Liity verkostomme!

EU

Parlamentin jäsenet pahoittelevat komission heikkoa vastausta Right2Water ECI: hen

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

vesi-pesuallas-liukumäkiEP: n jäsenet sanovat, että Euroopan komission "heikko" vastaus EU: n ensimmäiseen kansalaisaloitteeseen (Right2Water) liittyvään vetoomukseen voi heikentää kansalaisaloitteen järjestelmää. Kokouksen ympäristövaliokunnan jäsenet sanovat, että "sillä ei ole todellista kunnianhimoa ja että se ei täyttänyt järjestäjien vaatimuksia". 

Valiokunnan hyväksymässä päätöslauselmassa jäsenet kehottivat komissiota esittämään lainsäädäntöehdotuksia, mukaan lukien tarvittaessa EU: n vesipolitiikan puitedirektiivin tarkistaminen, jotta "tunnustettaisiin, että kohtuuhintainen veden saatavuus on perusihmisoikeus". GUE-parlamentin jäsenen Lynn Boylanin mietintö hyväksyttiin äänin 38 puolesta, 22 vastaan ​​ja kuusi tyhjää.

Boylan sanoi: "Olen todella iloinen siitä, että valiokunta on hyväksynyt suositukseni Euroopan kansalaisaloitteesta Right2Water-alueella. Vaikka tiedän, että vesi voi olla erimielinen asia, useimpien ryhmien välillä oli erinomaista yhteistyötä tässä tärkeässä asiassa.

Mainos

”Lähes 2 miljoonaa kansalaista allekirjoitti tämän kansalaisaloitteen, eikä komission vastaus ollut yksinkertaisesti riittävän hyvä. Kansalaiset ovat vakavasti ja perustellusti huolissaan vesipalvelujen yksityistämisestä, minkä olen korostanut mietinnössäni. Vesi on ihmisoikeus, ei hyödyke, eikä sitä tule kohdella sellaisenaan ”, irlantilainen jäsen lisäsi.

Kansalaisten kansalaisaloitteet antavat kansalaisille mahdollisuuden pyytää komissiota ehdottamaan lakeja sen toimivaltaan kuuluvilla aloilla, jos he voivat saada vähintään miljoonan allekirjoituksen vähintään neljännekseltä EU: n jäsenvaltioista. Right2014Water-kampanjan järjestäjät järjestivät helmikuussa 2 kuulemistilaisuuden ympäristövaliokunnassa yhdessä kehitys-, sisämarkkina- ja vetoomusvaliokuntien kanssa. He kehottivat komissiota takaamaan pääsyn veteen ja viemäröintiin ihmisoikeudena ja antamaan laillisen sitoumuksen siitä, ettei vesipalveluja vapauteta EU: ssa. Parlamentin jäsenet sanoivat, että veden saatavuus on perusihmisoikeus, mutta jotkut huomauttivat, että juomaveden toimittamista koskevat säännöt ovat edelleen EU: n jäsenvaltioiden vastuulla. Komitean jäsenet kuitenkin sanovat nyt "pahoittelevansa", että komission tiedonannossa "Right2Water" -hankkeeseen ja viime vuonna järjestettyyn kuulemistilaisuuteen "puuttuu todellisia tavoitteita, se ei vastaa kansalaisaloitteen erityisvaatimuksia ja rajoittuu toistamaan nykyiset sitoumukset ”.

Dublinia edustava Sinn Feinin Euroopan parlamentin jäsen Boylan lisäsi: "Jos komissio laiminlyö onnistuneen ja laajalti tuetun kansalaisaloitteen, EU sinänsä menettää uskottavuutensa kansalaisten silmissä." Parlamentin jäsenet huomauttivat, että jäsenvaltioilla on "velvollisuus" varmistaa, että veden saatavuus taataan kaikille toimittajista riippumatta ja että toimittajat toimittavat turvallista juomavettä ja parantavat puhtaanapitoa. EU: n tulisi myös olla neutraali vesiyritysten omistusta koskevien kansallisten päätösten suhteen. Koska veden toimittajat tarjoavat yleishyödyllisiä palveluja, nämä palvelut olisi pysyvästi jätettävä EU: n sisämarkkinasääntöjen ulkopuolelle, varahenkilöt sanoivat. He lisäsivät, että vesi- ja sanitaatiopalvelujen, kuten tuotannon, jakelun ja käsittelyn, erityisluonteen vuoksi on välttämätöntä jättää ne EU: n neuvottelemien tai harkitsemien kauppasopimusten ulkopuolelle. Parlamentti äänestää mietinnöstä kokonaisuudessaan 7. – 10. Syyskuuta Strasbourgissa pidettävässä täysistunnossa.

Mainos

Euroopan komissio

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Slovenialle 231 miljoonan euron ennakkomaksun

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Slovenialle 231 miljoonaa euroa ennakkomaksuna, mikä vastaa 13 prosenttia maan avustuksista elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) puitteissa. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Slovenian elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden täytäntöönpanon. Komissio sallii lisämaksujen suorittamisen Slovenian elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten täytäntöönpanon perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 2.5 miljardia euroa, joka koostuu 1.8 miljardista eurosta avustuksia ja 705 miljoonaa euroa lainoja. Tämän päivän maksu johtuu siitä, että ensimmäiset NextGenerationEU -lainausoperaatiot on viime aikoina toteutettu onnistuneesti. Komissio aikoo vuoden loppuun mennessä kerätä yhteensä 80 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa.

RRF on NextGenerationEU: n ydin, joka tarjoaa 800 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa. Slovenian suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä sekä vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. A lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading

Kypros

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun, mikä vastaa 13 prosenttia maan elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) määrärahoista. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden täytäntöönpanon. Komissio hyväksyy lisämaksut Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten täytäntöönpanon perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 1.2 miljardia euroa, ja miljardi euroa on avustuksia ja 1 miljoonaa euroa lainoja. Tämän päivän maksu johtuu siitä, että ensimmäiset NextGenerationEU -lainausoperaatiot on viime aikoina toteutettu onnistuneesti. Vuoden loppuun mennessä komissio aikoo kerätä yhteensä 200 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa. Osana NextGenerationEU: ta RRF tarjoaa 80 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa.

Kyproksen suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä sekä vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. A lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading

Belgia

EU: n koheesiopolitiikka: Belgia, Saksa, Espanja ja Italia saavat 373 miljoonaa euroa terveys- ja sosiaalipalvelujen, pk -yritysten ja sosiaalisen osallisuuden tukemiseen

Julkaistu

on

Komissio on myöntänyt 373 miljoonaa euroa viidelle Euroopan sosiaalirahasto (ESR) ja Euroopan aluekehitysrahasto (EAKR) -operatiiviset ohjelmat Belgiassa, Saksassa, Espanjassa ja Italiassa auttamaan maita, joilla on koronaviruksen hätätilanne ja korjaus REACT-EU. Belgiassa Vallonian toimenpideohjelman muutoksen myötä 64.8 miljoonaa euroa lisätään terveydenhuoltopalveluja ja innovaatioita varten tarkoitettujen lääkinnällisten laitteiden hankintaan.

Rahastolla tuetaan pieniä ja keskisuuria yrityksiä (pk-yrityksiä) sähköisen kaupankäynnin, kyberturvallisuuden, verkkosivustojen ja verkkokauppojen kehittämisessä sekä alueellista vihreää taloutta energiatehokkuuden, ympäristönsuojelun, älykkäiden kaupunkien ja vähähiilisen energian avulla. julkiset infrastruktuurit. Saksassa, Hessenin osavaltiossa, 55.4 miljoonaa euroa tuetaan terveyteen liittyvää tutkimusinfrastruktuuria, diagnostiikkakapasiteettia ja innovointia yliopistoissa ja muissa tutkimuslaitoksissa sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatioinvestointeja ilmasto- ja kestävän kehityksen aloilla. Tällä muutoksella tuetaan myös pk-yrityksiä ja aloitusrahastoja sijoitusrahaston kautta.

Sachsen-Anhaltissa 75.7 miljoonaa euroa helpottaa pk-yritysten ja instituutioiden yhteistyötä tutkimuksen, kehityksen ja innovoinnin alalla, ja tarjota investointeja ja käyttöpääomaa koronaviruskriisistä kärsineille mikroyrityksille. Lisäksi varat mahdollistavat investoinnit yritysten energiatehokkuuteen, tukevat pk -yritysten digitaalista innovaatiota ja hankkivat digitaalisia laitteita kouluille ja kulttuuri -instituutioille. Italiassa kansallinen toimenpideohjelma '' Sosiaalinen osallisuus '' saa 90 miljoonaa euroa edistääkseen vakavaa aineellista puutetta, kodittomuutta tai äärimmäistä syrjäytymistä kokeneiden ihmisten sosiaalista integroitumista '' Asuminen ensin '' -palvelujen avulla, joissa yhdistyvät välittömän asumisen tarjoaminen mahdollistaviin sosiaalisiin ja työvoimapalveluihin .

Mainos

Espanjassa Castilla y Leónin ESR-toimenpideohjelmaan lisätään 87 miljoonaa euroa itsenäisten ammatinharjoittajien ja työntekijöiden tukemiseksi, joiden työsopimus keskeytettiin tai sitä lyhennettiin kriisin vuoksi. Rahat auttavat myös vakavasti kärsineitä yrityksiä välttämään lomautuksia, etenkin matkailualalla. Lopuksi varoja tarvitaan, jotta keskeiset sosiaalipalvelut voivat jatkaa turvallista toimintaa ja varmistaa koulutuksen jatkuvuus koko pandemian ajan palkkaamalla lisähenkilöstöä.

REACT-EU on osa Seuraava sukupolviEU ja tarjoaa 50.6 miljardin euron lisärahoituksen (käypinä hintoina) koheesiopolitiikan ohjelmille vuosien 2021 ja 2022 aikana. Toimenpiteissä keskitytään tukemaan työmarkkinoiden sietokykyä, työpaikkoja, pk-yrityksiä ja pienituloisia perheitä sekä luomaan tulevaisuuden kannalta perusta vihreät ja digitaaliset siirtymät ja kestävä sosioekonominen elpyminen.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa