Liity verkostomme!

EU

Keskustelu: Pitäisikö vapaus panoraama käyttöön kaikkialla EU: ssa?

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Pariisin panoraama, ranska yöllä. Näkymä La Defencelle Eiffel-tornista.Pariisi yöllä: EP: n jäsenet keskustelevat julkisten rakennusten kuvaamiseen liittyvistä tekijänoikeuskysymyksistä © BELGA_EASYFOTOSTOCK

Pitäisikö ihmisillä olla oikeus luoda ja jakaa kuvia ja valokuvia julkisista rakennuksista korvaamatta tekijänoikeuksien käyttöä? Ns. Panoraamavapaus on jo olemassa joissakin EU-maissa, mutta parlamentin jäsenet pohtivat nyt, pitäisikö se ulottaa koskemaan kaikkia jäsenvaltioita. Kun he keskustelevat asiasta 9. heinäkuuta, kysyimme kahdelta parlamentin vastapuolen parlamentin jäseneltä, miksi heidän mielestään se olisi hyvä tai huono asia.

Julia Reda kirjoitti tekijänoikeuksia käsittelevän oma-aloitteisen mietinnön, joka sisälsi Euroopan komission tulevia ehdotuksia nykyisen lainsäädännön päivittämiseksi niin, että se soveltuu digitaaliseen aikakauteen. Siinä hän ehdotti panoraamavapauden käyttöönottoa kaikissa EU-maissa, mutta Jean-Marie Cavada ehdotti muutosta julkisten rakennusten jäljennösten kaupallisen käytön toteamiseksi edellyttävän oikeudenhaltijan lupaa. Oikeudellisten asioiden valiokunta hyväksyi tämän tarkistuksen, mutta kaikki parlamentin jäsenet äänestävät edelleen täysistunnossa mietinnöstä, mukaan lukien mitä tehdä panoraamavapaudella.

Mainos

Julia Reda (Vihreät / EFA, Saksa)

"Maailmassa on vain muutamia voimia, jotka ovat vahvempia kuin ihmisten halu ilmaista ja jakaa kokemuksiaan ja ajatuksiaan kirjallisesti, kuvana tai lauluna. Säilytämme matkamme ja kuratoimme vaikutelmiamme pitkille talviöille ja tuleville sukupolville. Lainmme pyrkii palkitsemaan tekijää, kannustamaan teosten luomista ja varmistamaan teosten vaihdon.Kun kiinnostuksen kohteet ovat päällekkäisiä, ne antavat neuvoja sovittelulle.

"Panoraman vapaus on kodifioitu todistus siitä, että julkinen alue on todella olemassa kaikkien hyödyksi. Rakennus tai veistos ansaitsee ja saa lain suojan, mutta suojan ulottuvuus päättyy siellä, missä julkisen alueen suoja alkaa.

Mainos

"Jotta tekijänoikeus toimisi ja hyväksytään, sen on tehtävä muutakin kuin suojata teoksia. Sen on tarjottava hengitystilaa niille, jotka ilmaisevat, kuvaavat, veistävät, lainaavat tai kritisoivat. Panoraaman vapaus on osa tämä hengitystila luojille, Euroopan yli 500 miljoonalle kirjoittajalle. "

Jean-Maria Cavada (ALDE, Ranska)

"Ehdotukseni tarkoituksena oli torjua Julia Redan suunnitelmia asettaa pakollinen panoraamavapaus kaikille jäsenvaltioille.

"Jokainen jäsenvaltio voi vapaasti sisällyttää lainsäädäntöönsä poikkeuksia (mukaan lukien yksi panoraamakuva) kulttuuristen erityispiirteidensa mukaisesti. Suosittelen, että päätös pysyy tällä tasolla.

"Teosten toistamisen kaupallinen käyttö julkisessa tilassa johtaa väärinkäyttöön, jonka taiteilijat - ja joskus myös käyttäjät - ovat uhreja. Wikimedia haluaa hyödyntää näitä teoksia kaupalliseen käyttöön eikä pelkästään koulutustarkoituksiin korvaamatta tekijöille. Facebook luovuttaa tarve korvata tekijälle verkkoonsa ladattujen valokuvien jokaisesta kaupallisesta käytöstä asettamalla käyttäjät vastuuseen käyttöehtojensa avulla.

"Tässä yhteydessä meidän on taattava käyttäjien suoja nykyisillä poikkeuksilla ja taiteilijoiden taloudellinen korvaus Internet-välittäjien kautta."

Lisätietoja

Euroopan komissio

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Slovenialle 231 miljoonan euron ennakkomaksun

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Slovenialle 231 miljoonaa euroa ennakkomaksuna, mikä vastaa 13 prosenttia maan avustuksista elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) puitteissa. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Slovenian elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden täytäntöönpanon. Komissio sallii lisämaksujen suorittamisen Slovenian elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten täytäntöönpanon perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 2.5 miljardia euroa, joka koostuu 1.8 miljardista eurosta avustuksia ja 705 miljoonaa euroa lainoja. Tämän päivän maksu johtuu siitä, että ensimmäiset NextGenerationEU -lainausoperaatiot on viime aikoina toteutettu onnistuneesti. Komissio aikoo vuoden loppuun mennessä kerätä yhteensä 80 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa.

RRF on NextGenerationEU: n ydin, joka tarjoaa 800 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa. Slovenian suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä sekä vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. A lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading

Kypros

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun, mikä vastaa 13 prosenttia maan elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) määrärahoista. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden täytäntöönpanon. Komissio hyväksyy lisämaksut Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten täytäntöönpanon perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 1.2 miljardia euroa, ja miljardi euroa on avustuksia ja 1 miljoonaa euroa lainoja. Tämän päivän maksu johtuu siitä, että ensimmäiset NextGenerationEU -lainausoperaatiot on viime aikoina toteutettu onnistuneesti. Vuoden loppuun mennessä komissio aikoo kerätä yhteensä 200 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa. Osana NextGenerationEU: ta RRF tarjoaa 80 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa.

Kyproksen suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä sekä vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. A lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading

Belgia

EU: n koheesiopolitiikka: Belgia, Saksa, Espanja ja Italia saavat 373 miljoonaa euroa terveys- ja sosiaalipalvelujen, pk -yritysten ja sosiaalisen osallisuuden tukemiseen

Julkaistu

on

Komissio on myöntänyt 373 miljoonaa euroa viidelle Euroopan sosiaalirahasto (ESR) ja Euroopan aluekehitysrahasto (EAKR) -operatiiviset ohjelmat Belgiassa, Saksassa, Espanjassa ja Italiassa auttamaan maita, joilla on koronaviruksen hätätilanne ja korjaus REACT-EU. Belgiassa Vallonian toimenpideohjelman muutoksen myötä 64.8 miljoonaa euroa lisätään terveydenhuoltopalveluja ja innovaatioita varten tarkoitettujen lääkinnällisten laitteiden hankintaan.

Rahastolla tuetaan pieniä ja keskisuuria yrityksiä (pk-yrityksiä) sähköisen kaupankäynnin, kyberturvallisuuden, verkkosivustojen ja verkkokauppojen kehittämisessä sekä alueellista vihreää taloutta energiatehokkuuden, ympäristönsuojelun, älykkäiden kaupunkien ja vähähiilisen energian avulla. julkiset infrastruktuurit. Saksassa, Hessenin osavaltiossa, 55.4 miljoonaa euroa tuetaan terveyteen liittyvää tutkimusinfrastruktuuria, diagnostiikkakapasiteettia ja innovointia yliopistoissa ja muissa tutkimuslaitoksissa sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatioinvestointeja ilmasto- ja kestävän kehityksen aloilla. Tällä muutoksella tuetaan myös pk-yrityksiä ja aloitusrahastoja sijoitusrahaston kautta.

Sachsen-Anhaltissa 75.7 miljoonaa euroa helpottaa pk-yritysten ja instituutioiden yhteistyötä tutkimuksen, kehityksen ja innovoinnin alalla, ja tarjota investointeja ja käyttöpääomaa koronaviruskriisistä kärsineille mikroyrityksille. Lisäksi varat mahdollistavat investoinnit yritysten energiatehokkuuteen, tukevat pk -yritysten digitaalista innovaatiota ja hankkivat digitaalisia laitteita kouluille ja kulttuuri -instituutioille. Italiassa kansallinen toimenpideohjelma '' Sosiaalinen osallisuus '' saa 90 miljoonaa euroa edistääkseen vakavaa aineellista puutetta, kodittomuutta tai äärimmäistä syrjäytymistä kokeneiden ihmisten sosiaalista integroitumista '' Asuminen ensin '' -palvelujen avulla, joissa yhdistyvät välittömän asumisen tarjoaminen mahdollistaviin sosiaalisiin ja työvoimapalveluihin .

Mainos

Espanjassa Castilla y Leónin ESR-toimenpideohjelmaan lisätään 87 miljoonaa euroa itsenäisten ammatinharjoittajien ja työntekijöiden tukemiseksi, joiden työsopimus keskeytettiin tai sitä lyhennettiin kriisin vuoksi. Rahat auttavat myös vakavasti kärsineitä yrityksiä välttämään lomautuksia, etenkin matkailualalla. Lopuksi varoja tarvitaan, jotta keskeiset sosiaalipalvelut voivat jatkaa turvallista toimintaa ja varmistaa koulutuksen jatkuvuus koko pandemian ajan palkkaamalla lisähenkilöstöä.

REACT-EU on osa Seuraava sukupolviEU ja tarjoaa 50.6 miljardin euron lisärahoituksen (käypinä hintoina) koheesiopolitiikan ohjelmille vuosien 2021 ja 2022 aikana. Toimenpiteissä keskitytään tukemaan työmarkkinoiden sietokykyä, työpaikkoja, pk-yrityksiä ja pienituloisia perheitä sekä luomaan tulevaisuuden kannalta perusta vihreät ja digitaaliset siirtymät ja kestävä sosioekonominen elpyminen.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa