Liity verkostomme!

EU

Salainen Israelin ja Palestiinan kokous Jordaniassa "jään murtamiseksi" rauhanneuvotteluissa, joihin EU: n virkamiehet osallistuvat

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Saeb-Arekat-IP-Miriam-Alster-765x510Yossi Lempkowicz

Media on ilmoittanut, että Israelin sisäministeri Silvan Shalom, joka nimitettiin Israelin neuvottelijaksi palestiinalaisten kanssa, ja hänen kollegansa palestiinalaishallinnossa Saeb Erekat tapasivat salaisesti Ammanissa viime viikolla '' murtamaan jään '' 'yrittäessään aloittaa uudelleen rauhanneuvottelut.

Viime torstaina (23 heinäkuu) kokous Silvan Shalomin ja Saeb Erekatin (kuvassa), jonka pääministeri Benjamin Netanyahu ja Palestiinalaishallinnon presidentti Mahmoud Abbas sopivat, seuraa kahden johtajan välistä puhelua, ensimmäinen yli vuoden ajan.

Mainos

Neljännen Netanyahun hallituksen muodostamisen jälkeen toukokuussa entinen ulkoministeri Silvan Shalom on sanonut, että jos palestiinalaiset ovat vakavia ja halukkaita käymään todellisia neuvotteluja ilman ennakkoehtoja, he löytävät todellisen kumppanin Israelista.

Shalom sanoi, että Israelin ja palestiinalaisten välisten luottamusta lisäävien toimenpiteiden tulisi perustua vastavuoroisuuteen. Hänen mukaansa ei ollut järkevää, että Israel ryhtyisi luottamusta lisääviin toimenpiteisiin, kun taas palestiinalaiset kääntyvät Haagin kansainvälisen rikostuomioistuimen ja toisaalta FIFA: n puoleen jatkaakseen yksipuolisia toimia Israelia vastaan.

Mielenkiintoista on, että keskustelujen järjestämiseen osallistuivat sekä Euroopan unionin vanhemmat virkamiehet että Jordanian hallituksen virkamiehet.

Mainos

Lähi-idän rauhanprosessin erityisedustaja Fernando Gentilini ehdotti kokouksen järjestämistä Brysselissä. Mutta Erekat ehdotti Ammania neutraaliksi neuvottelupaikaksi.

Shalom ja Erekat sopivat raportoivansa Netanyahulle ja Abbasille ilman yksityiskohtaista keskustelua ja asettavansa seuraavan kokouksen lähitulevaisuutta varten.

Vierailulla Riadissa maanantaina, EU: n ulkopolitiikan päällikkö Federica Mogherini sanoi, että EU uskoo Saudi-Arabian '' olevan avainasemassa etenkin arabien rauhanaloitteen elvyttämisessä, joka voisi olla tärkeä osa etenemissuunnassa (rauhan) prosessin käynnistämiseksi uudelleen. hetki ei ole paikallaan. ''

Hän kertoi keskustelevansa Saudi-Arabian ulkoministerin Adel bin Ahmed Al Jubeirin kanssa yhteistyötavoista muiden alueen ystävien ja kumppaneiden kanssa sekä kansainvälisellä areenalla, kuten Yhdysvaltojen, YK: n, Venäjän ja muiden keskeisten arabimaiden kanssa. luodaan uudelleen Lähi-idän rauhanprosessin ehdot, jotta saadaan aikaan konkreettisia tuloksia kentällä ja Palestiinan valtion luominen toiselta puolelta ja toisaalta Israelin oikeus elää turvallisuudessa. ''

Viime viikolla Brysselissä pidetyssä kokouksessa EU: n ulkoministerit sopivat yrittävänsä perustaa ”kansainvälisen tukiryhmän”, laajan, YK: n tukeman koalition, rauhanneuvottelujen elvyttämiseksi Israelin ja palestiinalaisten välillä. EU haluaa avata oven useammille maille osallistua.

Federica Mogherini on ilmaissut EU: n halukkuuden olla aktiivisempi rooli Lähi-idän rauhanprosessissa.

Sillä välin opposition sionistiliiton Knesset-jäsen julkisti kehyksensä rauhansopimukselle.

Hilik Bar johtaa Knessetissä, Israelin parlamentissa, Kaukasuksella ratkaisemaan arabien ja Israelin välisiä konflikteja.

Yhteenvetona 25-sivun asiakirjasta 450-ihmisten konferenssiin Bar totesi, että suunnitelma ”suojelee Israelin elintärkeitä turvallisuusetuja, pitää Jerusalemin yhtenäisenä, ratkaisee palestiinalaisten pakolaisongelman Israelin rajojen ulkopuolella, jättää suurimman osan uudelleensijoittajista koteihinsa, vahvistaa Israelin asema maailmassa. ”

Barin kehotuksessa Israelia tunnustetaan ensin Palestiinan valtio Yhdistyneissä Kansakunnissa, kunhan palestiinalaishallinto sitoutuu olemaan käyttämättä tällaista asemaa kahdenvälisten neuvottelujen heikentämiseen ja hyväksyy kahden kansallisvaltion käsitteen. Neuvottelut käydään sitten rajojen, Jerusalemin, pakolaisten ja turvallisuusjärjestelyjen yli. Israelin ja Palestiinan suorien keskustelujen lisäksi Baari aikoo, että Israel aloittaisi samanaikaisesti vuoropuhelun muiden arabimaiden kanssa ja antaisi virallisen vastauksen arabien rauhanaloitteeseen.

Baarin suunnitelman mukaan Jerusalem pysyy fyysisesti jakautumattomana, mutta siitä tulee kahden valtion pääkaupunki, samalla kun rajoja vedetään, mikä pitäisi suurimman osan israelilaisista siirtolaisista koteissaan, jolloin heillä olisi mahdollisuus tulla Palestiinan kansalaisten ilmoittamiksi. Samaan aikaan palestiinalaisille myönnetään ”etuoikeutettu pääsy” Israelin palvonta-, matkailu-, yliopisto- ja kauppapaikkoihin.

Vaikka oppositiojohtaja Isaac Herzog lopetti tukensa Barin suunnitelman, kiitti Barin aloitetta ja totesi, että se on vastapainona pääministeri Benjamin Netanyahun "pelkoa herättäville iskulauseille, kuten ettei kumppanilla ole tai ei ole keinoa rauhan aikaansaamiseksi".

Euroopan komissio

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Slovenialle 231 miljoonan euron ennakkomaksun

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Slovenialle 231 miljoonaa euroa ennakkomaksuna, mikä vastaa 13 prosenttia maan avustuksista elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) puitteissa. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Slovenian elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden täytäntöönpanon. Komissio sallii lisämaksujen suorittamisen Slovenian elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten täytäntöönpanon perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 2.5 miljardia euroa, joka koostuu 1.8 miljardista eurosta avustuksia ja 705 miljoonaa euroa lainoja. Tämän päivän maksu johtuu siitä, että ensimmäiset NextGenerationEU -lainausoperaatiot on viime aikoina toteutettu onnistuneesti. Komissio aikoo vuoden loppuun mennessä kerätä yhteensä 80 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa.

RRF on NextGenerationEU: n ydin, joka tarjoaa 800 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa. Slovenian suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä sekä vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. A lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading

Kypros

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun, mikä vastaa 13 prosenttia maan elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) määrärahoista. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden täytäntöönpanon. Komissio hyväksyy lisämaksut Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten täytäntöönpanon perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 1.2 miljardia euroa, ja miljardi euroa on avustuksia ja 1 miljoonaa euroa lainoja. Tämän päivän maksu johtuu siitä, että ensimmäiset NextGenerationEU -lainausoperaatiot on viime aikoina toteutettu onnistuneesti. Vuoden loppuun mennessä komissio aikoo kerätä yhteensä 200 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa. Osana NextGenerationEU: ta RRF tarjoaa 80 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa.

Kyproksen suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä sekä vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. A lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading

Belgia

EU: n koheesiopolitiikka: Belgia, Saksa, Espanja ja Italia saavat 373 miljoonaa euroa terveys- ja sosiaalipalvelujen, pk -yritysten ja sosiaalisen osallisuuden tukemiseen

Julkaistu

on

Komissio on myöntänyt 373 miljoonaa euroa viidelle Euroopan sosiaalirahasto (ESR) ja Euroopan aluekehitysrahasto (EAKR) -operatiiviset ohjelmat Belgiassa, Saksassa, Espanjassa ja Italiassa auttamaan maita, joilla on koronaviruksen hätätilanne ja korjaus REACT-EU. Belgiassa Vallonian toimenpideohjelman muutoksen myötä 64.8 miljoonaa euroa lisätään terveydenhuoltopalveluja ja innovaatioita varten tarkoitettujen lääkinnällisten laitteiden hankintaan.

Rahastolla tuetaan pieniä ja keskisuuria yrityksiä (pk-yrityksiä) sähköisen kaupankäynnin, kyberturvallisuuden, verkkosivustojen ja verkkokauppojen kehittämisessä sekä alueellista vihreää taloutta energiatehokkuuden, ympäristönsuojelun, älykkäiden kaupunkien ja vähähiilisen energian avulla. julkiset infrastruktuurit. Saksassa, Hessenin osavaltiossa, 55.4 miljoonaa euroa tuetaan terveyteen liittyvää tutkimusinfrastruktuuria, diagnostiikkakapasiteettia ja innovointia yliopistoissa ja muissa tutkimuslaitoksissa sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatioinvestointeja ilmasto- ja kestävän kehityksen aloilla. Tällä muutoksella tuetaan myös pk-yrityksiä ja aloitusrahastoja sijoitusrahaston kautta.

Sachsen-Anhaltissa 75.7 miljoonaa euroa helpottaa pk-yritysten ja instituutioiden yhteistyötä tutkimuksen, kehityksen ja innovoinnin alalla, ja tarjota investointeja ja käyttöpääomaa koronaviruskriisistä kärsineille mikroyrityksille. Lisäksi varat mahdollistavat investoinnit yritysten energiatehokkuuteen, tukevat pk -yritysten digitaalista innovaatiota ja hankkivat digitaalisia laitteita kouluille ja kulttuuri -instituutioille. Italiassa kansallinen toimenpideohjelma '' Sosiaalinen osallisuus '' saa 90 miljoonaa euroa edistääkseen vakavaa aineellista puutetta, kodittomuutta tai äärimmäistä syrjäytymistä kokeneiden ihmisten sosiaalista integroitumista '' Asuminen ensin '' -palvelujen avulla, joissa yhdistyvät välittömän asumisen tarjoaminen mahdollistaviin sosiaalisiin ja työvoimapalveluihin .

Mainos

Espanjassa Castilla y Leónin ESR-toimenpideohjelmaan lisätään 87 miljoonaa euroa itsenäisten ammatinharjoittajien ja työntekijöiden tukemiseksi, joiden työsopimus keskeytettiin tai sitä lyhennettiin kriisin vuoksi. Rahat auttavat myös vakavasti kärsineitä yrityksiä välttämään lomautuksia, etenkin matkailualalla. Lopuksi varoja tarvitaan, jotta keskeiset sosiaalipalvelut voivat jatkaa turvallista toimintaa ja varmistaa koulutuksen jatkuvuus koko pandemian ajan palkkaamalla lisähenkilöstöä.

REACT-EU on osa Seuraava sukupolviEU ja tarjoaa 50.6 miljardin euron lisärahoituksen (käypinä hintoina) koheesiopolitiikan ohjelmille vuosien 2021 ja 2022 aikana. Toimenpiteissä keskitytään tukemaan työmarkkinoiden sietokykyä, työpaikkoja, pk-yrityksiä ja pienituloisia perheitä sekä luomaan tulevaisuuden kannalta perusta vihreät ja digitaaliset siirtymät ja kestävä sosioekonominen elpyminen.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa