Liity verkostomme!

EU

Kreikan velkaneuvottelut: Juncker tuntee olevansa petetty

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Kreikan pankkiautomaattiEuroopan komission puheenjohtaja Jean-Claude Juncker on sanonut tuntevansa "pettää" Kreikan epäonnistuneissa velkaneuvotteluissa osoittaman "egotismin". Hän kertoi lehdistötilaisuudessa, että Kreikan ehdotukset "viivästyivät" tai "muutettiin tarkoituksella" ja että Kreikan kansalle "pitäisi kertoa totuus", mutta ovi oli edelleen avoin neuvotteluille.

Keskustelut hajosivat perjantaina (26. kesäkuuta), mikä sai aikaan dramaattisen viikonlopun.

Kreikka järjesti yllättävän kansanäänestyksen, ja kreikkalaiset pankit ovat kiinni viikon ajan.

Mainos

Neuvottelut eivät olleet "valehtelijan pokeripeli", Juncker sanoi. "Joko kaikki voittavat tai kaikki häviävät".

Hänen mukaansa neuvottelut keskeytettiin "yksipuolisesti" Kreikan pääministerin Alexis Tsiprasin ilmoituksella, että hän kutsui kansanäänestyksen 5. heinäkuuta.

Euroopan komission puheenjohtaja sanoi uskovansa edelleen Kreikan eurosta poistumisen olevan vaihtoehto ja vaati, että velkojien viimeisin ehdotus merkitsi enemmän sosiaalista oikeudenmukaisuutta - "ei palkkojen leikkauksia, ei eläkkeiden leikkauksia".

Mainos

Onko Grexit lähempänä?

Lauantaina Euroopan keskuspankki (EKP) päätti olla myöntämättä hätärahoitusta kreikkalaisille pankeille sen jälkeen, kun neuvottelut keskenään antoivat voimakkaasti velkaantuneelle Kreikalle viimeisen kansainvälisen pelastuspalkkionsa.

EKP: n ilmoituksen jälkeen Kreikka sanoi, että sen pankit pysyvät suljettuina 6. heinäkuuta asti. Pankkiautomaatit avataan nyt uudelleen, mutta asiakkaat voivat nostaa vain rajoitettuja määriä.e

Kriittinen määräaika on tiistaina, jolloin Kreikan on maksettava takaisin 1.6 miljardia euroa Kansainväliselle valuuttarahastolle - samana päivänä kun pelastuspalvelu päättyy. Pelkäävät laiminlyöntiä ja mahdollista irtautumista eurosta.

Ranskan hallitus tapasi maanantaina hätäistunnon. Presidentti Francois Hollande sanoi jälkeenpäin, että sopimus oli edelleen mahdollista, jos kreikkalaiset halusivat sen.

"On muutama tunti ennen neuvottelujen lopullista päättymistä, etenkin Kreikan avustusohjelman jatkamiseksi."

Saksan liittokansleri Angela Merkelin tiedottaja sanoi olevansa "valmis jatkoneuvotteluihin" Kreikan pääministerin Alexis Tsiprasin kanssa "jos hän todella haluaa".

Markkinat putoavat

Kreikan hallitus mainitsi pankkirajoitusten käyttöönotosta antamassaan asetuksessa "erittäin kiireellisen" tarpeen suojata rahoitusjärjestelmää maksuvalmiuden puutteen vuoksi.

Pääkohdat ovat:

 • Pankit suljettu 6. heinäkuuta saakka;
 • käteisnostot rajoitettu 60 euroon (42 puntaa; 66 dollaria) päivässä tänä aikana;
 • pankkiautomaatin nostaminen ulkomaisilla pankkikorteilla sallittu
 • eläkemaksut, jotka eivät ole osa pääoman valvontaa, ja
 • pankkitoiminta Kreikassa sallittu.
  Kriisin seurauksena Lontoon, Pariisin, Frankfurtin ja Milanon osakemarkkinat laskivat voimakkaasti maanantaina alkuvaiheessa samanlainen lasku Aasiassa.

Euro menetti 2% arvostaan ​​Yhdysvaltain dollariin nähden. Valtion lainakulut Italiassa ja Espanjassa, euroalueen heikoimmissa talouksissa, ovat myös nousseet.

Myös Ateenan pörssi on suljettu osana toimenpiteitä.

Päiväiset myllerrykset

 • Perjantai-ilta: Kreikan pääministeri kutsuu kansanäänestyksen uuden pelastussopimuksen ehdoista ja pyytää voimassa olevan pelastamisajan jatkamista
 • Lauantai-iltapäivä: Euroalueen valtiovarainministerit kieltäytyvät jatkamasta nykyistä pelastuspalvelua tiistain jälkeen
 • Lauantai-ilta: Kreikan parlamentti tukee kansanäänestystä 5. heinäkuuta
 • Sunnuntai-iltapäivä: EKP sanoo, ettei se lisää hätäapua Kreikalle
 • Sunnuntai-ilta: Kreikan hallitus sanoo pankkien olevan suljettuina viikoksi ja käteisnostoja rajoitettu 60 euroon

Euroalueen valtiovarainministerit syyttivät Kreikkaa myös neuvottelujen keskeyttämisestä, ja Euroopan komissio otti sunnuntaina epätavallisen askeleen julkaisemisessa velkojien ehdotukset sen sanotaan olevan pöydällä tuolloin.

Mutta Kreikka kuvasi velkojien ehtoja "elinkelvottomiksi".

EKP: n hätärahoituksen - hätäavun likviditeettiavun (ELA) - nykyinen enimmäismäärä on 89 miljardia euroa (63 miljardia puntaa). Uskotaan, että käytännössä kaikki rahat on maksettu.

Transkriptio Jean-Claude Junckerin puheesta - SPEECH / 15 / 5274

Kypros

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun, mikä vastaa 13 prosenttia maan elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) määrärahoista. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden täytäntöönpanon. Komissio hyväksyy lisämaksut Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten täytäntöönpanon perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 1.2 miljardia euroa, ja miljardi euroa on avustuksia ja 1 miljoonaa euroa lainoja. Tämän päivän maksu johtuu siitä, että ensimmäiset NextGenerationEU -lainausoperaatiot on viime aikoina toteutettu onnistuneesti. Vuoden loppuun mennessä komissio aikoo kerätä yhteensä 200 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa. Osana NextGenerationEU: ta RRF tarjoaa 80 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa.

Kyproksen suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä sekä vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. A lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading

Belgia

EU: n koheesiopolitiikka: Belgia, Saksa, Espanja ja Italia saavat 373 miljoonaa euroa terveys- ja sosiaalipalvelujen, pk -yritysten ja sosiaalisen osallisuuden tukemiseen

Julkaistu

on

Komissio on myöntänyt 373 miljoonaa euroa viidelle Euroopan sosiaalirahasto (ESR) ja Euroopan aluekehitysrahasto (EAKR) -operatiiviset ohjelmat Belgiassa, Saksassa, Espanjassa ja Italiassa auttamaan maita, joilla on koronaviruksen hätätilanne ja korjaus REACT-EU. Belgiassa Vallonian toimenpideohjelman muutoksen myötä 64.8 miljoonaa euroa lisätään terveydenhuoltopalveluja ja innovaatioita varten tarkoitettujen lääkinnällisten laitteiden hankintaan.

Rahastolla tuetaan pieniä ja keskisuuria yrityksiä (pk-yrityksiä) sähköisen kaupankäynnin, kyberturvallisuuden, verkkosivustojen ja verkkokauppojen kehittämisessä sekä alueellista vihreää taloutta energiatehokkuuden, ympäristönsuojelun, älykkäiden kaupunkien ja vähähiilisen energian avulla. julkiset infrastruktuurit. Saksassa, Hessenin osavaltiossa, 55.4 miljoonaa euroa tuetaan terveyteen liittyvää tutkimusinfrastruktuuria, diagnostiikkakapasiteettia ja innovointia yliopistoissa ja muissa tutkimuslaitoksissa sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatioinvestointeja ilmasto- ja kestävän kehityksen aloilla. Tällä muutoksella tuetaan myös pk-yrityksiä ja aloitusrahastoja sijoitusrahaston kautta.

Sachsen-Anhaltissa 75.7 miljoonaa euroa helpottaa pk-yritysten ja instituutioiden yhteistyötä tutkimuksen, kehityksen ja innovoinnin alalla, ja tarjota investointeja ja käyttöpääomaa koronaviruskriisistä kärsineille mikroyrityksille. Lisäksi varat mahdollistavat investoinnit yritysten energiatehokkuuteen, tukevat pk -yritysten digitaalista innovaatiota ja hankkivat digitaalisia laitteita kouluille ja kulttuuri -instituutioille. Italiassa kansallinen toimenpideohjelma '' Sosiaalinen osallisuus '' saa 90 miljoonaa euroa edistääkseen vakavaa aineellista puutetta, kodittomuutta tai äärimmäistä syrjäytymistä kokeneiden ihmisten sosiaalista integroitumista '' Asuminen ensin '' -palvelujen avulla, joissa yhdistyvät välittömän asumisen tarjoaminen mahdollistaviin sosiaalisiin ja työvoimapalveluihin .

Mainos

Espanjassa Castilla y Leónin ESR-toimenpideohjelmaan lisätään 87 miljoonaa euroa itsenäisten ammatinharjoittajien ja työntekijöiden tukemiseksi, joiden työsopimus keskeytettiin tai sitä lyhennettiin kriisin vuoksi. Rahat auttavat myös vakavasti kärsineitä yrityksiä välttämään lomautuksia, etenkin matkailualalla. Lopuksi varoja tarvitaan, jotta keskeiset sosiaalipalvelut voivat jatkaa turvallista toimintaa ja varmistaa koulutuksen jatkuvuus koko pandemian ajan palkkaamalla lisähenkilöstöä.

REACT-EU on osa Seuraava sukupolviEU ja tarjoaa 50.6 miljardin euron lisärahoituksen (käypinä hintoina) koheesiopolitiikan ohjelmille vuosien 2021 ja 2022 aikana. Toimenpiteissä keskitytään tukemaan työmarkkinoiden sietokykyä, työpaikkoja, pk-yrityksiä ja pienituloisia perheitä sekä luomaan tulevaisuuden kannalta perusta vihreät ja digitaaliset siirtymät ja kestävä sosioekonominen elpyminen.

Mainos

Continue Reading

Euroopan komissio

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Saksalle 2.25 miljardin euron ennakkomaksut

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Saksalle 2.25 miljardia euroa ennakkomaksuna, mikä vastaa 9 prosenttia maan elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) määrärahoista. Tämä vastaa Saksan elvytys- ja selviytymissuunnitelmassaan pyytämää ennakkomaksua. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Saksan elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden toteuttamisen. Komissio hyväksyy lisämaksut Saksan elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten toteuttamisen perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 25.6 miljardia euroa, joka koostuu kokonaan avustuksista. Maksaminen seuraa NextGenerationEU: n ensimmäisten lainaustoimien viimeaikaista onnistunutta toteuttamista. Vuoden loppuun mennessä komissio aikoo kerätä yhteensä 80 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa. Osana NextGenerationEU: ta RRF tarjoaa 723.8 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa. Saksan suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä ja vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. Koko lehdistötiedote on saatavilla tätä.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa