Liity verkostomme!

EU

Perustulo tarvitaan nyt auttaa Kreikkaa

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

TOPSHOTS-KREIKKA-VOTE-VALINTA-SyrizaEuroalueen ja Kreikan hallituksen välinen uusi pelastussopimus näyttää yhdistävän ainakin yhden asian: kukaan ei usko, että se toimii. Epävarmuuden jatkuessa Ehdollinen perustulo Euroopassa (UBIE) muistuttaa EU: n johtajia siitä, että heillä on vastuu Kreikan kansalaisia ​​kohtaan, jotka ovat kärsineet eniten säästöpolitiikoista ja jotka todennäköisesti kärsivät eniten menojen leikkausten seurauksena. Vaadimme Euroopan laajuisten kansalaisten tuloja haavoittuvimpien suojelemiseksi.

Euroopan 500 miljoonalla kansalaisella on hyvät syyt kysyä itseltään: Kenen Eurooppa tämä on? Miksi hallituksemme panostavat niin paljon vaivaa ja rahaa pankkien säästämiseen ja abstrakteihin institutionaalisiin rakenteisiin - kun taas todellisten ihmisten kärsimyksiä pidetään pelkästään "vakuuksina"?

Kuten Antonis Triantafyllakis Kreikan perustuloa koskeva aloite huomauttaa: "Viimeisten kuuden vuoden aikana Kreikan kansalaiset ovat kokeneet ennennäkemättömän elintason laskun. Uusi velkojien kanssa tehty sopimus pidetään laajalti poliittisena kiristyksenä, joka syventää jo vakavaa humanitaarista kriisiä antamatta mahdollisuutta taloudellisiin parannuksiin tulevina vuosina. Jos jatkuva säästö on kaikki, mitä EU voi tarjota vaikeuksissa oleville jäsenmaille, ei ole yllättävää, että ihmisten innostus Euroopan yhdentymiseen katoaa. Eurooppalaisen idean selviytyminen ja kansallismielisten, muukalaisvihamielisten ja Euroopan vastaisen liikkeen vahvistumisen estäminen on välttämätöntä osoittaa, että Euroopan unioni on solidaarinen yhteisö, jossa kaikki kansalaiset ansaitsevat suojelun. "

Mainos

Kreikassa - samoin kuin muissa kriisitilanteessa olevissa maissa - tämä tarkoittaa, että meidän on taattava ihmisarvoiset elinolot kaikille. Tilanteessa, jossa valtiot joutuvat leikkaamaan sosiaalimenoja, vaikka heillä on edelleen maksukyvyttömyysriski, on sekä taloudellisesti järkevää että moraalisesti välttämätöntä perustaa suora eurooppalainen mekanismi ihmisarvoisten elinolojen varmistamiseksi siellä, missä kansalliset jäsenvaltiot eivät pysty siihen.

Paras malli tähän olisi Euroopan laajuinen ehdoton perustulo. Tämä mekanismi, jota kaikki jäsenvaltiot rahoittavat suhteessa BKT: hen, olisi ensinnäkin turvaverkko kaikille kansalaisille. Se toimisi myös automaattisena vakauttajana kehitystä vastaan, joka uhkaa repiä taloudellisen ja rahallisen yhdentymisen. Muuten jo hyvin ohut pohja eurooppalaiselle solidaarisuudelle uhkaa tuhoutua pysyvästi.

Kuten Kreikan tapaus osoittaa: julkisen velan kriisissä nykyiset sosiaaliturvalaitteet eivät toimi. Jos sekä julkinen että yksityinen sektori pakotetaan leikkaamaan kaikkea ja lomauttamaan suuri määrä työntekijöitä, ainoa luotettava turvaverkko on kaikkea kattava malli, joka pystyy tarjoamaan kaikille perustavanlaatuisen selviytymisen. Tämä ylläpitää sisäistä kysyntää talouden nopean elpymisen edistämiseksi.

Mainos

Perustulot olisivat parempia kuin muut ehdotetut automaattiset vakauttajat, kuten vähimmäistulo tai työttömyysetu. Koska oikeus on yleinen, perustulot eivät ole alttiita heikkohallinnolle, asiakasyritykselle tai korruptiolle.

On korkea aika, että Euroopan johtajat syrjäyttävät pakkomielteensä markkinoiden ja pankkien säästämisestä. Heidän perustavanlaatuinen vastuunsa on suojella kansalaisia ​​tarpeiden aikana. Eurooppalaiset palkitsevat sen löytämällä uudelleen rakkautensa Eurooppaan.

Euroopan komissio

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Slovenialle 231 miljoonan euron ennakkomaksun

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Slovenialle 231 miljoonaa euroa ennakkomaksuna, mikä vastaa 13 prosenttia maan avustuksista elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) puitteissa. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Slovenian elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden täytäntöönpanon. Komissio sallii lisämaksujen suorittamisen Slovenian elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten täytäntöönpanon perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 2.5 miljardia euroa, joka koostuu 1.8 miljardista eurosta avustuksia ja 705 miljoonaa euroa lainoja. Tämän päivän maksu johtuu siitä, että ensimmäiset NextGenerationEU -lainausoperaatiot on viime aikoina toteutettu onnistuneesti. Komissio aikoo vuoden loppuun mennessä kerätä yhteensä 80 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa.

RRF on NextGenerationEU: n ydin, joka tarjoaa 800 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa. Slovenian suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä sekä vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. A lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading

Kypros

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun, mikä vastaa 13 prosenttia maan elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) määrärahoista. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden täytäntöönpanon. Komissio hyväksyy lisämaksut Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten täytäntöönpanon perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 1.2 miljardia euroa, ja miljardi euroa on avustuksia ja 1 miljoonaa euroa lainoja. Tämän päivän maksu johtuu siitä, että ensimmäiset NextGenerationEU -lainausoperaatiot on viime aikoina toteutettu onnistuneesti. Vuoden loppuun mennessä komissio aikoo kerätä yhteensä 200 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa. Osana NextGenerationEU: ta RRF tarjoaa 80 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa.

Kyproksen suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä sekä vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. A lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading

Belgia

EU: n koheesiopolitiikka: Belgia, Saksa, Espanja ja Italia saavat 373 miljoonaa euroa terveys- ja sosiaalipalvelujen, pk -yritysten ja sosiaalisen osallisuuden tukemiseen

Julkaistu

on

Komissio on myöntänyt 373 miljoonaa euroa viidelle Euroopan sosiaalirahasto (ESR) ja Euroopan aluekehitysrahasto (EAKR) -operatiiviset ohjelmat Belgiassa, Saksassa, Espanjassa ja Italiassa auttamaan maita, joilla on koronaviruksen hätätilanne ja korjaus REACT-EU. Belgiassa Vallonian toimenpideohjelman muutoksen myötä 64.8 miljoonaa euroa lisätään terveydenhuoltopalveluja ja innovaatioita varten tarkoitettujen lääkinnällisten laitteiden hankintaan.

Rahastolla tuetaan pieniä ja keskisuuria yrityksiä (pk-yrityksiä) sähköisen kaupankäynnin, kyberturvallisuuden, verkkosivustojen ja verkkokauppojen kehittämisessä sekä alueellista vihreää taloutta energiatehokkuuden, ympäristönsuojelun, älykkäiden kaupunkien ja vähähiilisen energian avulla. julkiset infrastruktuurit. Saksassa, Hessenin osavaltiossa, 55.4 miljoonaa euroa tuetaan terveyteen liittyvää tutkimusinfrastruktuuria, diagnostiikkakapasiteettia ja innovointia yliopistoissa ja muissa tutkimuslaitoksissa sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatioinvestointeja ilmasto- ja kestävän kehityksen aloilla. Tällä muutoksella tuetaan myös pk-yrityksiä ja aloitusrahastoja sijoitusrahaston kautta.

Sachsen-Anhaltissa 75.7 miljoonaa euroa helpottaa pk-yritysten ja instituutioiden yhteistyötä tutkimuksen, kehityksen ja innovoinnin alalla, ja tarjota investointeja ja käyttöpääomaa koronaviruskriisistä kärsineille mikroyrityksille. Lisäksi varat mahdollistavat investoinnit yritysten energiatehokkuuteen, tukevat pk -yritysten digitaalista innovaatiota ja hankkivat digitaalisia laitteita kouluille ja kulttuuri -instituutioille. Italiassa kansallinen toimenpideohjelma '' Sosiaalinen osallisuus '' saa 90 miljoonaa euroa edistääkseen vakavaa aineellista puutetta, kodittomuutta tai äärimmäistä syrjäytymistä kokeneiden ihmisten sosiaalista integroitumista '' Asuminen ensin '' -palvelujen avulla, joissa yhdistyvät välittömän asumisen tarjoaminen mahdollistaviin sosiaalisiin ja työvoimapalveluihin .

Mainos

Espanjassa Castilla y Leónin ESR-toimenpideohjelmaan lisätään 87 miljoonaa euroa itsenäisten ammatinharjoittajien ja työntekijöiden tukemiseksi, joiden työsopimus keskeytettiin tai sitä lyhennettiin kriisin vuoksi. Rahat auttavat myös vakavasti kärsineitä yrityksiä välttämään lomautuksia, etenkin matkailualalla. Lopuksi varoja tarvitaan, jotta keskeiset sosiaalipalvelut voivat jatkaa turvallista toimintaa ja varmistaa koulutuksen jatkuvuus koko pandemian ajan palkkaamalla lisähenkilöstöä.

REACT-EU on osa Seuraava sukupolviEU ja tarjoaa 50.6 miljardin euron lisärahoituksen (käypinä hintoina) koheesiopolitiikan ohjelmille vuosien 2021 ja 2022 aikana. Toimenpiteissä keskitytään tukemaan työmarkkinoiden sietokykyä, työpaikkoja, pk-yrityksiä ja pienituloisia perheitä sekä luomaan tulevaisuuden kannalta perusta vihreät ja digitaaliset siirtymät ja kestävä sosioekonominen elpyminen.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa