Liity verkostomme!

Puolustus

UK vastaa Yhdysvaltojen vaatimuksiin lisätä NATO menojen

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

ilmavoimien tiedotusYhdistyneen kuningaskunnan hallitus on vastannut Yhdysvaltojen vaatimuksiin Naton jäsenmaiden lisäämisestä puolustusmenoihin korostamalla, että Yhdistynyt kuningaskunta aikoo jatkaa "aktiivista roolia kaikkialla maailmassa". Ilmavoimien sihteeri Deborah Lee James (Kuvassa) aiheutti vähäisen levottomuuden viime viikolla, kun hän käytti Brysselin puheenvuoron vaatiakseen Amerikan eurooppalaisten liittolaisten lisäämään puolustusmenoja.

Viime keskiviikkona (17. kesäkuuta) pitämässään puheenvuorossa hän kehotti lisäämään kaikkien Naton jäsenten menoja ja kehottamaan kumpikin jakamaan taakan, joka kohdistuu lukuisiin uhkiin, aina Venäjän "aggressiosta" ja Islamilaisesta valtiosta kiinalaisten kyberavaruuden hakkereihin ja terveyskriisiin, kuten ebolana. Rouva James sanoi: "Uskon vakaasti, että Nato voi edelleen olla rauhan ja vakauden voima Euroopassa, mutta meidän on ymmärrettävä, että rauha ja vakaus eivät ole vapaita." Siksi meidän on investoitava turvallisuuteemme, sekä yksittäisinä kansakuntina. ja alueet, kuten EU. "

Yhdistynyttä kuningaskuntaa on kritisoitu muualla, koska se kieltäytyi tulevaisuudessa sitoutumasta käyttämään 2 prosenttia BKT: stään puolustukseen. Yhdistyneen kuningaskunnan tiedottaja kertoi vastauksin hänen kommentteihinsa EU Reporter: "Kun tulimme hallitukseen vuonna 2010, edessämme oli valtava budjettivaje, johon sisältyi 38 miljardin punnan puolustuksen musta aukko. Meidän oli tehtävä vaikeita päätöksiä kääntääksemme tilanteen tasapainoon ja tasapainottaaksemme budjettia.

Mainos

"Britannian 34 miljardin punnan puolustusbudjetti on nyt Naton toiseksi suurin ja EU: n suurin. Tämä tarkoittaa, että asevoimillamme voi olla aktiivinen rooli kaikkialla maailmassa, ja me investoimme uusimpaan sotatarvikkeeseen. Olemme saavuttamassa Naton 2 prosentin tavoitteen tänä vuonna. Vuosien 2016/17 ja myöhempien menojen päätökset koskevat menojen tarkistamista. "

Hän lisäsi: "Meillä voi olla vahvoja, hyvin rahoitettuja asevoimia vain, jos meillä on vahva talous. Ilmoitussitoumuksemme takaavat asevoimiemme muodon ja voiman säilyttämällä säännöllisten asevoimien koon; lisätään laitteiden budjettia vuosittain prosentilla inflaatiota nopeammin; ja rakennetaan neljä uutta seuraajan ballististen ohjusten sukellusvenettä. "

USA: n parlamentin jäsen Geoffrey Van Orden, konservatiivien puolustusministeri ja entinen Britannian armeijan prikaatikko, reagoi Yhdysvaltojen kommentteihin. Hän sanoi: "Rouva James on oikeassa antaessaan varoituksia ja vaatien, että liittolaiset käyttävät enemmän puolustukseen, kun otetaan huomioon arvaamaton mutta väistämättä vaarallisia haasteita, joita me kaikki kohtaamme tulevina vuosina.

Mainos

"Mutta on aika, että amerikkalaiset poistuvat aidasta ja tunnustavat, että EU ei aio tarjota vaadittuja ratkaisuja. Se on todennäköisempää päinvastoin. EU: n summa ei ole suurempi kuin sen osat. Yrittäessään luoda oman puolustusorganisaationsa se saavuttaa klassisen vanhan Neuvostoliiton tavoitteen erottaa Euroopan kansat Yhdysvalloista. EU: n puolustuspolitiikka häiritsee Naton elvyttämistä. Ja liian monet Euroopan hallitukset pitävät teeskentelyä EU: n kautta tekosyynä tehdä vielä vähemmän. "

Van Orden, joka vietti uransa useissa johtavissa rooleissa armeijassa, lisäsi: "Yhdysvallat on viimeisten 60 vuoden ajan perustellusti halunnut eurooppalaisten liittolaisten jakavan enemmän puolustusvoimasta. Siinä sanotaan, että se ei välitä kuinka tämä tehdään. Kuten vanhemmat Yhdysvaltain diplomaatit ovat usein huomauttaneet, "miten eurooppalaiset järjestäytyvät, riippuu heistä - niin kauan kuin he tekevät enemmän".

Tämä ei ole tarpeeksi hyvä. ” MEP-veteraani jatkoi: "Lännellä ei ole varaa - taloudellisesti tai strategisesti - johtaa kahta puolustusorganisaatiota, joilla on enemmän tai vähemmän samat jäsenet, samassa pääkaupungissa, mutta eri tavoitteilla. Yhdysvaltojen on ymmärrettävä, että EU: lle sotilaallinen toiminta on poliittinen harjoitus integroidun Euroopan valtion rakentamisessa ja että sillä ei ole juurikaan tekemistä sotilaallisten valmiuksien lisäämisestä. Yhdysvaltojen on vaadittava, että EU luopuu sotilaallisista vaatimuksistaan, kannustaa kaikkia jäseniään rakentamaan koheesiota Naton kautta ja käyttämään enemmän puolustukseen ja keskittymään niihin siviilitoimintoihin, joissa se voi todella tuottaa lisäarvoa. "

Mike Hookem, Ison-Britannian itsenäisyyspuolueen Euroopan parlamentin jäsen ja puolueensa puolustusministeri, oli erityisen kovaa kommenteistaan. Hän sanoi: "UKIP on sanonut vuosien ajan, että on aika, että hallitus on saavuttanut kahden prosentin tavoitteen ja alkanut rahoittaa riittävästi asevoimiamme. Ison-Britannian ihmiset eivät halua nähdä enemmän rahaa ulkomaiselle avulle, kun joukkomme on huonosti varusteltu ja veteraanit jätetään hylätyksi palveluksen jälkeen.

"Vaikuttaa kuitenkin siltä, ​​että rouva James, kuten muu Obaman hallinto, ei ole tietoinen euroalueen taloudellisista tuhoisista vaikutuksista moniin Naton jäseniin. Pyydä Kreikkaa, Espanjaa, Italiaa ja Portugalia lisäämään sotilasmenojaan kun miljoonat heidän ihmisistään ovat työttömiä ja heidän taloutensa on romahtanut, osoittaa sokeutta Washingtonissa tuhosta, jonka EU aiheuttaa monille sen jäsenvaltioille. "

Hookem lisäsi: "Mitä tulee rikkaampiin EU-maihin, kuten Saksa, nykyinen puolustusministeri ajattelee, että armeijan rakentaminen on saada sotilaat työskentelemään virka-aikoina ja asettamaan päiväkodit kasarmiin. Jos EU ei olisi yrittänyt laajentaa imperiumiaan itään ja siten helistää Putinin häkkiä, Naton ei olisi mitään syytä puhua Naton jäsenten lisääntyneistä puolustusmenoista. "

Muualla Michael Emerson, johtavan Brysselissä sijaitsevan ajatushautomon, European Policy Studies -keskuksen vanhempi analyytikko, sanoi: ”Rouva Jamesin perustelut ovat täysin perusteltuja. Suurin osa Euroopasta näyttää ajattelevan, että se voi ajautua alaspäin puolustuskustannuksissaan, ikään kuin he asuisivat Kantin unelmamaailmassa, ikuisessa rauhassa. Onneksi EU on todellakin tehnyt itsestään jotain läheistä tälle unelle sisäisesti. Mutta sen johtajat näyttävät unelmoivan siitä, että tämä voisi koskea asteittain myös naapureitamme, jotka olisivat yhä enemmän "samanlaisia ​​kuin me". "

Puolustus

”Eurooppa voi - ja sen pitäisi selkeästi - pystyä ja halukas tekemään enemmän yksin”, von der Leyen

Julkaistu

on

Euroopan komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen pohti EU: n tila (SOTEU) -puheessaan Naton Afganistanin operaation nopeaa päättymistä. Kesän tapahtumat ovat antaneet uutta vauhtia Euroopan puolustusliitolle. 

Von der Leyen kuvaili tilannetta nostattavaksi "erittäin huolestuttavia kysymyksiä" Naton liittolaisille ja sen seurauksista afgaaneille, palvelumiehille ja -naisille sekä diplomaattisille ja avustustyöntekijöille. Von der Leyen ilmoitti odottavansa, että EU: n ja Naton yhteinen julkilausuma esitetään ennen vuoden loppua ja että "me" työskentelemme parhaillaan tämän asian parissa Naton pääsihteerin Jens Stoltenbergin kanssa.

Euroopan puolustusunioni

Mainos

Monet ovat kritisoineet sitä, ettei EU ole käyttänyt taisteluryhmiään. Von der Leyen hyökkäsi asian kimppuun: "Sinulla voi olla maailman kehittyneimmät joukot - mutta jos et ole koskaan valmis käyttämään niitä - mitä hyötyä niistä on?" Hän sanoi, että ongelma ei ollut kapasiteetin puute, vaan poliittisen tahdon puute. 

Von der Leyen sanoi, että tuleva strateginen kompassi -asiakirja, joka valmistuu marraskuussa, on avain tähän keskusteluun: ”Meidän on päätettävä, kuinka voimme käyttää kaikkia perustamissopimuksessa jo olevia mahdollisuuksia. Tästä syystä presidentti Macron ja minä kutsumme Ranskan puheenjohtajakaudella koolle huippukokouksen Euroopan puolustuksesta. Euroopan on aika nousta seuraavalle tasolle. ”

Von der Leyen kehotti lisäämään tietojen jakamista tilannetietoisuuden parantamiseksi, älykkyyden ja tiedon jakamista sekä kokoamaan yhteen kaikki palvelut avunantajista niihin, jotka voisivat johtaa poliisin koulutukseen. Toiseksi hän kehotti parantamaan yhteentoimivuutta yhteisten eurooppalaisten alustojen kautta kaikessa hävittäjistä droneihin. Hän hylkäsi ajatuksen luopua arvonlisäverosta ostaessaan EU: ssa kehitettyjä ja tuotettuja puolustusvälineitä ja väitti, että tämä auttaisi yhteentoimivuutta ja vähentäisi riippuvuutta. Lopuksi hän sanoi kyberturvallisuudesta, että EU tarvitsee eurooppalaista kyberturvallisuuspolitiikkaa, mukaan lukien lainsäädäntö yhteisistä standardeista uuden eurooppalaisen kyberresilienssilain mukaisesti.

Mainos

Mitä me odotamme?

Euroopan kansanpuolueen puheenjohtaja Manfred Weber sanoi von der Leyenin puheen jälkeen: ”Olen täysin tyytyväinen Ljubjanan puolustusneuvoston aloitteisiin. Mutta mitä me odotamme? Lissabonin sopimus antaa meille kaikki vaihtoehdot, joten tehkää se ja tehkää se nyt. ” Hän sanoi, että presidentti Biden oli jo tehnyt selväksi, että Yhdysvallat ei enää halua olla maailman poliisi, ja lisäsi, että sekä Kiina että Venäjä odottavat täyttävän tyhjiön: ”Heräämme maailmassa, jossa lapsemme eivät halua elää."

Continue Reading

9 / 11

20 vuotta syyskuun 9. päivästä: korkean edustajan/varapresidentin Josep Borrellin lausunto

Julkaistu

on

11. syyskuuta 2001 Yhdysvaltain historian tappavin hyökkäys tappoi lähes 3,000 6,000 ihmistä ja loukkaantui yli XNUMX XNUMX, kun kaapatut matkustajalennot törmäsivät World Trade Centeriin, Pentagoniin ja kentälle Somerset Countyssä, Pennsylvaniassa.

Kunnioitamme niiden muistoa, jotka menettivät henkensä tänä päivänä, 20 vuotta sitten. Terrorismin uhreja ei unohdeta. Ilmaisen sydämellisen myötätuntoni amerikkalaisille, erityisesti niille, jotka ovat menettäneet rakkaansa iskuissa. Terrori -iskut ovat hyökkäyksiä meitä kaikkia vastaan.

9/11 merkitsi käännekohtaa historiassa. Se muutti pohjimmiltaan maailmanlaajuista poliittista agendaa-Nato käytti ensimmäistä kertaa 5 artiklaa sallien jäsentensä vastata itsepuolustukseen ja aloitti sodan Afganistania vastaan.

Mainos

20 vuoden kuluttua terroristiryhmät, kuten Al Qaida ja Da'esh, ovat edelleen aktiivisia ja virulentteja monissa osissa maailmaa, esimerkiksi Sahelin alueella, Lähi -idässä ja Afganistanissa. Heidän hyökkäyksensä ovat aiheuttaneet tuhansia uhreja ympäri maailmaa, valtavaa tuskaa ja kärsimystä. He yrittävät tuhota ihmishenkiä, vahingoittaa yhteisöjä ja muuttaa elämäntapamme. Pyrkiessään horjuttamaan maita kokonaisuudessaan he saalistavat erityisesti hauraita yhteiskuntia, mutta myös länsimaisia ​​demokratiamme ja arvoja, joita puolustamme. He muistuttavat meitä siitä, että terrorismi on uhka, jonka kanssa elämme joka päivä.

Nyt, kuten silloin, olemme päättäneet taistella terrorismia sen kaikissa muodoissa missä tahansa. Osoitamme ihailua, nöyryyttä ja kiitollisuutta niitä kohtaan, jotka vaarantavat henkensä suojellakseen meitä tältä uhalta, ja niitä, jotka reagoivat hyökkäysten jälkeen.

Terrorisminvastainen kokemuksemme on opettanut meille, että helppoja vastauksia tai nopeita korjauksia ei ole. Pelkällä voimalla ja sotilaallisella voimalla vastaaminen terrorismiin ja väkivaltaisiin ääriliikkeisiin ei auta voittamaan sydäntä ja mieltä. Siksi EU on omaksunut yhdennetyn lähestymistavan, jossa se on käsitellyt väkivaltaisten ääriliikkeiden perimmäisiä syitä, katkaissut terroristien rahoituslähteet ja hillinnän terroristista sisältöä verkossa. Viisi EU: n turvallisuus- ja puolustusoperaatiota ympäri maailmaa on valtuutettu osallistumaan terrorismin torjuntaan. Kaikissa pyrkimyksissämme sitoudumme suojelemaan viattomia ihmishenkiä, kansalaisiamme ja arvojamme sekä kunnioittamaan ihmisoikeuksia ja kansainvälistä oikeutta.

Mainos

Viimeaikaiset tapahtumat Afganistanissa pakottavat meidät harkitsemaan lähestymistapaamme uudelleen yhteistyössä strategisten kumppaneidemme, kuten Yhdysvaltojen kanssa, ja monenvälisten ponnistelujen avulla, mukaan lukien Yhdistyneiden Kansakuntien, Daeshin voittamista käsittelevän maailmanlaajuisen koalition ja maailmanlaajuisen terrorisminvastaisen foorumin (GCTF) kanssa. ).

Tänä päivänä meidän ei pidä unohtaa, että ainoa tie eteenpäin on seistä yhtenäisenä ja lujana kaikkia vastaan, jotka pyrkivät vahingoittamaan ja jakamaan yhteiskuntiamme. EU jatkaa yhteistyötä Yhdysvaltojen ja kaikkien sen kumppanien kanssa tehdäkseen tästä maailmasta turvallisemman paikan.

Continue Reading

koulutus

Kriisinhallintakomissaari Janez Lenarčičin lausunto kansainvälisestä päivästä koulutuksen suojelemiseksi hyökkäyksiltä

Julkaistu

on

Kansainvälisen koulutuksen suojelemispäivän (9. syyskuuta) yhteydessä EU vahvistaa sitoutumisensa edistää ja suojella jokaisen lapsen oikeutta kasvaa turvallisessa ympäristössä, saada laadukasta koulutusta ja rakentaa parempaa ja enemmän rauhanomainen tulevaisuus, sanoo Janez Lenarčič (kuvassa).

Kouluihin, oppilaisiin ja opettajiin kohdistuvilla hyökkäyksillä on tuhoisa vaikutus koulutuksen saatavuuteen, koulutusjärjestelmiin ja yhteiskunnan kehitykseen. Valitettavasti niiden esiintyvyys kasvaa hälyttävästi. Tämä on aivan liian selvää Afganistanin viimeaikaisesta kehityksestä ja kriiseistä Etiopiassa, Tšadissa, Afrikan Sahelin alueella, Syyriassa, Jemenissä tai Myanmarissa. Global Coalition to Protect Education from Attack on todennut yli 2,400 hyökkäystä oppilaitoksia, opiskelijoita ja opettajia vastaan ​​vuonna 2020, mikä on 33 prosenttia enemmän kuin vuonna 2019.

Koulutukseen kohdistuvat hyökkäykset ovat myös kansainvälisen humanitaarisen oikeuden rikkomuksia, sääntöjä, joilla pyritään rajoittamaan aseellisten konfliktien vaikutuksia. Tällaiset rikkomukset lisääntyvät, mutta tekijöitä harvoin vaaditaan vastuuseen. Tässä mielessä asetamme kansainvälisen humanitaarisen oikeuden noudattamisen johdonmukaisesti EU: n ulkoisen toiminnan ytimeen. Yhtenä suurimmista humanitaarisista avunantajista EU jatkaa siten kansainvälisen humanitaarisen oikeuden kunnioittamista ja puolustamista niin valtioiden kuin valtiosta riippumattomien aseellisten ryhmien aseellisen konfliktin aikana.

Mainos

Tilojen tuhoamisen lisäksi koulutukseen kohdistuvat hyökkäykset johtavat oppimisen ja opetuksen keskeyttämiseen pitkällä aikavälillä, lisäävät koulunkäynnin keskeyttämisen riskiä, ​​johtavat pakkotyöhön ja aseellisten ryhmien ja joukkojen rekrytointiin. Koulujen sulkeminen vahvistaa altistumista kaikenlaisille väkivallan muodoille, mukaan lukien seksuaalinen ja sukupuoleen perustuva väkivalta tai varhainen ja pakkoavioliitto, joiden taso on noussut rajusti COVID-19-pandemian aikana.

COVID-19-pandemia paljasti ja pahensi koulutuksen haavoittuvuutta maailmanlaajuisesti. Nyt enemmän kuin koskaan meidän on minimoitava häiriöt koulutushäiriöissä ja varmistettava, että lapset voivat oppia turvallisesti ja suojelemalla.

Koulutuksen turvallisuus, mukaan lukien jatkuva osallistuminen turvallisten koulujen julistukseen, on olennainen osa pyrkimyksiämme suojella ja edistää jokaisen tytön ja pojan oikeutta koulutukseen.

Mainos

Kouluun kohdistuviin hyökkäyksiin vastaaminen ja estäminen, koulutuksen suojaavien näkökohtien tukeminen sekä oppilaiden ja opettajien suojeleminen edellyttää koordinoitua ja monialaista lähestymistapaa.

EU: n rahoittamilla hankkeilla koulutuksessa hätätilanteissa autamme vähentämään ja lieventämään aseellisten konfliktien aiheuttamia riskejä.

EU on edelleen eturintamassa tukemassa koulutusta hätätilanteissa, ja se käyttää 10 prosenttia humanitaarisen avun määrärahoistaan ​​koulutuksen saatavuuden, laadun ja suojelun tukemiseen.

Lisätietoja

Tietosivu - Koulutus hätätilanteissa

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa