Liity verkostomme!

EU

Huippukokous keskeytetty etsimään Kreikan sopimusta

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

image-310147-panoV9free-ucwdEuroalueen huippukokous pidätetään, jotta johtajat voivat tavata Kreikan pääministerin Alexis Tsiprasin erikseen sopiakseen velan pelastuspaketista. Saksan liittokansleri Angela Merkel on kutsunut Kreikan velan pelastamista koskevat neuvottelut "erittäin vaikeiksi" ja sulkenut pois "sopimukset mihin tahansa hintaan".

Hän puhui saapuessaan Brysseliin tapaamaan muut 18 euroalueen johtajaa keskustelemaan sopimuksesta.

He harkitsevat euroalueen valtiovarainministerien ehdotuksia, jotka asettaisivat tiukat ehdot Ateenalle.

Mainos

Kreikka voi tulla eroon euroalueelta, jos sopimusta sen vapauttamiseksi taloudellisesta romahduksesta ei saavuteta.

Suomen valtiovarainministeri Alex Stubb sanoi, että yksi ministerien ehdotuksen ehto edellyttää Kreikan panevan uudet lait täytäntöön keskiviikkoon (15. heinäkuuta XNUMX mennessä).

Kreikan on myös otettava käyttöön ankarat ehdot työuudistukselle, arvonlisäverolle ja veroille sekä tiukat toimenpiteet yksityistämiselle ja yksityistämisrahastoille, Stubb kertoi.

Mainos

Valtiovarainministerien euroryhmän johtaja Jeroen Dijsselbloem sanoi, että jäljellä on "pari suurta asiaa", jotka jäisivät hallitusten päämiesten ratkaistavaksi, vaikka hän ei antanut yksityiskohtia.

Merkel kertoi toimittajille, että euroalueen johtajat harkitsevat "täyttyvätkö ehdot" aloittaakseen neuvottelut kolmannesta pelastuspäätöksestä.

"Se on vaakalaudalla, ei mitään enempää eikä vähempää", hän sanoi.

Mutta hän varoitti, ettei sopimusta tule mistään hinnasta, ja lisäsi: "Meidän on varmistettava, että edut ovat suuremmat kuin haitat - Kreikan tulevaisuuden, koko euroalueen ja yhteistyömme periaatteiden kannalta."

Tsipras oli pirteämpi ja kertoi toimittajille: "Olen täällä valmis rehelliseen kompromissiin ... voimme päästä sopimukseen tänään, jos kaikki osapuolet sitä haluavat."

Liittokansleri Merkel ja muut euroalueen johtajat sanovat, että kolmatta pelastamista ei voida toteuttaa, ellei luottamus ole palautettu Kreikan vasemmistolaiseen hallitukseen.

Kuukausien viivästymisen ja poliittisen mullistuksen jälkeen Kreikassa tämä on "tee tai katkaise" -huippukokous - varsinkaan siksi, että kreikkalaisilla pankeilla on epätoivoisesti rahaa.

Tänä iltana tehty sopimus voi avata tien kolmannelle pelastamiselle - mutta prosessi on täynnä epävarmuutta.

Kauppa edellyttäisi Kreikan antavan lakeja välittömästi eläkejärjestelmän, myyntiveron (alv) ja työmarkkinoiden uudistamiseksi.

Myös kunnianhimoista yksityistämistä vaaditaan - mikä on viivästynyt vuosia.

Mutta Suomen ja Saksan parlamenttien on äänestettävä edes uusien päästöneuvottelujen aloittamiseksi.

Euron tulevaisuus on vaakalaudalla - ja se keskittyy mieliin.

Ennen valtiovarainministerien kokousta monet olivat puhuneet luottamuksen hajoamisesta Kreikan ja muiden euroalueen maiden välillä neuvottelujen aikana.

Lauantain raporttien mukaan Saksan ministerit laativat suunnitelman, jonka mukaan Kreikka voisi väliaikaisesti poistua euroalueelta, jos tämän viikonlopun neuvottelut epäonnistuvat - Ateenan mukaan se ei ole tietoinen siitä.

Tämän ajatuksen hylkäsi myös Ranskan presidentti Francois Hollande, joka sanoi: "Ei ole väliaikaista Grexitiä, on olemassa Grexit tai ei ole Grexitiä."

Hän sanoi, että Ranska "tekee kaikkensa löytääkseen sopimuksen tänään, sallien Kreikan, jos ehdot täyttyvät, pysyä euroalueella ja antaa Euroopan edistyä".

Kypros

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun, mikä vastaa 13 prosenttia maan elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) määrärahoista. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden täytäntöönpanon. Komissio hyväksyy lisämaksut Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten täytäntöönpanon perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 1.2 miljardia euroa, ja miljardi euroa on avustuksia ja 1 miljoonaa euroa lainoja. Tämän päivän maksu johtuu siitä, että ensimmäiset NextGenerationEU -lainausoperaatiot on viime aikoina toteutettu onnistuneesti. Vuoden loppuun mennessä komissio aikoo kerätä yhteensä 200 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa. Osana NextGenerationEU: ta RRF tarjoaa 80 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa.

Kyproksen suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä sekä vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. A lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading

Belgia

EU: n koheesiopolitiikka: Belgia, Saksa, Espanja ja Italia saavat 373 miljoonaa euroa terveys- ja sosiaalipalvelujen, pk -yritysten ja sosiaalisen osallisuuden tukemiseen

Julkaistu

on

Komissio on myöntänyt 373 miljoonaa euroa viidelle Euroopan sosiaalirahasto (ESR) ja Euroopan aluekehitysrahasto (EAKR) -operatiiviset ohjelmat Belgiassa, Saksassa, Espanjassa ja Italiassa auttamaan maita, joilla on koronaviruksen hätätilanne ja korjaus REACT-EU. Belgiassa Vallonian toimenpideohjelman muutoksen myötä 64.8 miljoonaa euroa lisätään terveydenhuoltopalveluja ja innovaatioita varten tarkoitettujen lääkinnällisten laitteiden hankintaan.

Rahastolla tuetaan pieniä ja keskisuuria yrityksiä (pk-yrityksiä) sähköisen kaupankäynnin, kyberturvallisuuden, verkkosivustojen ja verkkokauppojen kehittämisessä sekä alueellista vihreää taloutta energiatehokkuuden, ympäristönsuojelun, älykkäiden kaupunkien ja vähähiilisen energian avulla. julkiset infrastruktuurit. Saksassa, Hessenin osavaltiossa, 55.4 miljoonaa euroa tuetaan terveyteen liittyvää tutkimusinfrastruktuuria, diagnostiikkakapasiteettia ja innovointia yliopistoissa ja muissa tutkimuslaitoksissa sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatioinvestointeja ilmasto- ja kestävän kehityksen aloilla. Tällä muutoksella tuetaan myös pk-yrityksiä ja aloitusrahastoja sijoitusrahaston kautta.

Sachsen-Anhaltissa 75.7 miljoonaa euroa helpottaa pk-yritysten ja instituutioiden yhteistyötä tutkimuksen, kehityksen ja innovoinnin alalla, ja tarjota investointeja ja käyttöpääomaa koronaviruskriisistä kärsineille mikroyrityksille. Lisäksi varat mahdollistavat investoinnit yritysten energiatehokkuuteen, tukevat pk -yritysten digitaalista innovaatiota ja hankkivat digitaalisia laitteita kouluille ja kulttuuri -instituutioille. Italiassa kansallinen toimenpideohjelma '' Sosiaalinen osallisuus '' saa 90 miljoonaa euroa edistääkseen vakavaa aineellista puutetta, kodittomuutta tai äärimmäistä syrjäytymistä kokeneiden ihmisten sosiaalista integroitumista '' Asuminen ensin '' -palvelujen avulla, joissa yhdistyvät välittömän asumisen tarjoaminen mahdollistaviin sosiaalisiin ja työvoimapalveluihin .

Mainos

Espanjassa Castilla y Leónin ESR-toimenpideohjelmaan lisätään 87 miljoonaa euroa itsenäisten ammatinharjoittajien ja työntekijöiden tukemiseksi, joiden työsopimus keskeytettiin tai sitä lyhennettiin kriisin vuoksi. Rahat auttavat myös vakavasti kärsineitä yrityksiä välttämään lomautuksia, etenkin matkailualalla. Lopuksi varoja tarvitaan, jotta keskeiset sosiaalipalvelut voivat jatkaa turvallista toimintaa ja varmistaa koulutuksen jatkuvuus koko pandemian ajan palkkaamalla lisähenkilöstöä.

REACT-EU on osa Seuraava sukupolviEU ja tarjoaa 50.6 miljardin euron lisärahoituksen (käypinä hintoina) koheesiopolitiikan ohjelmille vuosien 2021 ja 2022 aikana. Toimenpiteissä keskitytään tukemaan työmarkkinoiden sietokykyä, työpaikkoja, pk-yrityksiä ja pienituloisia perheitä sekä luomaan tulevaisuuden kannalta perusta vihreät ja digitaaliset siirtymät ja kestävä sosioekonominen elpyminen.

Mainos

Continue Reading

Euroopan komissio

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Saksalle 2.25 miljardin euron ennakkomaksut

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Saksalle 2.25 miljardia euroa ennakkomaksuna, mikä vastaa 9 prosenttia maan elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) määrärahoista. Tämä vastaa Saksan elvytys- ja selviytymissuunnitelmassaan pyytämää ennakkomaksua. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Saksan elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden toteuttamisen. Komissio hyväksyy lisämaksut Saksan elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten toteuttamisen perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 25.6 miljardia euroa, joka koostuu kokonaan avustuksista. Maksaminen seuraa NextGenerationEU: n ensimmäisten lainaustoimien viimeaikaista onnistunutta toteuttamista. Vuoden loppuun mennessä komissio aikoo kerätä yhteensä 80 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa. Osana NextGenerationEU: ta RRF tarjoaa 723.8 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa. Saksan suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä ja vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. Koko lehdistötiedote on saatavilla tätä.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa