Liity verkostomme!

EU

Talouden elpyminen vauhdittaa: Parlamentti hyväksyy Juncker-suunnitelman säännöt

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Rakennustyöläiset kuvastavat uuden metroaseman rakentamista Ateenaan.Euroopan parlamentti tuki keskiviikkona (315. kesäkuuta) toimitetussa äänestyksessä 24 miljardin euron Juncker-investointisuunnitelman, jonka Euroopan komissio ilmoitti viime marraskuussa kannustamaan elinkelpoisten investointien rahoittamista Euroopassa. Parlamentti muutti rahoitusrakennettaan, sai sananvalinnan johtajuudesta ja varmisti demokraattisemman valvonnan neuvotteluissa neuvoston kanssa.

Parlamentti hyväksyi rahaston säännöt äänin 464 puolesta, 131 vastaan ​​19 tyhjää. Äänestys merkitsee nopean lainsäädäntöprosessin päättymistä, mikä osoittaa parlamentin sitoutumisen suunnitelmaan.

Tutkimus- ja verkostobudjetit on suojattu

Mainos

Parlamentti pyrki parantamaan suunnitelman takuurahaston rahoitusrakennetta, rahaston hallinnointisääntöjä, työskentelyjärjestelyjä ja demokraattista vastuuvelvollisuutta. Tärkeimmät saavutukset olivat:

  • EU: n Horisontti 2020 -tutkimus- ja innovaatio-ohjelman ja Verkkojen Eurooppa -välineen (CEF - yhdistää Euroopan energia-, liikenne- ja digitaaliverkot) leikkauksia miljardilla eurolla. Horisontti 1 ja CEF, kaksi kolmesta suunnitelman tukevan EU: n takuun rahoituslähteestä, maksavat nyt 2020 miljardia euroa ja 2.2 miljardia euroa eli 2.8 miljoonaa euroa vähemmän kuin alun perin ehdotettiin.
  • Varmistamalla, että ohjelmille säästetty miljardi euroa maksetaan vuosien 1 ja 2014 käyttämättömistä budjettimarginaaleista,
  • Parlamentille on myönnetty oikeus hyväksyä sijoitusrahaston toimitusjohtajan ja toimitusjohtajan sijaisen nimittäminen.
  • Oletetaan, että hyväksyttyjen hankkeiden luettelo on julkinen.
  • Vaaditaan, että laaditaan joukko hankkeiden valintaperusteita ja luettelo hankkeen tavoitteista sen varmistamiseksi, että valitut hankkeet ovat unionin yleisten prioriteettien mukaisia.

Katso kaikki yksityiskohdat kompromissista tausta-.

Esittelijöiden lainaukset

Mainos

Budjettivaliokunnan esittelijä José Manuel Fernandes (PPE, PT) sanoi: "Juncker-suunnitelma on innovatiivinen väline, joka antaa merkittävän sysäyksen investoinneille Eurooppaan. Suunnitelmasta 240 miljardia euroa menee investointeihin ja 75 miljardia euroa menee taloutemme selkärankaan: pieniin ja keskisuuriin yritykset, jotka tarjoavat kaksi kolmasosaa yksityisen sektorin työpaikoista ja muodostavat 99% yrityksistä Euroopassa. Poliitikot eivät luo työpaikkoja, mutta voimme auttaa niitä, jotka tekevät ".

Talous- ja raha-asioiden valiokunnan esittelijä Udo Bullmann (S&D, DE), sanoi: "Euroopan parlamentti avasi tien investoinneille, joita Eurooppa tarvitsee kiireesti. Varmistimme, että EU investoi taloutensa nykyaikaistamiseen sen sijaan, että ottaisi meidät takaisin menneisyyteen. Ensimmäistä kertaa nämä investoinnit tunnistetaan nimenomaisesti Vakaus- ja kasvusopimuksen yhteydessä sen sijaan, että se rankaisi meitä. Lisäksi lopetamme peitepolitiikan - vastuut on jaettu selkeästi ja Euroopan parlamentti osallistuu demokraattisesti toimitusjohtajan nimittämiseen ".

Seuraavat vaiheet

Nyt kun parlamentti on hyväksynyt säännöt, ministerineuvoston on tehtävä samoin. Neuvosto vahvisti väliaikaisen sopimuksen parlamentin kanssa 9. kesäkuuta, ja sen odotetaan antavan lopullisen hyväksyntänsä kirjallisessa menettelyssä pian. Juncker-suunnitelma-asetus tulee sitten voimaan heinäkuun alussa, ja rahaston odotetaan olevan täysin toimintavalmis syyskuuhun mennessä.

Tausta

Viime marraskuussa esitetyn Juncker-suunnitelman tarkoituksena on luoda Euroopan strategisten investointien rahasto (ESIR), joka koostuu 5 miljardin euron pääomasta Euroopan investointipankilta (EIP) ja 16 miljardin euron takuurahastosta. Takuurahastolle on tarkoitus saada 8 miljardia euroa EU: n talousarviosta, josta EIP: lle voidaan maksaa takauspyynnön yhteydessä. Parlamentti ja neuvosto löysivät kompromissin komission alkuperäisestä ehdotuksesta kahdeksassa kolmenvälisessä kokouksessa 20. huhtikuuta - 4. kesäkuuta.

Lisätietoja

Euroopan komissio

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Slovenialle 231 miljoonan euron ennakkomaksun

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Slovenialle 231 miljoonaa euroa ennakkomaksuna, mikä vastaa 13 prosenttia maan avustuksista elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) puitteissa. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Slovenian elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden täytäntöönpanon. Komissio sallii lisämaksujen suorittamisen Slovenian elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten täytäntöönpanon perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 2.5 miljardia euroa, joka koostuu 1.8 miljardista eurosta avustuksia ja 705 miljoonaa euroa lainoja. Tämän päivän maksu johtuu siitä, että ensimmäiset NextGenerationEU -lainausoperaatiot on viime aikoina toteutettu onnistuneesti. Komissio aikoo vuoden loppuun mennessä kerätä yhteensä 80 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa.

RRF on NextGenerationEU: n ydin, joka tarjoaa 800 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa. Slovenian suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä sekä vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. A lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading

Kypros

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun, mikä vastaa 13 prosenttia maan elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) määrärahoista. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden täytäntöönpanon. Komissio hyväksyy lisämaksut Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten täytäntöönpanon perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 1.2 miljardia euroa, ja miljardi euroa on avustuksia ja 1 miljoonaa euroa lainoja. Tämän päivän maksu johtuu siitä, että ensimmäiset NextGenerationEU -lainausoperaatiot on viime aikoina toteutettu onnistuneesti. Vuoden loppuun mennessä komissio aikoo kerätä yhteensä 200 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa. Osana NextGenerationEU: ta RRF tarjoaa 80 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa.

Kyproksen suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä sekä vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. A lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading

Belgia

EU: n koheesiopolitiikka: Belgia, Saksa, Espanja ja Italia saavat 373 miljoonaa euroa terveys- ja sosiaalipalvelujen, pk -yritysten ja sosiaalisen osallisuuden tukemiseen

Julkaistu

on

Komissio on myöntänyt 373 miljoonaa euroa viidelle Euroopan sosiaalirahasto (ESR) ja Euroopan aluekehitysrahasto (EAKR) -operatiiviset ohjelmat Belgiassa, Saksassa, Espanjassa ja Italiassa auttamaan maita, joilla on koronaviruksen hätätilanne ja korjaus REACT-EU. Belgiassa Vallonian toimenpideohjelman muutoksen myötä 64.8 miljoonaa euroa lisätään terveydenhuoltopalveluja ja innovaatioita varten tarkoitettujen lääkinnällisten laitteiden hankintaan.

Rahastolla tuetaan pieniä ja keskisuuria yrityksiä (pk-yrityksiä) sähköisen kaupankäynnin, kyberturvallisuuden, verkkosivustojen ja verkkokauppojen kehittämisessä sekä alueellista vihreää taloutta energiatehokkuuden, ympäristönsuojelun, älykkäiden kaupunkien ja vähähiilisen energian avulla. julkiset infrastruktuurit. Saksassa, Hessenin osavaltiossa, 55.4 miljoonaa euroa tuetaan terveyteen liittyvää tutkimusinfrastruktuuria, diagnostiikkakapasiteettia ja innovointia yliopistoissa ja muissa tutkimuslaitoksissa sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatioinvestointeja ilmasto- ja kestävän kehityksen aloilla. Tällä muutoksella tuetaan myös pk-yrityksiä ja aloitusrahastoja sijoitusrahaston kautta.

Sachsen-Anhaltissa 75.7 miljoonaa euroa helpottaa pk-yritysten ja instituutioiden yhteistyötä tutkimuksen, kehityksen ja innovoinnin alalla, ja tarjota investointeja ja käyttöpääomaa koronaviruskriisistä kärsineille mikroyrityksille. Lisäksi varat mahdollistavat investoinnit yritysten energiatehokkuuteen, tukevat pk -yritysten digitaalista innovaatiota ja hankkivat digitaalisia laitteita kouluille ja kulttuuri -instituutioille. Italiassa kansallinen toimenpideohjelma '' Sosiaalinen osallisuus '' saa 90 miljoonaa euroa edistääkseen vakavaa aineellista puutetta, kodittomuutta tai äärimmäistä syrjäytymistä kokeneiden ihmisten sosiaalista integroitumista '' Asuminen ensin '' -palvelujen avulla, joissa yhdistyvät välittömän asumisen tarjoaminen mahdollistaviin sosiaalisiin ja työvoimapalveluihin .

Mainos

Espanjassa Castilla y Leónin ESR-toimenpideohjelmaan lisätään 87 miljoonaa euroa itsenäisten ammatinharjoittajien ja työntekijöiden tukemiseksi, joiden työsopimus keskeytettiin tai sitä lyhennettiin kriisin vuoksi. Rahat auttavat myös vakavasti kärsineitä yrityksiä välttämään lomautuksia, etenkin matkailualalla. Lopuksi varoja tarvitaan, jotta keskeiset sosiaalipalvelut voivat jatkaa turvallista toimintaa ja varmistaa koulutuksen jatkuvuus koko pandemian ajan palkkaamalla lisähenkilöstöä.

REACT-EU on osa Seuraava sukupolviEU ja tarjoaa 50.6 miljardin euron lisärahoituksen (käypinä hintoina) koheesiopolitiikan ohjelmille vuosien 2021 ja 2022 aikana. Toimenpiteissä keskitytään tukemaan työmarkkinoiden sietokykyä, työpaikkoja, pk-yrityksiä ja pienituloisia perheitä sekä luomaan tulevaisuuden kannalta perusta vihreät ja digitaaliset siirtymät ja kestävä sosioekonominen elpyminen.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa