Liity verkostomme!

Brexit

Cameron putoaa sosiaalinen Eurooppa muutoksia, mitä on jäljellä hänen EU uudelleenneuvottelujen?

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

David-Cameron-On-EU-ja-Britain's-jäsenyysMielipiteen Denis MacShane 

Tänä brittiläisen päällekkäisen politiikan aikakautena on poikkeuksellinen käänne, jonka David Cameron on juuri tehnyt sosiaalisessa Euroopassa. Tämä on edelleen epätavallinen muutos konservatiivipuolueen ajattelussa sekä ammattiliittojen että EU: n suhteen.  

Sosiaalinen Eurooppa on ollut brittiläisten liike-elämän ja tory-parlamentin jäsenten pääkohde lähes kahden vuosikymmenen ajan siitä lähtien, kun Tony Blair kumosi John Majorin opt-out -operaation ja allekirjoitti sosiaalisen Euroopan asetukset ja direktiivit.

Mainos

Huuto siitä, että Brysselin byrokratia tukahdutti brittiläisen liiketoiminnan, ei ole koskaan kaukana brittiyritysten ja euroskeptisten parlamentin jäsenten huulista. Päätavoitteena on työaika huolimatta siitä, että saksalaiset työskentelevät 1,371 tuntia vuodessa verrattuna Ison-Britannian 1,677 XNUMX tuntiin, ja Saksa näyttää paljon kannattavammalta ja tuottavammalta ilman pitkien työtuntien kulttuuria Isossa-Britanniassa.

CBI tukee aina Ison-Britannian EU-jäsenyyttä ja vaatii, että sen on oltava "uudistettu" Eurooppa.

Liike-elämän sihteeri Sajid Javid räjäytti CBI: tä heidän tuestaan ​​kesäkonferenssissaan Kyllä tai Äänestyksessä kertoen heille: "Olet eräs Britannian arvostetuimmista yritysjohtajista. Tiedät kuinka neuvottelut toimivat. Et istuisi sulautumisen tai yrityskaupan alkaessa ja ilmoittaisi, kuten pokerin pelaaja osoittaa kätensä pöydälle, tarkalleen, mitkä ehdot olet valmis hyväksymään. Se ei toimi kokoushuoneessa eikä se toimi Brysselissä. '

Mainos

Tuolloin numero kymmenen kertoi, että sosiaalisen Euroopan säädöksistä luopumisen saaminen oli Cameronin ensisijainen tavoite. Kuten Bruno Waterfield, energinen Times kirjeenvaihtaja Brysselissä kertoi: "Suuri asia on paluu kieltäytymiseen sosiaali- ja työlainsäädännöstä." Ison-Britannian kauppakamarit ovat myös olleet äänekkäästi vaatineet sosiaalisen Euroopan muutoksia, koska niiden jäsenten tuki EU: lle pysymiselle on välttämätöntä.

Kuten Daily Mail ilmoitti, BCC: n John Longworth kirjoitti kesäkuussa Cameronille "vaatien muutoksia, joita se haluaa Cameronin turvaavan, mukaan lukien kyky" kieltäytyä "jäykemmistä ja" kilpailunvastaisista "työllisyysrajoituksista, jotka sanelevat kaiken työajasta edustajan henkilöstön oikeuksiin. "

Jokainen, joka seuraa EU: n asioita, olisi voinut kertoa Cameronille, että brittiläinen euroskeptinen keskittyminen sosiaaliseen Eurooppaan sai hyvin vähän tukea EU: n pääkaupungeissa. Jokaisella EU: n jäsenvaltiolla on omat järjestönsä ammattiyhdistysten ja työnantajien suhteista, usein otsakkeen "sosiaalinen kumppanuus" alla verboten Margaret Thatcherin kunnia-päivistä lähtien.

Kun hänet vihittiin viime vuonna EU: n komission puheenjohtajaksi, Jean-Claude Juncker julisti: "Sosiaalinen Eurooppa on kaiken tekemämme otsikossa." Kristillisdemokraattisten eurooppalaisten johtajien on oltava luonnollisesti kohtuullisin ehdoin ammattiliittojen kanssa. EU: n hallitsevassa, parhaiten suoriutuvassa taloudessa, Saksassa, liittovastaisen politiikan pakkomielle ei ole juurikaan järkeä.

TUC: n johtaja Frances O'Grady varoitti kesällä Cameronia, että jos hän vaatisi CBI: n ja BCC: n asialistaa ja yrittäisi tehdä sosiaalisen Euroopan ulkopuolelle jäämisestä osa ehdoistaan ​​voittaa EU-kansanäänestys, hän joutuisi vastaamaan ammattiliittojen ja 30 miljoonaa työntekijää Britanniassa. Jo osa vasemmistosta, kuten vaikutusvaltainen kolumnisti Owen Jones, on palaamassa 1980-luvun Euroopan vastaiseen ideologiaan osittain seurauksena säästöohjelmasta, jonka saksalaiset ja muut EU: n kristillisdemokraatit pakottivat kreikkalaisille.

TUC-konferenssin alkaessa ja valittavanaan euroskeptisen työväenjohtajan Cameron ei uskalla mennä syksyllä käytäviin keskusteluihin EU-jäsenyydestä työväenliikkeen - puolueen ja ammattiyhdistysten sekä vasemmiston mielipiteenmuokkaajien kanssa - vihamielisesti hänen pyrkimyksiään poistaa sosiaalinen yhteisö. Yhdistyneen kuningaskunnan työntekijöiden eurooppalaiset oikeudet.

Joten se näyttää nyt olettaen erittäin arvovaltaisen Financial Times mietintö on oikeassa, että hän on pudottanut Sosiaalisen Euroopan uudistukset neuvotteluluettelostaan. "Emme yritä saada täyttä opt-out-mahdollisuutta takaisin", yksi Cameronin neuvottelutiimistä kertoi FT.   

Tämä on taktisesti järkevää, mutta herättää pikemminkin kysymyksen siitä, mitä on jäljellä neuvotella uudelleen EU: n kanssa, lukuun ottamatta joitain epämääräisiä, vohvelittomia lausuntoja tulevasta kielestä tulevissa sopimuksissa, kun Cameron ja nykyiset Brysselin ja hänen kanssaan olevat EU-johtajat eivät enää ole voima?

Denis MacShanen kirja Brexit: Miten Britannia, Eurooppa, julkaisee IB Tauris ensi kuun alussa.
@helsinki Brexit: Miten Britannia, Eurooppa Koodi AN2

 

Brexit

Britannia viivästyttää Brexitin jälkeisen kaupan valvonnan täytäntöönpanoa

Julkaistu

on

Britannia kertoi tiistaina (14. syyskuuta) viivyttävänsä joidenkin Brexitin jälkeisten tuontivalvontatoimenpiteiden täytäntöönpanoa, toisen kerran, kun niitä on siirretty taaksepäin.

Britannia lähti Euroopan unionin yhtenäismarkkinoilta viime vuoden lopussa, mutta toisin kuin Bryssel, joka otti rajavalvonnan käyttöön välittömästi, se ryhtyi tuontitarkastusten käyttöönottoon tavaroiden, kuten elintarvikkeiden, antamiseksi yrityksille aikaa sopeutua.

Hallitus on viivästyttänyt tarkastusten käyttöönottoa jo kuusi kuukautta 1. huhtikuuta, ja nyt hallitus on siirtänyt täydellisten tulli -ilmoitusten ja tarkastusten tarpeen takaisin 1. tammikuuta 2022. Turvallisuus- ja turvallisuusilmoituksia vaaditaan ensi vuoden 1. heinäkuuta alkaen.

Mainos

"Haluamme, että yritykset keskittyvät toipumiseen pandemiasta sen sijaan, että joutuisivat käsittelemään uusia vaatimuksia rajalla, minkä vuoksi olemme laatineet käytännöllisen uuden aikataulun täydellisen rajavalvonnan käyttöönotolle", Brexit -ministeri David Frost sanoi.

"Yrityksillä on nyt enemmän aikaa valmistautua näihin tarkastuksiin, jotka otetaan käyttöön vaiheittain vuoden 2022 aikana."

Logistiikka- ja tullialan teollisuuden lähteet ovat myös sanoneet, että hallituksen infrastruktuuri ei ole valmis määräämään täydellisiä tarkastuksia.

Mainos

Continue Reading

Brexit

Miten EU auttaa lieventämään brexitin vaikutuksia

Julkaistu

on

Viiden miljardin euron EU -rahasto tukee ihmisiä, yrityksiä ja maita, jotka kärsivät Yhdistyneen kuningaskunnan eroamisesta unionista, EU-asiat.

- Brexitin siirtymäkauden loppuun, 31. joulukuuta 2020, päättyi ihmisten, tavaroiden, palvelujen ja pääomien vapaaseen liikkuvuuteen EU: n ja Yhdistyneen kuningaskunnan välillä, ja sillä oli kielteisiä sosiaalisia ja taloudellisia seurauksia ihmisille, yrityksille ja julkishallinnolle molemmilla puolilla.

Auttaakseen eurooppalaisia ​​sopeutumaan muutoksiin EU: n johtajat päättivät heinäkuussa 2020 luoda Brexitin säätelyvaraus, 5 miljardin euron rahasto (vuoden 2018 hintoina), joka maksetaan vuoteen 2025 saakka. EU -maat aloittavat resurssien vastaanottamisen joulukuuhun mennessäparlamentin hyväksynnän jälkeen. Euroopan parlamentin jäsenten odotetaan äänestävän rahastosta syyskuun täysistunnossa.

Mainos

Kuinka paljon menee kotimaani?

Rahasto auttaa kaikkia EU -maita, mutta suunnitelman mukaan Brexitin pahimmin kärsineet maat ja alat saavat eniten tukea. Irlanti on listan kärjessäja sen jälkeen Hollanti, Ranska, Saksa ja Belgia.

Kunkin maan määrän määrittämisessä otetaan huomioon kolme tekijää: Yhdistyneen kuningaskunnan kanssa käytävän kaupan merkitys, Yhdistyneen kuningaskunnan yksinomaisella talousvyöhykkeellä pyydettyjen kalojen arvo ja Yhdistyneeseen kuningaskuntaan lähimpillä EU: n merialueilla asuvan väestön koko.

Mainos
Infografia, joka selittää Brexitin sopeutusvarauksen
Infografia, joka osoittaa, kuinka paljon tukea yksittäiset EU -maat saavat Brexit -sopeutusvarauksesta  

Mitä rahastosta voidaan rahoittaa?

Ainoastaan ​​Yhdistyneen kuningaskunnan EU: sta eroamisen kielteisten seurausten torjumiseksi toteutetut toimenpiteet ovat tukikelpoisia. Näitä voivat olla:

  • Investoinnit työpaikkojen luomiseen, mukaan lukien lyhytaikaiset työohjelmat, uudelleenkoulutus ja koulutus
  • Yhdistyneestä kuningaskunnasta Brexitin seurauksena lähteneiden EU: n kansalaisten uudelleenintegrointi
  • Tuki yrityksille (erityisesti pk-yrityksille), itsenäisille ammatinharjoittajille ja paikallisille yhteisöille
  • Tullilaitosten rakentaminen ja raja-, kasvinsuojelu- ja turvallisuusvalvonnan toiminnan varmistaminen
  • Sertifiointi- ja lisensointijärjestelmät

Rahasto kattaa 1. tammikuuta 2020 ja 31. joulukuuta 2023 väliset menot.

Kalastus- ja pankkisektorit

Kansalliset hallitukset voivat vapaasti päättää, kuinka paljon rahaa kullakin alueella käytetään. Maiden, jotka ovat riippuvaisia ​​merkittävästi Yhdistyneen kuningaskunnan talousvyöhykkeen kalastuksesta, on kuitenkin sitouduttava vähimmäismäärä kansallisia varojaan pienimuotoiseen rannikkokalastukseen, samoin kuin kalastustoiminnasta riippuvaiset paikalliset ja alueelliset yhteisöt.

Rahoitus- ja pankkisektorit, jotka voivat hyötyä Brexitistä, eivät sisälly tähän.

Lue lisää 

Continue Reading

Brexit

Miten EU auttaa lieventämään brexitin vaikutuksia

Julkaistu

on

Viiden miljardin euron EU -rahasto tukee ihmisiä, yrityksiä ja maita, jotka kärsivät Yhdistyneen kuningaskunnan eroamisesta unionista, EU-asiat.

- Brexitin siirtymäkauden loppuun, 30. joulukuuta 2020, päättyi ihmisten, tavaroiden, palvelujen ja pääomien vapaaseen liikkuvuuteen EU: n ja Yhdistyneen kuningaskunnan välillä, ja sillä oli kielteisiä sosiaalisia ja taloudellisia seurauksia ihmisille, yrityksille ja julkishallinnolle molemmilla puolilla.

Auttaakseen eurooppalaisia ​​sopeutumaan muutoksiin EU: n johtajat päättivät heinäkuussa 2020 luoda Brexitin säätelyvaraus, 5 miljardin euron rahasto (vuoden 2018 hintoina), joka maksetaan vuoteen 2025 saakka. EU -maat aloittavat resurssien vastaanottamisen joulukuuhun mennessäparlamentin hyväksynnän jälkeen. Euroopan parlamentin jäsenten odotetaan äänestävän rahastosta syyskuun täysistunnossa.

Mainos

Kuinka paljon menee kotimaani?

Rahasto auttaa kaikkia EU -maita, mutta suunnitelman mukaan Brexitin pahimmin kärsineet maat ja alat saavat eniten tukea. Irlanti on listan kärjessäja sen jälkeen Hollanti, Ranska, Saksa ja Belgia.

Kunkin maan määrän määrittämisessä otetaan huomioon kolme tekijää: Yhdistyneen kuningaskunnan kanssa käytävän kaupan merkitys, Yhdistyneen kuningaskunnan yksinomaisella talousvyöhykkeellä pyydettyjen kalojen arvo ja Yhdistyneeseen kuningaskuntaan lähimpillä EU: n merialueilla asuvan väestön koko.

Mainos
Infografia, joka selittää Brexitin sopeutusvarauksen
Infografia, joka osoittaa, kuinka paljon tukea yksittäiset EU -maat saavat Brexit -sopeutusvarauksesta  

Mitä rahastosta voidaan rahoittaa?

Ainoastaan ​​Yhdistyneen kuningaskunnan EU: sta eroamisen kielteisten seurausten torjumiseksi toteutetut toimenpiteet ovat tukikelpoisia. Näitä voivat olla:

  • Investoinnit työpaikkojen luomiseen, mukaan lukien lyhytaikaiset työohjelmat, uudelleenkoulutus ja koulutus
  • Yhdistyneestä kuningaskunnasta Brexitin seurauksena lähteneiden EU: n kansalaisten uudelleenintegrointi
  • Tuki yrityksille (erityisesti pk-yrityksille), itsenäisille ammatinharjoittajille ja paikallisille yhteisöille
  • Tullilaitosten rakentaminen ja raja-, kasvinsuojelu- ja turvallisuusvalvonnan toiminnan varmistaminen
  • Sertifiointi- ja lisensointijärjestelmät


Rahasto kattaa 1. tammikuuta 2020 ja 31. joulukuuta 2023 väliset menot.

Kalastus- ja pankkisektorit

Kansalliset hallitukset voivat vapaasti päättää, kuinka paljon rahaa kullakin alueella käytetään. Maiden, jotka ovat riippuvaisia ​​merkittävästi Yhdistyneen kuningaskunnan talousvyöhykkeen kalastuksesta, on kuitenkin sitouduttava vähimmäismäärä kansallisia varojaan pienimuotoiseen rannikkokalastukseen, samoin kuin kalastustoiminnasta riippuvaiset paikalliset ja alueelliset yhteisöt.

Rahoitus- ja pankkisektorit, jotka voivat hyötyä Brexitistä, eivät sisälly tähän.

Lue lisää 

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa