Liity verkostomme!

Puolustus

Ikääntyvä työvoima ja menojen lasku “tikuttelevat”, sanoo Euroopan puolustusvirasto

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

2dd251cEuroopan puolustusvirasto on varoittanut työvoiman ikääntymisen etenemisestä, kulutuksen vähenemisestä ja uusien suurten ohjelmien niukkuudesta. Brysselissä toimivan viraston mukaan alan on "monipuolistettava" toimintaansa sopeutuakseen "muuttuvaan ympäristöön" tai vaarantettava "avioero" Euroopan ja sen puolustusteollisuuden välillä. Pessimistinen skenaario on EDA: n perusteellinen analyysi Euroopan puolustusteknologiseen ja teolliseen pohjaan (EDTIB) vaikuttavista nykyisistä suuntauksista. 

Tulokset ovat yhtäpitäviä sen kanssa, mitä virasto varoittaa "uusista uhista" kansainvälisellä näyttämöllä, mukaan lukien islamilainen terrorismi, ja aikana, jolloin Euroopan asevoimia kehotetaan yhä enemmän osallistumaan Euroopan rajojen puolustamiseen, kuten nykyisten maahanmuuttajien kanssa. kriisi.

Euroopan puolustusviraston (EDA) mukaan Euroopan puolustusteollisuudella on kohtaava aikapommi - puolustus- ja teollisuusanalyyseista vastaava EDA: n projektipäällikkö Fabio Liberti sanoi, että viraston arviointi osoittaa, että "on ryhdyttävä erityisiin toimiin" vahvistamiseksi EDTIB. Viraston mukaan Euroopan puolustusala on erittäin pätevä ja kilpailukykyinen, mutta "kaikkea ei voida lukea ja analysoida ruusunväristen lasien kautta".

Mainos

Liberti varoittaa, että "monet negatiiviset suuntaukset" vaikuttavat teollisuuteen ja pakottavat Euroopan puolustusteollisuuden toimimaan "erittäin vaikeissa olosuhteissa". EDA, joka on Euroopan unionin virasto, jonka vuotuinen budjetti on 30.5 miljoonaa euroa, toteaa, että puolustusinvestoinnit vähenevät jatkuvasti. Reaalisesti puolustusmenot ovat laskeneet 15% vuodesta 2006, kun ne ovat kasvaneet muualla maailmassa, kuten ns. BRIC-maissa - Brasiliassa, Venäjällä, Intiassa ja Kiinassa.

"Toiseksi, uusia suuria puolustusohjelmia ei ole valmisteilla, tilanne, joka saattaa vaikuttaa Euroopan kykyyn suunnitella ja valmistaa monimutkaisia ​​asejärjestelmiä tulevaisuudessa", lisäsi Liberti. Analyysissään virasto varoittaa, että ilman uusia ohjelmia on "entistä monimutkaisempaa" pitää Euroopassa "avaintaidot ja teolliset valmiudet", joita tarvitaan puolustusjärjestelmien valmistamiseen ja ylläpitoon.

"Lisäksi" jatkuu, "noin kolmasosa Euroopan puolustusteollisuuden työvoimasta on yli 50-vuotiaita, ja teollisuuden on vaarassa menettää huomattavaa asiantuntemusta, kun nämä henkilöt saavuttavat eläkeiän." Vuonna 2004 perustettu virasto, joka raportoi EU: n jäsenvaltioille, sanoo myös, että ilman uusia ohjelmia "on erittäin vakava riski", että puolustusteollisuus menettää suurimman osan houkuttelevuudestaan ​​nuoria insinöörejä kohtaan, "jotka saattavat haluta valita ura kaupallisella sektorilla.

Mainos

"Sillä välin", se lisää, "amerikkalaiset yritykset ovat yhä kilpailukykyisempiä globaalilla tasolla." Puolustusteollisuus kehittää laitteita, jotka on räätälöity Euroopan asevoimien tarpeisiin, mutta viraston mukaan "ilman vahvaa puolustusteollisuuden alaa EU-maiden toimintavapaus voi vaarantua vakavasti".

Liberti sanoi: "Myös näyttää olevan kasvava taipumus nähdä sotilaallinen toiminta yrityksen ongelmaksi eikä mahdollisuudeksi." EDA: n mukaan sopeutuakseen "muuttuvaan ympäristöön" eurooppalaisten puolustusyritysten on "monipuolistettava toimintaansa" lisäämällä siviilimarkkinoilta saatavan liikevaihdon osuutta. Lopulta alalla, jota historiallisesti luonnehtivat vahvat siteet hallitusten ja puolustusalan urakoitsijoiden välillä, tapahtuu näiden siteiden "löystymistä". Talouden taantumasta kärsineet EU-maat ovat yrittäneet säilyttää työpaikat kotona, ja Euroopan puolustusteollisuus on "kansallistumassa ja kansainvälisemmässä, mutta ei eurooppalaisemmassa".

Riskin mukaan Liberti sanoo olevan "avioero" Euroopan ja sen puolustusteollisuuden välillä, mistä on seurauksena vakavia vaikutuksia toimitusvarmuuteen. "Reagointi analyysiin oli nopeaa Yhdistyneen kuningaskunnan konservatiivisen parlamentin jäsenen, Geoffrey Van Ordenin, jäsen. Euroopan parlamentin turvallisuus- ja puolustusvaliokunta ja Britannian armeijan entinen prikaatikenraali sanoivat: "Moniin puolustusalan yrityksiin on kohdistunut painostusta kommunismin romahduksen jälkeisen niin kutsutun" rauhanosuuden "jälkeen."

Hän lisäsi: "Vaikka suurten aseiden alustojen kysyntä on vähentynyt, uudet tekniikat kyberkonfliktien torjumiseksi sekä tarkkuuden ja etäkohdistuksen tarve ovat antaneet joillekin aloille mahdollisuuden menestyä. Haluaisin nähdä Isossa-Britanniassa sijaitsevan puolustusteollisuuden tukevan hyvin Britannian hallitukselle ja oltava kunnianhimoisempi hyödyntämällä ulkomaisia ​​markkinamahdollisuuksia etenkin maissa, joissa Britannian vaikutusvalta on perinteinen.

Lisäkommentti tuli Ison-Britannian itsenäisyyspuolueen puolustusministeriltä, ​​parlamentin jäseneltä Mike Hookemilta, joka sanoi: "EU: n ja sen puolustusteollisuuden välinen avioeroriski on nyt suuri uhka, ja sekä Ison-Britannian että Euroopan on oltava hyvin varovaisia sallia puolustusvalmistajien, suunnittelijoiden, insinöörien ja puolustusvalmistustöiden "aivovuoto" sellaisille maille kuin Yhdysvallat ja Kiina, jotka investoivat edelleen uuden puolustusteknologian tutkimukseen ja kehittämiseen.

"Kun tarkastellaan Ison-Britannian ja Euroopan puolustusmenojen nykytilaa yleensä, on ilmeistä, että kansallisten puolustusmenojen ja pitkäaikaisten puolustusprojektien yhteinen alentaminen tapahtuu osana pyrkimystä kohti Euroopan armeijaa."

Puolustus

”Eurooppa voi - ja sen pitäisi selkeästi - pystyä ja halukas tekemään enemmän yksin”, von der Leyen

Julkaistu

on

Euroopan komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen pohti EU: n tila (SOTEU) -puheessaan Naton Afganistanin operaation nopeaa päättymistä. Kesän tapahtumat ovat antaneet uutta vauhtia Euroopan puolustusliitolle. 

Von der Leyen kuvaili tilannetta nostattavaksi "erittäin huolestuttavia kysymyksiä" Naton liittolaisille ja sen seurauksista afgaaneille, palvelumiehille ja -naisille sekä diplomaattisille ja avustustyöntekijöille. Von der Leyen ilmoitti odottavansa, että EU: n ja Naton yhteinen julkilausuma esitetään ennen vuoden loppua ja että "me" työskentelemme parhaillaan tämän asian parissa Naton pääsihteerin Jens Stoltenbergin kanssa.

Euroopan puolustusunioni

Mainos

Monet ovat kritisoineet sitä, ettei EU ole käyttänyt taisteluryhmiään. Von der Leyen hyökkäsi asian kimppuun: "Sinulla voi olla maailman kehittyneimmät joukot - mutta jos et ole koskaan valmis käyttämään niitä - mitä hyötyä niistä on?" Hän sanoi, että ongelma ei ollut kapasiteetin puute, vaan poliittisen tahdon puute. 

Von der Leyen sanoi, että tuleva strateginen kompassi -asiakirja, joka valmistuu marraskuussa, on avain tähän keskusteluun: ”Meidän on päätettävä, kuinka voimme käyttää kaikkia perustamissopimuksessa jo olevia mahdollisuuksia. Tästä syystä presidentti Macron ja minä kutsumme Ranskan puheenjohtajakaudella koolle huippukokouksen Euroopan puolustuksesta. Euroopan on aika nousta seuraavalle tasolle. ”

Von der Leyen kehotti lisäämään tietojen jakamista tilannetietoisuuden parantamiseksi, älykkyyden ja tiedon jakamista sekä kokoamaan yhteen kaikki palvelut avunantajista niihin, jotka voisivat johtaa poliisin koulutukseen. Toiseksi hän kehotti parantamaan yhteentoimivuutta yhteisten eurooppalaisten alustojen kautta kaikessa hävittäjistä droneihin. Hän hylkäsi ajatuksen luopua arvonlisäverosta ostaessaan EU: ssa kehitettyjä ja tuotettuja puolustusvälineitä ja väitti, että tämä auttaisi yhteentoimivuutta ja vähentäisi riippuvuutta. Lopuksi hän sanoi kyberturvallisuudesta, että EU tarvitsee eurooppalaista kyberturvallisuuspolitiikkaa, mukaan lukien lainsäädäntö yhteisistä standardeista uuden eurooppalaisen kyberresilienssilain mukaisesti.

Mainos

Mitä me odotamme?

Euroopan kansanpuolueen puheenjohtaja Manfred Weber sanoi von der Leyenin puheen jälkeen: ”Olen täysin tyytyväinen Ljubjanan puolustusneuvoston aloitteisiin. Mutta mitä me odotamme? Lissabonin sopimus antaa meille kaikki vaihtoehdot, joten tehkää se ja tehkää se nyt. ” Hän sanoi, että presidentti Biden oli jo tehnyt selväksi, että Yhdysvallat ei enää halua olla maailman poliisi, ja lisäsi, että sekä Kiina että Venäjä odottavat täyttävän tyhjiön: ”Heräämme maailmassa, jossa lapsemme eivät halua elää."

Continue Reading

9 / 11

20 vuotta syyskuun 9. päivästä: korkean edustajan/varapresidentin Josep Borrellin lausunto

Julkaistu

on

11. syyskuuta 2001 Yhdysvaltain historian tappavin hyökkäys tappoi lähes 3,000 6,000 ihmistä ja loukkaantui yli XNUMX XNUMX, kun kaapatut matkustajalennot törmäsivät World Trade Centeriin, Pentagoniin ja kentälle Somerset Countyssä, Pennsylvaniassa.

Kunnioitamme niiden muistoa, jotka menettivät henkensä tänä päivänä, 20 vuotta sitten. Terrorismin uhreja ei unohdeta. Ilmaisen sydämellisen myötätuntoni amerikkalaisille, erityisesti niille, jotka ovat menettäneet rakkaansa iskuissa. Terrori -iskut ovat hyökkäyksiä meitä kaikkia vastaan.

9/11 merkitsi käännekohtaa historiassa. Se muutti pohjimmiltaan maailmanlaajuista poliittista agendaa-Nato käytti ensimmäistä kertaa 5 artiklaa sallien jäsentensä vastata itsepuolustukseen ja aloitti sodan Afganistania vastaan.

Mainos

20 vuoden kuluttua terroristiryhmät, kuten Al Qaida ja Da'esh, ovat edelleen aktiivisia ja virulentteja monissa osissa maailmaa, esimerkiksi Sahelin alueella, Lähi -idässä ja Afganistanissa. Heidän hyökkäyksensä ovat aiheuttaneet tuhansia uhreja ympäri maailmaa, valtavaa tuskaa ja kärsimystä. He yrittävät tuhota ihmishenkiä, vahingoittaa yhteisöjä ja muuttaa elämäntapamme. Pyrkiessään horjuttamaan maita kokonaisuudessaan he saalistavat erityisesti hauraita yhteiskuntia, mutta myös länsimaisia ​​demokratiamme ja arvoja, joita puolustamme. He muistuttavat meitä siitä, että terrorismi on uhka, jonka kanssa elämme joka päivä.

Nyt, kuten silloin, olemme päättäneet taistella terrorismia sen kaikissa muodoissa missä tahansa. Osoitamme ihailua, nöyryyttä ja kiitollisuutta niitä kohtaan, jotka vaarantavat henkensä suojellakseen meitä tältä uhalta, ja niitä, jotka reagoivat hyökkäysten jälkeen.

Terrorisminvastainen kokemuksemme on opettanut meille, että helppoja vastauksia tai nopeita korjauksia ei ole. Pelkällä voimalla ja sotilaallisella voimalla vastaaminen terrorismiin ja väkivaltaisiin ääriliikkeisiin ei auta voittamaan sydäntä ja mieltä. Siksi EU on omaksunut yhdennetyn lähestymistavan, jossa se on käsitellyt väkivaltaisten ääriliikkeiden perimmäisiä syitä, katkaissut terroristien rahoituslähteet ja hillinnän terroristista sisältöä verkossa. Viisi EU: n turvallisuus- ja puolustusoperaatiota ympäri maailmaa on valtuutettu osallistumaan terrorismin torjuntaan. Kaikissa pyrkimyksissämme sitoudumme suojelemaan viattomia ihmishenkiä, kansalaisiamme ja arvojamme sekä kunnioittamaan ihmisoikeuksia ja kansainvälistä oikeutta.

Mainos

Viimeaikaiset tapahtumat Afganistanissa pakottavat meidät harkitsemaan lähestymistapaamme uudelleen yhteistyössä strategisten kumppaneidemme, kuten Yhdysvaltojen kanssa, ja monenvälisten ponnistelujen avulla, mukaan lukien Yhdistyneiden Kansakuntien, Daeshin voittamista käsittelevän maailmanlaajuisen koalition ja maailmanlaajuisen terrorisminvastaisen foorumin (GCTF) kanssa. ).

Tänä päivänä meidän ei pidä unohtaa, että ainoa tie eteenpäin on seistä yhtenäisenä ja lujana kaikkia vastaan, jotka pyrkivät vahingoittamaan ja jakamaan yhteiskuntiamme. EU jatkaa yhteistyötä Yhdysvaltojen ja kaikkien sen kumppanien kanssa tehdäkseen tästä maailmasta turvallisemman paikan.

Continue Reading

koulutus

Kriisinhallintakomissaari Janez Lenarčičin lausunto kansainvälisestä päivästä koulutuksen suojelemiseksi hyökkäyksiltä

Julkaistu

on

Kansainvälisen koulutuksen suojelemispäivän (9. syyskuuta) yhteydessä EU vahvistaa sitoutumisensa edistää ja suojella jokaisen lapsen oikeutta kasvaa turvallisessa ympäristössä, saada laadukasta koulutusta ja rakentaa parempaa ja enemmän rauhanomainen tulevaisuus, sanoo Janez Lenarčič (kuvassa).

Kouluihin, oppilaisiin ja opettajiin kohdistuvilla hyökkäyksillä on tuhoisa vaikutus koulutuksen saatavuuteen, koulutusjärjestelmiin ja yhteiskunnan kehitykseen. Valitettavasti niiden esiintyvyys kasvaa hälyttävästi. Tämä on aivan liian selvää Afganistanin viimeaikaisesta kehityksestä ja kriiseistä Etiopiassa, Tšadissa, Afrikan Sahelin alueella, Syyriassa, Jemenissä tai Myanmarissa. Global Coalition to Protect Education from Attack on todennut yli 2,400 hyökkäystä oppilaitoksia, opiskelijoita ja opettajia vastaan ​​vuonna 2020, mikä on 33 prosenttia enemmän kuin vuonna 2019.

Koulutukseen kohdistuvat hyökkäykset ovat myös kansainvälisen humanitaarisen oikeuden rikkomuksia, sääntöjä, joilla pyritään rajoittamaan aseellisten konfliktien vaikutuksia. Tällaiset rikkomukset lisääntyvät, mutta tekijöitä harvoin vaaditaan vastuuseen. Tässä mielessä asetamme kansainvälisen humanitaarisen oikeuden noudattamisen johdonmukaisesti EU: n ulkoisen toiminnan ytimeen. Yhtenä suurimmista humanitaarisista avunantajista EU jatkaa siten kansainvälisen humanitaarisen oikeuden kunnioittamista ja puolustamista niin valtioiden kuin valtiosta riippumattomien aseellisten ryhmien aseellisen konfliktin aikana.

Mainos

Tilojen tuhoamisen lisäksi koulutukseen kohdistuvat hyökkäykset johtavat oppimisen ja opetuksen keskeyttämiseen pitkällä aikavälillä, lisäävät koulunkäynnin keskeyttämisen riskiä, ​​johtavat pakkotyöhön ja aseellisten ryhmien ja joukkojen rekrytointiin. Koulujen sulkeminen vahvistaa altistumista kaikenlaisille väkivallan muodoille, mukaan lukien seksuaalinen ja sukupuoleen perustuva väkivalta tai varhainen ja pakkoavioliitto, joiden taso on noussut rajusti COVID-19-pandemian aikana.

COVID-19-pandemia paljasti ja pahensi koulutuksen haavoittuvuutta maailmanlaajuisesti. Nyt enemmän kuin koskaan meidän on minimoitava häiriöt koulutushäiriöissä ja varmistettava, että lapset voivat oppia turvallisesti ja suojelemalla.

Koulutuksen turvallisuus, mukaan lukien jatkuva osallistuminen turvallisten koulujen julistukseen, on olennainen osa pyrkimyksiämme suojella ja edistää jokaisen tytön ja pojan oikeutta koulutukseen.

Mainos

Kouluun kohdistuviin hyökkäyksiin vastaaminen ja estäminen, koulutuksen suojaavien näkökohtien tukeminen sekä oppilaiden ja opettajien suojeleminen edellyttää koordinoitua ja monialaista lähestymistapaa.

EU: n rahoittamilla hankkeilla koulutuksessa hätätilanteissa autamme vähentämään ja lieventämään aseellisten konfliktien aiheuttamia riskejä.

EU on edelleen eturintamassa tukemassa koulutusta hätätilanteissa, ja se käyttää 10 prosenttia humanitaarisen avun määrärahoistaan ​​koulutuksen saatavuuden, laadun ja suojelun tukemiseen.

Lisätietoja

Tietosivu - Koulutus hätätilanteissa

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa