Liity verkostomme!

Euroopan parlamentti

Saharov-palkinto: Ehdokkaita 2015 paljastettiin

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

20140922PHT67505_originalParlamentin 2015-Saharov-palkinnon ehdokkaat on julkistettu torstaina 10 syyskuussa. Palkinto jaetaan joka vuosi poikkeuksellisten henkilöiden kunniaksi, jotka torjuvat suvaitsemattomuutta, fanaattisuutta ja sortoa. Nimitykset jaetaan virallisesti maanantaina 28 syyskuussa ulkoasiain- ja kehityskomiteoiden ja ihmisoikeuksien alakomitean yhteisessä kokouksessa. Voittaja julkistetaan lokakuussa.

2015 Saharov -palkinnon ehdokkaat ovat:

Raif Badawi, Saudi-Arabian bloggaaja ja Free Saudi Liberals -sivuston kirjoittaja, joka tuomittiin 10 vuoden vankeuteen, 1000 ripsellä ja moneen sakkoon islamilaisten arvojen loukkaamisesta verkkosivustollaan. Badawin nimittivät S&D, ECR ja Vihreät / EFA.

Mainos

Venezualen poliittiset vangit sekä Venezuelan demokraattinen oppositio, jota ilmentää Mesa de la Unidad Democrática, vuonna 2008 perustettu vaaliliitto yhtenäistämään presidentti Hugo Chávezin poliittisen puolueen vastustusta. Ehdokkaat: EPP ja Euroopan parlamentin jäsenet Fernando Maura Barandiarán ja Dita Charanzová.

Edna Adan Ismail, Somalian aktivisti naisten sukupuolielinten silpomisen lopettamiseksi ja entinen hallituksen ministeri. Hän on Somalialan (Somalia) Hargeisan Edna Adanin äitiysklinikan johtaja ja perustaja. Nimittänyt EFDD.

Boris Nemtsov venäläinen fyysikko, entinen varapääministeri ja opposition poliitikko, joka murhattiin Moskovassa helmikuussa 2015. Nimittänyt ALDE.

Mainos

Nadiya Savchenko, Ukrainan armeijan lentäjä, Yläradan ja Ukrainan valtuuskunnan jäsen Euroopan parlamentin parlamentaarisessa edustajakokouksessa, joka vangittiin 18 kesäkuun 2014 ja laittomasti siirretty Venäjälle. Ehdokkaat ECR.

Kolme ilmoittajia: Edward Snowden, tietokoneasiantuntija, joka työskenteli urakoitsijana Yhdysvaltain kansallisen turvallisuusviraston palveluksessa ja vuoti tiedot lehdistölle sen joukkovalvontaohjelmista; Antoine Deltour, entinen Price Waterhouse Coopersin tilintarkastaja, joka paljasti toimittajille salaiset veropäätökset Luxemburgin monikansallisten yritysten kanssa; ja Stéphanie Gibaud joka paljasti UBS AG: n veropetosten ja rahanpesun. Nimittänyt GUE / NGL.

Saharov-palkinto: miten se toimii?
Saharov-palkinnon sananvapauden myönnetään vuosittain Euroopan parlamentti. Se perustettiin vuonna 1988 kunnioittaa yksilöiden ja organisaatioiden puolustaa ihmisoikeuksia ja perusvapauksia. Viime vuonna palkinnon sai Denis Mukwege.

Saharov-palkinnon ehdokkaat voivat tehdä poliittiset ryhmät tai ainakin 40-parlamentin jäsenet. Ulkoasioiden ja kehitysyhteistyövaliokunnat äänestävät ehdokkaiden perusteella ehdokkaasta, joka koostuu kolmesta finalistista. Sen jälkeen EP: n presidentistä ja poliittisten ryhmien johtajista koostuva puheenjohtajakokous valitsee voittajan.

Ilmastonmuutos

Saksan vaalit: Nälkälakot haluavat lisää toimia ilmastonmuutoksen torjumiseksi

Julkaistu

on

Ryhmä nuoria elää Berliinin nälkälakon kolmatta viikkoa ja väittää, että Saksan poliittiset puolueet eivät puutu riittävästi ilmastonmuutokseen ennen tämän kuun vaaleja, kirjoittaa Jenny Hill, Ilmastonmuutos.

Mielenosoittajat - 18–27 -vuotiaat - ovat luvanneet jatkaa nälkälakkoaan, kunnes kolme johtavaa ehdokasta, jotka kilpailevat Angela Merkelin tilalle, suostuvat tapaamaan heidät.

Berliinin Saksan liittokanslerin lähellä sijaitsevien pientelttojen ja käsinmaalattujen bannerien keskellä on hillitty tunnelma.

Mainos

Kuusi nuorta, jotka ovat olleet nälkälakossa yli kaksi viikkoa, sanovat tuntevansa itsensä heikoksi.

27 -vuotias Jacob Heinze on vanhin mielenosoittajista täällä (järjestäjien mukaan neljä muuta ihmistä on liittynyt nälkälakkoon poissa leiristä). Hän puhuu hitaasti, selvästi vaikeuksissa keskittyä, mutta kertoi BBC: lle, että vaikka hän pelkää "määräämättömän nälkälakonsa" seurauksia, hänen pelkonsa ilmastonmuutoksesta on suurempi.

"Sanoin jo vanhemmilleni ja ystävilleni, että minulla on mahdollisuus, etten tapaa heitä enää", hän sanoi.

Mainos

"Teen tämän, koska hallituksemme eivät pysty pelastamaan nuorta sukupolvea tulevaisuudelta, joka on mielikuvituksen ulkopuolella. Mikä on kauheaa. Me kohtaamme sodan sellaisista resursseista kuin vesi, ruoka ja maa, ja tämä on jo todellisuutta monia ihmisiä maailmassa. "

Saksan vaaleihin on alle kaksi viikkoa. Jacob ja muut mielenosoittajat vaativat, että kolme johtavaa ehdokasta Angela Merkelin tilalle Saksan liittokansleriksi tulevat puhumaan heille.

Ilmastopolitiikan nälkälakko Berliinissä, 2021

Ilmastonmuutos on kiistatta suurin vaalikysymys täällä. Saksan poliitikot ovat saaneet vaikutteita nuorten ilmastonmuutosaktivistien viimeisimmistä katumielenosoituksista viime vuosina, mutta tämän kesän tappavat tulvat maan länsiosassa ovat myös herättäneet yleisön huolta.

Kuitenkin, nälkälakot sanovat, mikään tärkeimmistä poliittisista puolueista - vihreät mukaan lukien - ei ehdota riittäviä toimenpiteitä ongelman ratkaisemiseksi.

"Yksikään heidän ohjelmistaan ​​ei ota huomioon todellisia tieteellisiä tosiasioita tähän mennessä, etenkään käännekohtien vaaraa (suuria peruuttamattomia ilmastonmuutoksia) ja sitä, että olemme hyvin lähellä niiden saavuttamista", tiedottaja Hannah Luebbert sanoo.

Hänen mukaansa mielenosoittajat haluavat Saksan perustavan niin kutsutun kansalaiskokouksen - ryhmän ihmisiä, jotka on valittu heijastamaan kaikkia yhteiskunnan osia - löytääkseen ratkaisuja.

"Ilmastokriisi on myös poliittinen kriisi ja ehkä demokratiamme kriisi, koska neljän vuoden välein järjestettävät vaalit ja lobbaajien ja taloudellisten etujen suuri vaikutus parlamentteissamme johtavat usein siihen, että taloudelliset edut ovat tärkeämpiä kuin sivilisaatiomme, selviytymisemme ", rouva Luebbert sanoo.

"Lobbaajat eivät vaikuta tällaisiin kansalaiskokouksiin, eivätkä poliitikot pelkää, ettei heitä valita uudelleen, vaan ihmiset käyttävät järkevyyttään."

Näkymä ilmastoaktivistien leirille Reichstag -rakennuksen lähellä 12. syyskuuta 2021 Berliinissä, Saksassa.
Nälkälakkojen mukaan kukaan ehdokkaista ei tee tarpeeksi estääkseen ilmaston katastrofin

Nälkälakot sanovat, että vain yksi liittokansleri -ehdokkaista - Annalena Baerbock vihreistä puolueesta - on vastannut, mutta hän puhui heille puhelimitse eikä täyttänyt heidän vaatimustaan ​​julkisesta keskustelusta. Hän on kehottanut heitä lopettamaan nälkälakonsa.

Ryhmä - joka saa yhä enemmän julkisuutta - on luvannut jatkaa, vaikka he tunnustavat perheidensä ja ystäviensä ahdistuksen.

Siitä huolimatta, Jacob sanoo, hänen äitinsä tukee häntä.

"Hän on peloissaan. Hän on todella, todella peloissaan, mutta hän ymmärtää, miksi otan nämä askeleet. Hän itkee joka päivä ja soittaa joka päivä ja kysyy minulta, eikö olisi parempi lopettaa? Ja tulemme aina siihen pisteeseen, että sanomme ei, on välttämätöntä jatkaa ", hän sanoi.

"On todella tarpeen herättää ihmiset ympäri maailmaa."

Continue Reading

Afganistan

Afganistan: Mepit keskustelevat siitä, mitä tehdä seuraavaksi

Julkaistu

on

Ihmiset, jotka ovat vaarassa joutua Talebanin valloituksen jälkeen Afganistaniin, pitäisi saada apua, parlamentin jäsenet sanoivat keskustelussa maan tulevaisuudesta, Maailma.

Jäsenet korostivat, että EU: n on autettava ihmisiä poistumaan maasta turvallisesti Talebanin vallanpaluun jälkeen 14. syyskuuta käydyn keskustelun aikana. "Kaikkien Talebanin painopistealueiden - olivatpa he sitten aktivisteja, naisten oikeuksien puolustajia, opettajia tai virkamiehiä, toimittajia - meidän on varmistettava, että he voivat tulla luoksemme", sanoi Michael Gahler (EPP, Saksa). Hän sanoi myös, että naapurimaita on tuettava saapuvien pakolaisten auttamisessa.

Iratxe García Pérez (S&D, Espanja) sanoi, että on tärkeää tarkastella maan vakauttamista ja afgaanien oikeuksien suojaamista. ”Olemme perustaneet Madridiin keskuksen tukemaan kanssamme Afganistanissa työskennelleitä ja heidän perheitään ja suhteitaan, ja meidän on tehtävä paljon enemmän tästä ja perustettava asianmukainen humanitaarinen käytävä, jota ulkosuhdehallinto tukee, jotta tuhannet ihmiset jotka ovat edelleen Afganistanissa, voivat saada tarvittavat viisumit ja lähteä maasta turvallisesti. ”

Mainos

Mick Wallace (vasemmisto/Irlanti) pahoitteli sitä, että terrorismin torjunta on johtanut viattomien ihmisten tappamiseen tai muuttamiseen. "Euroopan on nyt tarjottava kestävä turvapaikka niille, jotka ovat paenneet sotkua, jonka olemme luoneet."

"Se, mitä olemme nähneet Afganistanissa, on epäilemättä tragedia Afganistanin kansalle, takaisku lännelle ja mahdollinen pelinmuuttaja kansainvälisille suhteille", sanoi ulkopoliittinen johtaja Josep Borrell.

"Jotta meillä olisi mahdollisuus vaikuttaa tapahtumiin, meillä ei ole muuta vaihtoehtoa kuin tehdä yhteistyötä Talebanin kanssa", hän lisäsi ja selitti, että sitoutuminen ei tarkoita tunnustamista.

Mainos
Jotkut puhujista Afganistanin tilanteesta käytävän keskustelun aikana
Jotkut puhujat keskustelun aikana  

Muut parlamentin jäsenet sanoivat, että kyse ei ole vain ihmisten saamisesta pois Afganistanista, vaan myös huolta jääneistä. "Meidän on turvattava Afganistanin muutoksentekijöiden ja kansalaisaktivistien henki ja pelastettava miljoonia köyhyyttä ja nälänhädää vastaan", sanoi Petras Auštrevičius (Renew, Liettua). "Afganistania ei saisi johtaa radikaalit mullit, vaan koulutetut, ennakkoluulottomat ja (ne), jotka ovat suuntautuneet Afganistanin yhteiseen hyvään."

Jérôme Rivière (ID, Ranska) katsoi EU: n vaikutuksia Afganistanin ulkopuolelle. ”Jäsenvaltioiden on suojeltava itseään ja väestöään. Euroopan väestön ei pitäisi joutua alttiimmaksi muuttoliikkeelle, kuten Syyrian konfliktin jälkeiselle muuttoliikkeelle. Kuten minäkin, olen huolissani siviilien ja naisten kohtalosta Afganistanissa, enkä halua nähdä islamistien nousevan valtaan, mutta kieltäydyn uudesta muuttoliikkeestä Afganistanista. ”

Tineke Strik (vihreät/EFA, Alankomaat) ehdotti, että on aika pohtia ja oppia tästä epäonnistumisesta luomaan vahvempi ja tehokkaampi ulkopolitiikka. ”Afganistanin kansa joutuu valtavaan humanitaariseen katastrofiin, ruoan, veden ja muiden perustarpeiden puutteeseen. Nuo afganistanilaiset luottivat meihin. Tehkäämme siis kaikkemme suojellaksemme heitä Taleban-terroria vastaan ​​”, hän sanoi ja kehotti EU: n koordinoimia evakuointeja, humanitaarisia viisumeita ja avun saantia. "Auta ihmisiä ja estä kaikenlainen Talebanin tunnustaminen niin kauan kuin ihmisoikeudet ovat vaarassa", hän sanoi.


Anna Fotyga (ECR, Puola) vaati monenvälistä, kansainvälistä lähestymistapaa Afganistaniin, kuten 20 vuotta sitten tehtiin: ”Mielestäni monenvälisyys on tapa ratkaista tämä ongelma. Nyt meillä on oltava mahdollisimman laajat ponnistelut ja konkreettinen strategia Afganistania varten. ”

Tiedotustilaisuus 

Lehdistötiedotteet 

Multimediakeskus 

Continue Reading

Euroopan parlamentin vaaleissa

Norjan äänestyksen voittaja aloittaa koalitiokeskustelut ilmastopainotteisesti

Julkaistu

on

By

Norjan vasemmistokeskus oppositiopuolueet aloittivat tiistaina (14. syyskuuta) neuvottelut koalitiosta yrittääkseen muodostaa enemmistöhallituksen voitettuaan a ratkaiseva parlamenttihenkinen vaalivoitto, ja ilmastonmuutoksen odotetaan olevan keskeinen keskusteluissa, kirjoittaa Nora Buli ja Gwladys Fouche.

Työväenpuolueen johtajan Jonas Gahr Stoeren on vastattava äänestäjien huoleen ilmaston lämpenemisestä ja varallisuuserojen lisääntymisestä samalla, kun varmistetaan, että siirtyminen pois öljyntuotannosta - ja sen luomista työpaikoista - tapahtuu asteittain.

Stoeren tavoitteena on saada sekä maaseudulla asuva Keskustapuolue että lähinnä kaupunkien sosialistinen vasemmisto liittymään häneen, mikä antaisi hänen kabinetilleen 89 paikkaa, neljä enemmän kuin mitä 169-paikkaisen edustajakokouksen enemmistö tarvitsee.

Mainos

"Mielestäni kannattaa yrittää muodostaa enemmistöhallitus", Stoere sanoi toimittajille sen jälkeen, kun äänet laskettiin myöhään maanantaina (13. syyskuuta). Lue lisää

Reutersin grafiikka
Reutersin grafiikka

Hänen on suostutettava keskus ja sosialistit siihen kompromissi politiikoista vaihtelevat öljystä ja yksityisestä omistuksesta Euroopan unionin (EU) ulkopuoliseen Norjaan suhteita blokkiin.

Stoeren on erityisesti suostuteltava heidät tekemään kompromisseja energiapolitiikassa, mukaan lukien se, missä päästää öljy -yhtiöt etsimään hiilivetyjä ja samalla vähentämään Norjan ilmastopäästöjä Pariisin sopimuksen mukaisesti. Lue lisää.

Mainos

"Todennäköinen kompromissi liittyy etsinnän rajoittamiseen, ja vähemmän tutkitut ja kypsyneet alueet on helpompi lopettaa etsintä", sanoo Oslossa toimivan CICERO-ilmastotutkimuksen tutkija Baard Lahn.

"Myös teollisuus on ilmoittanut, että he ovat tällä hetkellä vähemmän kiinnostuneita näistä alueista. Se on mahdollinen tulos, mutta täsmälleen miltä se näyttää, on monia mahdollisuuksia."

Norja tuottaa noin 4 miljoonaa tynnyriä öljykvivalenttia päivässä, mikä on yli 40% vientituloista.

Mutta useimmat suuret puolueet uskovat myös, että öljyllä on pienempi osuus ajan myötä, ja toivovat, että öljy-yhtiöiden tekninen osaaminen voidaan siirtää uusiutuvaan energiaan, myös merituuliin.

"Uskon, että uusi koalitio lisää työtä ilmastokysymyksissä, sillä sekä IEA: n (Kansainvälinen energiavirasto) että IPCC: n (hallitustenvälinen ilmastonmuutospaneeli) raportti korosti maailman hätätilannetta ja ilmoitti punaisen koodin" Thina Margrethe Saltvedt, Nordea Pankin kestävän rahoituksen pääanalyytikko.

Konservatiivinen pääministeri Erna Solberg sanoi eroavansa heti, kun uusi hallitus on valmis, ja Stoeren johtama kabinetti astuu virkaan mahdollisesti lokakuun puolivälissä.

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa