Liity verkostomme!

EU

Maamerkit ja julkisilla paikoilla valokuva kiellon tulilinjalla

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

small_investors_parliamentVastustusta on tulossa Euroopan parlamentin muuhun kuin lainsäädäntöehdotukseen, jonka mukaan valokuvaajat kielletään käyttämästä kaupallisesti maamerkkien ja julkisten paikkojen valokuvia, ellei heillä ole tekijänoikeuksien haltijoiden lupaa.

Ehdotuksesta äänestävät parlamentin jäsenet torstaina (9 heinäkuu) Strasbourgissa osana laajempaa raporttia EU: n tekijänoikeuslain uudistamisesta. Brittiläinen liberaalidemokraatti Euroopan parlamentin jäsen Catherine Bearder on yhdessä muiden parlamentin jäsenten kanssa esittänyt tarkistuksen kiistanalaisen ehdotuksen hylkäämiseksi ja sen varmistamiseksi, että Panoraman vapautta suojellaan.

Se korvaisi nykyisen tekstin seuraavasti: "Tunnustaa oikeuden käyttää valokuvia, videomateriaalia tai muita kuvia teoksista, jotka sijaitsevat pysyvästi julkisilla paikoilla."

Mainos

EU-suunnitelman mukaan yleisö voi ladata sensuroimattoman valokuvan vain tekijän etukäteen antamalla suostumuksella. Nämä ovat rajoituksia, joita jo joissakin EU: n jäsenvaltioissa, kuten Ranskassa, Belgiassa ja Italiassa, on yritetty tekijänoikeuslainsäädännön yhdenmukaistamiseksi Bryssel voisi laajentaa tämän soveltamisalaan muihin maihin jo ensi kuussa.

Yhdistyneessä kuningaskunnassa sekä muissa maissa, kuten Espanjassa ja Saksassa, on tällä hetkellä ”panoraamavapaus”, tekijänoikeuslain säännös, jonka avulla ihmiset voivat julkaista valokuvia nykyaikaisista rakennuksista tai julkisista taideinstallaatioista ja käyttää niitä haluamallaan tavalla loukkaamatta tekijänoikeuksia.

Jos tätä lauseketta ei kuitenkaan ole, rajoitukset ulottuvat jopa koulutus-, voittoa tavoittelemattomille verkkosivustoille, kuten Wikipedialle. Esimerkiksi Belgiassa sijaitsevan Atomium-rakennuksen verkkosivun kuvaa tekijänoikeuksien rajoitusten vuoksi siluettikuva rakennuksesta.

Mainos

Ranskassa on laitonta julkaista valokuvaa Eiffel-tornista yöllä, koska tornin 2003-lisäysvalaisimilla säilyy tekijänoikeus, vaikka itse 1889: ään rakennetun rakenteen tekijänoikeudet ovat kauan sitten umpeutuneet. Päivän valokuvat ovat hyväksyttäviä, mutta ennakkolupa on saatava toimivasta Société d'Exploitation de la Tour Eiffel (SETE) -yritykseltä, jolla on oikeudet valaistuihin kuviin.

Saksan parlamentin jäsen Julia Reda johtaa yritystä uudistaa EU: n tekijänoikeuslakeja. Lausunnossaan parlamentille hänen raportissaan kehotetaan EU: ta "varmistamaan, että valokuvien, videomateriaalien tai muiden sellaisten teosten käyttö, jotka pysyvästi sijaitsevat julkisuudessa Useat parlamentin jäsenet kuitenkin yrittävät sisällyttää panoraamasääntöjen vapauteen ei-kaupallisen lausekkeen. Lainsäädäntö koskisi ensisijaisesti ammattimaisia ​​valokuvaajia, jotka käyttävät kuvia kaupallisin perustein, mutta jäljellä on "harmaa alue" mikä voi vaikuttaa Facebookiin, Instagramiin tai tuloja tuottaviin verkkosivustoihin lähetettyihin henkilökohtaisiin kuviin.

Wikimedia UK: n puheenjohtaja Michael Maggs sanoi: ”Monilla meistä on puhelimissamme sisäänrakennetut kamerat ja tietokoneet. Digitaalinen valokuvaus ja tekniset parannukset tekevät kuvien jakamisen verkossa helpoksi. Tämä ei-kaupallinen poikkeus panoraamanvapaudesta ei vain estä eurooppalaisia ​​jakamasta sisältöä, vaan poistaa nykyiset vapaudet Yhdistyneen kuningaskunnan kansalaisilta. "

Brittiläisen arkkitehtien kuninkaallisen instituutin (RIBA) tiedottaja sanoi instituutin olevan huolissaan siitä, että "tarkoituksellisilla ehdotuksilla olisi sen sijaan kielteisiä vaikutuksia ja että ne voisivat vahingoittaa rajoituksia arkkitehtuuria ja julkista tilaa koskevassa keskustelussa".

Lisäkommentteja lähti UKIP: n Euroopan parlamentin jäsen Julia Reid, joka sanoi: "Tämä ranskalaisen parlamentin jäsenen Jean-Marie Cavadan ehdottama tarkistus jopa estäisi Lontoon vierailijoita lähettämään kuvia Ison-Britannian taistelun muistomerkistä Facebookiin." Hänen puoluekollegansa Gerard Batten sanoi: "Tämä on tyypillistä epäpätevää, harkitsematonta ja tarpeetonta lainsäädäntöä. Se tuhoaa Britannian nimenomaisen vapauden, joka on taattu tekijänoikeuslainsäädännössämme yli 100 vuoden ajan. Tähän asti kaikki Isossa-Britanniassa ovat olleet vapaita seisomaan julkisilla paikoilla. ottaa valokuvia valitsemastaan ​​muistomerkistä tai rakennuksesta. "

minulle

Kypros

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun, mikä vastaa 13 prosenttia maan elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) määrärahoista. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden täytäntöönpanon. Komissio hyväksyy lisämaksut Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten täytäntöönpanon perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 1.2 miljardia euroa, ja miljardi euroa on avustuksia ja 1 miljoonaa euroa lainoja. Tämän päivän maksu johtuu siitä, että ensimmäiset NextGenerationEU -lainausoperaatiot on viime aikoina toteutettu onnistuneesti. Vuoden loppuun mennessä komissio aikoo kerätä yhteensä 200 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa. Osana NextGenerationEU: ta RRF tarjoaa 80 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa.

Kyproksen suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä sekä vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. A lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading

Belgia

EU: n koheesiopolitiikka: Belgia, Saksa, Espanja ja Italia saavat 373 miljoonaa euroa terveys- ja sosiaalipalvelujen, pk -yritysten ja sosiaalisen osallisuuden tukemiseen

Julkaistu

on

Komissio on myöntänyt 373 miljoonaa euroa viidelle Euroopan sosiaalirahasto (ESR) ja Euroopan aluekehitysrahasto (EAKR) -operatiiviset ohjelmat Belgiassa, Saksassa, Espanjassa ja Italiassa auttamaan maita, joilla on koronaviruksen hätätilanne ja korjaus REACT-EU. Belgiassa Vallonian toimenpideohjelman muutoksen myötä 64.8 miljoonaa euroa lisätään terveydenhuoltopalveluja ja innovaatioita varten tarkoitettujen lääkinnällisten laitteiden hankintaan.

Rahastolla tuetaan pieniä ja keskisuuria yrityksiä (pk-yrityksiä) sähköisen kaupankäynnin, kyberturvallisuuden, verkkosivustojen ja verkkokauppojen kehittämisessä sekä alueellista vihreää taloutta energiatehokkuuden, ympäristönsuojelun, älykkäiden kaupunkien ja vähähiilisen energian avulla. julkiset infrastruktuurit. Saksassa, Hessenin osavaltiossa, 55.4 miljoonaa euroa tuetaan terveyteen liittyvää tutkimusinfrastruktuuria, diagnostiikkakapasiteettia ja innovointia yliopistoissa ja muissa tutkimuslaitoksissa sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatioinvestointeja ilmasto- ja kestävän kehityksen aloilla. Tällä muutoksella tuetaan myös pk-yrityksiä ja aloitusrahastoja sijoitusrahaston kautta.

Sachsen-Anhaltissa 75.7 miljoonaa euroa helpottaa pk-yritysten ja instituutioiden yhteistyötä tutkimuksen, kehityksen ja innovoinnin alalla, ja tarjota investointeja ja käyttöpääomaa koronaviruskriisistä kärsineille mikroyrityksille. Lisäksi varat mahdollistavat investoinnit yritysten energiatehokkuuteen, tukevat pk -yritysten digitaalista innovaatiota ja hankkivat digitaalisia laitteita kouluille ja kulttuuri -instituutioille. Italiassa kansallinen toimenpideohjelma '' Sosiaalinen osallisuus '' saa 90 miljoonaa euroa edistääkseen vakavaa aineellista puutetta, kodittomuutta tai äärimmäistä syrjäytymistä kokeneiden ihmisten sosiaalista integroitumista '' Asuminen ensin '' -palvelujen avulla, joissa yhdistyvät välittömän asumisen tarjoaminen mahdollistaviin sosiaalisiin ja työvoimapalveluihin .

Mainos

Espanjassa Castilla y Leónin ESR-toimenpideohjelmaan lisätään 87 miljoonaa euroa itsenäisten ammatinharjoittajien ja työntekijöiden tukemiseksi, joiden työsopimus keskeytettiin tai sitä lyhennettiin kriisin vuoksi. Rahat auttavat myös vakavasti kärsineitä yrityksiä välttämään lomautuksia, etenkin matkailualalla. Lopuksi varoja tarvitaan, jotta keskeiset sosiaalipalvelut voivat jatkaa turvallista toimintaa ja varmistaa koulutuksen jatkuvuus koko pandemian ajan palkkaamalla lisähenkilöstöä.

REACT-EU on osa Seuraava sukupolviEU ja tarjoaa 50.6 miljardin euron lisärahoituksen (käypinä hintoina) koheesiopolitiikan ohjelmille vuosien 2021 ja 2022 aikana. Toimenpiteissä keskitytään tukemaan työmarkkinoiden sietokykyä, työpaikkoja, pk-yrityksiä ja pienituloisia perheitä sekä luomaan tulevaisuuden kannalta perusta vihreät ja digitaaliset siirtymät ja kestävä sosioekonominen elpyminen.

Mainos

Continue Reading

Euroopan komissio

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Saksalle 2.25 miljardin euron ennakkomaksut

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Saksalle 2.25 miljardia euroa ennakkomaksuna, mikä vastaa 9 prosenttia maan elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) määrärahoista. Tämä vastaa Saksan elvytys- ja selviytymissuunnitelmassaan pyytämää ennakkomaksua. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Saksan elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden toteuttamisen. Komissio hyväksyy lisämaksut Saksan elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten toteuttamisen perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 25.6 miljardia euroa, joka koostuu kokonaan avustuksista. Maksaminen seuraa NextGenerationEU: n ensimmäisten lainaustoimien viimeaikaista onnistunutta toteuttamista. Vuoden loppuun mennessä komissio aikoo kerätä yhteensä 80 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa. Osana NextGenerationEU: ta RRF tarjoaa 723.8 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa. Saksan suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä ja vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. Koko lehdistötiedote on saatavilla tätä.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa