Liity verkostomme!

EU

Euroopan parlamentti: Seuraava viikko (22. – 28. Kesäkuuta 2015)

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Parliament1Junckerin strateginen investointisuunnitelma

Euroopan strateginen investointirahasto, jonka tarkoituksena on käyttää 315 miljardia euroa EU: n talouden elvyttämiseen, käydään keskustelua ja lainsäädäntöäänestystä varten. Rahaston rahoitusjärjestelyt ovat erityisen kiinnostavia. Äänestys antaa Juncker-suunnitelmalle mahdollisuuden aloittaa kesällä.

Eurooppa-neuvosto

Mainos

Muuttoliike, Ukraina, talouden ohjaus ja turvallisuus ovat kaikki 25. – 26. Kesäkuuta pidettävän EU: n huippukokouksen asialistalla, ja ne tulevat todennäköisesti esille edellisenä päivänä käytävässä parlamentin keskustelussa neuvoston ja komission kanssa. Myös Kreikan ja sen kansainvälisten velkojien välisten neuvottelujen tilanne on varmasti nostettava.

Talouden ohjausjärjestelmä

Parlamentin näkemykset EU: n talouden hallintorakenteesta, mukaan lukien parannusehdotukset, esitetään keskustelussa ja päätöslauselmassa. Luonnosluonnoksessa todetaan, että euroalueen taloushallinnon säännöt eivät toimi niin hyvin kuin pitäisi, koska ne ovat liian monimutkaisia, puuttuvat omistajuudesta, eikä niitä noudateta jatkuvasti. EU: n valtion- tai hallitusten päämiesten on keskusteltava talouspolitiikan koordinointisäännöistä kesäkuun Eurooppa-neuvostossa.

Mainos

Komitean kokoukset

Komissaarit Valdis Dombrovskis, Pierre Moscovici ja Marianne Thyssen keskustelevat maakohtaisista suosituksista vuodelle 2015 talous-, raha- ja sosiaalivaliokuntien kanssa. Kehotukset kiinnittämään enemmän huomiota kansallisiin erityispiirteisiin ja mahdollisiin heijastusvaikutuksiin muihin maihin ja ottamaan kansalliset parlamentit mukaan päätöksentekoon rakenneuudistuksista ovat todennäköisesti parlamentin jäsenten esille ottamia kysymyksiä. (Tiistai)

Tietosuoja

Parlamentin pääneuvottelijat, neuvoston lähtevän ja tulevan puheenjohtajavaltion oikeusministerit Latvia ja Luxemburg sekä EU: n oikeusasioista vastaava komission jäsen kokoontuvat aloittamaan neuvottelut EU: n tietosuojasääntöjen päivittämisestä. Yhteinen lehdistötilaisuus järjestetään heti kolmen toimielimen ensimmäisen neuvottelukierroksen jälkeen. (Keskiviikko)
turvallisuus

Ennen 25.-26. Kesäkuuta pidettävää Eurooppa-neuvostoa, jossa keskitytään myös turvallisuuskysymyksiin, EU: n ulkoasiain päällikkö Federica Mogherini keskustelee EU: n turvallisuusohjelmasta ja jäsenten kehotuksista ryhtyä toimiin EU: n viimeaikaisten rajakriisien käsittelemiseksi ulkoministerien kanssa Valiokunnan jäsenet. (Tiistai)

Presidentin päiväkirja

Euroopan parlamentin puheenjohtaja Martin Schulz tapaa tiistaina Intian parlamentin puhemiehen Sumitra Mahajanin (Lok Sabha) ja Tšekin tasavallan edustajainhuoneen puheenjohtajan Jan Hamáčekin. Keskiviikkona hän pitää puheen Madridissa järjestettävässä seremoniassa, joka merkitsee Espanjan 30-vuotispäivää liittymissopimusten allekirjoittamisesta, ja osallistuu keskusteluun "Enemmän tai vähemmän Eurooppaa?" Brysselissä. Lopuksi jäsen Schulz tapaa Viron pääministeri Taavi Rõivasin ja puhuu Eurooppa-neuvostossa, minkä jälkeen pidetään lehdistötilaisuus torstaina.

Paina tiedotusta

EP: n lehdistöpalvelu pitää tiedotustilaisuuden viikon toiminnasta maanantaina klo 11.00 EP: n ”Anna Politkovskaja” -tapahtumassa Brysselissä. Toimittajat voivat #EPressbriefingin avulla esittää kysymyksiä valiokuntien työstä ennen tiedotustilaisuutta ja sen aikana.

Euroopan komissio

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Slovenialle 231 miljoonan euron ennakkomaksun

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Slovenialle 231 miljoonaa euroa ennakkomaksuna, mikä vastaa 13 prosenttia maan avustuksista elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) puitteissa. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Slovenian elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden täytäntöönpanon. Komissio sallii lisämaksujen suorittamisen Slovenian elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten täytäntöönpanon perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 2.5 miljardia euroa, joka koostuu 1.8 miljardista eurosta avustuksia ja 705 miljoonaa euroa lainoja. Tämän päivän maksu johtuu siitä, että ensimmäiset NextGenerationEU -lainausoperaatiot on viime aikoina toteutettu onnistuneesti. Komissio aikoo vuoden loppuun mennessä kerätä yhteensä 80 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa.

RRF on NextGenerationEU: n ydin, joka tarjoaa 800 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa. Slovenian suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä sekä vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. A lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading

Kypros

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun, mikä vastaa 13 prosenttia maan elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) määrärahoista. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden täytäntöönpanon. Komissio hyväksyy lisämaksut Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten täytäntöönpanon perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 1.2 miljardia euroa, ja miljardi euroa on avustuksia ja 1 miljoonaa euroa lainoja. Tämän päivän maksu johtuu siitä, että ensimmäiset NextGenerationEU -lainausoperaatiot on viime aikoina toteutettu onnistuneesti. Vuoden loppuun mennessä komissio aikoo kerätä yhteensä 200 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa. Osana NextGenerationEU: ta RRF tarjoaa 80 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa.

Kyproksen suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä sekä vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. A lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading

Belgia

EU: n koheesiopolitiikka: Belgia, Saksa, Espanja ja Italia saavat 373 miljoonaa euroa terveys- ja sosiaalipalvelujen, pk -yritysten ja sosiaalisen osallisuuden tukemiseen

Julkaistu

on

Komissio on myöntänyt 373 miljoonaa euroa viidelle Euroopan sosiaalirahasto (ESR) ja Euroopan aluekehitysrahasto (EAKR) -operatiiviset ohjelmat Belgiassa, Saksassa, Espanjassa ja Italiassa auttamaan maita, joilla on koronaviruksen hätätilanne ja korjaus REACT-EU. Belgiassa Vallonian toimenpideohjelman muutoksen myötä 64.8 miljoonaa euroa lisätään terveydenhuoltopalveluja ja innovaatioita varten tarkoitettujen lääkinnällisten laitteiden hankintaan.

Rahastolla tuetaan pieniä ja keskisuuria yrityksiä (pk-yrityksiä) sähköisen kaupankäynnin, kyberturvallisuuden, verkkosivustojen ja verkkokauppojen kehittämisessä sekä alueellista vihreää taloutta energiatehokkuuden, ympäristönsuojelun, älykkäiden kaupunkien ja vähähiilisen energian avulla. julkiset infrastruktuurit. Saksassa, Hessenin osavaltiossa, 55.4 miljoonaa euroa tuetaan terveyteen liittyvää tutkimusinfrastruktuuria, diagnostiikkakapasiteettia ja innovointia yliopistoissa ja muissa tutkimuslaitoksissa sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatioinvestointeja ilmasto- ja kestävän kehityksen aloilla. Tällä muutoksella tuetaan myös pk-yrityksiä ja aloitusrahastoja sijoitusrahaston kautta.

Sachsen-Anhaltissa 75.7 miljoonaa euroa helpottaa pk-yritysten ja instituutioiden yhteistyötä tutkimuksen, kehityksen ja innovoinnin alalla, ja tarjota investointeja ja käyttöpääomaa koronaviruskriisistä kärsineille mikroyrityksille. Lisäksi varat mahdollistavat investoinnit yritysten energiatehokkuuteen, tukevat pk -yritysten digitaalista innovaatiota ja hankkivat digitaalisia laitteita kouluille ja kulttuuri -instituutioille. Italiassa kansallinen toimenpideohjelma '' Sosiaalinen osallisuus '' saa 90 miljoonaa euroa edistääkseen vakavaa aineellista puutetta, kodittomuutta tai äärimmäistä syrjäytymistä kokeneiden ihmisten sosiaalista integroitumista '' Asuminen ensin '' -palvelujen avulla, joissa yhdistyvät välittömän asumisen tarjoaminen mahdollistaviin sosiaalisiin ja työvoimapalveluihin .

Mainos

Espanjassa Castilla y Leónin ESR-toimenpideohjelmaan lisätään 87 miljoonaa euroa itsenäisten ammatinharjoittajien ja työntekijöiden tukemiseksi, joiden työsopimus keskeytettiin tai sitä lyhennettiin kriisin vuoksi. Rahat auttavat myös vakavasti kärsineitä yrityksiä välttämään lomautuksia, etenkin matkailualalla. Lopuksi varoja tarvitaan, jotta keskeiset sosiaalipalvelut voivat jatkaa turvallista toimintaa ja varmistaa koulutuksen jatkuvuus koko pandemian ajan palkkaamalla lisähenkilöstöä.

REACT-EU on osa Seuraava sukupolviEU ja tarjoaa 50.6 miljardin euron lisärahoituksen (käypinä hintoina) koheesiopolitiikan ohjelmille vuosien 2021 ja 2022 aikana. Toimenpiteissä keskitytään tukemaan työmarkkinoiden sietokykyä, työpaikkoja, pk-yrityksiä ja pienituloisia perheitä sekä luomaan tulevaisuuden kannalta perusta vihreät ja digitaaliset siirtymät ja kestävä sosioekonominen elpyminen.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa