Liity verkostomme!

Euroopan toimintasuunnitelman muuttoliikkeestä

Labour-parlamentin jäsen: "Cameronin asenne pakolaiskriisiin häpeää Britanniaa, Yhdistyneen kuningaskunnan on valittava pakolaisten auttaminen"

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Moraes-300x199Euroopan parlamentin oikeus- ja sisäasiainvaliokunnan puheenjohtajana toimiva vanhempi Euroopan parlamentin jäsen on vaatinut David Cameronia ryhtymään toimiin pakolaiskriisin torjumiseksi ja auttamaan apua tarvitsevia ihmisiä ja kehottanut Ison-Britannian hallitusta ottamaan vastaan ​​Eurooppaan saapuvia pakolaisia.

Labourin Euroopan parlamentin jäsen Claude Moraes (kuvassa) sanoi: "David Cameron on kääntämässä selkää maailman kaikkein tarvitsevimmille. Ihmiset pakenevat konflikteja, pakenevat kuvitelmattomimpia kauhuja, tuhannet hukkuvat Välimerelle tai tukehtuvat kuorma-autoihin - vain heidän kohdallaan ei-merkintä.

Kuinka monta muuta lasta täytyy hukkua, ennen kuin hän päättää auttaa pakolaisia? Sadat? Tuhannet? Miljoonat?

Mainos

"Tämä julma, sydämetön toimettomuus on matala kohta hänen pääministeriöstään ja häpeällisestä pettämisestä Ison-Britannian arvoissa."

Mainos

Rikollisuus

18 pidätettiin yli 490 siirtolaisen salakuljetuksesta Balkanin reitille

Julkaistu

on

Romanian poliisin (Poliția Română) ja rajapoliisin (Poliția de Frontieră Română) virkamiehet, Europolin tukemana, purkivat järjestäytyneen rikollisryhmän, joka osallistui siirtolaisten salakuljetukseen niin kutsutulla Balkanin reitillä.

Toimintapäivä 29. heinäkuuta 2021 johti:

  • 22 kotietsintää
  • 18 epäiltyä pidätettiin
  • Ammusten takavarikointi, viisi ajoneuvoa, matkapuhelimet ja 22 000 euroa käteistä

Lokakuusta 2020 lähtien toiminut rikollinen verkosto koostui Egyptin, Irakin, Syyrian ja Romanian kansalaisista. Rikollisella ryhmällä oli soluja Balkanin reitin eri maissa, joista alueelliset avustajat hallinnoivat Jordaniasta, Iranista, Irakista ja Syyriasta tulevien siirtolaisten rekrytointia, majoitusta ja kuljetusta. Useat Romaniassa sijaitsevat rikossolut helpottivat siirtolaisryhmien Bulgarian ja Serbian rajanylitystä ja järjestivät tilapäismajoituksen Bukarestin alueella ja Länsi -Romaniassa. Siirtolaiset salakuljetettiin Unkariin matkalla Saksaan lopulliseksi määränpääkseen. Yhteensä 26 laitonta siirtolaiskuljetusta pidätettiin ja 490 siirtolaista havaittiin yrittäessään ylittää laittomasti Romanian raja. Hyvin organisoitu rikollinen ryhmä osallistui myös muuhun rikolliseen toimintaan, kuten huumekauppaan, asiakirjapetoksiin ja omaisuusrikoksiin.

Mainos

Jopa 10,000 € / maahanmuuttaja

Maahanmuuttajat maksoivat 4,000–10,000 4,000 euroa ihmiskaupan segmentistä riippuen. Esimerkiksi Romaniasta Saksaan ylittämisen helpottamisen hinta oli 5,000–60 euroa. Maahanmuuttajat, joista osa oli lapsiperheitä, majoitettiin erittäin huonoissa olosuhteissa, usein ilman pääsyä wc: hen tai juoksevaan veteen. Turvakotien osalta epäillyt vuokrasivat asuntoja tai käyttivät ryhmän jäsenten asuntoja, jotka sijaitsevat pääasiassa Călărașin piirikunnassa, Ialomițan läänissä ja Timișoarassa. Yhdessä turvakotissa, jonka koko oli noin 2 m100, epäillyt piilottivat XNUMX ihmistä samanaikaisesti. Siirtolaiset siirrettiin riskialttiissa olosuhteissa liian täynnä oleviin kuorma -autoihin tavaroiden välillä ja pakettiautoihin, jotka oli piilotettu ilman asianmukaista ilmanvaihtoa. 

Europol helpotti tietojenvaihtoa ja tarjosi analyyttistä tukea. Toimintapäivänä Europol lähetti yhden analyytikon Romaniaan tarkistamaan operatiiviset tiedot reaaliajassa Europolin tietokantoihin ja toimittamaan johtopäätöksiä alan tutkijoille. 

Mainos

Katso video

Continue Reading

Valko-Venäjä

Yhdysvallat "huolissaan" maahanmuuttajien virtauksesta Valko-Venäjältä Liettuaan

Julkaistu

on

By

Liettuan armeijan sotilaat asentavat partahöylän Valkovenäjän rajalle Druskininkai, Liettua 9. heinäkuuta 2021. REUTERS / Janis Laizans

Liettuan armeijan sotilaat asentavat partahöylän Valkovenäjän rajalle Druskininkai, Liettua 9. heinäkuuta 2021. REUTERS / Janis Laizans

Yhdysvallat on huolissaan Lähi-idän ja Afrikan maahanmuuttajien virtauksesta Valko-Venäjältä Liettuaan, yhdysvaltalainen diplomaatti on sanonut, kirjoittaa Andrius Sytas Vilnassa, Reuters.

Liettua aloitti perjantaina Valkovenäjän rajalleen 550 km: n (320 mailin) ​​parranajojohdon rakentamisen, kun se syytti Valkovenäjän viranomaisia ​​ulkomaalaisista maahanmuuttajista, jotka lähettivät laitonta laitetta Euroopan unioniin. Lue lisää.

Mainos

"Tarkkailemme asiaa hyvin tarkasti ja huolestuneesti", sanoi Yhdysvaltain apulaisasiainsihteeri George Kent sunnuntaina (15. heinäkuuta) julkaistussa haastattelussa Liettuan uutissivustolle 11min.lt.

Hänen mukaansa "painetaktiikka" on verrattavissa maahanmuuttajavirtoihin Venäjältä Suomeen ja Norjaan vuonna 2015.

"Kehotamme Valkovenäjän viranomaisia ​​lopettamaan tämän - tarkoituksellisesti työntämällä muista maista tulevia maahanmuuttajia Liettuan rajalle", Kent sanoi.

Mainos

Continue Reading

Euroopan toimintasuunnitelman muuttoliikkeestä

Ison-Britannian kotitoimisto kääntyy maahanmuuttajien viisumittoman työn sallimiseksi

Julkaistu

on

Yhdentoista tunnin kotitoimiston käänne antaa maahanmuuttajien työskennellä merituulipuistoissa ilman viisumia. Viime hetken päätöstä kiistanalaisen viisumivapauden jatkamisesta on kritisoinut yksi kansanedustaja ja RMT-liitto.

Hull Eastin kansanedustaja Karl Turner kutsuu päätöstä "uudeksi iskuksi Yhdistyneen kuningaskunnan merenkulkijoille".

"Merituuliteollisuus on kasvava ala, ja on elintärkeää, että brittiläiset merenkulkijat voivat kilpailla oikeudenmukaisesti näistä työpaikoista", hän sanoi. "Meillä on hyvä määrä merenkulkijoiden luokituksia omassa vaalipiirissäni Itä-Hullissa, jotka eivät pysty kilpailemaan näistä työpaikoista johtuen siitä, että ulkomaiset EU: n ulkopuoliset merenkulkijat ovat kohtuuttomasti alittaneet palkkatason. Hallituksen on lopetettava tämä hyväksikäyttö välittömästi ja annettava ammattitaitoisille brittiläisille merenkulkijoille mahdollisuus kilpailla näistä työpaikoista. "

Mainos

Sisäasiainministeriötä on myös kritisoitu sekaannuksen aikaansaamisesta, koska tuulipuisto-operaattoreita kehotettiin tammikuussa aloittamaan työntekijöidensä valmisteleminen tiukempia maahanmuuttosääntöjä varten.  

Maahanmuutto - ja viisumiasiantuntija Yash Dubal, johtaja AY & J-asianajajat, sanoo, että hänen asiakkaansa ovat turhautuneet muutosten viime hetken luonteesta.

Hän selitti: ”Useat olivat käyttäneet aikaa ja resursseja vaihtoehtoisten järjestelyjen tekemiseen henkilöstötarpeidensa tyydyttämiseksi. Syynä oli perusteltu huoli siitä, että järjestelmä päättyy 1. heinäkuuta. Työntekijöiden työsopimuksia ei ollut uusittu. He ovat nyt turhautuneita. Päätös poikkeuksen jatkamisesta tuo esiin myös alan välisen akuutin työvoimapulan ongelman, joka on todellinen ja jatkuva. "

Mainos

Offshore Wind Workers 'Concession (OWWC) vapauttaa merituulihankkeissa Yhdistyneen kuningaskunnan aluevesillä työskentelevät maahanmuuttajat tarpeesta saada Ison-Britannian työviisumi. Sen oli määrä päättyä 1. heinäkuuta. Mutta sisäministeriö antoi 2. heinäkuuta ilmoituksen järjestelmän jatkamisesta uudella vuodella. Lausunnossaan se sanoi, että myönnytys oli "maahanmuuttosääntöjen ulkopuolella" ja sitä sovelletaan työntekijöihin, jotka ovat välttämättömiä tuulipuistojen rakentamiseen ja ylläpitoon Yhdistyneen kuningaskunnan aluevesillä.

Toimilupa antaa edelleen ulkomaalaisille työntekijöille luvan tulla Yhdistyneeseen kuningaskuntaan 1. heinäkuuta 2022 asti "liittyäkseen alukseen, joka harjoittaa tuulipuiston rakentamista ja ylläpitoa Yhdistyneen kuningaskunnan aluevesillä".

Järjestelmä alkoi vuonna 2017 ja sitä oli jatkettu useaan otteeseen. Tammikuussa, kun kiistanalaisesta uudesta pisteisiin perustuvasta maahanmuuttojärjestelmästä tuli laki, sisäministeriö antoi tuuliviljelijöille lausunnon, jossa se toisti aikomuksensa lopettaa poikkeus. Virkamiehet kehottivat toimijoita tarkistamaan työvoimansa tilan. Monet käyttivät aikaa ja resursseja muutosten lieventämiseen.

Ammattiyhdistykset ovat aiemmin arvostelleet luopumista siitä, että se vie työpaikkoja brittiläisiltä merenkulkijoilta ja sallii tuulipuisto-operaattoreiden palkata halpaa ulkomaista työvoimaa, joka on usein merellä vähintään 12 tuntia päivässä ja maksaa vähemmän kuin Yhdistyneen kuningaskunnan vähimmäispalkka. työskentelee alle 4 puntaa tunnissa.

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa