Liity verkostomme!

EU

Komissio allekirjoittaa kolmivuotisen ESM vakautta tukiohjelma Kreikka

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

latvia272way

Euroopan komissio allekirjoitti Kreikan kanssa uuden vakauden tukiohjelman yhteisymmärryspöytäkirjan myöhään keskiviikkona (19. elokuuta). Euroopan vakausmekanismi (ESM), joka on vuonna 2012 perustettu Euroopan palomuuri vastauksena maailmanlaajuiseen finanssikriisiin, pystyy maksamaan jopa 86 miljardin euron lainat seuraavien kolmen vuoden aikana, jos Kreikan viranomaiset toteuttavat uudistuksia perustavanlaatuisten taloudellisten ja taloudellisten ongelmien ratkaisemiseksi. sosiaaliset haasteet, kuten yhteisymmärryspöytäkirjassa täsmennetään.

Kuukausien kestäneiden intensiivisten neuvottelujen jälkeen ohjelma auttaa poistamaan epävarmuutta, vakauttamaan taloudellista ja taloudellista tilannetta ja auttaa Kreikkaa palaamaan kestävään kasvuun, joka perustuu terveeseen julkiseen talouteen, parempaan kilpailukykyyn, toimivaan rahoitussektoriin, työpaikkojen luomiseen ja sosiaaliseen yhteenkuuluvuuteen. Kuten kohdassa
ESM-sopimuksen 13 artiklan mukainen yhteisymmärryspöytäkirja sisältää yksityiskohdat uudistustavoitteet ja sitoumukset, joita tarvitaan ESM-rahoituksen vapauttamiseen. Varojen maksaminen liittyy toimien edistymiseen. Komissio seuraa täytäntöönpanoa yhdessä yhteistyössä Euroopan keskuspankin ja mahdollisuuksien mukaan yhdessä Kansainvälisen valuuttarahaston kanssa. Tämä tapahtuu säännöllisin väliajoin.

Euron ja sosiaalisen vuoropuhelun komissaari Valdis Dombrovskis (kuvassa), joka allekirjoitti yhteisymmärryspöytäkirjan komission puolesta, sanoi: "Ohjelman tuella Kreikan viranomaisilla on mahdollisuus palauttaa keskinäinen luottamus, rahoitusvakaus ja luottamus, jotka ovat edellytyksiä Kreikan talouden kasvulle. Nyt on tärkeää toteuttaa sovitut uudistukset nopeasti. Tämä antaa Kreikalle mahdollisuuden palauttaa kilpailukyky ja varmistaa kestävä talouskasvu. "

Mainos

Talous-, finanssi-, vero- ja tullikomissaari Pierre Moscovici sanoi: "Ohjelman päättyminen on hieno uutinen Kreikalle ja koko Euroopan unionille, mikä luo edellytykset kasvulle, vakaudelle, investoinneille ja työpaikoille. Yhdistämällä solidaarisuus ja vastuu, Kreikka , muut euroalueen jäsenet ja toimielimet avaavat uuden luvun, joka perustuu uudistuksiin, oikeudenmukaisuuteen ja yhteiseen luottamukseen. "

Työllisyydestä, sosiaaliasioista, taidoista ja työvoiman liikkuvuudesta vastaava komissaari Marianne Thyssen sanoi: "Tämä komissio on asettanut etusijalle sosiaalisesti oikeudenmukaisten mukautusten asettamisen uusien tukiohjelmien ytimeen. Olemme nyt ensimmäistä kertaa toteuttaneet tämän sitoumuksen arvioimalla perusteellisesti uuden ohjelman sosiaaliset vaikutukset Kreikkaan ja sen varmistaminen, että se on sosiaalisesti oikeudenmukainen ja suojelee kaikkein heikoimmassa asemassa olevia. "

Presidentti Jean-Claude Junckerin poliittisten suuntaviivojen mukaisesti komissio on neuvottelujen kumppanina kiinnittänyt erityistä huomiota uuden ohjelman sosiaaliseen oikeudenmukaisuuteen varmistaakseen, että sopeutuminen jakautuu tasapuolisesti ja suojellakseen yhteiskunnan heikoimmassa asemassa olevia. Komissio julkaisee tänään arvioinnin ohjelman sosiaalisista vaikutuksista ja päättelee, että jos ne toteutetaan täysimääräisesti ja oikea-aikaisesti, ohjelmassa määrätyt toimenpiteet auttavat Kreikkaa palaamaan vakauteen ja kasvuun taloudellisesti ja sosiaalisesti kestävällä tavalla ja auttavat saavuttamaan eniten sosiaaliset tarpeet ja haasteet Kreikassa.

Mainos

Esimerkkejä komission painopisteistä ovat:

  • Taatun vähimmäistulojärjestelmän asteittainen käyttöönotto ja yleisen terveydenhoidon tarjoaminen
  • varmistaa, että kaikilta vaadittavat ponnistelut ovat oikeassa suhteessa heidän tuloihinsa;
  • kohdennetaan säästöjä alueille, jotka eivät suoraan vaikuta tavallisten kansalaisten lompakkoihin, kuten pienennettyihin puolustusmenoihin tai puutetta tehottomuuteen monilla julkisten menojen aloilla;
  • haasteelliset edut, kuten asteittaisten verokohteiden lakkauttaminen
    laivanvarustajat tai maanviljelijät tai lukemattomia vapautuksia, esimerkiksi joillakin saarilla alv-kantoja, tai perusteettomia tukia;
  • tuki työmarkkinaosapuolille ja työehtosopimusjärjestelmän nykyaikaistamiselle;
  • korruption, veronkierron ja pimeän työn torjunta, ja
  • tuetaan avoimempaa ja tehokkaampaa julkishallintoa muun muassa siirtymällä kohti itsenäisempää verohallintoa, ministereiden uudelleenorganisointia ja luomalla parempaa yhteyttä palkkojen ja työvastuiden välille.

Ohjelman täydentämiseksi ja parhaimpien menestysmahdollisuuksien tarjoamiseksi komissio esitti Työpaikat ja kasvu suunnitelma Kreikka heinäkuussa 15. 35 antaa noin 2020bn euroa sijoittaa ihmisiin ja yrityksiin. Nostamalla Kreikan 2014-2020-rahoitusohjelmien alkuperäisen ennakkomaksun määrää 7-prosenttiyksiköllä, 1 miljardia euroa maiden määrärahoista voidaan antaa nopeammin käyttöön EU: n yhteisrahoittamiin uusiin hankkeisiin.

Komissio valmistelee myös teknisen avun ja asiantuntemuksen tarjoamista uuden erityisohjelmansa kautta Rakenneuudistus Tukipalvelut. Heinäkuussa perustettu SRSS toimii keskuksena komission yksiköiden, jäsenvaltioiden hallintojen ja muiden kansainvälisten järjestöjen asiantuntemuksen saamiseksi auttamaan uudistusten suunnittelussa ja seurannassa.

Tausta

Helleenien tasavalta ('Kreikka') pyysi 8: n heinäkuun 2015 aikana virallista vakaustukea - lainan muodossa - ESM: lle käytettäväksi velkavelvoitteiden täyttämiseksi ja rahoitusjärjestelmän vakauden varmistamiseksi. Erillinen rahoitusapupyyntö lähetettiin Kansainväliselle valuuttarahastolle (IMF) 23 heinäkuussa 2015.

Heinäkuussa 12-13-kokouksessa euroalueen huippukokouksessa tarkasteltiin tilannetta ja annettiin yksityiskohtainen selvitys selvitys matkalla eteenpäin.

Kreikan viranomaiset antoivat 15 heinäkuussa ja 22 heinäkuussa useita säädöksiä, kuten euroalueen huippukokouksen lausunnossa esitetään.

Euroryhmä pyysi 17-heinäkuussa toimielimiä aloittamaan neuvottelut yhteisymmärryspöytäkirjasta, jossa määritellään yksityiskohtaiset ehdot ajanjaksolle 2015-18 kattavan taloudellisen avun myöntämiseksi ESM-sopimuksen 13 artiklan mukaisesti. Työn toteutti Euroopan komissio yhteistyössä Euroopan keskuspankin kanssa yhteistyössä Kansainvälisen valuuttarahaston ja Euroopan vakausmekanismin kanssa.

Kreikan viranomaiset ja toimielimet pääsivät elokuussa 11-sopimukseen yhteisymmärryspöytäkirjaa koskevasta henkilöstötasosopimuksesta, ja euroalueen valtiovarainministerit hyväksyivät sen poliittisesti Elokuu 14.

Kreikan viranomaiset hyväksyivät uuden lainsäädännön (14. elokuuta).

Kansallisten parlamenttien hyväksynnän jälkeen (tarvittaessa) ESM: n hallintoneuvosto hyväksyi yhteisymmärryspöytäkirjan 19 elokuussa. Sitten komissio allekirjoitti sen ESM: n puolesta sekä Kreikan hallitus ja keskuspankki.

Tämä on ESM: n kolmas ohjelma Kyproksen ja Portugalin jälkeen Espanja.

Euroopan komission rooli näissä ohjelmissa ja sen oikeusperusta on määritelty ja sovittu euroalueen jäsenvaltioiden kanssa ESM-sopimus:

- arvioida vakautustuen tarve ja perustelut tämä tehdään yhteistyössä EKP: n kanssa (ks. ESM-sopimuksen 13 artiklan 1 kohta).

- neuvotella kyseisen jäsenvaltion kanssa yhteisymmärryspöytäkirjasta, jossa esitetään yksityiskohtaisesti rahoitustukeen liittyvät ehdot; tämän tekee komissio yhteistyössä EKP: n kanssa ja mahdollisuuksien mukaan yhdessä IMF: n kanssa (ks. ESM-sopimuksen 13 artiklan 3 kohta).

- allekirjoittaa yhteisymmärryspöytäkirja ESM: n puolesta (ks. ESM-sopimuksen 13 artiklan 4 kohta).

- Valvotaan rahoitusavun järjestelyyn liittyvien ehtojen noudattamista. tämän tekee komissio yhteistyössä EKP: n kanssa ja mahdollisuuksien mukaan yhdessä IMF: n kanssa (ks. ESM-sopimuksen 13 artiklan 7 kohta).

Kaikki asiaan liittyvät asiakirjat löytyvät täältä.

Kreikan eurooppalainen vakausmekanismi: Kysymyksiä ja vastauksia

Euroopan komissio

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Slovenialle 231 miljoonan euron ennakkomaksun

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Slovenialle 231 miljoonaa euroa ennakkomaksuna, mikä vastaa 13 prosenttia maan avustuksista elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) puitteissa. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Slovenian elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden täytäntöönpanon. Komissio sallii lisämaksujen suorittamisen Slovenian elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten täytäntöönpanon perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 2.5 miljardia euroa, joka koostuu 1.8 miljardista eurosta avustuksia ja 705 miljoonaa euroa lainoja. Tämän päivän maksu johtuu siitä, että ensimmäiset NextGenerationEU -lainausoperaatiot on viime aikoina toteutettu onnistuneesti. Komissio aikoo vuoden loppuun mennessä kerätä yhteensä 80 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa.

RRF on NextGenerationEU: n ydin, joka tarjoaa 800 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa. Slovenian suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä sekä vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. A lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading

Kypros

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun, mikä vastaa 13 prosenttia maan elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) määrärahoista. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden täytäntöönpanon. Komissio hyväksyy lisämaksut Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten täytäntöönpanon perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 1.2 miljardia euroa, ja miljardi euroa on avustuksia ja 1 miljoonaa euroa lainoja. Tämän päivän maksu johtuu siitä, että ensimmäiset NextGenerationEU -lainausoperaatiot on viime aikoina toteutettu onnistuneesti. Vuoden loppuun mennessä komissio aikoo kerätä yhteensä 200 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa. Osana NextGenerationEU: ta RRF tarjoaa 80 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa.

Kyproksen suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä sekä vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. A lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading

Belgia

EU: n koheesiopolitiikka: Belgia, Saksa, Espanja ja Italia saavat 373 miljoonaa euroa terveys- ja sosiaalipalvelujen, pk -yritysten ja sosiaalisen osallisuuden tukemiseen

Julkaistu

on

Komissio on myöntänyt 373 miljoonaa euroa viidelle Euroopan sosiaalirahasto (ESR) ja Euroopan aluekehitysrahasto (EAKR) -operatiiviset ohjelmat Belgiassa, Saksassa, Espanjassa ja Italiassa auttamaan maita, joilla on koronaviruksen hätätilanne ja korjaus REACT-EU. Belgiassa Vallonian toimenpideohjelman muutoksen myötä 64.8 miljoonaa euroa lisätään terveydenhuoltopalveluja ja innovaatioita varten tarkoitettujen lääkinnällisten laitteiden hankintaan.

Rahastolla tuetaan pieniä ja keskisuuria yrityksiä (pk-yrityksiä) sähköisen kaupankäynnin, kyberturvallisuuden, verkkosivustojen ja verkkokauppojen kehittämisessä sekä alueellista vihreää taloutta energiatehokkuuden, ympäristönsuojelun, älykkäiden kaupunkien ja vähähiilisen energian avulla. julkiset infrastruktuurit. Saksassa, Hessenin osavaltiossa, 55.4 miljoonaa euroa tuetaan terveyteen liittyvää tutkimusinfrastruktuuria, diagnostiikkakapasiteettia ja innovointia yliopistoissa ja muissa tutkimuslaitoksissa sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatioinvestointeja ilmasto- ja kestävän kehityksen aloilla. Tällä muutoksella tuetaan myös pk-yrityksiä ja aloitusrahastoja sijoitusrahaston kautta.

Sachsen-Anhaltissa 75.7 miljoonaa euroa helpottaa pk-yritysten ja instituutioiden yhteistyötä tutkimuksen, kehityksen ja innovoinnin alalla, ja tarjota investointeja ja käyttöpääomaa koronaviruskriisistä kärsineille mikroyrityksille. Lisäksi varat mahdollistavat investoinnit yritysten energiatehokkuuteen, tukevat pk -yritysten digitaalista innovaatiota ja hankkivat digitaalisia laitteita kouluille ja kulttuuri -instituutioille. Italiassa kansallinen toimenpideohjelma '' Sosiaalinen osallisuus '' saa 90 miljoonaa euroa edistääkseen vakavaa aineellista puutetta, kodittomuutta tai äärimmäistä syrjäytymistä kokeneiden ihmisten sosiaalista integroitumista '' Asuminen ensin '' -palvelujen avulla, joissa yhdistyvät välittömän asumisen tarjoaminen mahdollistaviin sosiaalisiin ja työvoimapalveluihin .

Mainos

Espanjassa Castilla y Leónin ESR-toimenpideohjelmaan lisätään 87 miljoonaa euroa itsenäisten ammatinharjoittajien ja työntekijöiden tukemiseksi, joiden työsopimus keskeytettiin tai sitä lyhennettiin kriisin vuoksi. Rahat auttavat myös vakavasti kärsineitä yrityksiä välttämään lomautuksia, etenkin matkailualalla. Lopuksi varoja tarvitaan, jotta keskeiset sosiaalipalvelut voivat jatkaa turvallista toimintaa ja varmistaa koulutuksen jatkuvuus koko pandemian ajan palkkaamalla lisähenkilöstöä.

REACT-EU on osa Seuraava sukupolviEU ja tarjoaa 50.6 miljardin euron lisärahoituksen (käypinä hintoina) koheesiopolitiikan ohjelmille vuosien 2021 ja 2022 aikana. Toimenpiteissä keskitytään tukemaan työmarkkinoiden sietokykyä, työpaikkoja, pk-yrityksiä ja pienituloisia perheitä sekä luomaan tulevaisuuden kannalta perusta vihreät ja digitaaliset siirtymät ja kestävä sosioekonominen elpyminen.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa