Liity verkostomme!

Etusivu

Mihail Saakashvilin linjassa olevan seuraava Ukrainan pääministeriksi

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Mikheil_SaakashviliUkrainassa spekulaatiot ovat lisääntyneet entisen Georgian presidentin Mikheil Saakašvilin mahdollisuuksien suhteen (Kuvassa) tulossa maan seuraavaksi pääministeriksi.

Se tulee Internet-vetoomuksena nimittää Saakashvili, joka on nyt Odessan kuvernööri, koska pääministeri sai yli 26,000 XNUMX allekirjoitusta.

Ukrainan lainsäädännön mukaan presidentti Petro Poroshenkon on tutkittava vetoomus kymmenen päivän kuluessa siitä, kun se on lähetetty viralliselle verkkosivustolleen 1. syyskuuta.

Mainos

Tämä on ensimmäinen kerta, kun Internet-vetoomus Ukrainassa on houkutellut yli vaaditun määrän 25,000 25 allekirjoitusta kolmen kuukauden kuluessa lähettämisestä, ja Ukrainassa XNUMX. lokakuuta järjestettävien paikallisten vaalien myötä spekulaatiot lisääntyvät siitä mahdollisuudesta, että Saakašvili korvaa nykyisen Ukrainan Pääministeri Arseniy Yatsenyuk.

Poroshenko nimitetty Saakashvili Odessan alueen kuvernöörinä toukokuussa 2014, nimitys, joka, kun otetaan huomioon vastakkainasettelutapa, joka ansaitsi hänelle monia vihollisia Georgiassa, oli joillekin yllätys.

Poroshenko ei ole antanut mitään viitteitä siitä, korvaako hän Yatsenyukia, ja Saakashvili on yrittänyt vähentää mahdollisuutta, että hänet asetettaisiin virkaan.

Mainos

Mutta huhujen ollessa yhä levinneitä, tarkkailijat viittaavat Saakashvilin Georgian presidenttikunnan toiselle puolelle, jolle oli ominaista rajoitettu tiedotusvälineiden vapaudet ja kokoaminen ja kaikkien vastustajien taisteleminen venäläisiksi.

EU: n raportti suurimman osan syystä Georgian katastrofaalisesta sodasta Venäjän kanssa Saakašvilin jaloilla ja hänen toimikaudestaan ​​oli ominaista levittämällä väkivaltaisesti useita mielenosoituksia, itsepäisesti korkea työttömyys ja vankien väärinkäyttö. Tämä viimeinen asia oli erityisen merkittävä, koska Saakašvilin aikana Georgialla oli yksi maailman asioista korkein vankeusaste. Hänet tunnetaan myös erottamasta kaikki poliisit Georgian pääkaupungissa Tbilisissä ja korvaamalla heidät uusilla poliiseilla, joita ei pidetty korruptoituneina.

Koska Saakashvilille on tällä hetkellä asetettu rikosoikeudellisia syytöksiä kotimaassaan, hänen nimittämisensä Ukrainan pääministeriksi voidaan nähdä myös vastustavan Kiovan suhteita Tbilisin hallitukseen.

Lincoln Mitchell, joka on kirjoittanut laajasti Georgiasta ja toiminut epävirallisena neuvonantajana Georgian Dream -koalitiossa vuonna 2012, sanoi: "Saakašvili rajoitti vapauksia, suvaitsi vähän erimielisyyksiä ja teki monia merkittäviä arviointivirheitä puheenjohtajakautensa aikana".

Michael Emerson, Brysselissä sijaitsevasta Euroopan politiikan tutkimuskeskuksesta, on kuitenkin eri mieltä sanoen: "Hänen pätevyytensä ovat huomattavat. Aloittelijoille hän meni yliopistoon Ukrainaan. Hänen dramaattiset sääntely- ja korruptiontorjuntansa Georgiassa ovat juuri sitä, mitä Ukraina tarvitsee Vladimir Putin vihaa häntä, joten se on toinen plus. "

Uskottavamman ehdokkaan pääministerin tehtäväksi uskotaan kuitenkin olevan ukrainalainen liikemies ja hyväntekijä Dmytro Firtash, jonka takana on laaja elvytyssuunnitelma auttaakseen maata voittamaan tuhoisan sisällissodan aiheuttamat vahingot.

Hänen Ukrainan nykyaikaistamisviraston (AMU) tehtävänä on kehittää alakohtaisia ​​suosituksia kasvun käynnistämiseksi.

Kansainvälisen liiketoiminnan taustalla Firtashia pidetään ratkaisevasti myös potentiaalisena "keskimiehenä" Kiovan ja Moskovan välillä, jolla on erityisen hyvät mahdollisuudet auttaa välittämään rauhaa Itä-Ukrainassa.

Yatsenyuk, pääministeri vuoden 2014 vallankumouksen jälkeen, joka poisti Victor Janukovychin vallasta, joutuu yhä enemmän huomion keskipisteeseen, etenkin Saakashvilille, koska se viivästyttää uudistuksia ja tukee oligarkkien etuja.

Yatsenyukiin kohdistuvaa poliittista painetta lisättiin Ukrainan vaikutusvaltaisen kansallisen uudistuneuvoston (NRC) uuden raportin havainnoilla, joissa ilmaistiin huoli uudistusten hitaasta tahdista useilla aloilla, mukaan lukien korruption torjunta ja perustuslain muutos.

NRC: n sihteeri ja Ukrainan presidentin varapäällikkö Dmytro Shymkiv sanoo raportissaan: "Valitettavasti jotkut uudistusaloitteet ovat viivästyneet tai pysähtyneet."

Hän jatkaa, että on tärkeää tunnistaa uudistusprosessin haitat.

Äskettäin julkaistu Yatsenyukin asema heikensi entisestään äänestys Kansainvälisen republikaanien instituutin mukaan 40 prosenttia ukrainalaisista ei näe muutoksia tapahtuvan, kun taas 32 prosenttia uskoo muutosten tapahtuvan liian hitaasti.

Presidentin korruption vastainen kampanja nähdään pysähtyvän 72 prosenttia ukrainalaisten mielestä Ukraina on menossa väärään suuntaan ja mainitsee korruption yhtenä maan pääongelmista.

Talous

Vihreiden joukkovelkakirjojen liikkeeseenlasku vahvistaa euron kansainvälistä asemaa

Julkaistu

on

Euroryhmän ministerit keskustelivat euron kansainvälisestä roolista (15. helmikuuta) Euroopan komission 19. tammikuuta antaman tiedonannon "Euroopan talous- ja rahoitusjärjestelmä: vahvuuden ja sietokyvyn edistäminen" jälkeen.

Euroryhmän puheenjohtaja Paschal Donohoe sanoi: "Tavoitteena on vähentää riippuvuutta muista valuutoista ja vahvistaa autonomiaamme eri tilanteissa. Samalla valuuttamme lisääntynyt kansainvälinen käyttö merkitsee myös mahdollisia kompromisseja, joita jatkamme. Ministerit korostivat keskustelun aikana vihreiden joukkovelkakirjojen liikkeeseenlaskun mahdollisuutta parantaa euron käyttöä markkinoilla ja myötävaikuttaa samalla ilmastotavoitteemme saavuttamiseen.

Euroryhmä on keskustellut asiasta useita kertoja viime vuosina joulukuun 2018 eurohuippukokouksen jälkeen. Euroopan vakausmekanismin toimitusjohtaja Klaus Regling sanoi, että liiallinen riippuvuus dollarista sisälsi riskejä ja toi esimerkkeinä Latinalaisen Amerikan ja 90-luvun Aasian kriisin. Hän viittasi myös vinosti "uudempiin jaksoihin", joissa dollarin määräävä asema tarkoitti sitä, että EU: n yritykset eivät voineet jatkaa yhteistyötä Iranin kanssa Yhdysvaltain pakotteiden edessä. Regling uskoo, että kansainvälinen rahajärjestelmä on hitaasti siirtymässä kohti monipolaarista järjestelmää, jossa kolme tai neljä valuuttaa ovat tärkeitä, mukaan lukien dollari, euro ja renminbi. 

Mainos

Talouskomissaari Paolo Gentiloni oli samaa mieltä siitä, että euron roolia voitaisiin vahvistaa laskemalla liikkeeseen vihreitä joukkovelkakirjoja, mikä parantaa markkinoiden euron käyttöä ja myötävaikuttaa myös seuraavan sukupolven EU-varojen ilmastotavoitteidemme saavuttamiseen.

Ministerit olivat yhtä mieltä siitä, että euron kansainvälisen aseman turvaamiseksi tarvitaan laaja-alaisia ​​toimia euron kansainvälisen roolin tukemiseksi, mukaan lukien muun muassa talous- ja rahaliiton, pankkiunionin ja pääomamarkkinaunionin edistyminen.

Mainos

Continue Reading

EU

Euroopan ihmisoikeustuomioistuin tukee Saksaa Kunduzin iskutapauksessa

Julkaistu

on

By

Saksan komentaja määräsi Saksan tutkimuksen Afganistanin Kunduzin kaupungin lähellä vuonna 2009 tapahtuneesta tappavasta ilmaiskusta, jonka mukaan saksalainen komentaja noudatti elämään liittyviä oikeuksiaan, Euroopan ihmisoikeustuomioistuin antoi tiistaina 16. helmikuuta päätöksen. kirjoittaa .

Strasbourgissa sijaitsevan tuomioistuimen tuomio hylkää Afganistanin kansalaisen Abdul Hananin, joka menetti kaksi poikaa hyökkäyksessä, valituksen, jonka mukaan Saksa ei täyttänyt velvollisuuttaan tutkia tapausta tehokkaasti.

Syyskuussa 2009 Naton joukkojen saksalainen komentaja Kunduzissa kutsui yhdysvaltalaisen hävittäjän iskuun iskemään kaksi polttoaineautoa lähellä kaupunkia, jonka Naton mielestä Taleban-kapinalliset olivat kaapanneet.

Afganistanin hallitus ilmoitti, että silloin surmattiin 99 ihmistä, joista 30 oli siviilejä. Riippumattomien oikeuksien ryhmät tapettiin arviolta 60-70 siviiliä.

Mainos

Kuolleiden määrä järkytti saksalaisia ​​ja pakotti puolustusministerin lopulta eroamaan syytöksistä siviiliuhrien peittämisestä Saksan vuoden 2009 vaaleja edeltävänä aikana.

Saksan liittovaltion yleinen syyttäjäviranomainen oli todennut, ettei komentajalla ollut rikosoikeudellista vastuuta lähinnä siksi, että hän oli vakuuttanut ilmaiskun määräämällä, ettei siviilejä ollut paikalla.

Jotta hän olisi vastuussa kansainvälisen oikeuden nojalla, hänen olisi pitänyt todeta toimineensa tarkoituksella aiheuttaa liiallisia siviilejä.

Mainos
Euroopan ihmisoikeustuomioistuin tarkasteli Saksan tutkimuksen tehokkuutta, mukaan lukien se, perustiinko se tappavan voimankäytön. Se ei ottanut huomioon lentotapahtuman laillisuutta.

Afganistanissa olevasta 9,600 Naton joukosta Saksalla on toiseksi suurin joukko Yhdysvaltojen takana.

Talebanin ja Washingtonin välinen vuoden 2020 rauhansopimus kehottaa ulkomaisia ​​joukkoja vetäytymään 1. toukokuuta mennessä, mutta Yhdysvaltain presidentti Joe Bidenin hallinto tarkistaa sopimusta Afganistanin turvallisuustilanteen heikkenemisen jälkeen.

Saksa valmistautuu jatkamaan Afganistanin sotilasoperaationsa toimeksiantoa 31. maaliskuuta tämän vuoden loppuun asti, jolloin joukkojen taso pysyy jopa 1,300 XNUMX: ssa, Reutersin näkemän asiakirjaluonnoksen mukaan.

Continue Reading

EU

EU: n oikeusjärjestelmien digitalisointi: Komissio käynnistää julkisen kuulemisen rajat ylittävästä oikeudellisesta yhteistyöstä

Julkaistu

on

Euroopan komissio käynnisti 16. helmikuuta a julkisen kuulemisen EU: n oikeusjärjestelmien nykyaikaistamisesta. EU pyrkii tukemaan jäsenvaltioita niiden pyrkimyksissä mukauttaa oikeusjärjestelmiään digitaaliseen aikakauteen ja parantaa niitä EU: n rajat ylittävä oikeudellinen yhteistyö. Oikeusasioista vastaava komissaari Didier Reynders (Kuvassa) sanoi: "COVID-19-pandemia on edelleen korostanut digitalisaation merkitystä, myös oikeusalalla. Tuomarit ja asianajajat tarvitsevat digitaalisia työkaluja voidakseen toimia yhdessä nopeammin ja tehokkaammin.

Samalla kansalaiset ja yritykset tarvitsevat verkkotyökaluja oikeudenkäytön helpottamiseksi ja avoimemmaksi pienemmillä kustannuksilla. Komissio pyrkii edistämään tätä prosessia ja tukemaan jäsenvaltioita niiden pyrkimyksissä muun muassa helpottamaan yhteistyötään rajat ylittävissä oikeudellisissa menettelyissä digitaalisilla kanavilla. " Joulukuussa 2020 komissio hyväksyi viestintä hahmotellaan toimet ja aloitteet, joilla pyritään edistämään oikeusjärjestelmien digitalisointia kaikkialla EU: ssa.

Julkisessa kuulemisessa kerätään näkemyksiä EU: n rajat ylittävien siviili-, kauppa- ja rikosoikeudellisten menettelyjen digitalisoinnista. Julkisen kuulemisen tulokset, johon voi osallistua laaja joukko ryhmiä ja yksilöitä ja joka on käytettävissä tätä 8. toukokuuta 2021 saakka, osallistuu rajat ylittävän oikeudellisen yhteistyön digitalisointia koskevaan aloitteeseen, jonka odotetaan olevan tämän vuoden lopussa, kuten Komission työohjelma vuodelle 2021.

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa