Liity verkostomme!

EU

Valtiontuki: Komissio hyväksyy yli € 750 miljoonaa tuki kaasuputkia Puolassa

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

GAZ-System-GIPL-Business-Case-Analysis-Completed ......Euroopan komissio on todennut, että Puolan suunnitelmat myöntää 3,131.5 758 miljoonan zlotyn (XNUMX miljoonaa euroa) tukea yhdeksälle Puolan kaasuhankkeelle ovat EU: n valtiontukisääntöjen mukaisia. Hankkeet myötävaikuttavat todellisen energiaunionin rakentamiseen lisäämällä kaasun yhteenliittämiskapasiteettia Puolan ja naapurimaiden välillä, poistamalla pullonkaulat ja vahvistamalla Puolan olemassa olevaa kaasunsiirtoverkkoa. Komissio totesi, että yhdeksän hankkeen julkisella rahoituksella on edelleen yhteisen edun mukaisia ​​tavoitteita EU: n valtiontukisääntöjen ja erityisesti sen mukaisesti Vuoden 2014 ympäristönsuojelun ja energian valtiontuen suuntaviivat.

Kilpailukomissaari Margrethe Vestager sanoi: "Tämän Puolan kaasuputkiin tehtävän merkittävän julkisen investoinnin hyväksyminen on esimerkki siitä, miten valtiontukisäännöt voivat kannustaa järkeviä julkisia menoja. Ja myötävaikuttaa todellisen energiaunionin rakentamiseen. Yhteenliitännät mahdollistavat maiden väliset energiavirrat, parantavat rajat -rajayhteydet ja mahdollistavat kaasun toimituslähteiden monipuolistamisen. "

Viidestä yhdeksästä kaasuinfrastruktuurihankkeesta yhdistetään Euroopan kaasun toimituslähteet Itämereltä, Adrianmereltä ja Mustalta mereltä muualle Eurooppaan Puolan kautta (osana "pohjoisen eteläisen kaasun yhteenliittämisen ensisijaista käytävää"). Siksi ne lisäävät kaasun toimitusten monipuolistamista Puolassa. Loput hankkeista lisäävät Puolan toimitusvarmuuden yleistä tasoa poistamalla pullonkaulat ja lisäämällä kapasiteettia olemassa oleville kaasuverkoille.

Mainos

Yhdeksän kaasuinfrastruktuurihankkeen toteuttamisen investointikustannusten arvioidaan olevan 4 909.4 miljoonaa zlotya (1,191.6 miljoonaa euroa). 3,131.5 758 miljoonan zlotyn (64 miljoonaa euroa) julkinen tuki kattaa 2014 prosenttia kokonaisinvestointikustannuksista. Nämä varat tulevat Euroopan aluekehitysrahastosta infrastruktuurin ja ympäristön toimenpideohjelmasta 2020–XNUMX. Loput investointikustannuksista rahoittaa siirtoverkonhaltija Gazociągów Przesyłowych GAZ-System SA (GAZ-System). Euroopan aluekehitysrahaston varoja pidetään valtion varoina (ts. Valtiontukena), koska jäsenvaltioilla on harkintavaltaa päättää niiden erityisestä käytöstä.

Komissio totesi, että tukitoimenpiteet olivat EU: n valtiontukisääntöjen mukaisia. Erityisesti komission arvio osoitti, että hankkeita ei olisi voitu toteuttaa ilman julkista rahoitusta. Perusteellinen taloudellinen analyysi osoitti, että GAZ-Systemin odotetut tulot uuden kaasuinfrastruktuurin käytöstä eivät riittäisi kattamaan yhdeksän kaasuinfrastruktuurihankkeen investointikustannuksia 25 vuoden aikana. Jos kokonaiset investointikustannukset rahoitettaisiin vain GAZ-Systemsin omista varoista, se olisi johtanut keskimääräisen siirtotariffin nousuun 22.34%, mikä ei olisi ollut kestävää.

Tausta

Mainos

Komission alaisuudessa Vuoden 2014 ympäristönsuojelun ja energian valtiontuen suuntaviivat (Katso myös MUISTIO), jäsenvaltiot voivat tukea energiainfrastruktuurihankkeita tietyin ehdoin. Sen lisäksi, että säännöillä varmistetaan, että tuki on välttämätöntä hankkeiden toteuttamiseksi ja että se on rajoitettu vaadittavaan vähimmäismäärään, säännöillä varmistetaan myös, että hankkeet eivät aiheuta kohtuuttomia kielteisiä vaikutuksia kilpailuun ja kauppaan - yksityisiä investointeja ei syrjäytä ja taataan avoimuus kolmansien osapuolten pääsy uuteen kaasuinfrastruktuuriin.

Katso lisätietoja suuntaviivoista myös komissiolta politiikka lyhyesti 'Energian ja ympäristön valtiontuen parantaminen.

Puolassa vuosina 2016--2022 toteutettavat yhdeksän kaasuinfrastruktuurihanketta ovat:

1. Zdzieszowice - Kędzierzyn Koźle - Tworóg -kaasuputki

2. Pogórska Wola - Tworzeń-kaasuputki

3. Tworóg - Tworzeń-kaasuputki

4. Leśniewice - Łódź -kaasuputki

5. Rembelszczyzna - Mory - Wola Karczewska -kaasuputki

6. Wronów - Rembelszczyzna -kaasuputki

7. Wronów - Kozienice -kaasuputki

8. Szczecin - Gdańsk -kaasuputki, vaihe V Goleniów - Płoty

9. Lewin Brzeski - Nysa -kaasuputki

Ei-luottamuksellinen toisinto päätöksestä on saatavilla tunnuksella SA.39050 vuonna Valtiontukirekisterillä på den Kilpailun PO verkkosivustolla, kun luottamuksellisuuteen liittyvät kysymykset on ratkaistu. Valtiontuki Weekly e-News luetellaan uudet julkaisut valtiontukipäätösten Internetissä ja Euroopan unionin virallisessa lehdessä.

Euroopan komissio

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Slovenialle 231 miljoonan euron ennakkomaksun

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Slovenialle 231 miljoonaa euroa ennakkomaksuna, mikä vastaa 13 prosenttia maan avustuksista elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) puitteissa. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Slovenian elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden täytäntöönpanon. Komissio sallii lisämaksujen suorittamisen Slovenian elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten täytäntöönpanon perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 2.5 miljardia euroa, joka koostuu 1.8 miljardista eurosta avustuksia ja 705 miljoonaa euroa lainoja. Tämän päivän maksu johtuu siitä, että ensimmäiset NextGenerationEU -lainausoperaatiot on viime aikoina toteutettu onnistuneesti. Komissio aikoo vuoden loppuun mennessä kerätä yhteensä 80 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa.

RRF on NextGenerationEU: n ydin, joka tarjoaa 800 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa. Slovenian suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä sekä vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. A lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading

Kypros

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun, mikä vastaa 13 prosenttia maan elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) määrärahoista. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden täytäntöönpanon. Komissio hyväksyy lisämaksut Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten täytäntöönpanon perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 1.2 miljardia euroa, ja miljardi euroa on avustuksia ja 1 miljoonaa euroa lainoja. Tämän päivän maksu johtuu siitä, että ensimmäiset NextGenerationEU -lainausoperaatiot on viime aikoina toteutettu onnistuneesti. Vuoden loppuun mennessä komissio aikoo kerätä yhteensä 200 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa. Osana NextGenerationEU: ta RRF tarjoaa 80 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa.

Kyproksen suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä sekä vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. A lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading

Belgia

EU: n koheesiopolitiikka: Belgia, Saksa, Espanja ja Italia saavat 373 miljoonaa euroa terveys- ja sosiaalipalvelujen, pk -yritysten ja sosiaalisen osallisuuden tukemiseen

Julkaistu

on

Komissio on myöntänyt 373 miljoonaa euroa viidelle Euroopan sosiaalirahasto (ESR) ja Euroopan aluekehitysrahasto (EAKR) -operatiiviset ohjelmat Belgiassa, Saksassa, Espanjassa ja Italiassa auttamaan maita, joilla on koronaviruksen hätätilanne ja korjaus REACT-EU. Belgiassa Vallonian toimenpideohjelman muutoksen myötä 64.8 miljoonaa euroa lisätään terveydenhuoltopalveluja ja innovaatioita varten tarkoitettujen lääkinnällisten laitteiden hankintaan.

Rahastolla tuetaan pieniä ja keskisuuria yrityksiä (pk-yrityksiä) sähköisen kaupankäynnin, kyberturvallisuuden, verkkosivustojen ja verkkokauppojen kehittämisessä sekä alueellista vihreää taloutta energiatehokkuuden, ympäristönsuojelun, älykkäiden kaupunkien ja vähähiilisen energian avulla. julkiset infrastruktuurit. Saksassa, Hessenin osavaltiossa, 55.4 miljoonaa euroa tuetaan terveyteen liittyvää tutkimusinfrastruktuuria, diagnostiikkakapasiteettia ja innovointia yliopistoissa ja muissa tutkimuslaitoksissa sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatioinvestointeja ilmasto- ja kestävän kehityksen aloilla. Tällä muutoksella tuetaan myös pk-yrityksiä ja aloitusrahastoja sijoitusrahaston kautta.

Sachsen-Anhaltissa 75.7 miljoonaa euroa helpottaa pk-yritysten ja instituutioiden yhteistyötä tutkimuksen, kehityksen ja innovoinnin alalla, ja tarjota investointeja ja käyttöpääomaa koronaviruskriisistä kärsineille mikroyrityksille. Lisäksi varat mahdollistavat investoinnit yritysten energiatehokkuuteen, tukevat pk -yritysten digitaalista innovaatiota ja hankkivat digitaalisia laitteita kouluille ja kulttuuri -instituutioille. Italiassa kansallinen toimenpideohjelma '' Sosiaalinen osallisuus '' saa 90 miljoonaa euroa edistääkseen vakavaa aineellista puutetta, kodittomuutta tai äärimmäistä syrjäytymistä kokeneiden ihmisten sosiaalista integroitumista '' Asuminen ensin '' -palvelujen avulla, joissa yhdistyvät välittömän asumisen tarjoaminen mahdollistaviin sosiaalisiin ja työvoimapalveluihin .

Mainos

Espanjassa Castilla y Leónin ESR-toimenpideohjelmaan lisätään 87 miljoonaa euroa itsenäisten ammatinharjoittajien ja työntekijöiden tukemiseksi, joiden työsopimus keskeytettiin tai sitä lyhennettiin kriisin vuoksi. Rahat auttavat myös vakavasti kärsineitä yrityksiä välttämään lomautuksia, etenkin matkailualalla. Lopuksi varoja tarvitaan, jotta keskeiset sosiaalipalvelut voivat jatkaa turvallista toimintaa ja varmistaa koulutuksen jatkuvuus koko pandemian ajan palkkaamalla lisähenkilöstöä.

REACT-EU on osa Seuraava sukupolviEU ja tarjoaa 50.6 miljardin euron lisärahoituksen (käypinä hintoina) koheesiopolitiikan ohjelmille vuosien 2021 ja 2022 aikana. Toimenpiteissä keskitytään tukemaan työmarkkinoiden sietokykyä, työpaikkoja, pk-yrityksiä ja pienituloisia perheitä sekä luomaan tulevaisuuden kannalta perusta vihreät ja digitaaliset siirtymät ja kestävä sosioekonominen elpyminen.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa