Liity verkostomme!

EU

Junckerin investointisuunnitelma: Investoiminen sosiaaliseen kehitykseen, inhimilliseen pääomaan, terveyteen ja koulutukseen

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

iraqi_refugee_children_damascus_syriaEU: n lapsiinvestointien allianssi on tyytyväinen siihen, että Euroopan parlamentti hyväksyi eilen (25. kesäkuuta) täysistunnossaan Brysselissä Euroopan strategisten investointien rahaston (ESIR).

Parlamentin jäsenet ovat lisänneet tärkeitä säännöksiä ESIR-rahaston jakamisesta, jolla varmistetaan pitkän aikavälin strategiset investoinnit ja yhteiskunnan edistyminen, kuten investoinnit kohdennettuun sosiaalipolitiikkaan vuoden 2013 sosiaalisten investointien paketin mukaisesti ja inhimillisen pääoman hankkeiden tukeminen, kulttuuri, koulutus ja terveys. Lisäksi olemme tyytyväisiä siihen, että ESIR-rahaston olisi edistettävä Eurooppa 2020 -strategian tavoitteiden saavuttamista.

Alliance for Investing in Children pahoittelee kuitenkin sitä, että investointeja koulutukseen varhaisesta iästä lähtien ei enää nimenomaisesti mainita hyväksytyssä tekstissä. On huomattavaa näyttöä varhaiskasvatukseen panostamisen ja kaikkien lasten hoidon hyödyistä pitkäaikaisen tuloksen saavuttamiseksi köyhyyden, syrjäytymisen ja työttömyyden torjunnassa.

Mainos

Lisäksi näyttää siltä, ​​että ESIR-rahasto keskittyy lähinnä julkisen ja yksityisen sektorin kumppanuuksien kautta rahoitettuihin lyhytaikaisiin hankkeisiin, jotka eivät ole ainoa ratkaisu investointeihin Euroopan inhimilliseen pääomaan ja pitkän aikavälin kestävyyteen. Vaikka tunnustetaan infrastruktuurin merkitys, investoinnit inhimilliseen pääomaan - lapset mukaan luettuina - eivät pysähdy "tiilet ja laasti". Rakennuksen sisällä on koulutusuudistusten laadullinen ja osallistava ulottuvuus, mikä tekee todellisen eron lasten elämässä ja yhteiskunnan tulevaisuudessa.

Köyhässä kasvaminen voi muuttaa dramaattisesti lasten mahdollisuuksia nauttia oikeuksistaan ​​- kuten YK: n lapsen oikeuksien yleissopimus (UNCRC) vahvistaa. Koko Euroopassa koemme, kuinka köyhyys menettää lapsilta koulutusmahdollisuudet, terveydenhuollon, terveellisen ruokavalion, riittävän asumisen ja elinympäristön, perheen tuen, hoidon ja suojelun. Näemme, kuinka lapset kokevat lisääntynyttä ja moninkertaista syrjintää sosioekonomisen asemansa vuoksi ja kuinka he ovat sosiaalisesti syrjäytyneitä esimerkiksi rajoitettujen mahdollisuuksien vuoksi osallistua vapaa-aikaan, leikkiin, kulttuuri- ja urheilutoimintaan. Viimeisimpien Eurostatin lukujen mukaan yli joka neljäs lapsi kokee köyhyyttä tai sosiaalista syrjäytymistä. Lapsille köyhyydessä elämisen ja sosiaalisen syrjäytymisen kielteiset vaikutukset voivat kestää koko elämän - mikä tekee toiminnasta entistä kiireellisemmän.

Oikea sijoitus lapsiin on järkevää - sosiaalisesti, poliittisesti ja taloudellisesti. Investoiminen kaikenlaiseen lasten kehitykseen ja hyvinvointiin, mukaan lukien heidän suhteidensa ja kognitiiviset taitonsa, on välttämätöntä lapsen oikeuksien toteuttamiseksi ja lasten mahdollisuuksien hyödyntämiseksi täysimääräisesti. Siksi investoiminen Eurooppaan on aloitettava investoimalla lapsiin, perheisiin ja yhteisöihin. Tämä on ratkaisevan tärkeää sosiaalisen yhteenkuuluvuuden ja osallisuuden sekä taloudellisen kasvun ja vaurauden saavuttamiseksi - nyt ja pidemmällä aikavälillä.

Mainos

Tausta

Investointisuunnitelma on osa komission uutta lähestymistapaa, joka perustuu rakenneuudistusten, verovastuun ja investointien kolmeen pilariin. Investointisuunnitelman tavoitteena on vapauttaa julkiset ja yksityiset reaalitalouden investoinnit vähintään 315 miljardilla eurolla seuraavien kolmen vuoden aikana (2015--2017). Tämän lisärahoituksen saamiseksi perustetaan uusi Euroopan strategisten investointien rahasto (ESIR), joka perustuu Euroopan komission ehdotukseen.

Katso Euroopan komission ehdotus asetukseksi Euroopan strategisten investointien rahastosta tätä. Katso kompromissiteksti Euroopan komission ehdotuksesta tätä.

Lisätietoja EU: n allianssista lapsiin sijoittamiseksi.

Kypros

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun, mikä vastaa 13 prosenttia maan elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) määrärahoista. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden täytäntöönpanon. Komissio hyväksyy lisämaksut Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten täytäntöönpanon perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 1.2 miljardia euroa, ja miljardi euroa on avustuksia ja 1 miljoonaa euroa lainoja. Tämän päivän maksu johtuu siitä, että ensimmäiset NextGenerationEU -lainausoperaatiot on viime aikoina toteutettu onnistuneesti. Vuoden loppuun mennessä komissio aikoo kerätä yhteensä 200 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa. Osana NextGenerationEU: ta RRF tarjoaa 80 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa.

Kyproksen suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä sekä vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. A lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading

Belgia

EU: n koheesiopolitiikka: Belgia, Saksa, Espanja ja Italia saavat 373 miljoonaa euroa terveys- ja sosiaalipalvelujen, pk -yritysten ja sosiaalisen osallisuuden tukemiseen

Julkaistu

on

Komissio on myöntänyt 373 miljoonaa euroa viidelle Euroopan sosiaalirahasto (ESR) ja Euroopan aluekehitysrahasto (EAKR) -operatiiviset ohjelmat Belgiassa, Saksassa, Espanjassa ja Italiassa auttamaan maita, joilla on koronaviruksen hätätilanne ja korjaus REACT-EU. Belgiassa Vallonian toimenpideohjelman muutoksen myötä 64.8 miljoonaa euroa lisätään terveydenhuoltopalveluja ja innovaatioita varten tarkoitettujen lääkinnällisten laitteiden hankintaan.

Rahastolla tuetaan pieniä ja keskisuuria yrityksiä (pk-yrityksiä) sähköisen kaupankäynnin, kyberturvallisuuden, verkkosivustojen ja verkkokauppojen kehittämisessä sekä alueellista vihreää taloutta energiatehokkuuden, ympäristönsuojelun, älykkäiden kaupunkien ja vähähiilisen energian avulla. julkiset infrastruktuurit. Saksassa, Hessenin osavaltiossa, 55.4 miljoonaa euroa tuetaan terveyteen liittyvää tutkimusinfrastruktuuria, diagnostiikkakapasiteettia ja innovointia yliopistoissa ja muissa tutkimuslaitoksissa sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatioinvestointeja ilmasto- ja kestävän kehityksen aloilla. Tällä muutoksella tuetaan myös pk-yrityksiä ja aloitusrahastoja sijoitusrahaston kautta.

Sachsen-Anhaltissa 75.7 miljoonaa euroa helpottaa pk-yritysten ja instituutioiden yhteistyötä tutkimuksen, kehityksen ja innovoinnin alalla, ja tarjota investointeja ja käyttöpääomaa koronaviruskriisistä kärsineille mikroyrityksille. Lisäksi varat mahdollistavat investoinnit yritysten energiatehokkuuteen, tukevat pk -yritysten digitaalista innovaatiota ja hankkivat digitaalisia laitteita kouluille ja kulttuuri -instituutioille. Italiassa kansallinen toimenpideohjelma '' Sosiaalinen osallisuus '' saa 90 miljoonaa euroa edistääkseen vakavaa aineellista puutetta, kodittomuutta tai äärimmäistä syrjäytymistä kokeneiden ihmisten sosiaalista integroitumista '' Asuminen ensin '' -palvelujen avulla, joissa yhdistyvät välittömän asumisen tarjoaminen mahdollistaviin sosiaalisiin ja työvoimapalveluihin .

Mainos

Espanjassa Castilla y Leónin ESR-toimenpideohjelmaan lisätään 87 miljoonaa euroa itsenäisten ammatinharjoittajien ja työntekijöiden tukemiseksi, joiden työsopimus keskeytettiin tai sitä lyhennettiin kriisin vuoksi. Rahat auttavat myös vakavasti kärsineitä yrityksiä välttämään lomautuksia, etenkin matkailualalla. Lopuksi varoja tarvitaan, jotta keskeiset sosiaalipalvelut voivat jatkaa turvallista toimintaa ja varmistaa koulutuksen jatkuvuus koko pandemian ajan palkkaamalla lisähenkilöstöä.

REACT-EU on osa Seuraava sukupolviEU ja tarjoaa 50.6 miljardin euron lisärahoituksen (käypinä hintoina) koheesiopolitiikan ohjelmille vuosien 2021 ja 2022 aikana. Toimenpiteissä keskitytään tukemaan työmarkkinoiden sietokykyä, työpaikkoja, pk-yrityksiä ja pienituloisia perheitä sekä luomaan tulevaisuuden kannalta perusta vihreät ja digitaaliset siirtymät ja kestävä sosioekonominen elpyminen.

Mainos

Continue Reading

Euroopan komissio

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Saksalle 2.25 miljardin euron ennakkomaksut

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Saksalle 2.25 miljardia euroa ennakkomaksuna, mikä vastaa 9 prosenttia maan elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) määrärahoista. Tämä vastaa Saksan elvytys- ja selviytymissuunnitelmassaan pyytämää ennakkomaksua. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Saksan elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden toteuttamisen. Komissio hyväksyy lisämaksut Saksan elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten toteuttamisen perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 25.6 miljardia euroa, joka koostuu kokonaan avustuksista. Maksaminen seuraa NextGenerationEU: n ensimmäisten lainaustoimien viimeaikaista onnistunutta toteuttamista. Vuoden loppuun mennessä komissio aikoo kerätä yhteensä 80 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa. Osana NextGenerationEU: ta RRF tarjoaa 723.8 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa. Saksan suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä ja vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. Koko lehdistötiedote on saatavilla tätä.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa