Liity verkostomme!

EU

Kreikan velkakriisi: EU: n huippukokous peruutettiin neuvottelujen jatkuessa

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

45054903-419c-4708-b8a0-10112ee662e5-2060x1236Kaikkien Euroopan unionin jäsenten huippukokous, joka on suunniteltu sunnuntaina (12. heinäkuuta), on peruutettu, kun Kreikan kolmannesta pelastussopimuksesta jatkuvat "erittäin vaikeat" neuvottelut.

Euroalueen valtiovarainministerit keskeyttivät neuvottelut viime yönä ja ne ovat nyt jatkuneet.

Eurooppa-neuvoston puheenjohtaja Donald Tusk sanoi euroryhmän johtajien kokous alkaisi klo 14 GMT ja "kestää kunnes saamme Kreikkaa koskevat neuvottelut päätökseen".

Mainos

Ilman sopimusta Kreikka pelkää kaatua eurosta.

Maraton-neuvottelut lauantaina olivat päättyneet ilman sopimusta, ja euroryhmän johtaja Jeroen Dijsselbloem kuvasi neuvotteluja "erittäin vaikeiksi".

"Olemme käyneet syvällistä keskustelua Kreikan ehdotuksista, uskottavuudesta ja luottamuksesta keskusteltiin ja tietysti myös taloudellisista kysymyksistä", Dijsselbloem kertoi. "Se on edelleen hyvin vaikeaa, mutta työ on käynnissä."

Mainos

Keskustelut jatkuivat kello 9 GMT.

Turhautuneet ja uupuneet valtiovarainministerit ovat kokoontuneet toiselle päivälle yrittämään ratkaista euroalueen sisäiset selkeät mielipiteet Kreikan suhteen.

Ranska ja muut pyrkivät sopimukseen Kreikan kanssa, kun taas joukko skeptisiä maita Saksan johdolla on vakavia varauksia.

Mutta yhä on vaikutusvaltaisia ​​toimijoita, jotka vaativat tänään ilmoitusta siitä, että neuvottelut kolmannesta pelastuspäätöksestä Kreikan kanssa voidaan aloittaa.

Tämän pitäisi olla riittävä, jotta Euroopan keskuspankki voi puuttua asiaan jälleen kerran ja estää Kreikan pankkeja lopettamasta liiketoimintaa.

Se tosiasia, että kaikkien 28 EU-johtajan kokous on peruutettu, viittaa siihen, että keskitytään edelleen sopimuksen löytämiseen euroalueella sen sijaan, että tarkasteltaisiin Kreikan irtautumisen seurauksia.

Ministerit ovat tiettävästi keskustelleet yksityiskohtaisesti vaihtoehdosta helpottaa Kreikan velkataakkaa niin kauan kuin Ateena antaa välittömästi lainsäädäntöä verotuksen, eläkkeiden ja hallinnon uudistamiseksi. Velkaa ei kirjata.

Mutta neuvottelut ovat edelleen monimutkaisia, ja Euroopan komission varapuheenjohtaja Valdis Dombrovskis sanoi, että oli "täysin epätodennäköistä", että sunnuntain kokouksessa saavutetaan mandaatti muodollisten neuvottelujen aloittamiseksi kolmannesta pelastuspäätöksestä.

Slovakian valtiovarainministeri Peter Kazimir oli samankaltainen, toisin sanoen: "Tänään ei ole mahdollista päästä sopimukseen. Voimme sopia tietyistä suosituksista valtionpäämiehille. Siinä kaikki. Luottamuksen loukkaaminen ... se on niin suuri, ettei se ole mahdollista sopimuksen saavuttamiseksi. "

Suomen valtiovarainministeri Alexander Stubb sanoi olevansa "edelleen toiveikas" sopimukseen, mutta asteikolla 10-XNUMX Kreikka ja sen euroalueen kumppanit olivat "jonnekin kolmen ja neljän välillä" sopimuksen saavuttamisessa.

Lauantain raporttien mukaan Saksan ministerit laativat suunnitelman, jonka mukaan Kreikka voisi väliaikaisesti poistua euroalueelta, jos tämän viikonlopun neuvottelut epäonnistuvat - Ateenan mukaan se ei ole tietoinen siitä.

Dimitrios Papadimoulis, Euroopan parlamentin varapuheenjohtaja ja Kreikan hallitsevan Syriza-puolueen jäsen, reagoi vihaisesti euroalueen lähestymistapaan tähänastisissa neuvotteluissa.

"Tässä pelissä on yritys alentaa Kreikkaa ja kreikkalaisia ​​tai kaataa [Alexis] Tsiprasin hallitus", hän sanoi.

- Kreikan viimeisimmässä asiakirjassa esitetyt toimenpiteet sisältää:

  • Varustamoiden veronkorotus;
  • yhtenäisten alv-kantojen yhtenäistäminen 23 prosentilla, mukaan lukien ravintolat ja ateriapalvelu;
  • asteittainen solidaarisuusavustus eläkeläisille vuoteen 2019 mennessä
  • 300 miljoonan euron (332 miljoonaa dollaria; 216 miljoonaa puntaa) puolustusmenojen leikkaukset vuoteen 2016 mennessä;
  • satamien yksityistäminen ja telealan jättiläisen OTE: n jäljellä olevien osakkeiden myynti;
  • romuttamalla 30 prosentin verohelpotus rikkaimmille saarille.

Neuvottelujen jatkuessa Kreikan taloudellinen tilanne on lähellä romahdusta.

Kreikka joutui maksamaan Kansainvälisen valuuttarahaston takaisinmaksua 20. kesäkuuta, ja se maksaa 3 miljardin euron maksun Euroopan keskuspankille 20. heinäkuuta.

Euroopan komissio

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Slovenialle 231 miljoonan euron ennakkomaksun

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Slovenialle 231 miljoonaa euroa ennakkomaksuna, mikä vastaa 13 prosenttia maan avustuksista elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) puitteissa. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Slovenian elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden täytäntöönpanon. Komissio sallii lisämaksujen suorittamisen Slovenian elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten täytäntöönpanon perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 2.5 miljardia euroa, joka koostuu 1.8 miljardista eurosta avustuksia ja 705 miljoonaa euroa lainoja. Tämän päivän maksu johtuu siitä, että ensimmäiset NextGenerationEU -lainausoperaatiot on viime aikoina toteutettu onnistuneesti. Komissio aikoo vuoden loppuun mennessä kerätä yhteensä 80 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa.

RRF on NextGenerationEU: n ydin, joka tarjoaa 800 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa. Slovenian suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä sekä vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. A lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading

Kypros

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun, mikä vastaa 13 prosenttia maan elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) määrärahoista. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden täytäntöönpanon. Komissio hyväksyy lisämaksut Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten täytäntöönpanon perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 1.2 miljardia euroa, ja miljardi euroa on avustuksia ja 1 miljoonaa euroa lainoja. Tämän päivän maksu johtuu siitä, että ensimmäiset NextGenerationEU -lainausoperaatiot on viime aikoina toteutettu onnistuneesti. Vuoden loppuun mennessä komissio aikoo kerätä yhteensä 200 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa. Osana NextGenerationEU: ta RRF tarjoaa 80 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa.

Kyproksen suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä sekä vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. A lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading

Belgia

EU: n koheesiopolitiikka: Belgia, Saksa, Espanja ja Italia saavat 373 miljoonaa euroa terveys- ja sosiaalipalvelujen, pk -yritysten ja sosiaalisen osallisuuden tukemiseen

Julkaistu

on

Komissio on myöntänyt 373 miljoonaa euroa viidelle Euroopan sosiaalirahasto (ESR) ja Euroopan aluekehitysrahasto (EAKR) -operatiiviset ohjelmat Belgiassa, Saksassa, Espanjassa ja Italiassa auttamaan maita, joilla on koronaviruksen hätätilanne ja korjaus REACT-EU. Belgiassa Vallonian toimenpideohjelman muutoksen myötä 64.8 miljoonaa euroa lisätään terveydenhuoltopalveluja ja innovaatioita varten tarkoitettujen lääkinnällisten laitteiden hankintaan.

Rahastolla tuetaan pieniä ja keskisuuria yrityksiä (pk-yrityksiä) sähköisen kaupankäynnin, kyberturvallisuuden, verkkosivustojen ja verkkokauppojen kehittämisessä sekä alueellista vihreää taloutta energiatehokkuuden, ympäristönsuojelun, älykkäiden kaupunkien ja vähähiilisen energian avulla. julkiset infrastruktuurit. Saksassa, Hessenin osavaltiossa, 55.4 miljoonaa euroa tuetaan terveyteen liittyvää tutkimusinfrastruktuuria, diagnostiikkakapasiteettia ja innovointia yliopistoissa ja muissa tutkimuslaitoksissa sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatioinvestointeja ilmasto- ja kestävän kehityksen aloilla. Tällä muutoksella tuetaan myös pk-yrityksiä ja aloitusrahastoja sijoitusrahaston kautta.

Sachsen-Anhaltissa 75.7 miljoonaa euroa helpottaa pk-yritysten ja instituutioiden yhteistyötä tutkimuksen, kehityksen ja innovoinnin alalla, ja tarjota investointeja ja käyttöpääomaa koronaviruskriisistä kärsineille mikroyrityksille. Lisäksi varat mahdollistavat investoinnit yritysten energiatehokkuuteen, tukevat pk -yritysten digitaalista innovaatiota ja hankkivat digitaalisia laitteita kouluille ja kulttuuri -instituutioille. Italiassa kansallinen toimenpideohjelma '' Sosiaalinen osallisuus '' saa 90 miljoonaa euroa edistääkseen vakavaa aineellista puutetta, kodittomuutta tai äärimmäistä syrjäytymistä kokeneiden ihmisten sosiaalista integroitumista '' Asuminen ensin '' -palvelujen avulla, joissa yhdistyvät välittömän asumisen tarjoaminen mahdollistaviin sosiaalisiin ja työvoimapalveluihin .

Mainos

Espanjassa Castilla y Leónin ESR-toimenpideohjelmaan lisätään 87 miljoonaa euroa itsenäisten ammatinharjoittajien ja työntekijöiden tukemiseksi, joiden työsopimus keskeytettiin tai sitä lyhennettiin kriisin vuoksi. Rahat auttavat myös vakavasti kärsineitä yrityksiä välttämään lomautuksia, etenkin matkailualalla. Lopuksi varoja tarvitaan, jotta keskeiset sosiaalipalvelut voivat jatkaa turvallista toimintaa ja varmistaa koulutuksen jatkuvuus koko pandemian ajan palkkaamalla lisähenkilöstöä.

REACT-EU on osa Seuraava sukupolviEU ja tarjoaa 50.6 miljardin euron lisärahoituksen (käypinä hintoina) koheesiopolitiikan ohjelmille vuosien 2021 ja 2022 aikana. Toimenpiteissä keskitytään tukemaan työmarkkinoiden sietokykyä, työpaikkoja, pk-yrityksiä ja pienituloisia perheitä sekä luomaan tulevaisuuden kannalta perusta vihreät ja digitaaliset siirtymät ja kestävä sosioekonominen elpyminen.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa