Liity verkostomme!

Maitoalan

Kestävä ratkaisu tarvitaan kierteeseen vuonna maitoalan sanoa vihreiden

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

maxresdefaultEU: n maatalousministerien on määrä kokoontua neuvostossa maanantaina 7. syyskuuta keskustelemaan maitoalan jatkuvasta kriisistä. Vihreän maatalouden edustaja Molly Scott Cato kommentoi neuvostoa ennen (Kuvassa) sanoi: "Oli väistämätöntä, että kohtaamme jälleen maitosektorin kriisin. Koska alalle ei ole olemassa pysyvämpää ja kestävämpää ratkaisua, maitoalan hintojen ja ylituotannon noidankehä jatkuu varmasti, erityisesti EU: n maitokiintiöiden päättyminen huhtikuussa on tuonut sen jälleen kärkeen, mikä osoittaa, että komission seurantajärjestelmä ei ole tehtävänsä mukainen.

"EU: n maatalousministerien on selvästi annettava kiireellistä apua niille viljelijöille, jotka kärsivät ylituotantokriisistä ja romahtavista hinnoista. Ilman kestävämpää ratkaisua sykli ei kuitenkaan pääty. Alaa on suunnattava uudelleen kohti kestävää tuotantoa eikä jatkettava. teollistuminen. "

Mainos

Maatalous

#DairyMarket - Julkiset rasvattoman maitojauheen varastot ovat nyt tyhjät

Julkaistu

on

Viimeisessä tarjouskilpailussa myytiin jäljellä olevat 162-tonnit rasvattoman maitojauheen kokonaismäärästä 380,000-tonnien kokonaismäärästä julkisissa varastoissa, mikä tyhjensi täysin komission ostamien ja hallinnoimien varastojen kokonaismäärää.

Maataloudesta ja maaseudun kehittämisestä vastaava komissaari Phil Hogan sanoi: "Viimeisten jäljellä olevien rasvattomien maitojauheiden julkisten varastojen myynti tänään sulkee luvun. Varaston hävittäminen, ilman vaikutusta rasvattoman maitojauheen hintaan, on osoitus komission kärsivällisyydestä ja koko prosessin varovaisesta hallinnasta vuodesta 2015 alkaen. Komission toimien tuloksena ovat korkeammat hinnat ja vakaat markkinat. Euroopan komissio on jälleen kerran osoittanut sitoutumisensa, tukensa ja solidaarisuutensa eurooppalaisille maanviljelijöille kriisin aikana.

"Se havainnollistaa myös yhteisen maatalouspolitiikan välineiden välttämättömyyttä ja tehokkuutta. Oikeat välineet toimivat tärkeänä turvaverkkona markkinoiden merkittävien häiriöiden aikana, ja niiden asianmukainen ja oikea-aikainen käyttöönotto on auttanut turvaamaan [kymmenien / satojen] kannattavuuden. tuhansia eurooppalaisia ​​maidontuottajia. "

Mainos

Maitomarkkinakriisin jälkeen, joka vaikutti EU: n tuottajiin alemmilla hinnoilla vuosina 2015--2016, Euroopan komissio osti vuosina 2015--2017 julkisella interventiolla yhteensä 380,000 2016 tonnia rasvatonta maitojauhetta. Tavoitteena oli vakauttaa markkinoita ja tukea viljelijöiden tuloja. Vuoden XNUMX lopusta alkaen komissio avasi kuukausittaisten ja myöhemmin kahden kuukauden välein järjestettävien julkisten tarjouskilpailujen, joiden tarkoituksena oli myydä tuotteet huolellisesti takaisin markkinoille häiritsemättä niitä.

Kaksi vuotta puoli ensimmäisestä julkisesta tarjouskilpailusta lähtien julkiset varastot ovat nyt tyhjiä ja maidon hinta on noussut merkittävästi 26-senttiä kilolta kesällä 2016: iin 34-senttiin kilolta. Kaikki tarjousprosessin yksityiskohdat on dokumentoitu täysin verkossa maitomarkkinoiden seurantakeskuksessa.

Mainos
Continue Reading

Maatalous

On aika julkisesti herätä todelliseen #LivestockFarming, sanoo entinen Euroopan parlamentin jäsen

Julkaistu

on

Elintarviketurvallisuusstandardit vuonna 2007. \ T Eurooppaja erityisesti Yhdistyneessä kuningaskunnassa, ovat maailman korkeimpia, ja kuluttajien luottamus elintarvikejärjestelmään ei ole koskaan ollut näin matala, kirjoittaa George Lyon, entinen Euroopan parlamentin jäsen.

Huolimatta halpojen, ravitsevien elintarvikkeiden laajasta saatavuudesta, väärinkäsitykset esimerkiksi eläinten hyvinvoinnista ja antibioottien käytöstä aiheuttavat epäterveellisiä ja epärealistisia odotuksia elintarviketuottajille.

Karja-ala on menettämässä taistelua julkisesta kuvastaan, koska kuluttajia pommitetaan luonnonvaraisten väitteiden kanssa, jotka koskevat nykyaikaisten viljelyjärjestelmien aiheuttamaa vahinkoa ja ehdotusta siitä, että jos vain käännetään kello takaisin kultaiseen aikaan, kaikki olisi hienoa.

Mainos

Näyttää siltä, ​​että olemme unohtaneet, että ennen sodan jälkeistä nykyaikaisten viljelyjärjestelmien kehitystä me kohtasimme säännöllisesti elintarvikepulaa, korkeita hintoja ja huonolaatuista ruokaa.

Se on osoitus nykyaikaisista järjestelmistä, jotka maailman väestön kaksinkertaistumisesta huolimatta ovat Yhdistyneessä kuningaskunnassa elintarvikkeisiin käytettyjen tulojen osuus yli puolet aikaisemmin 60-vuotta.

Ja olemme saavuttaneet tämän tavoitteen täyttämällä joitakin tiukimmista EU: n eläinten terveyttä koskevista politiikoista maailmassa.

Mainos

Meidän on nyt tehtävä enemmän auttaaksemme kuluttajia ymmärtämään karjankasvatuksen todellisuutta ja sen merkitystä kansanterveydelle ja ravitsemukselle.

Ensinnäkin meidän on puututtava siihen väärinkäsitykseen, että laajamittaiset ja intensiiviset maatalouden kompromissit vaikuttavat eläinten hyvinvointiin.

Kuten jokainen viljelijä kertoo, eläinten hyvinvointi on etusijalla heidän etusijallaan, etenkin suurilla tiloilla, sillä yksinkertainen syy, että ilman onnellisia, hyvin hoidettuja eläimiä ei voi elää karjankasvatuksesta.

Toiseksi antibioottien käyttö eläinviljelyssä on liian usein väärässä antimikrobisen resistenssin ja superbugien tärkeimpänä syynä, kun huumeiden vastustuskyvyn suurin tekijä on edelleen antibioottien käyttö. lääketieteen.

Vaikka viljelijät ja eläinlääkärit osallistuvat selvästi siihen, että antibiootteja käytetään vastuullisesti, EU kieltää niiden käytön kasvunedistäjinä eläimissä ja rajoittaa niiden käyttöä lääketieteellisiin tarpeisiin, mikä puolestaan ​​on olennainen osa eläinten hyvinvointia.

 Myös varoaikoja valvotaan tiukasti, jotta estetään eläinlääkkeiden jäämät elintarvikeketjuun.

Sekä eläinten terveyden alan että kotieläintalouden aloilla toteutetaan aloitteita antibioottien vastuullisen käytön edistämiseksi, mikä ansaitsee enemmän huomiota.

Lopuksi keskustelut ja tarkastukset karjankasvatusalan ympäristövaikutuksista ovat usein yleistyneet.

Eläinperäisten elintarvikkeiden kysynnän kasvun edessä monet eurooppalaiset tuottajat ovat edelläkävijöitä karjankasvatus jotta ne voivat tarjota tarvittavan tarjonnan minimoiden niiden ympäristövaikutukset.

Tällainen lähestymistapa tekee eläinviljelystä entistä kestävämmän, koska maanviljelijät ja eläinlääkärit voivat tunnistaa terveyskysymykset aikaisemmin ja tarkemmin säännellä rehua ja vettä sekä antaa tarvittaessa lääkkeitä.

Se tarjoaa myös parhaita käytänteitä koskevia esimerkkejä muille alueille, joilla joko tuottavuus tai kestävyys on alhainen.

Kotieläintuotantojärjestelmät eivät ole yhtäläisiä, mutta Eurooppa johtaa tietä kestävämmän maatalouden kehittämiselle, sillä se lupaa auttaa muita maita siirtymään kohti entistä kestävämpiä käytäntöjä.

Kuluttajille on olemassa ero niiden näkemysten ja nykyaikaisten maatalousjärjestelmien välillä.

Siksi on elintärkeää, että maatalouden teollisuus aloittaa pelin ja pyrkii sulkemaan tämän tiedon puutteen, sillä muuten vaarana on se, että nykyaikaisen maatalouden suuret edut kuluttajille.

Continue Reading

Maatalous

#DairyMarket - Rasvattoman maitojauheen varastot vähenivät puoleen

Julkaistu

on

Puolet vuodesta 2015 julkiseen varastoon ostetusta rasvattomasta maitojauheesta (190,000 380,000 30,000 8 tonnista) on palautettu markkinoille vaarantamatta sen toimintaa ja alan elpymistä. Viimeisin XNUMX XNUMX tonnin tarjousmyynti tapahtui XNUMX. marraskuuta.

- viimeisin EU-hintaraportti Maitomarkkinoiden seurantakeskuksen tällä viikolla julkaisemat maitotuotemarkkinat osoittavat parantuneen sekä maidon että rasvattoman maitojauheen hinnat, mikä heijastaa varastojen huolellista käsittelyä komissiossa.

Maataloudesta ja maaseudun kehittämisestä vastaava komissaari Phil Hogan sanoi: "Varovaisen lähestymistavan etu on kannattavaa. Markkinatasapaino on aina etusijalla. On rohkaisevaa nähdä maataloustuotteiden maidon hintojen jälleen parantuminen komission toteuttamien toimenpiteiden avulla. Omahyväisyydelle ei kuitenkaan ole sijaa, ja toiminnan vakauden valvontaa on jatkettava markkinaolosuhteiden perusteella. "

Mainos

Euroopan komission hallinnoimalla julkisella interventiolla oli tärkeä rooli markkinoiden vakauttamisessa vuosina 2015--2017, mikä auttoi poistamaan ylijäämät poikkeuksellisen epätasapainossa. Komissio aloitti vuoden 2016 lopussa kuukausittaiset ja myöhemmin joka toinen kuukausi järjestetyt julkiset tarjouskilpailut näiden varastojen asteittaiseksi palauttamiseksi markkinoille. Tämä tehtiin varovaisella tavalla.

Tämä prosessi on dtodistettu täydellä avoimuudella verkossa vuonna Maito Market Observatory portaali. Seuraava tarjous järjestetään 22. marraskuuta.

Maitotuotteiden voimakkaan kysynnän ja hillityn ja vastuullisen tuotannon kasvun yhdistelmä, jota komissio tukee varastojen huolellisella hallinnalla, on johtanut kilpailukykyisiin hintoihin tuottajille. Meijerialan osuus on yli puolet EU: n nykyisestä maatalouskaupan ylijäämästä, mikä vahvistaa sen merkityksen.

Mainos

Hinnat ja tuotanto

EU: n maitomarkkinoiden seurantakeskus (MMO) tarjoaa EU: n maitoalalle enemmän avoimuutta levittämällä markkinatietoja ja lyhytaikaisia ​​analyyseja ajoissa. Uusimmat tiedot Maito Market Observatory ehdottaa maitotuotteiden hintojen tasaista nousua jonkin verran:

  • Rasvaton maitovoima (HMV): EU: n HMV-hinnat ovat vaihdelleet alle interventiotason (169.8 € / 100 kg) viimeisten 2018 kuukauden aikana. Tilanne on parantunut hieman toukokuusta XNUMX lähtien.
  • Maito: Toukokuussa 32 saavutettu 2018 sentin kilohintataso on noussut nousuun, ja keskimääräinen hinta oli 35 senttiä syyskuussa 2018.
  • Voi: Trendissä, jota ei ole havaittu vuodesta 2017, EU: n voin hinnat ovat olleet yli 5,000 euroa tonnilta viimeisten kuuden kuukauden aikana.
  • Juusto: EU: n juustojen hinnat ovat edelleen hyvät huolimatta hieman kasvaneista varastoista valmistajien tasolla. Kuluttajien kysyntä juustolle näyttää yhtä vahvalta kuin koskaan.

Ensimmäisen vuosipuoliskon voimakkaan tuotannon kasvun jälkeen EU: n kumulatiivisen maidontuotannon koko vuoden 2018 ennustetaan kasvavan vaatimattomasti 0.8%.

Maidontuotannon keskeisiä tekijöitä vuoden viimeisinä kuukausina ovat sääkehitys, mutta myös maidon ja rehujen hinnat, jotka määräävät maanviljelijöiden kyvyn ostaa eläinrehuja kompensoidakseen kesän kuivuuden aiheuttaman alhaisemman rehun saatavuuden. Komissio toteutti useita toimenpiteitä tänä kesänä tarjota suoraa tukea rehun puutteesta kärsiville viljelijöille.

Lisätietoja

Maito Market Observatory

Varastojen ja tarjousten yleiskatsaus

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa