Liity verkostomme!

EU

Kreikan mukaan pelastussopimus on sovittu laajasti

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

_84809138_84809137Kreikan mukaan se on laajalti sopinut velkojiensa kanssa pelastussopimuksen sisällöstä maan valtiovarainministeri Euclid Tsakalotosin mukaan.

"Kaksi tai kolme pientä kysymystä" ovat vireillä lainanantajien kanssa, Reuters lainasi Tsakalotosin sanoja.

Sopimus tarvitaan maan pitämiseksi euroalueella ja konkurssin estämiseksi.

Kreikan hallitus toivoo työntävänsä uuden kolmivuotisen 86 miljardin euron (60 miljardin punnan) sopimuksen parlamentin läpi myöhemmin tällä viikolla.

Mainos

Maa tarvitsee sopimuksen 20. elokuuta mennessä, jolloin maassa on noin 3 miljardin euron suuruinen takaisinmaksu Euroopan keskuspankille.

Kreikka ei voi suorittaa tätä maksua ilman varoja, jotka syntyvät maan kolmannesta pelastuspäätöksestä hieman yli viiden vuoden aikana.

Tsakalotos sanoi koko yön keskusteluista Ateenan keskustassa Kreikan velkojia edustavien neuvottelijoiden kanssa: "Mielestäni olemme hyvin lähellä."

Mainos

"Kaksi tai kolme hyvin pientä yksityiskohtaa on jäljellä", hän lisäsi.

Aikaisemmin Reuters lainasi kreikkalaisen virkamiehen sanomaa sopimuksesta.

Kreikka on sopinut a uusi riippumaton yksityistämisrahasto, ja kuinka järjestämättömät pankkilainat hallinnoidaan virkamiehen mukaan.

Molemmat asiat olivat olleet neuvottelujen keskeisiä kohtia.

"Viimeinkin meillä on valkoista savua", virkamies lainasi.

Käsittele "erimielisyyttä"

Lontoon talous- ja yritystutkimuskeskuksen pääneuvonantaja Vicky Pryce kertoi tänään, että sopimus tulee Kreikan parlamentin tarkan valvonnan alaiseksi.

"Erimielisyyksiä on. Ei ole epäilystäkään siitä, että Syriza-puolueen vasen puoli - hallitseva koalitiopuolue - ei ole ollenkaan tyytyväinen meneillään olevaan asiaan", hän sanoi.

Hän lisäsi, että Syrizan pääministeri Alexis Tsipras on toistaiseksi onnistunut saamaan tukea kolmannelle pelastuspäätökselle luottaen oppositiopuolueisiinsa, jotka ovat "päättäneet nähdä, että koko asia on todella selvitetty, joten se ei ole kovin kestävä tilanne tulevaisuus".

Vaikka radikaali vasemmistoinen hallitus valittiin tammikuussa vankasti säästötoimien vastaisella alustalla, se pakotettiin kääntymään politiikkaan sen jälkeen, kun pelastusneuvottelut olivat lähellä romahtamista viime kuussa.

Kreikka on nojautunut kansainvälisiin takautumisiin, joiden kokonaismäärä on 240 miljardia euroa, koska se menetti markkinoiden luottamuksen eikä kyennyt ottamaan lainaa muilta vuonna 2010.

Varojen turvaamiseksi pelastamistoimista peräkkäisten hallitusten on täytynyt toteuttaa useita menoleikkauksia, veronkorotuksia ja uudistuksia.

Säästö vähensi budjetin ylikäyttöä, mutta toimenpiteet pahensivat syvää taantumaa ja ruokkivat ennätyksellisen korkeaa työttömyyttä.

Ensi viikon lukujen odotetaan osoittavan, että Kreikan taantuma syveni toisella vuosineljänneksellä, kun huoli maan tulevaisuuden eurosta heikensi luottamusta.

Euroopan komissio

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Slovenialle 231 miljoonan euron ennakkomaksun

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Slovenialle 231 miljoonaa euroa ennakkomaksuna, mikä vastaa 13 prosenttia maan avustuksista elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) puitteissa. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Slovenian elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden täytäntöönpanon. Komissio sallii lisämaksujen suorittamisen Slovenian elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten täytäntöönpanon perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 2.5 miljardia euroa, joka koostuu 1.8 miljardista eurosta avustuksia ja 705 miljoonaa euroa lainoja. Tämän päivän maksu johtuu siitä, että ensimmäiset NextGenerationEU -lainausoperaatiot on viime aikoina toteutettu onnistuneesti. Komissio aikoo vuoden loppuun mennessä kerätä yhteensä 80 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa.

RRF on NextGenerationEU: n ydin, joka tarjoaa 800 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa. Slovenian suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä sekä vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. A lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading

Kypros

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun, mikä vastaa 13 prosenttia maan elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) määrärahoista. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden täytäntöönpanon. Komissio hyväksyy lisämaksut Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten täytäntöönpanon perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 1.2 miljardia euroa, ja miljardi euroa on avustuksia ja 1 miljoonaa euroa lainoja. Tämän päivän maksu johtuu siitä, että ensimmäiset NextGenerationEU -lainausoperaatiot on viime aikoina toteutettu onnistuneesti. Vuoden loppuun mennessä komissio aikoo kerätä yhteensä 200 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa. Osana NextGenerationEU: ta RRF tarjoaa 80 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa.

Kyproksen suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä sekä vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. A lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading

Belgia

EU: n koheesiopolitiikka: Belgia, Saksa, Espanja ja Italia saavat 373 miljoonaa euroa terveys- ja sosiaalipalvelujen, pk -yritysten ja sosiaalisen osallisuuden tukemiseen

Julkaistu

on

Komissio on myöntänyt 373 miljoonaa euroa viidelle Euroopan sosiaalirahasto (ESR) ja Euroopan aluekehitysrahasto (EAKR) -operatiiviset ohjelmat Belgiassa, Saksassa, Espanjassa ja Italiassa auttamaan maita, joilla on koronaviruksen hätätilanne ja korjaus REACT-EU. Belgiassa Vallonian toimenpideohjelman muutoksen myötä 64.8 miljoonaa euroa lisätään terveydenhuoltopalveluja ja innovaatioita varten tarkoitettujen lääkinnällisten laitteiden hankintaan.

Rahastolla tuetaan pieniä ja keskisuuria yrityksiä (pk-yrityksiä) sähköisen kaupankäynnin, kyberturvallisuuden, verkkosivustojen ja verkkokauppojen kehittämisessä sekä alueellista vihreää taloutta energiatehokkuuden, ympäristönsuojelun, älykkäiden kaupunkien ja vähähiilisen energian avulla. julkiset infrastruktuurit. Saksassa, Hessenin osavaltiossa, 55.4 miljoonaa euroa tuetaan terveyteen liittyvää tutkimusinfrastruktuuria, diagnostiikkakapasiteettia ja innovointia yliopistoissa ja muissa tutkimuslaitoksissa sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatioinvestointeja ilmasto- ja kestävän kehityksen aloilla. Tällä muutoksella tuetaan myös pk-yrityksiä ja aloitusrahastoja sijoitusrahaston kautta.

Sachsen-Anhaltissa 75.7 miljoonaa euroa helpottaa pk-yritysten ja instituutioiden yhteistyötä tutkimuksen, kehityksen ja innovoinnin alalla, ja tarjota investointeja ja käyttöpääomaa koronaviruskriisistä kärsineille mikroyrityksille. Lisäksi varat mahdollistavat investoinnit yritysten energiatehokkuuteen, tukevat pk -yritysten digitaalista innovaatiota ja hankkivat digitaalisia laitteita kouluille ja kulttuuri -instituutioille. Italiassa kansallinen toimenpideohjelma '' Sosiaalinen osallisuus '' saa 90 miljoonaa euroa edistääkseen vakavaa aineellista puutetta, kodittomuutta tai äärimmäistä syrjäytymistä kokeneiden ihmisten sosiaalista integroitumista '' Asuminen ensin '' -palvelujen avulla, joissa yhdistyvät välittömän asumisen tarjoaminen mahdollistaviin sosiaalisiin ja työvoimapalveluihin .

Mainos

Espanjassa Castilla y Leónin ESR-toimenpideohjelmaan lisätään 87 miljoonaa euroa itsenäisten ammatinharjoittajien ja työntekijöiden tukemiseksi, joiden työsopimus keskeytettiin tai sitä lyhennettiin kriisin vuoksi. Rahat auttavat myös vakavasti kärsineitä yrityksiä välttämään lomautuksia, etenkin matkailualalla. Lopuksi varoja tarvitaan, jotta keskeiset sosiaalipalvelut voivat jatkaa turvallista toimintaa ja varmistaa koulutuksen jatkuvuus koko pandemian ajan palkkaamalla lisähenkilöstöä.

REACT-EU on osa Seuraava sukupolviEU ja tarjoaa 50.6 miljardin euron lisärahoituksen (käypinä hintoina) koheesiopolitiikan ohjelmille vuosien 2021 ja 2022 aikana. Toimenpiteissä keskitytään tukemaan työmarkkinoiden sietokykyä, työpaikkoja, pk-yrityksiä ja pienituloisia perheitä sekä luomaan tulevaisuuden kannalta perusta vihreät ja digitaaliset siirtymät ja kestävä sosioekonominen elpyminen.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa