Liity verkostomme!

EU

EU: n terrorisminvastainen pääauto ryöstäi

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

ctc-de-kerchove-2011EU: n terrorismin vastainen päällikkö Gilles de Kerchove (Kuvassa) on itse joutunut rikoksen uhriksi. Ylimmän virkamiehen, jonka tehtävänä on johtaa Euroopan taistelua islamin terrorismia vastaan, paljasti, että varkaat törmäsivät hänen pysäköityyn autoonsa Brysselissä ja varastivat salkun, jossa oli hänen diplomaattipassi ja kaksi I-padia.

Mutta hän sanoo olevansa helpottunut, kun poliisi kertoi hänelle myöhemmin, että salkku oli otettu takaisin Bois le Cambre -puistosta, josta on vähennetty I-Pads ja passi, mutta joka sisältää "arvokkaimman tuotteen" - hänen muistikirjansa.

Murros tapahtui sen jälkeen, kun hän oli jättänyt autonsa Brysselin kadulle osallistumaan läheiseen tapahtumaan.

Mainos

Hän kertoi tälle verkkosivustolle: ”He törmäsivät auton ikkunaan ja ottivat salkun. Onneksi arvokkain esine, muistikirjani, oli vielä siellä, kun tapaus myöhemmin palautettiin. Se oli melko helpotus, voin kertoa teille. "

Hän puhui paljastettuaan, että Haagissa toimiva Euroopan poliisivirasto Europol luo uuden yksikön ensi kuussa löytääkseen ja purkamaan islamististen radikaalien käyttämiä sosiaalisen median tilejä viestinsä levittämiseksi ja ulkomaalaisten rekrytoimiseksi.

Yksikössä on aluksi noin 15 Europolin ja kansallisten poliisivoimien upseeria, ja sitä laajennetaan asteittain seuraavan vuoden aikana.

Mainos

Tehtävä on tutkia Internetiä radikaalien, mukaan lukien Islamilainen valtio, perustamille tileille propagandaa ja rekrytointia varten.

Ns. Euroopan unionin Internet-viittausyksikön (EU IRU) määrä ja valmiudet kasvavat täyteen kypsyyteen heinäkuuhun 2016 mennessä.

Islamilaiseen valtioon liittyvien Facebook-, Twitter- ja muiden sosiaalisen median tilien määrän arvioidaan olevan kymmeniä tuhansia, viraston mukaan, ja Twitter-tilit lähettävät jopa 100,000 XNUMX viestiä päivässä.

Maaliskuussa Euroopan unionin oikeus- ja sisäasioiden neuvosto valtuutti Europolin perustamaan tällaisen yksikön vähentämään terrorismin ja väkivaltaisen ääriryhmien propagandan tasoa ja vaikutuksia Internetissä.

De Kerchove sanoi, että EU: n IRU reagoi terroristiryhmiin, jotka "haastavat turvallisuutemme".

"Olemme rakentaneet myös rakentavan uuden kumppanuuden asiaankuuluvan sosiaalisen median ja muiden yksityisten yritysten kanssa", hän sanoi.

"Yhdessä annamme määrätietoisen vastauksen tähän ongelmaan, joka vaikuttaa Internetin turvallisuuteen ja vapauteen."

Jäsenvaltiot, kuten Iso-Britannia, Ranska, Belgia ja Saksa, ovat olleet erityisen huolestuneita rekrytointiponnisteluista, jotka houkuttelevat nuoria muslimeja luopumaan perheestään ja matkustamaan Syyriaan tai Irakiin liittymään Islamilaisvaltioon joko taistelijoina tai vaimona.

”Erityisesti jihadistiryhmät ovat osoittaneet hienostuneen käsityksen sosiaalisten verkostojen toiminnasta. He ovat käynnistäneet hyvin järjestettyjä, koordinoituja sosiaalisen median kampanjoita seuraajien rekrytoimiseksi ja terroritekojen tai väkivaltaisten ääriliikkeiden edistämiseksi tai ylistämiseksi ", Europol sanoi.

Viraston mukaan EU IRU tekee yhteistyötä lainvalvontaviranomaisten kanssa erityisesti kaikkialla EU: ssa, yksityisen sektorin ja paikan päällä olevan Europolin yhteyshenkilöiden verkoston kanssa.

Kansalliset hallitukset ovat ilmaisseet huolensa siitä, että jotkut Lähi-itään taistelemaan menevistä länsimaalaisista palaavat kotiin tekemään väkivaltaisia ​​iskuja jihadin nimissä.

Aivan viime viikolla sekä Ranskassa että Tunisiassa nuoret miehet, jotka julistivat uskollisuutta Islamivaltiolle, tekivät terrori-iskuja, jotka herättivät valtavaa julkisuutta.

Euroopan komissio

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Slovenialle 231 miljoonan euron ennakkomaksun

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Slovenialle 231 miljoonaa euroa ennakkomaksuna, mikä vastaa 13 prosenttia maan avustuksista elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) puitteissa. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Slovenian elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden täytäntöönpanon. Komissio sallii lisämaksujen suorittamisen Slovenian elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten täytäntöönpanon perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 2.5 miljardia euroa, joka koostuu 1.8 miljardista eurosta avustuksia ja 705 miljoonaa euroa lainoja. Tämän päivän maksu johtuu siitä, että ensimmäiset NextGenerationEU -lainausoperaatiot on viime aikoina toteutettu onnistuneesti. Komissio aikoo vuoden loppuun mennessä kerätä yhteensä 80 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa.

RRF on NextGenerationEU: n ydin, joka tarjoaa 800 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa. Slovenian suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä sekä vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. A lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading

Kypros

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun, mikä vastaa 13 prosenttia maan elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) määrärahoista. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden täytäntöönpanon. Komissio hyväksyy lisämaksut Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten täytäntöönpanon perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 1.2 miljardia euroa, ja miljardi euroa on avustuksia ja 1 miljoonaa euroa lainoja. Tämän päivän maksu johtuu siitä, että ensimmäiset NextGenerationEU -lainausoperaatiot on viime aikoina toteutettu onnistuneesti. Vuoden loppuun mennessä komissio aikoo kerätä yhteensä 200 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa. Osana NextGenerationEU: ta RRF tarjoaa 80 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa.

Kyproksen suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä sekä vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. A lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading

Belgia

EU: n koheesiopolitiikka: Belgia, Saksa, Espanja ja Italia saavat 373 miljoonaa euroa terveys- ja sosiaalipalvelujen, pk -yritysten ja sosiaalisen osallisuuden tukemiseen

Julkaistu

on

Komissio on myöntänyt 373 miljoonaa euroa viidelle Euroopan sosiaalirahasto (ESR) ja Euroopan aluekehitysrahasto (EAKR) -operatiiviset ohjelmat Belgiassa, Saksassa, Espanjassa ja Italiassa auttamaan maita, joilla on koronaviruksen hätätilanne ja korjaus REACT-EU. Belgiassa Vallonian toimenpideohjelman muutoksen myötä 64.8 miljoonaa euroa lisätään terveydenhuoltopalveluja ja innovaatioita varten tarkoitettujen lääkinnällisten laitteiden hankintaan.

Rahastolla tuetaan pieniä ja keskisuuria yrityksiä (pk-yrityksiä) sähköisen kaupankäynnin, kyberturvallisuuden, verkkosivustojen ja verkkokauppojen kehittämisessä sekä alueellista vihreää taloutta energiatehokkuuden, ympäristönsuojelun, älykkäiden kaupunkien ja vähähiilisen energian avulla. julkiset infrastruktuurit. Saksassa, Hessenin osavaltiossa, 55.4 miljoonaa euroa tuetaan terveyteen liittyvää tutkimusinfrastruktuuria, diagnostiikkakapasiteettia ja innovointia yliopistoissa ja muissa tutkimuslaitoksissa sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatioinvestointeja ilmasto- ja kestävän kehityksen aloilla. Tällä muutoksella tuetaan myös pk-yrityksiä ja aloitusrahastoja sijoitusrahaston kautta.

Sachsen-Anhaltissa 75.7 miljoonaa euroa helpottaa pk-yritysten ja instituutioiden yhteistyötä tutkimuksen, kehityksen ja innovoinnin alalla, ja tarjota investointeja ja käyttöpääomaa koronaviruskriisistä kärsineille mikroyrityksille. Lisäksi varat mahdollistavat investoinnit yritysten energiatehokkuuteen, tukevat pk -yritysten digitaalista innovaatiota ja hankkivat digitaalisia laitteita kouluille ja kulttuuri -instituutioille. Italiassa kansallinen toimenpideohjelma '' Sosiaalinen osallisuus '' saa 90 miljoonaa euroa edistääkseen vakavaa aineellista puutetta, kodittomuutta tai äärimmäistä syrjäytymistä kokeneiden ihmisten sosiaalista integroitumista '' Asuminen ensin '' -palvelujen avulla, joissa yhdistyvät välittömän asumisen tarjoaminen mahdollistaviin sosiaalisiin ja työvoimapalveluihin .

Mainos

Espanjassa Castilla y Leónin ESR-toimenpideohjelmaan lisätään 87 miljoonaa euroa itsenäisten ammatinharjoittajien ja työntekijöiden tukemiseksi, joiden työsopimus keskeytettiin tai sitä lyhennettiin kriisin vuoksi. Rahat auttavat myös vakavasti kärsineitä yrityksiä välttämään lomautuksia, etenkin matkailualalla. Lopuksi varoja tarvitaan, jotta keskeiset sosiaalipalvelut voivat jatkaa turvallista toimintaa ja varmistaa koulutuksen jatkuvuus koko pandemian ajan palkkaamalla lisähenkilöstöä.

REACT-EU on osa Seuraava sukupolviEU ja tarjoaa 50.6 miljardin euron lisärahoituksen (käypinä hintoina) koheesiopolitiikan ohjelmille vuosien 2021 ja 2022 aikana. Toimenpiteissä keskitytään tukemaan työmarkkinoiden sietokykyä, työpaikkoja, pk-yrityksiä ja pienituloisia perheitä sekä luomaan tulevaisuuden kannalta perusta vihreät ja digitaaliset siirtymät ja kestävä sosioekonominen elpyminen.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa