Liity verkostomme!

EU

Euroopan parlamentin puhemiehen Martin Schulzin puhe eurohuippukokouksessa

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

o-MARTIN-SCHULZ-facebook"Naiset ja herrat,

"Tämän illan päätökset määräävät Euroopan tulevaisuuden ja vaikuttavat miljoonien ihmisten elämään. Kukaan meistä ei ole koskaan halunnut päästä tähän pisteeseen. Mutta tässä olemme.

"Kun pääministeri Alexis Tsipras tuli viime keskiviikkona Euroopan parlamenttiin ja liittyi kanssamme julkiseen keskusteluun täysistunnossa, kukaan ei olisi voinut kuvitella tällaista dramaattista kärjistymistä muutamassa päivässä. On korkea aika, että me kaikki rauhoittumme, älä imeydy kaikkiin pieniin yksityiskohtiin, mutta säilytä viileä pää ja keskity kokonaisuuteen.

Mainos

"Tämä iso kuva syntyi keskiviikkona (8. heinäkuuta) todella yleiseurooppalaisessa keskustelussa aiheesta, joka koskee kaikkia eurooppalaisia; keskustelu, joka heijasteli 28 maan eurooppalaisten tunteita ja ajatuksia ja erilaisia ​​poliittisia yhteyksiä. Toisinaan jännitys oli tuntuva; tunteet juoksi korkealle; keskustelu kiihtyi.

"Keskustelusta kävi kuitenkin selväksi yksi asia: vahva enemmistö Euroopan parlamentissa on päättänyt pitää Kreikan euroalueella. Mutta he haluavat nähdä Kreikan selkeän sitoumuksen pysyä myös euroalueella. Jäsenet vannoivat hylkäävänsä ja vastustaa Grexitiä. Koska Eurooppa ei olisi Eurooppa ilman Kreikkaa ja Kreikan paikka on Euroopan ydin. Grexit olisi kaikkien häviötilanne, jolla olisi arvaamattomia, mahdollisesti katastrofaalisia seurauksia.

"Ei ole epäilystäkään siitä, että kaiken on aloitettava Kreikasta. Kreikan on oltava ensimmäinen, joka auttaa itseään. Muuten mikään ratkaisu ei ole kestävä. Jos Kreikka toteuttaa, on selvää, kuten Euroopan parlamentissa todistettiin, että on olemassa ojennettu käsi ystäviltäsi auttamaan.

Mainos

"Taloutemme ja tulevaisuutemme ovat tiiviisti sidoksissa toisiinsa, ja siksi tarvitaan eurooppalainen ratkaisu. Eurooppalainen ratkaisu on saavuttaa kompromissi, jossa kaikkien osapuolten erilaiset odotukset täyttyvät. Eurooppa ei ole kansallisten näkemysten tai mielipiteen summa. Tänään on päivä, joka ei ole mikään muu päivä tällaiselle kompromissille. Panos ei voi olla suurempi. Kuten presidentti Tusk sanoi keskiviikkona pidetyssä täysistunnossa, tämä on Kreikan viimeinen herätyskello ja viimeinen mahdollisuus kaikille.

"Tässä unionimme kannalta ratkaisevassa hetkessä vetoan kaikkiin teihin Euroopan parlamentin nimissä, jotta ne syrjäyttäisivät aiemmat turhautumiset ja ärsytykset, mahdollisesti jopa epäluottamuksen, rakentaisivat menetetyn luottamuksen ja osoittavat poliittisen tahdon löytää ratkaisun yhdessä ja löytää se nopeasti.

"Ja pääministeri Tsipras toivotan teille seuraavan vetoomuksen: Neuvottele aidolla eurooppalaisella hengellä, valmiina ymmärtämään toista puolta ja valmiina uskomaan, että Kreikan pyytämät uudistukset ovat Kreikan oman edun mukaisia. Teille kaikille, teidän asenne tulevina tunteina voi määrätä huomisen Euroopan. Pidä tämä mielessä.

"Tiedän, että kaikki haluavat päästä ratkaisuun nopeasti. Yhteinen tulevaisuutemme on vaakalaudalla. Kehotan teitä kaikkia toimimaan vastuullisesti ja solidaarisesti. Tämä ei ole jakautumisten aika. On yhtenäisyyden aika.

"Kiitos huomiostasi."

Kypros

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun, mikä vastaa 13 prosenttia maan elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) määrärahoista. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden täytäntöönpanon. Komissio hyväksyy lisämaksut Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten täytäntöönpanon perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 1.2 miljardia euroa, ja miljardi euroa on avustuksia ja 1 miljoonaa euroa lainoja. Tämän päivän maksu johtuu siitä, että ensimmäiset NextGenerationEU -lainausoperaatiot on viime aikoina toteutettu onnistuneesti. Vuoden loppuun mennessä komissio aikoo kerätä yhteensä 200 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa. Osana NextGenerationEU: ta RRF tarjoaa 80 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa.

Kyproksen suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä sekä vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. A lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading

Belgia

EU: n koheesiopolitiikka: Belgia, Saksa, Espanja ja Italia saavat 373 miljoonaa euroa terveys- ja sosiaalipalvelujen, pk -yritysten ja sosiaalisen osallisuuden tukemiseen

Julkaistu

on

Komissio on myöntänyt 373 miljoonaa euroa viidelle Euroopan sosiaalirahasto (ESR) ja Euroopan aluekehitysrahasto (EAKR) -operatiiviset ohjelmat Belgiassa, Saksassa, Espanjassa ja Italiassa auttamaan maita, joilla on koronaviruksen hätätilanne ja korjaus REACT-EU. Belgiassa Vallonian toimenpideohjelman muutoksen myötä 64.8 miljoonaa euroa lisätään terveydenhuoltopalveluja ja innovaatioita varten tarkoitettujen lääkinnällisten laitteiden hankintaan.

Rahastolla tuetaan pieniä ja keskisuuria yrityksiä (pk-yrityksiä) sähköisen kaupankäynnin, kyberturvallisuuden, verkkosivustojen ja verkkokauppojen kehittämisessä sekä alueellista vihreää taloutta energiatehokkuuden, ympäristönsuojelun, älykkäiden kaupunkien ja vähähiilisen energian avulla. julkiset infrastruktuurit. Saksassa, Hessenin osavaltiossa, 55.4 miljoonaa euroa tuetaan terveyteen liittyvää tutkimusinfrastruktuuria, diagnostiikkakapasiteettia ja innovointia yliopistoissa ja muissa tutkimuslaitoksissa sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatioinvestointeja ilmasto- ja kestävän kehityksen aloilla. Tällä muutoksella tuetaan myös pk-yrityksiä ja aloitusrahastoja sijoitusrahaston kautta.

Sachsen-Anhaltissa 75.7 miljoonaa euroa helpottaa pk-yritysten ja instituutioiden yhteistyötä tutkimuksen, kehityksen ja innovoinnin alalla, ja tarjota investointeja ja käyttöpääomaa koronaviruskriisistä kärsineille mikroyrityksille. Lisäksi varat mahdollistavat investoinnit yritysten energiatehokkuuteen, tukevat pk -yritysten digitaalista innovaatiota ja hankkivat digitaalisia laitteita kouluille ja kulttuuri -instituutioille. Italiassa kansallinen toimenpideohjelma '' Sosiaalinen osallisuus '' saa 90 miljoonaa euroa edistääkseen vakavaa aineellista puutetta, kodittomuutta tai äärimmäistä syrjäytymistä kokeneiden ihmisten sosiaalista integroitumista '' Asuminen ensin '' -palvelujen avulla, joissa yhdistyvät välittömän asumisen tarjoaminen mahdollistaviin sosiaalisiin ja työvoimapalveluihin .

Mainos

Espanjassa Castilla y Leónin ESR-toimenpideohjelmaan lisätään 87 miljoonaa euroa itsenäisten ammatinharjoittajien ja työntekijöiden tukemiseksi, joiden työsopimus keskeytettiin tai sitä lyhennettiin kriisin vuoksi. Rahat auttavat myös vakavasti kärsineitä yrityksiä välttämään lomautuksia, etenkin matkailualalla. Lopuksi varoja tarvitaan, jotta keskeiset sosiaalipalvelut voivat jatkaa turvallista toimintaa ja varmistaa koulutuksen jatkuvuus koko pandemian ajan palkkaamalla lisähenkilöstöä.

REACT-EU on osa Seuraava sukupolviEU ja tarjoaa 50.6 miljardin euron lisärahoituksen (käypinä hintoina) koheesiopolitiikan ohjelmille vuosien 2021 ja 2022 aikana. Toimenpiteissä keskitytään tukemaan työmarkkinoiden sietokykyä, työpaikkoja, pk-yrityksiä ja pienituloisia perheitä sekä luomaan tulevaisuuden kannalta perusta vihreät ja digitaaliset siirtymät ja kestävä sosioekonominen elpyminen.

Mainos

Continue Reading

Euroopan komissio

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Saksalle 2.25 miljardin euron ennakkomaksut

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Saksalle 2.25 miljardia euroa ennakkomaksuna, mikä vastaa 9 prosenttia maan elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) määrärahoista. Tämä vastaa Saksan elvytys- ja selviytymissuunnitelmassaan pyytämää ennakkomaksua. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Saksan elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden toteuttamisen. Komissio hyväksyy lisämaksut Saksan elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten toteuttamisen perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 25.6 miljardia euroa, joka koostuu kokonaan avustuksista. Maksaminen seuraa NextGenerationEU: n ensimmäisten lainaustoimien viimeaikaista onnistunutta toteuttamista. Vuoden loppuun mennessä komissio aikoo kerätä yhteensä 80 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa. Osana NextGenerationEU: ta RRF tarjoaa 723.8 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa. Saksan suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä ja vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. Koko lehdistötiedote on saatavilla tätä.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa