Liity verkostomme!

EU

Mepit hyväksyä ensimmäinen hätä säännöt jakelusta turvapaikanhakijoiden EU

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Gettyimages-490177903-640x426Parlamentti tuki keskiviikkona toimitetussa äänestyksessä väliaikaisia ​​hätäsääntöjä, joiden mukaan alkuperäiset yhteensä 40,000 9 turvapaikanhakijaa siirrettiin Italiasta ja Kreikasta muihin EU: n jäsenvaltioihin kahden vuoden aikana. Keskiviikkona (XNUMX. syyskuuta) käydyssä muuttoliikekeskustelussa suurin osa parlamentin jäsenistä suhtautui myönteisesti komission uusiin ehdotuksiin, jotka Juncker hahmotteli unionin tilaa koskevassa puheenvuorossaan ja korosti, että tarvitaan lisää panosta solidaarisuuteen.

"Meillä on humanitaarinen kriisi, ja meidän on toimittava sen suhteen nyt. 40,000 XNUMX pakolaisen siirtäminen on vasta alkua. Olkoon tämä toimenpide oikeuksiin perustuvan, oikeudenmukaisen ja yhteisen turvapaikkapolitiikan alku, solidaarisena kaikkien jäsenvaltioiden kanssa ja solidaarisuus pakolaisten kanssa ", sanoi parlamentin esittelijä Ska Keller (Vihreät / EFA, DE) tiistaina käydyssä keskustelussa.

Keller korosti myös, että tarvitaan "pysyvä jakeluavain hätätilanteessa. Meidän on kyettävä päättämään ja siirtymään eteenpäin, jos meillä on tällainen hätätilanne, eikä useat jäsenvaltiot saisi estää meitä". Tulevassa pysyvän järjestelmän ehdotuksessa olisi säädettävä pakollisesta ja automaattisesti käynnistyvästä siirtojärjestelmästä.

Mainos

Lainsäädäntöpäätöslauselma alkuperäisten 40.000 498 turvapaikanhakijan kiireellisestä siirtämisestä hyväksyttiin äänin 158 puolesta, 37 vastaan ​​ja XNUMX tyhjää.

Enemmän solidaarisuutta tarvitaan

Italian ja Kreikan merkittävän turvapaikkapaineen lievittämiseksi "ja toimimaan myös tärkeänä testitapauksena tulevaa lainsäädäntöehdotusta varten pysyvästä hätäsiirtojärjestelmästä" parlamentti on yhtä mieltä siitä, että "alkuperäiset 40,000 24,000 hakijaa siirretään uudelleen Italiasta ja Kreikasta "kahden vuoden aikana (16,000 XNUMX Italiasta ja XNUMX XNUMX Kreikasta).

Mainos

Sopeutuakseen nopeasti muuttuviin pakolaisvirtoihin ja -suuntauksiin "lisäkasvua harkitaan" näiden hätätoimenpiteiden soveltamisen aikana (toisin sanoen kahden vuoden aikana), parlamentin jäsenet lisäävät.

Erillisen ehdotuksen pysyväksi hätäsiirtojärjestelmäksi on myös perustuttava "merkittävämpään panokseen solidaarisuuteen ja vastuun jakamiseen jäsenvaltioiden välillä, mukaan lukien käytettävissä olevien siirtopaikkojen määrän merkittävä kasvu", parlamentin jäsenet painottavat. Sen olisi perustuttava selkeästi määriteltyihin perusteisiin, jotta se voidaan käynnistää "avoimien ja objektiivisten indikaattorien perusteella".

Turvapaikanhakijoiden mieltymysten huomioon ottaminen

Euroopan parlamentti ehdottaa, että turvapaikanhakijoille olisi annettava mahdollisuus luokitella jäsenvaltiot etuusjärjestyksen perusteella ennen heidän siirtymistään Italiasta ja Kreikasta, esimerkiksi perhesuhteiden, sosiaalisten ja kulttuurisiteiden, esimerkiksi kielitaidon, perusteella. aiemmat oleskelut, opinnot ja työkokemus.

"Vaikka hakijoilla ei ole oikeutta valita uudelleensijoittamisensa jäsenvaltiota, heidän tarpeensa, mieltymyksensä ja erityiset pätevyytensä tulisi ottaa huomioon mahdollisuuksien mukaan", parlamentti sanoo, koska tämä voisi helpottaa heidän integroitumistaan ​​tiettyyn EU-maahan. Parlamentti korostaa myös, että erityistä huomiota olisi kiinnitettävä ilman huoltajaa oleviin alaikäisiin.

Seuraavat vaiheet

Parlamentti on tänään ilmaissut kantansa neuvottelumenettelyssä (perustamissopimuksen 78 artiklan 3 kohdan nojalla) 40,000 27 turvapaikanhakijan siirtämistä koskevista väliaikaisista hätäsäännöistä, jotka komissio alun perin ehdotti 120,000. toukokuuta. Sitä kuullaan lähikuukausina uudelleen ilmoitettavasta XNUMX XNUMX lisärahasta, joka siirretään tänään ilmoitetun toisen hätäsiirtoehdotuksen mukaisesti.

EU: n sisäministerit sopivat 20. heinäkuuta ensimmäisenä askeleena 32,256 40,000 henkilön uudelleensijoittamisesta ja päivittävät luvut joulukuuhun mennessä, jotta kokonaislukumäärä olisi 32,256 14 (ks. Taulukko, joka osoittaa XNUMX XNUMX turvapaikanhakijan jakauman jäsenvaltioiden välillä) ). Seuraava neuvoston kokous on tarkoitus pitää XNUMX. syyskuuta.

Kun neuvosto on virallisesti hyväksynyt päätöksen, se tulee voimaan sitä päivää seuraavana päivänä, jona se julkaistaan ​​EU: n virallisessa lehdessä. Muuttojärjestelmään osallistuvat jäsenvaltiot saavat kiinteämääräisen korvauksen, joka on 6,000 XNUMX euroa kutakin muuttoa kohti.

Kun ehdotetaan pysyvää uudelleensijoittamisjärjestelmää - jonka komission puheenjohtaja Jean-Claude Juncker ilmoitti keskiviikkona aamulla pitämässään puheessa unionin tilanteesta - parlamentti päättää siitä yhteispäätösmenettelyssä yhdessä neuvoston (EU: n jäsenvaltioiden) kanssa.

Tämä päätösehdotus koskee "siirtojärjestelmää", jolla turvapaikanhakijat siirretään EU: n jäsenvaltiosta toiseen eli heidät jaetaan EU: n sisällä. Komission erillinen suositus koskee 20,000 XNUMX pakolaista, jotka ovat EU: n ulkopuolella ja jotka "sijoitetaan uudelleen" jäsenvaltioihin.

Lisätietoja

Euroopan komissio

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Slovenialle 231 miljoonan euron ennakkomaksun

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Slovenialle 231 miljoonaa euroa ennakkomaksuna, mikä vastaa 13 prosenttia maan avustuksista elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) puitteissa. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Slovenian elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden täytäntöönpanon. Komissio sallii lisämaksujen suorittamisen Slovenian elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten täytäntöönpanon perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 2.5 miljardia euroa, joka koostuu 1.8 miljardista eurosta avustuksia ja 705 miljoonaa euroa lainoja. Tämän päivän maksu johtuu siitä, että ensimmäiset NextGenerationEU -lainausoperaatiot on viime aikoina toteutettu onnistuneesti. Komissio aikoo vuoden loppuun mennessä kerätä yhteensä 80 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa.

RRF on NextGenerationEU: n ydin, joka tarjoaa 800 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa. Slovenian suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä sekä vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. A lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading

Kypros

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun, mikä vastaa 13 prosenttia maan elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) määrärahoista. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden täytäntöönpanon. Komissio hyväksyy lisämaksut Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten täytäntöönpanon perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 1.2 miljardia euroa, ja miljardi euroa on avustuksia ja 1 miljoonaa euroa lainoja. Tämän päivän maksu johtuu siitä, että ensimmäiset NextGenerationEU -lainausoperaatiot on viime aikoina toteutettu onnistuneesti. Vuoden loppuun mennessä komissio aikoo kerätä yhteensä 200 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa. Osana NextGenerationEU: ta RRF tarjoaa 80 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa.

Kyproksen suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä sekä vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. A lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading

Belgia

EU: n koheesiopolitiikka: Belgia, Saksa, Espanja ja Italia saavat 373 miljoonaa euroa terveys- ja sosiaalipalvelujen, pk -yritysten ja sosiaalisen osallisuuden tukemiseen

Julkaistu

on

Komissio on myöntänyt 373 miljoonaa euroa viidelle Euroopan sosiaalirahasto (ESR) ja Euroopan aluekehitysrahasto (EAKR) -operatiiviset ohjelmat Belgiassa, Saksassa, Espanjassa ja Italiassa auttamaan maita, joilla on koronaviruksen hätätilanne ja korjaus REACT-EU. Belgiassa Vallonian toimenpideohjelman muutoksen myötä 64.8 miljoonaa euroa lisätään terveydenhuoltopalveluja ja innovaatioita varten tarkoitettujen lääkinnällisten laitteiden hankintaan.

Rahastolla tuetaan pieniä ja keskisuuria yrityksiä (pk-yrityksiä) sähköisen kaupankäynnin, kyberturvallisuuden, verkkosivustojen ja verkkokauppojen kehittämisessä sekä alueellista vihreää taloutta energiatehokkuuden, ympäristönsuojelun, älykkäiden kaupunkien ja vähähiilisen energian avulla. julkiset infrastruktuurit. Saksassa, Hessenin osavaltiossa, 55.4 miljoonaa euroa tuetaan terveyteen liittyvää tutkimusinfrastruktuuria, diagnostiikkakapasiteettia ja innovointia yliopistoissa ja muissa tutkimuslaitoksissa sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatioinvestointeja ilmasto- ja kestävän kehityksen aloilla. Tällä muutoksella tuetaan myös pk-yrityksiä ja aloitusrahastoja sijoitusrahaston kautta.

Sachsen-Anhaltissa 75.7 miljoonaa euroa helpottaa pk-yritysten ja instituutioiden yhteistyötä tutkimuksen, kehityksen ja innovoinnin alalla, ja tarjota investointeja ja käyttöpääomaa koronaviruskriisistä kärsineille mikroyrityksille. Lisäksi varat mahdollistavat investoinnit yritysten energiatehokkuuteen, tukevat pk -yritysten digitaalista innovaatiota ja hankkivat digitaalisia laitteita kouluille ja kulttuuri -instituutioille. Italiassa kansallinen toimenpideohjelma '' Sosiaalinen osallisuus '' saa 90 miljoonaa euroa edistääkseen vakavaa aineellista puutetta, kodittomuutta tai äärimmäistä syrjäytymistä kokeneiden ihmisten sosiaalista integroitumista '' Asuminen ensin '' -palvelujen avulla, joissa yhdistyvät välittömän asumisen tarjoaminen mahdollistaviin sosiaalisiin ja työvoimapalveluihin .

Mainos

Espanjassa Castilla y Leónin ESR-toimenpideohjelmaan lisätään 87 miljoonaa euroa itsenäisten ammatinharjoittajien ja työntekijöiden tukemiseksi, joiden työsopimus keskeytettiin tai sitä lyhennettiin kriisin vuoksi. Rahat auttavat myös vakavasti kärsineitä yrityksiä välttämään lomautuksia, etenkin matkailualalla. Lopuksi varoja tarvitaan, jotta keskeiset sosiaalipalvelut voivat jatkaa turvallista toimintaa ja varmistaa koulutuksen jatkuvuus koko pandemian ajan palkkaamalla lisähenkilöstöä.

REACT-EU on osa Seuraava sukupolviEU ja tarjoaa 50.6 miljardin euron lisärahoituksen (käypinä hintoina) koheesiopolitiikan ohjelmille vuosien 2021 ja 2022 aikana. Toimenpiteissä keskitytään tukemaan työmarkkinoiden sietokykyä, työpaikkoja, pk-yrityksiä ja pienituloisia perheitä sekä luomaan tulevaisuuden kannalta perusta vihreät ja digitaaliset siirtymät ja kestävä sosioekonominen elpyminen.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa