Liity verkostomme!

EU

Kreikan kriisi: Euroalue estää neuvottelut kansanäänestyksen jälkeen

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Alexis TsiprasEuroalueen valtiovarainministerit ovat sulkeneet pois mahdolliset uudet neuvottelut uudesta Kreikan pelastamisesta, kunnes maa järjestää kansanäänestyksen sunnuntaina (5. heinäkuuta). Kreikkalaisia ​​pyydetään hyväksymään tai hylkäämään ehdotukset velkojien viime viikolla tekemä pääministeri Alexis Tsipras vaati ei-äänestystä.

Valtiovarainministeri Yanis Varoufakis syytti velkojia kiristämisestä.

Mutta hän lupasi, että kauppa saavutettaisiin pian äänestyksen jälkeen ja että pankkien nostojen nykyiset rajoitukset helpottuisivat.

Mainos

Kreikkalaiset pankit eivät avanneet tällä viikolla sen jälkeen, kun Euroopan keskuspankki jäädytti likviditeetin elinkaarensa.

Nostot pankkiautomaateista ovat korkeintaan 60 euroa (43 puntaa; 66 dollaria) päivässä, mutta jotkut pankkikonttorit ovat avanneet uudelleen, jotta eläkeläiset - joista monet eivät käytä pankkikortteja - sallivat kertaluonteisen enintään 120 euron viikoittaisen noston.

Pitkät jonot muodostivat pankkien ulkopuolelle toisen päivän torstai-aamuna (2. heinäkuuta).

Mainos

Paikalliset tiedotusvälineet ilmoittavat kasvavasta paineesta talouteen, kun yritykset pysäyttävät tuotannon, koska ne eivät pysty maksamaan toimittajille, ja jotkut kaupat harkitsevat palkatonta lomaa työntekijöille.

Säästöjen vastaisella foorumilla valittu Kreikan vasemmistolainen Syriza-hallitus on ollut kuukausia umpikujassa velkojiensa kanssa kolmannen pelastamisajan aikana.

Aikaisemman euroalueen pelastuspalvelun päättyessä Kreikalla ei ole enää pääsyä miljardeihin euroihin.

Ateena jätti tiistaina 1.5 miljardin euron (1.1 miljardin; 1.7 miljardin dollarin) takaisinmaksun määräajan Kansainväliselle valuuttarahastolle.

Viime viikonloppuna Kreikan hallitus teki yksipuolisen päätöksen äänestyksen järjestämisestä. EU: n johtajat ovat varoittaneet, että "ei" -äänestys voi nähdä Kreikan eroavan euroalueelta - vaikka Tsipras sanoo, ettei hän halua tämän tapahtuvan.

Euro2day.gr: n mainitseman kyselyn mukaan 47% ihmisistä oli taipuvainen "kyllä" -äänestykseen, ja "ei" -leiri oli 43%. Aikaisemmassa kyselyssä ehdotettiin, että "ei" -leirillä oli kutistuva johtoasema.

Keskiviikkona Tsipras laittaa uusia ehdotuksia euroalueen kumppaneille hyväksymällä suurimman osan pöytäkirjassa olevista asioista, ennen kuin neuvottelut velkojien kanssa romahtivat viime viikolla, mutta ehtojen kanssa.

Hänen viimeisin tarjouksensa liittyy nimenomaisesti sopimukseen, joka koskee kahden vuoden pituista pyyntöä euroalueen pelastusrahastosta ja jonka arvo on 29.1 miljardia euroa.

Myöhemmin herra Tsipras piti kuitenkin uhmakkaan puheen kansallisessa televisiossa vahvistaen, että sunnuntain äänestys menisi eteenpäin, ja kehotti "ei" -äänestystä vahvistamaan Kreikan kättä neuvotteluissa.

Varoufakis sanoi myöhemmin TV-haastattelussa: "Tämä on hyvin pimeä hetki Euroopalle. He ovat sulkeneet pankkimme ainoana tarkoituksena kiristää mitä? Saamme" kyllä ​​"-äänestyksen kestämättömästä ratkaisusta, joka olisi Euroopalle huono. "

Mutta hän lisäsi: "Maanantaina velkojat, lainanantajat ottavat Kreikan kansan viestin ... Joten heti, kun he saavat tämän viestin, varmista, että vastausta löytyy hyvin lyhyessä ajassa."

Alankomaiden valtiovarainministeri ja euroryhmän puheenjohtaja Jeroen Dijsselbloem vastasi Tsiprasin ehdotuksiin sanomalla, että uudesta pelastuspalvelusta voidaan keskustella vain "äänestyksen jälkeen ja sen perusteella".

IMF: n päällikkö Christine Lagarde näytti viittaavan turhautumiseen Kreikan hallitukseen.

"Olemme saaneet niin monta" viimeisintä "tarjousta, jotka itse on vahvistettu, mitätöity, muutettu, muutettu viime päivien aikana, että on melko epävarmaa, missä viimeisin ehdotus on", hän kertoi Reutersille.

Euroopan komissio - yksi velkojien troikasta yhdessä IMF: n ja EKP: n kanssa - haluaa Ateenan korottaa veroja ja leikata sosiaalimenoja velkasitoumustensa täyttämiseksi.

Saksan liittokansleri Angela Merkel oli yksi niistä vaativista neuvotteluista, joiden on seurattava äänestyksen lopputulosta.

Lainanantajien ehdotukset - tärkeimmät kiinnityskohdat

  • ALV (myyntivero): Alexis Tsipras hyväksyy uuden kolmitasoisen järjestelmän, mutta haluaa pitää 30% alennuksen Kreikan saarten arvonlisäverokannoista. Lainanantajat haluavat saarten alennusten romuttamisen
  • Eläkkeet: Ekas-lisäavustus noin 200,000 2020 köyhemmälle eläkeläiselle poistetaan käytöstä vuoteen 20 mennessä - luotonantajien vaatimalla tavalla. Mutta herra Tsipras ei kieltäydy välittömästä Ekas-leikkauksesta rikkaimmille XNUMX prosentille Ekas-saajista
  • Puolustus: Tsipras sanoo alentavansa sotilasmenojen ylärajaa 200 miljoonalla eurolla vuonna 2016 ja 400 miljoonalla eurolla vuonna 2017. Luotonantajat vaativat 400 miljoonan euron vähentämistä - ei mainita 200 miljoonaa euroa

Euroopan komission asiakirja, 26. kesäkuuta 15 (pdf)

 

Euroopan komissio

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Slovenialle 231 miljoonan euron ennakkomaksun

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Slovenialle 231 miljoonaa euroa ennakkomaksuna, mikä vastaa 13 prosenttia maan avustuksista elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) puitteissa. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Slovenian elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden täytäntöönpanon. Komissio sallii lisämaksujen suorittamisen Slovenian elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten täytäntöönpanon perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 2.5 miljardia euroa, joka koostuu 1.8 miljardista eurosta avustuksia ja 705 miljoonaa euroa lainoja. Tämän päivän maksu johtuu siitä, että ensimmäiset NextGenerationEU -lainausoperaatiot on viime aikoina toteutettu onnistuneesti. Komissio aikoo vuoden loppuun mennessä kerätä yhteensä 80 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa.

RRF on NextGenerationEU: n ydin, joka tarjoaa 800 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa. Slovenian suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä sekä vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. A lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading

Kypros

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun, mikä vastaa 13 prosenttia maan elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) määrärahoista. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden täytäntöönpanon. Komissio hyväksyy lisämaksut Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten täytäntöönpanon perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 1.2 miljardia euroa, ja miljardi euroa on avustuksia ja 1 miljoonaa euroa lainoja. Tämän päivän maksu johtuu siitä, että ensimmäiset NextGenerationEU -lainausoperaatiot on viime aikoina toteutettu onnistuneesti. Vuoden loppuun mennessä komissio aikoo kerätä yhteensä 200 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa. Osana NextGenerationEU: ta RRF tarjoaa 80 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa.

Kyproksen suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä sekä vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. A lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading

Belgia

EU: n koheesiopolitiikka: Belgia, Saksa, Espanja ja Italia saavat 373 miljoonaa euroa terveys- ja sosiaalipalvelujen, pk -yritysten ja sosiaalisen osallisuuden tukemiseen

Julkaistu

on

Komissio on myöntänyt 373 miljoonaa euroa viidelle Euroopan sosiaalirahasto (ESR) ja Euroopan aluekehitysrahasto (EAKR) -operatiiviset ohjelmat Belgiassa, Saksassa, Espanjassa ja Italiassa auttamaan maita, joilla on koronaviruksen hätätilanne ja korjaus REACT-EU. Belgiassa Vallonian toimenpideohjelman muutoksen myötä 64.8 miljoonaa euroa lisätään terveydenhuoltopalveluja ja innovaatioita varten tarkoitettujen lääkinnällisten laitteiden hankintaan.

Rahastolla tuetaan pieniä ja keskisuuria yrityksiä (pk-yrityksiä) sähköisen kaupankäynnin, kyberturvallisuuden, verkkosivustojen ja verkkokauppojen kehittämisessä sekä alueellista vihreää taloutta energiatehokkuuden, ympäristönsuojelun, älykkäiden kaupunkien ja vähähiilisen energian avulla. julkiset infrastruktuurit. Saksassa, Hessenin osavaltiossa, 55.4 miljoonaa euroa tuetaan terveyteen liittyvää tutkimusinfrastruktuuria, diagnostiikkakapasiteettia ja innovointia yliopistoissa ja muissa tutkimuslaitoksissa sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatioinvestointeja ilmasto- ja kestävän kehityksen aloilla. Tällä muutoksella tuetaan myös pk-yrityksiä ja aloitusrahastoja sijoitusrahaston kautta.

Sachsen-Anhaltissa 75.7 miljoonaa euroa helpottaa pk-yritysten ja instituutioiden yhteistyötä tutkimuksen, kehityksen ja innovoinnin alalla, ja tarjota investointeja ja käyttöpääomaa koronaviruskriisistä kärsineille mikroyrityksille. Lisäksi varat mahdollistavat investoinnit yritysten energiatehokkuuteen, tukevat pk -yritysten digitaalista innovaatiota ja hankkivat digitaalisia laitteita kouluille ja kulttuuri -instituutioille. Italiassa kansallinen toimenpideohjelma '' Sosiaalinen osallisuus '' saa 90 miljoonaa euroa edistääkseen vakavaa aineellista puutetta, kodittomuutta tai äärimmäistä syrjäytymistä kokeneiden ihmisten sosiaalista integroitumista '' Asuminen ensin '' -palvelujen avulla, joissa yhdistyvät välittömän asumisen tarjoaminen mahdollistaviin sosiaalisiin ja työvoimapalveluihin .

Mainos

Espanjassa Castilla y Leónin ESR-toimenpideohjelmaan lisätään 87 miljoonaa euroa itsenäisten ammatinharjoittajien ja työntekijöiden tukemiseksi, joiden työsopimus keskeytettiin tai sitä lyhennettiin kriisin vuoksi. Rahat auttavat myös vakavasti kärsineitä yrityksiä välttämään lomautuksia, etenkin matkailualalla. Lopuksi varoja tarvitaan, jotta keskeiset sosiaalipalvelut voivat jatkaa turvallista toimintaa ja varmistaa koulutuksen jatkuvuus koko pandemian ajan palkkaamalla lisähenkilöstöä.

REACT-EU on osa Seuraava sukupolviEU ja tarjoaa 50.6 miljardin euron lisärahoituksen (käypinä hintoina) koheesiopolitiikan ohjelmille vuosien 2021 ja 2022 aikana. Toimenpiteissä keskitytään tukemaan työmarkkinoiden sietokykyä, työpaikkoja, pk-yrityksiä ja pienituloisia perheitä sekä luomaan tulevaisuuden kannalta perusta vihreät ja digitaaliset siirtymät ja kestävä sosioekonominen elpyminen.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa