Liity verkostomme!

Bulgaria

Komissio myöntää € 16.2 miljoonaa EU: n solidaarisuusrahaston Kreikalle ja Bulgarian luonnonkatastrofien jälkeen

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Komissio päätti tänään (23 heinäkuu) myöntää 16.2 miljoonan euron suuruisen avustuksen EU: n solidaarisuusrahasto Kreikkaan ja Bulgariaan luonnonkatastrofien joka tapahtui talvella 2015. Kreikka kärsi laajaa tulvat vaikuttavat viisi sen alueella, kun taas aiheuttivat huomattavia tuhoja Bulgariassa Ankaran talven aiheuttamat olosuhteet.

Tuki, joka koostuu € 9.9m Kreikalle ja € 6.3m Bulgarian, kattaa osan hätä kustannukset hyödyntämistoimien seuraavien katastrofien molemmissa maissa. Erityisesti se auttaa palauttamaan elintärkeää infrastruktuuria ja palveluja, korvaamasta pelastustoimintaan ja kattaa joitakin puhdistamisen kustannukset tuhoalueille.

Aluepolitiikasta vastaava komissaari Corina Crețu totesi: "EU: n solidaarisuusrahasto on yksi vahvimmista symboleistamme yhteisvastuullisuudessa tarpeiden aikana. Tuomme tänään taloudellista tukea Kreikan ja Bulgarian alueille, joita kärsivät tämän talven katastrofit, jotka aiheuttivat huomattavia vahinkoja . Nyt voimme aloittaa uudelleenrakentamisen yhdessä. "

Mainos

Monet ohjelmista rahoitettujen Euroopan rakennerahastojen ja Investment Funds varten 2014-2020 pyritään investoimaan tulvien ehkäisemiseksi ja lieventämiseksi vastaan ​​ilmastonmuutoksen vaikutuksia, joista on jatkuva tarve.

Tausta

Kreikka: Helmikuun 2015 alusta Kreikkaan vaikuttivat laajamittaiset tulvat laajemmalla alueella Evros- ja Ardas-jokia Itä-Makedoniassa ja Traakian alueella. Evros-altaan tulvat vaikuttivat erityisesti maatalousalaan; noin 17 500 hehtaaria maata tulvi, mikä tuhosi maatalouden infrastruktuurin, varastot ja sadon. Lisäksi vaurioitui 150 km teitä, samoin kuin vesihuolto ja viemäröinti monissa rakennuksissa.

Mainos

Samana aikana, suuria osia Keski- ja Länsi-Kreikka, mukaan lukien alueet Epirus, Länsi-Kreikassa, Keski-Kreikka ja Thessaliassa koskivat vastaavia tapahtumia. He kärsivät rankkasateet ja myrskyt sekä vahva lumisade vuorilla ja myrskyinen etelään tuulet merellä ja maalla alueilla. Epäsuotuisat sääolot laukaisi sähkökatkoksia, joet tulvivat ja laaja maanvyörymien johti useita vuoristoinen siirtokuntia eristetään ja asukkaita joudutaan evakuoimaan. Katastrofi aiheutti vahinkoa yli 60% tieverkosta Epirus. Yksityiskoteihin, kauppoja ja muita kaupallisia yrityksiä, ja tiloilla vaikutti, ja jotkut Kreikan kulttuuriperinnön omaisuus merkittävästi vaurioitunut, kuten historiallinen silta Plakassa, Tzoumerka joka pyyhkäisi pois raivoaa vedet Arachthos joen.

Bulgaria: Lopussa tammikuun 2015, Bulgarian osista kärsi myös rankkasateet, lumi, tulvat ja maanvyörymät. Tämän seurauksena aiheuttivat huomattavia tuhoja julkiselle infrastruktuurille, yrityksille, yksityiskoteihin ja varat, ja maatalousalan petettiin. Kaakkois-alue Bulgarian oli pahimmin tapahtumia. Kaupungin Burgas yksin, yli 300 rakennuksia tulvinut. Maanvyörymät tuhosivat tärkeä infrastruktuuri; padot rikki, monet joet tulvivat ja tulvi maatalousmaan ja metsien. Puuskainen tuulet tuhosi mäntymetsät, aiheutti virtakatkokset häirinnyt viestintäverkot, ja teitä suljettiin kaatuneiden puiden.

EU: n solidaarisuusrahasto

Vuotuinen määräraha käytettävissä EU: n solidaarisuusrahaston 2015 on € 541.2m. Lisäämällä jäljellä jako edellisestä vuodesta, kokonaismäärä EU: n solidaarisuusrahaston käytettävissä 2015 on yli € 895m.

Rahoitusosuus rahastosta lasketaan välittömien vahinkojen kokonaismääräksi johtuva katastrofi. Tämä tuki saa käyttää välttämättömiin hätä- ja elvytys (kuten määritelty artiklassa 3 on EU: n solidaarisuusrahasto asetuksen).

EU: n solidaarisuusrahasto perustettiin tukemaan jäsenvaltioita ja hakevien maiden EU: hun liittymisen tarjoamalla taloudellista tukea suurten luonnonkatastrofien. Rahasto perustettiin vuonna vanavedessä vakavista tulvista Keski-Euroopassa kesällä 2002.

- tarkistettu EU solidaarisuusrahastoasetuksen tuli voimaan 28 kesäkuu 2014 ja yksinkertaistaa nykyisiä sääntöjä siten, että tukea voidaan maksaa nopeammin kuin ennen.

Lisätietoja

Solidaarisuusrahaston uudistus: Lehdistötiedote että MEMO / 13 / 723
Twitter: EU_Regional CorinaCretuEU #EUSF

Bulgaria

Liikenteen kaaos kehittyy Romanian ja Bulgarian rajalla

Julkaistu

on

Bulgarian kuorma -autonkuljettajat protestoivat rajanylityspaikalla ankarista liikenneolosuhteista. Bulgarian liikenneministeri Gheorghi Todorov sanoi, että hän ottaa yhteyttä liikennekomissaari Adina Văleaniin saadakseen apua Romaniaan saapuvan liikenteen nopeampaan käsittelyyn. Valitetaan, että kuorma -autonkuljettajien on odotettava jopa 30 tuntia ylittääkseen rajatarkastuksen, kirjoittaa Bukarestin kirjeenvaihtaja Cristian Gherasim.

Tällä hetkellä ei ole virallista tietoa siitä, miksi kuorma -autonkuljettajien on odotettava 30 tuntia Euroopan unionin sisärajan ylittämiseksi, tieliikenteen kamarin lehdistötiedote osoittaa.

Liikenteen lisääntymiseen Romanian Bulgarian rajalla on useita syitä. EU: n sisärajana ylityksen pitäisi kestää vain muutama minuutti, mutta rajaviranomaiset suorittavat perusteelliset tarkastukset lisääntyneen maahanmuuton vuoksi. Tämä pidentää kuorma -auton tarkastusaikaa, rajavartijat kertoivat lehdistölle. Jokainen kuorma -auto tarkastetaan hiilidioksidianturilla. Jos havaittu hiilidioksidimäärä on liian suuri, ajoneuvosta tutkitaan, onko piilossa maahanmuuttajia laittomasti kuorma -autoissa kuljettajien lepoaikana.

Mainos

Bulgarian liikenneviranomaisten mukaan toinen syy lisääntyneeseen liikenteeseen on työntekijöiden paluu Länsi -Eurooppaan, ja lisäksi albaanit kiertävät Bulgarian läpi välttääkseen Serbian ylittämisen, mikä on lisännyt tieveroja merkittävästi viimeisen kuukauden aikana.

Myös Bulgaria tuli niiden maiden keltaiselle vyöhykkeelle, joilla on suuri epidemiologinen riski saada koronavirus, ja kaikki tästä osavaltiosta tulevat karanteeniin, jos he eivät ole rokotettuja tai jos heillä ei ole negatiivista PCR -testiä. Näin Bulgariassa lomailevat romanialaiset yrittivät palata kotimaahansa ennen uusien rajoitusten käyttöönottoa karanteenin välttämiseksi.

Elokuun viimeisinä päivinä noin 1.2 miljoonaa ihmistä ja yli 300,000 XNUMX ajoneuvoa ylitti rajan.

Mainos

Jopa saapumispaikka Bulgariaan Romaniasta ei ollut ongelmaton. Monet turistit yllättyivät. Kun odotusjonot ulottuvat yli 5 km: iin, Bulgarian lomamatkaajat jäivät vaille turvaa.

Romanialaiset voivat tulla Bulgariaan näyttämällä EU: n digitaalisen COVID -todistuksen, rokotustodistuksen, testin tai vastaavan asiakirjan, joka sisältää samat tiedot kuin EU: n COVID -digitaalinen todistus.

Henkilöiden erityisryhmiin, jotka on vapautettu COVID -asiakirjojen esittämisvelvollisuudesta Bulgarian tasavaltaan tullessaan, on Bulgarian kautta kulkevia henkilöitä.

Bulgariassa COVID-19-tapausten määrä on viime aikoina kasvanut ja uusia rajoituksia on otettu käyttöön. Bulgarian ravintolat ja baarit suljetaan klo 22 paikallista aikaa 00. syyskuuta alkaen, kun taas sisäurheilukilpailut käydään ilman katsojia. Musiikkifestivaalit kielletään ja teatterit ja elokuvateatterit toimivat enintään 7%: n kapasiteetilla.

Bulgariassa on alhaisin COVID-19-rokotusten määrä Euroopan unionissa, ja Romania seuraa esimerkkiä.

Continue Reading

Bulgaria

Bulgariaa odottaa uudet vaalit, kun sosialistit kieltäytyvät muodostamasta hallitusta

Julkaistu

on

By

Bulgarian presidentti Rumen Radev. REUTERS/Johanna Geron/Pool

Bulgaria aikoo järjestää tämän vuoden kolmannet kansalliset vaalit sen jälkeen, kun sosialisteista tuli torstaina (2. syyskuuta) kolmas poliittinen puolue, joka kieltäytyi johtamasta hallitusta heinäkuun epävarmojen parlamenttivaalien jälkeen, kirjoittaa Tsvetelia Tsolova, Reuters.

Sosialistit luopuivat suunnitelmista muodostaa toimiva hallitus sen jälkeen, kun mahdolliset liittolaiset, vakiintunut ITN-puolue ja kaksi pienempää siirtovastaista puolue kieltäytyivät tukemasta niitä. Puolue palauttaa mandaatin presidentille huomenna (7. syyskuuta).

Mainos

"Teimme parhaamme ja vetoimme järkeen ja vastuuseen, mutta se ei onnistunut", sosialistijohtaja Kornlia Ninova sanoi.

Presidentti Rumen Radev joutuu hajottamaan parlamentin, nimittämään uuden väliaikaisen hallinnon ja järjestämään pikakyselyn kahden kuukauden kuluessa.

Uudet parlamenttivaalit voidaan järjestää jo 7. marraskuuta tai samanaikaisesti toisen presidentinvaalien kahden kierroksen kanssa 14. marraskuuta tai 21. marraskuuta. Lue lisää.

Mainos

Pitkäaikainen poliittinen epävarmuus haittaa Bulgarian kykyä selviytyä tehokkaasti COVID-19 -pandemian neljännestä aallosta ja hyödyntää mojova Euroopan unionin koronaviruksen elvytysrahasto.

Sosialistien päätös tuli sen jälkeen, kun sekä ITN, joka voitti heikosti heinäkuun äänestykset, että entisen pääministerin Boyko Borissovin keskustaoikeistolainen GERB-puolue luopuivat pyrkimyksistä muodostaa hallitus särkyneessä parlamentissa. Lue lisää.

Continue Reading

Bulgaria

EU: n koheesiopolitiikka: 2.7 miljardia euroa Espanjan, Bulgarian, Italian, Unkarin ja Saksan elpymisen tukemiseen

Julkaistu

on

Komissio on hyväksynyt kuuden toimenpideohjelman muuttamisen Euroopan aluekehitysrahasto (EAKR) ja Euroopan sosiaalirahasto (ESR) Espanjassa, Bulgariassa, Italiassa, Unkarissa ja Saksassa REACT-EU yhteensä 2.7 miljardia euroa. Italiassa 1 miljardi euroa lisätään EAKR: n ja ESR: n kansalliseen suurkaupunkien toimintaohjelmaan. Näillä resursseilla pyritään vahvistamaan vihreää ja digitaalista siirtymistä sekä suurkaupunkien kestävyyttä. Lisäksi 80 miljoonaa euroa on tarkoitettu suurkaupunkien sosiaalijärjestelmän vahvistamiseen. Unkarissa talouskehityksen ja innovoinnin toimenpideohjelma (EDIOP) saa lisäresursseja 881 miljoonaa euroa.

Nämä rahat käytetään korottomaan käyttöpääomalainainstrumenttiin, jolla tuetaan yli 8,000 19 pk-yritystä ja tuetaan palkkatukijärjestelmää työntekijöille yrityksissä, jotka kärsivät COVID-XNUMX-lukitustoimenpiteistä. Espanjassa, Kanariansaarten EAKR: n toimintaohjelma saa 402 miljoonan euron lisäsumman terveydenhuoltolaitteisiin ja -infrastruktuuriin, mukaan lukien COVID-19-aiheiset T & K-hankkeet. Määrärahoilla tuetaan myös siirtymistä vihreään ja digitaaliseen talouteen, mukaan lukien kestävä matkailu. Lähes 7,000 pääasiassa matkailualan pk-yritystä saavat tukea COVID-19-kriisin aiheuttamien taloudellisten vaikeuksien voittamiseen. Alue omistaa myös merkittävän osan resursseista sosiaali- ja hätäpalveluinfrastruktuurille. Galician alueella 305 miljoonaa euroa REACT-EU: n ansiosta täydentää EAKR: n toimenpideohjelmaa.

Määräraha on tarkoitettu terveydenhuollon tuotteille ja palveluille, siirtymiselle digitaalitalouteen, mukaan lukien hallinnon ja pk -yritysten digitalisointi. Ne tukevat myös "vihreitä" hankkeita, kuten metsätalouden T & K-toimintaa, biojäteketjua, kaupunkiliikennettä, intermodaaliliikennettä sekä palontorjuntaa ja terveyskeskusten ja koulujen kunnostusta. Bulgariassa kilpailukykyä ja innovointia koskeva EAKR -toimenpideohjelma saa 120 miljoonaa euroa lisää. Nämä varat käytetään pk -yritysten käyttöpääoman tukemiseen.

Mainos

On arvioitu, että tuesta hyötyy noin 2,600 30 pk -yritystä. Saksassa Brandenburgin alue saa vielä XNUMX miljoonaa euroa EAKR -toimintaohjelmaansa matkailualan ja koronaviruspandemian koettelemien pk -yritysten tukemiseen sekä kulttuurilaitosten ja käsityöläiskammioiden digitalisointitoimenpiteisiin. REACT-EU on osa Seuraava sukupolviEU ja tarjoaa 50.6 miljardin euron lisärahoituksen (käypinä hintoina) vuosina 2021 ja 2022 koheesiopolitiikan ohjelmille.

Mainos
Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa