Liity verkostomme!

Euroopan toimintasuunnitelman muuttoliikkeestä

Parlamentti päätti ylimääräisestä € 69.6 miljoonaa auttaa selviytymään maahanmuuttajien

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

italia-meri-maahanmuutto-ship_ctl4839_47511675Kolme virastoa, jotka hallinnoivat muuttovirtoja EU: hun, ja kahden EU: n rahaston muuttoliiketoimiin pitäisi saada 69.6 miljoonan euron budjettilisä ylimääräiselle henkilöstölle ja muille kuluille tänä vuonna, kun parlamentti tuki tiistaina 7. heinäkuuta Euroopan komission ehdotusta. Parlamentti on vaatinut suurempia budjetteja huhtikuun tragedioiden jälkeen, jotka maksoivat noin 1,200 maahanmuuttajan hengen.

Parlamentti totesi, että edes tämä rahoituksen ja henkilöstön määrän kasvu ei välttämättä riitä vastaamaan todellisiin tarpeisiin käsitellä maahanmuuttajavirtoja Välimeren alueella, puhumattakaan mahdollisesta tulevasta maahanmuutosta Ukrainasta.

Talousarvion 75.7 miljoonan euron lisäys maksusitoumusmäärärahoihin ja 69.6 miljoonan euron maksuihin rahoitettaisiin lähinnä varoilla, jotka on ensin suunniteltu Euroopan Galileo-satelliittinavigointijärjestelmälle, jota parlamentin jäsenet haluavat täydentää vuonna 2016.
Parlamentin hyväksynnän jälkeen EU: n rajavalvontavirasto FRONTEX saa 26.8 miljoonaa euroa (maksusitoumus- ja maksumäärärahoina) kolminkertaistamalla Triton että Poseidon toimintaa.

Mainos

Euroopan turvapaikka-asioiden tukivirasto ja Euroopan poliisivirasto (Europol) saavat lisää henkilöstöä, kun taas muut maahanmuuttoon liittyvän rahoituksen kaksi päälähdettä - turvapaikka-, maahanmuutto- ja kotouttamisrahasto (AMIF) ja sisäisen turvallisuuden rahasto (ISF) - saavat lisää henkilöstöä. maksusitoumusmäärärahat 57 miljoonaa euroa (45.6 miljoonaa euroa maksumäärärahoina) ja 5 miljoonaa euroa (4 miljoonaa euroa maksumäärärahoina).

EU: n ministerit hyväksyivät korotukset 19. kesäkuuta. Parlamentti hyväksyi toimenpiteen äänin 592 puolesta, 75 vastaan ​​ja 41 tyhjää.

Lisätietoja

Mainos

Rikollisuus

18 pidätettiin yli 490 siirtolaisen salakuljetuksesta Balkanin reitille

Julkaistu

on

Romanian poliisin (Poliția Română) ja rajapoliisin (Poliția de Frontieră Română) virkamiehet, Europolin tukemana, purkivat järjestäytyneen rikollisryhmän, joka osallistui siirtolaisten salakuljetukseen niin kutsutulla Balkanin reitillä.

Toimintapäivä 29. heinäkuuta 2021 johti:

  • 22 kotietsintää
  • 18 epäiltyä pidätettiin
  • Ammusten takavarikointi, viisi ajoneuvoa, matkapuhelimet ja 22 000 euroa käteistä

Lokakuusta 2020 lähtien toiminut rikollinen verkosto koostui Egyptin, Irakin, Syyrian ja Romanian kansalaisista. Rikollisella ryhmällä oli soluja Balkanin reitin eri maissa, joista alueelliset avustajat hallinnoivat Jordaniasta, Iranista, Irakista ja Syyriasta tulevien siirtolaisten rekrytointia, majoitusta ja kuljetusta. Useat Romaniassa sijaitsevat rikossolut helpottivat siirtolaisryhmien Bulgarian ja Serbian rajanylitystä ja järjestivät tilapäismajoituksen Bukarestin alueella ja Länsi -Romaniassa. Siirtolaiset salakuljetettiin Unkariin matkalla Saksaan lopulliseksi määränpääkseen. Yhteensä 26 laitonta siirtolaiskuljetusta pidätettiin ja 490 siirtolaista havaittiin yrittäessään ylittää laittomasti Romanian raja. Hyvin organisoitu rikollinen ryhmä osallistui myös muuhun rikolliseen toimintaan, kuten huumekauppaan, asiakirjapetoksiin ja omaisuusrikoksiin.

Mainos

Jopa 10,000 € / maahanmuuttaja

Maahanmuuttajat maksoivat 4,000–10,000 4,000 euroa ihmiskaupan segmentistä riippuen. Esimerkiksi Romaniasta Saksaan ylittämisen helpottamisen hinta oli 5,000–60 euroa. Maahanmuuttajat, joista osa oli lapsiperheitä, majoitettiin erittäin huonoissa olosuhteissa, usein ilman pääsyä wc: hen tai juoksevaan veteen. Turvakotien osalta epäillyt vuokrasivat asuntoja tai käyttivät ryhmän jäsenten asuntoja, jotka sijaitsevat pääasiassa Călărașin piirikunnassa, Ialomițan läänissä ja Timișoarassa. Yhdessä turvakotissa, jonka koko oli noin 2 m100, epäillyt piilottivat XNUMX ihmistä samanaikaisesti. Siirtolaiset siirrettiin riskialttiissa olosuhteissa liian täynnä oleviin kuorma -autoihin tavaroiden välillä ja pakettiautoihin, jotka oli piilotettu ilman asianmukaista ilmanvaihtoa. 

Europol helpotti tietojenvaihtoa ja tarjosi analyyttistä tukea. Toimintapäivänä Europol lähetti yhden analyytikon Romaniaan tarkistamaan operatiiviset tiedot reaaliajassa Europolin tietokantoihin ja toimittamaan johtopäätöksiä alan tutkijoille. 

Mainos

Katso video

Continue Reading

Valko-Venäjä

Yhdysvallat "huolissaan" maahanmuuttajien virtauksesta Valko-Venäjältä Liettuaan

Julkaistu

on

By

Liettuan armeijan sotilaat asentavat partahöylän Valkovenäjän rajalle Druskininkai, Liettua 9. heinäkuuta 2021. REUTERS / Janis Laizans

Liettuan armeijan sotilaat asentavat partahöylän Valkovenäjän rajalle Druskininkai, Liettua 9. heinäkuuta 2021. REUTERS / Janis Laizans

Yhdysvallat on huolissaan Lähi-idän ja Afrikan maahanmuuttajien virtauksesta Valko-Venäjältä Liettuaan, yhdysvaltalainen diplomaatti on sanonut, kirjoittaa Andrius Sytas Vilnassa, Reuters.

Liettua aloitti perjantaina Valkovenäjän rajalleen 550 km: n (320 mailin) ​​parranajojohdon rakentamisen, kun se syytti Valkovenäjän viranomaisia ​​ulkomaalaisista maahanmuuttajista, jotka lähettivät laitonta laitetta Euroopan unioniin. Lue lisää.

Mainos

"Tarkkailemme asiaa hyvin tarkasti ja huolestuneesti", sanoi Yhdysvaltain apulaisasiainsihteeri George Kent sunnuntaina (15. heinäkuuta) julkaistussa haastattelussa Liettuan uutissivustolle 11min.lt.

Hänen mukaansa "painetaktiikka" on verrattavissa maahanmuuttajavirtoihin Venäjältä Suomeen ja Norjaan vuonna 2015.

"Kehotamme Valkovenäjän viranomaisia ​​lopettamaan tämän - tarkoituksellisesti työntämällä muista maista tulevia maahanmuuttajia Liettuan rajalle", Kent sanoi.

Mainos

Continue Reading

Euroopan toimintasuunnitelman muuttoliikkeestä

Ison-Britannian kotitoimisto kääntyy maahanmuuttajien viisumittoman työn sallimiseksi

Julkaistu

on

Yhdentoista tunnin kotitoimiston käänne antaa maahanmuuttajien työskennellä merituulipuistoissa ilman viisumia. Viime hetken päätöstä kiistanalaisen viisumivapauden jatkamisesta on kritisoinut yksi kansanedustaja ja RMT-liitto.

Hull Eastin kansanedustaja Karl Turner kutsuu päätöstä "uudeksi iskuksi Yhdistyneen kuningaskunnan merenkulkijoille".

"Merituuliteollisuus on kasvava ala, ja on elintärkeää, että brittiläiset merenkulkijat voivat kilpailla oikeudenmukaisesti näistä työpaikoista", hän sanoi. "Meillä on hyvä määrä merenkulkijoiden luokituksia omassa vaalipiirissäni Itä-Hullissa, jotka eivät pysty kilpailemaan näistä työpaikoista johtuen siitä, että ulkomaiset EU: n ulkopuoliset merenkulkijat ovat kohtuuttomasti alittaneet palkkatason. Hallituksen on lopetettava tämä hyväksikäyttö välittömästi ja annettava ammattitaitoisille brittiläisille merenkulkijoille mahdollisuus kilpailla näistä työpaikoista. "

Mainos

Sisäasiainministeriötä on myös kritisoitu sekaannuksen aikaansaamisesta, koska tuulipuisto-operaattoreita kehotettiin tammikuussa aloittamaan työntekijöidensä valmisteleminen tiukempia maahanmuuttosääntöjä varten.  

Maahanmuutto - ja viisumiasiantuntija Yash Dubal, johtaja AY & J-asianajajat, sanoo, että hänen asiakkaansa ovat turhautuneet muutosten viime hetken luonteesta.

Hän selitti: ”Useat olivat käyttäneet aikaa ja resursseja vaihtoehtoisten järjestelyjen tekemiseen henkilöstötarpeidensa tyydyttämiseksi. Syynä oli perusteltu huoli siitä, että järjestelmä päättyy 1. heinäkuuta. Työntekijöiden työsopimuksia ei ollut uusittu. He ovat nyt turhautuneita. Päätös poikkeuksen jatkamisesta tuo esiin myös alan välisen akuutin työvoimapulan ongelman, joka on todellinen ja jatkuva. "

Mainos

Offshore Wind Workers 'Concession (OWWC) vapauttaa merituulihankkeissa Yhdistyneen kuningaskunnan aluevesillä työskentelevät maahanmuuttajat tarpeesta saada Ison-Britannian työviisumi. Sen oli määrä päättyä 1. heinäkuuta. Mutta sisäministeriö antoi 2. heinäkuuta ilmoituksen järjestelmän jatkamisesta uudella vuodella. Lausunnossaan se sanoi, että myönnytys oli "maahanmuuttosääntöjen ulkopuolella" ja sitä sovelletaan työntekijöihin, jotka ovat välttämättömiä tuulipuistojen rakentamiseen ja ylläpitoon Yhdistyneen kuningaskunnan aluevesillä.

Toimilupa antaa edelleen ulkomaalaisille työntekijöille luvan tulla Yhdistyneeseen kuningaskuntaan 1. heinäkuuta 2022 asti "liittyäkseen alukseen, joka harjoittaa tuulipuiston rakentamista ja ylläpitoa Yhdistyneen kuningaskunnan aluevesillä".

Järjestelmä alkoi vuonna 2017 ja sitä oli jatkettu useaan otteeseen. Tammikuussa, kun kiistanalaisesta uudesta pisteisiin perustuvasta maahanmuuttojärjestelmästä tuli laki, sisäministeriö antoi tuuliviljelijöille lausunnon, jossa se toisti aikomuksensa lopettaa poikkeus. Virkamiehet kehottivat toimijoita tarkistamaan työvoimansa tilan. Monet käyttivät aikaa ja resursseja muutosten lieventämiseen.

Ammattiyhdistykset ovat aiemmin arvostelleet luopumista siitä, että se vie työpaikkoja brittiläisiltä merenkulkijoilta ja sallii tuulipuisto-operaattoreiden palkata halpaa ulkomaista työvoimaa, joka on usein merellä vähintään 12 tuntia päivässä ja maksaa vähemmän kuin Yhdistyneen kuningaskunnan vähimmäispalkka. työskentelee alle 4 puntaa tunnissa.

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa