissio esittelee ensi vuoden työohjelmansa parlamentin jäsenille Strasbourgissa lokakuussa.
Maatalousmarkkinoiden kriisi

Parlamentin jäsenet keskustelevat maito- ja liha-alan kriisistä komissaari Phil Hoganin kanssa. Hintojen lasku on vaikuttanut viljelijöihin monissa jäsenvaltioissa, mikä pahentaa Venäjän pitkittyneen kauppasaarron vaikutuksia elintarvikkeiden tuontiin EU: sta.

kehitys

Mainos

Parlamentin jäsenet valmistelevat panoksensa YK: n kestävän kehityksen huippukokoukseen, joka pidetään New Yorkissa 25. – 27. Syyskuuta 2015 ja jonka tavoitteena on asettaa vuoden 2015 jälkeinen kehitysohjelma.

valiokunnat

Muuttovirrat Välimerellä

Elmar Brok, ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja; Claude Moraes, kansalaisvapauksien komitean puheenjohtaja; ja ihmisoikeuksien alivaliokunnan puheenjohtaja Elena Valenciano järjestävät tiistaina julkisen kuulemistilaisuuden aiheesta "Ihmisoikeuksien kunnioittaminen Välimeren muuttovirtojen yhteydessä". Puhujina ovat EU: n ulkoasiainpäällikkö Federica Mogherini; Dimitris Avramopoulos, sisäasioista vastaava komissaari; António Guterres, Yhdistyneiden Kansakuntien pakolaisasiain päävaltuutettu; sekä Jordanian, Libanonin, Libyan, Marokon, Tunisian ja Turkin parlamenttien jäsenet.

Verotus

Komission puheenjohtaja Juncker ja verotuksesta ja tullista vastaava komissaari Moscovici keskustelevat torstaina talouskomitean ja veropäätösten erityiskomitean jäsenten kanssa erityisesti monikansallisten yritysten veropoliittisista suunnitelmista. Kokoukseen sisältyy myös keskustelu kilpailusta vastaavan komission jäsenen Vestagerin kanssa.

Teiden liikkuvien koneiden päästörajat

Ympäristökomitea äänestää tiistaina lainsäädäntöehdotuksesta, jolla pyritään vähentämään monien polttomoottoreiden päästöjä, jotka on asennettu koneisiin pienistä käsilaitteista ja rakennuskoneista vetureihin ja sisävesialuksiin..

Presidentin esityslista

Euroopan parlamentin puheenjohtaja Martin Schulz on maanantaina Ruotsissa, jossa hän tapaa muun muassa Ruotsin kuningas Carl XVI Gustafin, pääministeri Stefan Löfvenin ja parlamentin puhemiehen Urban Ahlinin. Torstaina Schulz tapaa Saksan liittopäivien presidentin Norbert Lammertin.

Lisätietoja

Kypros

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun, mikä vastaa 13 prosenttia maan elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) määrärahoista. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden täytäntöönpanon. Komissio hyväksyy lisämaksut Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten täytäntöönpanon perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 1.2 miljardia euroa, ja miljardi euroa on avustuksia ja 1 miljoonaa euroa lainoja. Tämän päivän maksu johtuu siitä, että ensimmäiset NextGenerationEU -lainausoperaatiot on viime aikoina toteutettu onnistuneesti. Vuoden loppuun mennessä komissio aikoo kerätä yhteensä 200 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa. Osana NextGenerationEU: ta RRF tarjoaa 80 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa.

Kyproksen suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä sekä vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. A lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading

Belgia

EU: n koheesiopolitiikka: Belgia, Saksa, Espanja ja Italia saavat 373 miljoonaa euroa terveys- ja sosiaalipalvelujen, pk -yritysten ja sosiaalisen osallisuuden tukemiseen

Julkaistu

on

Komissio on myöntänyt 373 miljoonaa euroa viidelle Euroopan sosiaalirahasto (ESR) ja Euroopan aluekehitysrahasto (EAKR) -operatiiviset ohjelmat Belgiassa, Saksassa, Espanjassa ja Italiassa auttamaan maita, joilla on koronaviruksen hätätilanne ja korjaus REACT-EU. Belgiassa Vallonian toimenpideohjelman muutoksen myötä 64.8 miljoonaa euroa lisätään terveydenhuoltopalveluja ja innovaatioita varten tarkoitettujen lääkinnällisten laitteiden hankintaan.

Rahastolla tuetaan pieniä ja keskisuuria yrityksiä (pk-yrityksiä) sähköisen kaupankäynnin, kyberturvallisuuden, verkkosivustojen ja verkkokauppojen kehittämisessä sekä alueellista vihreää taloutta energiatehokkuuden, ympäristönsuojelun, älykkäiden kaupunkien ja vähähiilisen energian avulla. julkiset infrastruktuurit. Saksassa, Hessenin osavaltiossa, 55.4 miljoonaa euroa tuetaan terveyteen liittyvää tutkimusinfrastruktuuria, diagnostiikkakapasiteettia ja innovointia yliopistoissa ja muissa tutkimuslaitoksissa sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatioinvestointeja ilmasto- ja kestävän kehityksen aloilla. Tällä muutoksella tuetaan myös pk-yrityksiä ja aloitusrahastoja sijoitusrahaston kautta.

Sachsen-Anhaltissa 75.7 miljoonaa euroa helpottaa pk-yritysten ja instituutioiden yhteistyötä tutkimuksen, kehityksen ja innovoinnin alalla, ja tarjota investointeja ja käyttöpääomaa koronaviruskriisistä kärsineille mikroyrityksille. Lisäksi varat mahdollistavat investoinnit yritysten energiatehokkuuteen, tukevat pk -yritysten digitaalista innovaatiota ja hankkivat digitaalisia laitteita kouluille ja kulttuuri -instituutioille. Italiassa kansallinen toimenpideohjelma '' Sosiaalinen osallisuus '' saa 90 miljoonaa euroa edistääkseen vakavaa aineellista puutetta, kodittomuutta tai äärimmäistä syrjäytymistä kokeneiden ihmisten sosiaalista integroitumista '' Asuminen ensin '' -palvelujen avulla, joissa yhdistyvät välittömän asumisen tarjoaminen mahdollistaviin sosiaalisiin ja työvoimapalveluihin .

Mainos

Espanjassa Castilla y Leónin ESR-toimenpideohjelmaan lisätään 87 miljoonaa euroa itsenäisten ammatinharjoittajien ja työntekijöiden tukemiseksi, joiden työsopimus keskeytettiin tai sitä lyhennettiin kriisin vuoksi. Rahat auttavat myös vakavasti kärsineitä yrityksiä välttämään lomautuksia, etenkin matkailualalla. Lopuksi varoja tarvitaan, jotta keskeiset sosiaalipalvelut voivat jatkaa turvallista toimintaa ja varmistaa koulutuksen jatkuvuus koko pandemian ajan palkkaamalla lisähenkilöstöä.

REACT-EU on osa Seuraava sukupolviEU ja tarjoaa 50.6 miljardin euron lisärahoituksen (käypinä hintoina) koheesiopolitiikan ohjelmille vuosien 2021 ja 2022 aikana. Toimenpiteissä keskitytään tukemaan työmarkkinoiden sietokykyä, työpaikkoja, pk-yrityksiä ja pienituloisia perheitä sekä luomaan tulevaisuuden kannalta perusta vihreät ja digitaaliset siirtymät ja kestävä sosioekonominen elpyminen.

Mainos

Continue Reading

Euroopan komissio

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Saksalle 2.25 miljardin euron ennakkomaksut

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Saksalle 2.25 miljardia euroa ennakkomaksuna, mikä vastaa 9 prosenttia maan elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) määrärahoista. Tämä vastaa Saksan elvytys- ja selviytymissuunnitelmassaan pyytämää ennakkomaksua. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Saksan elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden toteuttamisen. Komissio hyväksyy lisämaksut Saksan elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten toteuttamisen perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 25.6 miljardia euroa, joka koostuu kokonaan avustuksista. Maksaminen seuraa NextGenerationEU: n ensimmäisten lainaustoimien viimeaikaista onnistunutta toteuttamista. Vuoden loppuun mennessä komissio aikoo kerätä yhteensä 80 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa. Osana NextGenerationEU: ta RRF tarjoaa 723.8 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa. Saksan suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä ja vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. Koko lehdistötiedote on saatavilla tätä.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa