Liity verkostomme!

EU

Euroopan parlamentin konservatiivijäsenet kehottaa uudelleen rahoitusta keskeisten alueellisen liikenteen järjestelmä

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

maxresdefaultItä-Angliasta ja Keski-Englannista koostuvat konservatiivit parlamentin jäsenet haastavat Euroopan komissiota hylkäämään sellaisen järjestelmän rahoituksen, joka auttaisi siirtämään miljoonia tonneja rahtia maanteiltä rautateille alueillaan.

He ovat kirjoittaneet liikennekomissaari Violeta Bulcille ja vastustaneet hänen osastonsa kieltäytymistä rahoittamasta hanketta rautateiden kapasiteetin lisäämiseksi Felixstowen massiivisen konttisataman sekä Itä- ja Länsi-Midlandsin välillä.

Ehdotuksen tarkoituksena on helpottaa liikennettä alueiden teillä - erityisesti voimakkaasti ruuhkainen A14, joka kulkee Ipswichin, Cambridgen ja Ketteringin ohi suoraan M1- ja M6-moottoriteille Rugbyn lähellä.

Mainos

Poistamalla pullonkaulat kyseisellä rautatie reitillä, järjestelmän tavoitteena on luoda kapasiteettia 18 enemmän junia päivässä, ja kukin kuljettaa jopa 90 kontteja.

Suunnittelutyöhön kuuluisi tasoristeysten poistaminen ja radan osien uusiminen, mahdollisesti 800,000-kuorma-autojen vieminen tieltä vuosittain.

Se maksaa enemmän kuin 300million puntaa, ja Britannia hakee rahoitusta noin 86million £, sillä perusteella, että järjestelmä edistäisi tavaraliikennettä mantereen yli Ranskan eteläosaan.

Mainos

Seitsemän parlamentin jäsentä muistuttivat komissaari Bulcia siitä, että hänen omien virkamiestensä arviot tukivat järjestelmää vahvasti ja totesivat, että jos niille tarjotaan "erittäin positiivinen taloudellinen tulos ja EU: n rahoituksen selkeä vipuvaikutus".

He riitauttivat päätöksen, jonka mukaan järjestelmä ei tarjonnut riittävää "lisäarvoa" Euroopan tasolla rahoituksen ansaitsemiseksi. Erityisesti he hylkäsivät oletuksen, jonka mukaan rahoituksen olisi edistettävä vain maarajoja kattavia liikennejärjestelmiä. He väittivät, että koska Britannialta puuttui maarajat useimpien Euroopan valtioiden kanssa, rautatieyhteydet hänen merisatamiin olivat vastaavia.

Kirjeessä todettiin: "Jos EU: n varojen myöntämisessä käytäväverkkoille asetetaan edelleen etusijalle maalla toteutettavat rajat ylittävät hankkeet, tämä vaarantaa Ison-Britannian edelleen eristymisen saarena. Yhdistyneen kuningaskunnan ja muiden manner-Euroopan jäsenvaltioiden välillä ei ole maarajaa. merisatamamme suorittavat saman tehtävän kuin Manner-Euroopan jäsenvaltioiden välinen rautatieosuus. "

Sen allekirjoittivat Itä-Englannin parlamentin jäsenet Vicky Ford (kuvassa), Geoffrey Van Orden ja David Campbell Bannerman, East Midlandsin parlamentin jäsenet Emma McClarkin ja Andrew Lewer sekä West Midlandsin parlamentin jäsenet Anthea McIntyre ja Daniel Dalton.

Nyt he toivovat komission muuttuvan mieltään, kun tarjous lähetetään uudelleen kuuden kuukauden kuluttua. Ilman rahoitusta ymmärretään, että järjestelmän osa jatkuu rajoitetummassa mittakaavassa.

Ford sanoi: "Emme pyydä erityiskohtelua, vain oikeudenmukaista tunnustusta Ison-Britannian ainutlaatuisesta asemasta saarivaltiona, jolla on merkittäviä kauppayhteyksiä Eurooppaan ja muuhun maailmaan.

"Tämä järjestelmä on hyvä alueillemme ja Iso-Britannialle - mutta se on yhtä hyvä koko Euroopalle.

"Toivomme, että tämä on vain väärinlaskenta tai väärä arviointi, joka voidaan pian harkita. Tällaisten valtavien tavaramäärien saaminen kiireisiltä teiltä ja rautateille on oltava järkevää.

"Ison-Britannian veronmaksajat auttavat rahoittamaan EU: n talousarviota - meidän pitäisi saada kohtuullinen osuutemme takaisin. Olemme aiemmin onnistuneet tarjoamaan EU: n avustuksia tällä rivillä ja haluamme pystyä varmistamaan, että kun lähetämme tarjouksen uudelleen, se onnistuu. "

Euroopan komissio

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Slovenialle 231 miljoonan euron ennakkomaksun

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Slovenialle 231 miljoonaa euroa ennakkomaksuna, mikä vastaa 13 prosenttia maan avustuksista elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) puitteissa. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Slovenian elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden täytäntöönpanon. Komissio sallii lisämaksujen suorittamisen Slovenian elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten täytäntöönpanon perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 2.5 miljardia euroa, joka koostuu 1.8 miljardista eurosta avustuksia ja 705 miljoonaa euroa lainoja. Tämän päivän maksu johtuu siitä, että ensimmäiset NextGenerationEU -lainausoperaatiot on viime aikoina toteutettu onnistuneesti. Komissio aikoo vuoden loppuun mennessä kerätä yhteensä 80 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa.

RRF on NextGenerationEU: n ydin, joka tarjoaa 800 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa. Slovenian suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä sekä vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. A lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading

Kypros

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun, mikä vastaa 13 prosenttia maan elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) määrärahoista. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden täytäntöönpanon. Komissio hyväksyy lisämaksut Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten täytäntöönpanon perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 1.2 miljardia euroa, ja miljardi euroa on avustuksia ja 1 miljoonaa euroa lainoja. Tämän päivän maksu johtuu siitä, että ensimmäiset NextGenerationEU -lainausoperaatiot on viime aikoina toteutettu onnistuneesti. Vuoden loppuun mennessä komissio aikoo kerätä yhteensä 200 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa. Osana NextGenerationEU: ta RRF tarjoaa 80 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa.

Kyproksen suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä sekä vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. A lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading

Belgia

EU: n koheesiopolitiikka: Belgia, Saksa, Espanja ja Italia saavat 373 miljoonaa euroa terveys- ja sosiaalipalvelujen, pk -yritysten ja sosiaalisen osallisuuden tukemiseen

Julkaistu

on

Komissio on myöntänyt 373 miljoonaa euroa viidelle Euroopan sosiaalirahasto (ESR) ja Euroopan aluekehitysrahasto (EAKR) -operatiiviset ohjelmat Belgiassa, Saksassa, Espanjassa ja Italiassa auttamaan maita, joilla on koronaviruksen hätätilanne ja korjaus REACT-EU. Belgiassa Vallonian toimenpideohjelman muutoksen myötä 64.8 miljoonaa euroa lisätään terveydenhuoltopalveluja ja innovaatioita varten tarkoitettujen lääkinnällisten laitteiden hankintaan.

Rahastolla tuetaan pieniä ja keskisuuria yrityksiä (pk-yrityksiä) sähköisen kaupankäynnin, kyberturvallisuuden, verkkosivustojen ja verkkokauppojen kehittämisessä sekä alueellista vihreää taloutta energiatehokkuuden, ympäristönsuojelun, älykkäiden kaupunkien ja vähähiilisen energian avulla. julkiset infrastruktuurit. Saksassa, Hessenin osavaltiossa, 55.4 miljoonaa euroa tuetaan terveyteen liittyvää tutkimusinfrastruktuuria, diagnostiikkakapasiteettia ja innovointia yliopistoissa ja muissa tutkimuslaitoksissa sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatioinvestointeja ilmasto- ja kestävän kehityksen aloilla. Tällä muutoksella tuetaan myös pk-yrityksiä ja aloitusrahastoja sijoitusrahaston kautta.

Sachsen-Anhaltissa 75.7 miljoonaa euroa helpottaa pk-yritysten ja instituutioiden yhteistyötä tutkimuksen, kehityksen ja innovoinnin alalla, ja tarjota investointeja ja käyttöpääomaa koronaviruskriisistä kärsineille mikroyrityksille. Lisäksi varat mahdollistavat investoinnit yritysten energiatehokkuuteen, tukevat pk -yritysten digitaalista innovaatiota ja hankkivat digitaalisia laitteita kouluille ja kulttuuri -instituutioille. Italiassa kansallinen toimenpideohjelma '' Sosiaalinen osallisuus '' saa 90 miljoonaa euroa edistääkseen vakavaa aineellista puutetta, kodittomuutta tai äärimmäistä syrjäytymistä kokeneiden ihmisten sosiaalista integroitumista '' Asuminen ensin '' -palvelujen avulla, joissa yhdistyvät välittömän asumisen tarjoaminen mahdollistaviin sosiaalisiin ja työvoimapalveluihin .

Mainos

Espanjassa Castilla y Leónin ESR-toimenpideohjelmaan lisätään 87 miljoonaa euroa itsenäisten ammatinharjoittajien ja työntekijöiden tukemiseksi, joiden työsopimus keskeytettiin tai sitä lyhennettiin kriisin vuoksi. Rahat auttavat myös vakavasti kärsineitä yrityksiä välttämään lomautuksia, etenkin matkailualalla. Lopuksi varoja tarvitaan, jotta keskeiset sosiaalipalvelut voivat jatkaa turvallista toimintaa ja varmistaa koulutuksen jatkuvuus koko pandemian ajan palkkaamalla lisähenkilöstöä.

REACT-EU on osa Seuraava sukupolviEU ja tarjoaa 50.6 miljardin euron lisärahoituksen (käypinä hintoina) koheesiopolitiikan ohjelmille vuosien 2021 ja 2022 aikana. Toimenpiteissä keskitytään tukemaan työmarkkinoiden sietokykyä, työpaikkoja, pk-yrityksiä ja pienituloisia perheitä sekä luomaan tulevaisuuden kannalta perusta vihreät ja digitaaliset siirtymät ja kestävä sosioekonominen elpyminen.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa