Kolkata, muotokuvia.Euroopan komission varapuheenjohtaja Timmermans ja komission jäsen Avramopoulos vierailevat tänään (1. syyskuuta) Calais'n maahanmuuttajakriisissä. Molemmat jatkavat ensi perjantaina Euroopan rajakierrosta Kosiin (Kreikka), Traiskircheniin (Itävalta) ja Rosenheimiin (Saksa) 7. syyskuuta.

Muutama päivä sitten Saksan liittokansleri Angela Merkel ilmoitti, että Saksa ei palauta syyrialaisia ​​pakolaisia ​​EU-maahan, johon he saapuivat ensin. "Saksa rikkoo muodollisesti ja poliittisesti" Dublinin logiikkaa "ja sen kautta EU: n suhtautumista Euroopan yhteiseen turvapaikkajärjestelmään, totesi tänään Terre des Hommesin kansainvälisen federaation puheenjohtaja Raffaele K. Salinari. Tämä on sekä hyviä että huonoja uutisia.

Hyviä uutisia, koska EU: n jäsenvaltio osoittaa vihdoin, että Dublin on anakronistinen järjestelmä, joka ei pysty vastaamaan riittävästi nykypäivän muuttoliikkeeseen ja turvapaikka-asioiden todellisuuteen. Olemme sanoneet sen vuosia lapsista, ja tässä me olemme. Huonoja uutisia, koska Saksa esittelee ajatuksen "pää- ja toisen tason pakolaisista". Kansainvälisenä kansalaisjärjestönä, joka on erikoistunut liikkuvien lasten suojelemiseen, vaadimme kansainvälistä yhteisöä luomaan ja omaksumaan uusi kansainvälinen lähestymistapa pakolaislapsille, jossa yksittäistä syrjintää ei voida ottaa huomioon. Jokainen sota, vaino, väkivalta, köyhyys pakeneva lapsi on lapsi, jolla on oikeus kansainväliseen suojeluun kaikkialla, ilman minkäänlaista kansalaisuutta, muuttoliikettä tai muuta syrjivää asemaa. "

Mainos

Syrjimättömyys on lapsen oikeuksien keskeinen periaate YK: n lapsen oikeuksien yleissopimuksen mukaisesti. Tällainen periaate tukee muuttoliikkeeseen liittyviä kestävän kehityksen tavoitteita, jotka aiotaan hyväksyä muutamassa viikossa New Yorkissa.

"Sitoutuminen" kenenkään jättämättä jättämiseen "on ollut keskeinen piirre kaikissa vuoden 2015 jälkeisen asialistan keskusteluissa ja kestävän kehityksen tavoitteissa, totesi Terre des Hommesin kansainvälisen federaation pääsihteeri Ignacio Packer. Nykyään paitsi hallitukset ovat aikeissa nimenomaisesti hyväksyä Kestävän kehityksen tavoitteet maahanmuuttajiin liittyvät tavoitteet ja tavoitteets 25. – 27. syyskuuta pidettävässä YK: n huippukokouksessa, mutta siihen olisi myös oltava vahvaa sitoutumista ja toimia muuntaa ne kansallisiksi politiikoiksi ja budjeteiksi. Terre des Hommesina olemme sitoutuneet voimakkaasti siihen, että kestävän kehityksen tavoitteista tulee kansainvälinen instrumentti lapsia vastaan ​​tapahtuvan väkivallan lopettamiseksi, kaikki lapset riippumatta heidän maahanmuuttotilanteestaan, totesi Ignacio Packer.

… Eurooppalainen "halkaisee"

Mainos

"Kuinka Euroopan valtioiden päämiehet, hallitukset ja EU: n toimielimet selittävät meille kansalaisina tällaisen aukko ja ristiriita: kysyi Salvatore Parata, Terre des Hommes International Federationin Euroopan toimiston päällikkö. Toisaalta EU ja Euroopan kansakunnat hyväksyvät kestävän kehityksen tavoitteet muutamassa viikossa ja sitoutuvat "muuttoliikkeen" kansainväliseen hallintoon, joka perustuu syrjimättömyyteen ja "ei väkivaltaa" -periaatteisiin, ja toisaalta he eivät ole pystyneet sopimaan hyväksyä yhteinen eurooppalainen muuttoliiketoiminta ihmishenkien pelastamiseksi ja pakolaislapsien suojelemiseksi, jotka kuolevat edelleen Euroopan ovella. Mikä pahempaa, he kuolevat nyt EU: n sisärajoilla ja matkoillaan EU: n alueella. Mikä häpeä Euroopalle".

Viime lauantaina 29. elokuuta aikaisin iltapäivällä, 17-vuotias nuori pakolainen ammuttiin ja tapettiin lähellä Symi-saarta Kreikassa, ajo-operaation ja aseellisen vastakkainasettelun aikana Helleenien rannikkovartioston, FRONTEX Poseidon -operaatioon määrätyn aluksen ja salakuljettajien välillä. kuten Hellenic Guard Costs ja Greek Press ilmoittivat.

Lisätietoja Terre des Hommesin toiminnasta Sisiliassa

FARO-projekti, hanke, jolla tuetaan ilman huoltajaa olevia alaikäisiä Sisiliassa

Tietää lisää Kohde tuntematon kampanja suojelemaan liikkeellä olevia lapsia.