Liity verkostomme!

EU

Kreikka velkakriisi: Tsipras haluaa tukea euroalueeseen käsitellä

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

ggt2Kreikan pääministeri Aléxis Tsípras (Kuvassa) on palannut Ateenaan ja käynyt suoraan tapaamiseen valtiovarainministeri Euclid Tsakalotosin ja muiden puolueen virkamiesten kanssa Brysselissä pidetyn maraton-pelastusneuvottelujen jälkeen.

Euroalueen johtajat sopivat neuvotteluissa tarjoavan Kreikalle kolmannen pelastuspalvelun.

Pelastusjärjestelyn ehtona on, että Kreikka toteuttaa sovitut uudistukset keskiviikkona.

Mainos

Jäsen Tsiprasin on nyt saatava Kreikan parlamentin kautta useita epäsuosittuja toimenpiteitä seuraavien kahden päivän aikana.

Pelastussopimus yhdellä silmäyksellä

Niihin sisältyy toimenpiteitä eläkkeiden virtaviivaistamiseksi, verotulojen lisäämiseksi ja työmarkkinoiden vapauttamiseksi.

Monet kreikkalaiset ja muut, jotka uskoivat Kreikalle asettavan kohtuuttoman ankaria ehtoja, ovat ilmaisseet mielipiteensä laajalle levinnyt viha verkossa hashtagin #ThisIsACoup avulla.

Mainos

Ja puolustusministeri Panos Kammenos, jonka riippumattomat kreikkalaiset puolue tukee Tspirasin koalitiohallitusta, on sanonut, ettei hän tue sopimusta - vaikka hän lisäsi pysyvänsä hallituksessa.

Tsipras tuli valtaan sen jälkeen, kun hänen vasemmistolainen Syriza-puolue voitti tammikuussa pidetyt vaalit lupauksesta lopettaa säästö. Kreikka on jo saanut kaksi tukea 240 miljardin euron arvosta 2010: n jälkeen.

Kreikkalaiset pankit ovat olleet suljettuina kahdeksi viikoksi nostamalla pankkiautomaatteja enintään 60 euroon päivässä, ja ne ovat nyt kiinni keskiviikon jälkeen. Talous on kärsinyt kasvavista rasituksista, kun jotkut yritykset sulkeutuvat ja toiset kamppailevat maksamaan toimittajille.

Tyytymättömyys on syvällä Kreikan hallituksessa. Vanhempi valtiovarainministeriön virkamies Nicholas Theocarakis sanoo, että parlamentin edeltämä nykyinen työsuunnitelma ei korjaa Kreikan taloutta. "On täysin varmaa, että olemme siirtymässä velkakolonioon, joka menettää vuosikymmeniä, kuten Latinalaisessa Amerikassa," hän kertoi BBC: lle.

Entisen valtiovarainministerin Yanis Varoufakisin läheinen liittolainen syyttää monet kreikkalaiset yhdessä euroryhmää. "He haluavat tuoda esiin, että niiden, jotka vastustavat myrkyllistä säästöpolitiikkaa, on lopulta maksettava. Että työn tulenkestävälle kädelle opetetaan oppimista - käyttämään 19-luvun ilmaisua."

Ateenan yliopiston taloustieteen professori Theocarakis sanoi, että haetut uudistukset ovat harhaanjohtavia. "Sinun on oltava freudilainen psykoanalyytikko selittääksesi, miksi he [euroryhmän] ajattelevat ... Kreikan talous palautuu."

"Katso kuinka monta apteekkia on tässä paikassa? Jos vapautat apteekkiyrityksen, ainoa asia, jonka teet, on luoda oligopoleja."

'Ei Grexit'

EU: n lausunto puhui Kreikan rahoituksesta kolmen vuoden aikana enintään 86bn (£ 61bn) eurolla.

Vaikka siihen sisältyi tarjous Kreikan lainojen takaisinmaksun aikatauluttamisesta "tarvittaessa", Kreikan hallitus ei ollut pyrkinyt vähentämään Kreikan velkaa tai ns. "Aliarvostusta".

Useiden euroalueen valtioiden parlamenttien on myös hyväksyttävä kaikki uudet pelastuspalvelut.

"Grexitiä ei tule", sanoi Euroopan komission päällikkö Jean-Claude Juncker viittaamalla pelkoon, että jos sopimusta ei olisi tehty, Kreikka olisi voinut kaatua eurosta.

Tsipras sanoi, että "kovan taistelun" jälkeen Kreikka oli varmistanut velan uudelleenjärjestelyn ja "kasvupaketin".

Hän sanoi myös, että hänellä oli "usko ja toivo, että ..." Grexitin "mahdollisuus on menneisyydessä".

"Kauppa on vaikea, mutta estimme pyrkimyksen siirtää valtion omaisuutta ulkomaille", hän sanoi. "Estimme taloudellisen kuristamisen ja pankkijärjestelmän romahtamisen suunnitelman."

Saksan liittokansleri Angela Merkel sanoi: "Tie on pitkä, ja tänä iltana käytävien neuvottelujen perusteella vaikea."

Ranskan presidentti Francois Hollande sanoi, että sopimus oli antanut Euroopalle mahdollisuuden "säilyttää eheys ja solidaarisuus".

"Meidän oli myös osoitettava, että Eurooppa pystyy ratkaisemaan kriisin, joka on uhannut euroaluetta useita vuosia", hän lisäsi.

Euroalueen valtiovarainministerit-ryhmän päällikkö Jeroen Dijsselbloem kertoi, että sopimukseen sisältyy Kreikkalainen 50bn-rahasto, joka yksityistää tai hallinnoi Kreikan omaisuutta. Tästä 50bn: n määrästä 25bn: tä käytetään Kreikan pankkien pääomittamiseen, hän sanoi.

Brysselissä kokoontuneet euroalueen valtiovarainministerit ovat keskustelleet "sillan rahoituksen" tarjoamisesta, joka kattaisi Kreikan lyhytaikaiset tarpeet, mutta eivät ole tehneet lopullisia päätöksiä.

Kreikan velkakriisin aikataulu

  • 26 kesäkuu: Kreikka keskeyttää neuvottelut velkojien kanssa ja kutsuu kansanäänestyksen sitoumusehdoista
  • 28 kesäkuu: Euroopan keskuspankki (EKP) rajoittaa hätärahoituksen Kreikkaan; Kreikka määrää pääoman valvonnan pakottaen pankit pysymään suljettuina
  • 30 kesäkuu: Euroalueen pelastus päättyy, Kreikka jättää 1.6bn: n maksun IMF: lle
  • 5 heinäkuu: Kreikkalaiset äänestävät kansanäänestyksessä ylivoimaisesti "ei" ja hylkäävät velkojien ehdot
  • 9 heinäkuu: Kreikan pääministeri Alexis Tsipras esittää velkojille uusia ehdotuksia, mukaan lukien kansanäänestyksessä hylätyt toimenpiteet
  • 13 heinäkuu: Euroalueen johtajat sopivat tarjoavan Kreikalle kolmannen pelastuspalvelun

Ja odotan ...

  • 15 heinäkuu: Kreikan parlamentti toteuttamaan velkojien vaatimat uudistukset
  • 16-17 heinäkuu: Mahdolliset äänestykset euroalueen jäsenvaltioiden parlamenteissa pelastamisesta
  • 20 heinäkuu: Kreikan on suoritettava 3.5bn euron maksu EKP: lle

Kypros

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun, mikä vastaa 13 prosenttia maan elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) määrärahoista. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden täytäntöönpanon. Komissio hyväksyy lisämaksut Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten täytäntöönpanon perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 1.2 miljardia euroa, ja miljardi euroa on avustuksia ja 1 miljoonaa euroa lainoja. Tämän päivän maksu johtuu siitä, että ensimmäiset NextGenerationEU -lainausoperaatiot on viime aikoina toteutettu onnistuneesti. Vuoden loppuun mennessä komissio aikoo kerätä yhteensä 200 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa. Osana NextGenerationEU: ta RRF tarjoaa 80 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa.

Kyproksen suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä sekä vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. A lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading

Belgia

EU: n koheesiopolitiikka: Belgia, Saksa, Espanja ja Italia saavat 373 miljoonaa euroa terveys- ja sosiaalipalvelujen, pk -yritysten ja sosiaalisen osallisuuden tukemiseen

Julkaistu

on

Komissio on myöntänyt 373 miljoonaa euroa viidelle Euroopan sosiaalirahasto (ESR) ja Euroopan aluekehitysrahasto (EAKR) -operatiiviset ohjelmat Belgiassa, Saksassa, Espanjassa ja Italiassa auttamaan maita, joilla on koronaviruksen hätätilanne ja korjaus REACT-EU. Belgiassa Vallonian toimenpideohjelman muutoksen myötä 64.8 miljoonaa euroa lisätään terveydenhuoltopalveluja ja innovaatioita varten tarkoitettujen lääkinnällisten laitteiden hankintaan.

Rahastolla tuetaan pieniä ja keskisuuria yrityksiä (pk-yrityksiä) sähköisen kaupankäynnin, kyberturvallisuuden, verkkosivustojen ja verkkokauppojen kehittämisessä sekä alueellista vihreää taloutta energiatehokkuuden, ympäristönsuojelun, älykkäiden kaupunkien ja vähähiilisen energian avulla. julkiset infrastruktuurit. Saksassa, Hessenin osavaltiossa, 55.4 miljoonaa euroa tuetaan terveyteen liittyvää tutkimusinfrastruktuuria, diagnostiikkakapasiteettia ja innovointia yliopistoissa ja muissa tutkimuslaitoksissa sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatioinvestointeja ilmasto- ja kestävän kehityksen aloilla. Tällä muutoksella tuetaan myös pk-yrityksiä ja aloitusrahastoja sijoitusrahaston kautta.

Sachsen-Anhaltissa 75.7 miljoonaa euroa helpottaa pk-yritysten ja instituutioiden yhteistyötä tutkimuksen, kehityksen ja innovoinnin alalla, ja tarjota investointeja ja käyttöpääomaa koronaviruskriisistä kärsineille mikroyrityksille. Lisäksi varat mahdollistavat investoinnit yritysten energiatehokkuuteen, tukevat pk -yritysten digitaalista innovaatiota ja hankkivat digitaalisia laitteita kouluille ja kulttuuri -instituutioille. Italiassa kansallinen toimenpideohjelma '' Sosiaalinen osallisuus '' saa 90 miljoonaa euroa edistääkseen vakavaa aineellista puutetta, kodittomuutta tai äärimmäistä syrjäytymistä kokeneiden ihmisten sosiaalista integroitumista '' Asuminen ensin '' -palvelujen avulla, joissa yhdistyvät välittömän asumisen tarjoaminen mahdollistaviin sosiaalisiin ja työvoimapalveluihin .

Mainos

Espanjassa Castilla y Leónin ESR-toimenpideohjelmaan lisätään 87 miljoonaa euroa itsenäisten ammatinharjoittajien ja työntekijöiden tukemiseksi, joiden työsopimus keskeytettiin tai sitä lyhennettiin kriisin vuoksi. Rahat auttavat myös vakavasti kärsineitä yrityksiä välttämään lomautuksia, etenkin matkailualalla. Lopuksi varoja tarvitaan, jotta keskeiset sosiaalipalvelut voivat jatkaa turvallista toimintaa ja varmistaa koulutuksen jatkuvuus koko pandemian ajan palkkaamalla lisähenkilöstöä.

REACT-EU on osa Seuraava sukupolviEU ja tarjoaa 50.6 miljardin euron lisärahoituksen (käypinä hintoina) koheesiopolitiikan ohjelmille vuosien 2021 ja 2022 aikana. Toimenpiteissä keskitytään tukemaan työmarkkinoiden sietokykyä, työpaikkoja, pk-yrityksiä ja pienituloisia perheitä sekä luomaan tulevaisuuden kannalta perusta vihreät ja digitaaliset siirtymät ja kestävä sosioekonominen elpyminen.

Mainos

Continue Reading

Euroopan komissio

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Saksalle 2.25 miljardin euron ennakkomaksut

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Saksalle 2.25 miljardia euroa ennakkomaksuna, mikä vastaa 9 prosenttia maan elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) määrärahoista. Tämä vastaa Saksan elvytys- ja selviytymissuunnitelmassaan pyytämää ennakkomaksua. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Saksan elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden toteuttamisen. Komissio hyväksyy lisämaksut Saksan elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten toteuttamisen perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 25.6 miljardia euroa, joka koostuu kokonaan avustuksista. Maksaminen seuraa NextGenerationEU: n ensimmäisten lainaustoimien viimeaikaista onnistunutta toteuttamista. Vuoden loppuun mennessä komissio aikoo kerätä yhteensä 80 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa. Osana NextGenerationEU: ta RRF tarjoaa 723.8 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa. Saksan suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä ja vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. Koko lehdistötiedote on saatavilla tätä.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa