Liity verkostomme!

EU

Saksalainen parlamentin jäsen vaatii Kreikan velan Saksalle poistamista

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

kahvaJohtavan asiantuntijaryhmän johtaja on ehdottanut Kreikan velan Saksalle poistamista vastineeksi Kreikan poistumisesta euroalueelta. Hans-Olaf Henkelin ehdotus (Kuvassa), joka on myös Euroopan parlamentin jäsen, tulee Brysselissä pidettävän tärkeän huippukokouksen aattona torstaina (25. kesäkuuta) missä Kreikan velka on esityslistalla.

Henkel, joka on New Directionin, Euroopan uudistusrahaston varapuheenjohtaja, sanoi: "Ainoa toivo Kreikan talouden elpymiselle on eurosta poistuminen yhdistettynä velan alaskirjaukseen. Muuten Kreikan yhteiskunta pysyy loukussa humanitaarisessa kriisissä, jonka aiheuttaa euron puolustaminen hinnalla millä hyvänsä ”, hän lisäsi.

"Kukaan ei usko, että Kreikka pystyy joka tapauksessa maksamaan velkansa takaisin, joten olkaamme rehellisiä ja kohtaamaan todellisuus. Se ei maksa saksalaisille veronmaksajille mitään, koska rahat ovat silti kadonneet. "

Mainos

Raporttien mukaan kreikkalaisista pankeista on nostettu viimeisen viikon aikana miljardeja euroja. Torstain huippukokous on keskellä yrityksiä estää Kreikkaa laiminlyömästä IMF: n 1.6 miljardin euron lainan takaisinmaksua. Henkel on IBM Europen entinen toimitusjohtaja, entinen Saksan teollisuusliiton (BDI) johtaja, Euroopan komissio, IMF ja EKP eivät halua vapauttaa pelastusvaroja, ennen kuin Kreikka suostuu uudistuksiin. Hän tekee ehdotuksensa kirjeessä Wolfgang Schäuble, Saksan valtiovarainministeri ja Yanis Varoufakis, Kreikan valtiovarainministeri.

Henkel kirjoittaa: "Kreikan hallituksen kohtaamien haasteiden merkityksen vuoksi olen päättänyt puhua sinulle henkilökohtaisesti. Kreikan hallitus on aivan oikeassa väittäessään, että säästöillä on ollut tuhoisia vaikutuksia Kreikkaan, ja että velkojen alaskirjaus on tarpeen. Säästötekojen aiheuttamat vahingot Kreikan yhteiskunnan sosiaaliselle rakenteelle ovat olleet huomattavasti aliedustettuja länsimaisessa mediassa.

"Henkilönä, joka suhtautuu syvästi Kreikan kulttuuriperintöön, pidän Ateenan taloudellisen kurjuuden tilannetta - jota pidän humanitaarisena kriisinä - todella sydäntä särkevänä."

Mainos

Henkel, joka on AfD-puolueen Euroopan parlamentin jäsen ja Euroopan konservatiivien ja reformistien ryhmän varapuheenjohtaja, totesi: "Tarina Kreikan talouden romahduksesta kerrotaan ehkä parhaiten hämmästyttävän korkeiden työttömyyslukujen kautta, jotka ovat 25% yleensä, ja nuorten keskuudessa kaksinkertaisen korkealla. BKT: n jyrkkä supistuminen ja teollisuustuotannon romahtaminen tuottavat edelleen suuren tragedian.

Hän sanoo, että säästötoimet Kreikan kilpailukyvyn palauttamiseksi on ollut "täydellinen epäonnistuminen": "Velan alaskirjaus on välttämätön vaihtoehto, ja toisin kuin monet maanmieheni, uskon, että Kreikalle on tarjottava velkojaan Saksalle.

"Kreikan pakeneminen taloudellisen kurjuuden ansasta on kuitenkin mahdollista vain, jos heijastetaan valoa koko totuuteen Kreikan tragedian syistä. Tämä pätee erityisesti arvioitaessa perusteellisesti euron tuhoisia vaikutuksia Kreikan talouteen, mikä on tunnustettava. Euro-jäsenyys on osoittautunut Kreikan ansaksi. Euro on ollut Kreikalle liian vahva valuutta, eikä säästö ole koskaan ollut oikea vastaus.

"Kreikan ainoa tapa palata elpymisen tielle on euron poistuminen. Seurauksena olisi kipeästi kaivattu devalvaatio, joka olisi yhdistettävä velan alaskirjaukseen, jotta Kreikan taloudella olisi uusi alku. Täten tarvittavien uudistusten taloudelliset olosuhteet syntyisivät lopulta. "

Kirjeessä todetaan lopuksi: "Tämän seurauksena haluan ehdottaa, että Kreikalle tarjotaan alennuksia Saksan veloista, jos Kreikan hallitus päättää, että on aika rikkoa Euroopan rahaliiton luoman noidankehän, ja jätä euro. Kreikan yhteiskunta on kärsinyt käsittämättömästi, eikä se ansaitse enää kestää mitään tuskaa epäonnistuneen rahaliiton vuoksi. "

Euroopan komissio

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Slovenialle 231 miljoonan euron ennakkomaksun

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Slovenialle 231 miljoonaa euroa ennakkomaksuna, mikä vastaa 13 prosenttia maan avustuksista elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) puitteissa. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Slovenian elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden täytäntöönpanon. Komissio sallii lisämaksujen suorittamisen Slovenian elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten täytäntöönpanon perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 2.5 miljardia euroa, joka koostuu 1.8 miljardista eurosta avustuksia ja 705 miljoonaa euroa lainoja. Tämän päivän maksu johtuu siitä, että ensimmäiset NextGenerationEU -lainausoperaatiot on viime aikoina toteutettu onnistuneesti. Komissio aikoo vuoden loppuun mennessä kerätä yhteensä 80 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa.

RRF on NextGenerationEU: n ydin, joka tarjoaa 800 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa. Slovenian suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä sekä vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. A lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading

Kypros

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun, mikä vastaa 13 prosenttia maan elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) määrärahoista. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden täytäntöönpanon. Komissio hyväksyy lisämaksut Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten täytäntöönpanon perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 1.2 miljardia euroa, ja miljardi euroa on avustuksia ja 1 miljoonaa euroa lainoja. Tämän päivän maksu johtuu siitä, että ensimmäiset NextGenerationEU -lainausoperaatiot on viime aikoina toteutettu onnistuneesti. Vuoden loppuun mennessä komissio aikoo kerätä yhteensä 200 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa. Osana NextGenerationEU: ta RRF tarjoaa 80 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa.

Kyproksen suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä sekä vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. A lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading

Belgia

EU: n koheesiopolitiikka: Belgia, Saksa, Espanja ja Italia saavat 373 miljoonaa euroa terveys- ja sosiaalipalvelujen, pk -yritysten ja sosiaalisen osallisuuden tukemiseen

Julkaistu

on

Komissio on myöntänyt 373 miljoonaa euroa viidelle Euroopan sosiaalirahasto (ESR) ja Euroopan aluekehitysrahasto (EAKR) -operatiiviset ohjelmat Belgiassa, Saksassa, Espanjassa ja Italiassa auttamaan maita, joilla on koronaviruksen hätätilanne ja korjaus REACT-EU. Belgiassa Vallonian toimenpideohjelman muutoksen myötä 64.8 miljoonaa euroa lisätään terveydenhuoltopalveluja ja innovaatioita varten tarkoitettujen lääkinnällisten laitteiden hankintaan.

Rahastolla tuetaan pieniä ja keskisuuria yrityksiä (pk-yrityksiä) sähköisen kaupankäynnin, kyberturvallisuuden, verkkosivustojen ja verkkokauppojen kehittämisessä sekä alueellista vihreää taloutta energiatehokkuuden, ympäristönsuojelun, älykkäiden kaupunkien ja vähähiilisen energian avulla. julkiset infrastruktuurit. Saksassa, Hessenin osavaltiossa, 55.4 miljoonaa euroa tuetaan terveyteen liittyvää tutkimusinfrastruktuuria, diagnostiikkakapasiteettia ja innovointia yliopistoissa ja muissa tutkimuslaitoksissa sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatioinvestointeja ilmasto- ja kestävän kehityksen aloilla. Tällä muutoksella tuetaan myös pk-yrityksiä ja aloitusrahastoja sijoitusrahaston kautta.

Sachsen-Anhaltissa 75.7 miljoonaa euroa helpottaa pk-yritysten ja instituutioiden yhteistyötä tutkimuksen, kehityksen ja innovoinnin alalla, ja tarjota investointeja ja käyttöpääomaa koronaviruskriisistä kärsineille mikroyrityksille. Lisäksi varat mahdollistavat investoinnit yritysten energiatehokkuuteen, tukevat pk -yritysten digitaalista innovaatiota ja hankkivat digitaalisia laitteita kouluille ja kulttuuri -instituutioille. Italiassa kansallinen toimenpideohjelma '' Sosiaalinen osallisuus '' saa 90 miljoonaa euroa edistääkseen vakavaa aineellista puutetta, kodittomuutta tai äärimmäistä syrjäytymistä kokeneiden ihmisten sosiaalista integroitumista '' Asuminen ensin '' -palvelujen avulla, joissa yhdistyvät välittömän asumisen tarjoaminen mahdollistaviin sosiaalisiin ja työvoimapalveluihin .

Mainos

Espanjassa Castilla y Leónin ESR-toimenpideohjelmaan lisätään 87 miljoonaa euroa itsenäisten ammatinharjoittajien ja työntekijöiden tukemiseksi, joiden työsopimus keskeytettiin tai sitä lyhennettiin kriisin vuoksi. Rahat auttavat myös vakavasti kärsineitä yrityksiä välttämään lomautuksia, etenkin matkailualalla. Lopuksi varoja tarvitaan, jotta keskeiset sosiaalipalvelut voivat jatkaa turvallista toimintaa ja varmistaa koulutuksen jatkuvuus koko pandemian ajan palkkaamalla lisähenkilöstöä.

REACT-EU on osa Seuraava sukupolviEU ja tarjoaa 50.6 miljardin euron lisärahoituksen (käypinä hintoina) koheesiopolitiikan ohjelmille vuosien 2021 ja 2022 aikana. Toimenpiteissä keskitytään tukemaan työmarkkinoiden sietokykyä, työpaikkoja, pk-yrityksiä ja pienituloisia perheitä sekä luomaan tulevaisuuden kannalta perusta vihreät ja digitaaliset siirtymät ja kestävä sosioekonominen elpyminen.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa