Liity verkostomme!

EU

Euroopan parlamentin neuvottelijat tyytyväisiä epävirallisen käsitellä teknisessä rautatie- uudistuspakettia

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

eurostar-junaEP: n jäsenet, EU ja ministerineuvoston puheenjohtajavaltio Latvia tekivät keskiviikkona (17. kesäkuuta) epävirallisen sopimuksen erilaisten kansallisten standardien ja menettelyjen aiheuttamien teknisten esteiden poistamiseksi rautatieoperaattoreille ja liikkuvan kaluston valmistajille. Tämän neljännen rautatiepaketin "teknistä pilaria" koskevan sopimuksen pitäisi vähentää aikaa ja kustannuksia sen todistamiseen, että kuljettajat, veturit ja vaunut täyttävät turvallisuus- ja tekniset standardit.

Rajat ylittävien palvelujen osalta veturien ja vaunujen turvallisuustodistuksia sekä lupia haetaan Euroopan rautatievirastolta (ERA), sovitun tekstin mukaan. Jäsenvaltion sisäisissä palveluissa operaattorit ja valmistajat voivat valita, hakevatko ne joko ERA: ta vai kansallisia viranomaisia.

Parlamentin neuvottelijat varmistivat, että uudet sertifiointi- ja valtuutusjärjestelyt olisivat toiminnassa kolmen vuoden kuluessa uusien sääntöjen voimaantulosta. EU: n jäsenvaltiot voivat pidentää tätä aikaa vuodella, jos ne ilmoittavat asiasta ERA: lle ja Euroopan komissiolle ja perustelevat jatkamisen. Sopimuksessa määrätään myös teknisten standardien yhdenmukaistamisesta ajan myötä.

Mainos

Neuvottelijoiden lausunnot

Michael Cramer (Vihreät / EFA, DE), Liikennevaliokunnan puheenjohtaja ja rautateiden turvallisuutta koskevan direktiivin esittelijä: "Tämä voi olla läpimurto Euroopan rautatiealueelle. Olemme onnistuneet voittamaan erilliset kansalliset menettelyt ja luomaan EU: n laajuiset säännöt, jotka auttavat teollisuutta tekemään junista halvempia ja turvallisempia. 26 kansallisen menettelyn sijasta valmistajat voivat käyttää vain yhtä menettelyä Euroopassa. ERA auttaa voittamaan yli 11,000 XNUMX kansallista sääntöä. Tämä luo pohjan Euroopan rautatiealueelle. "

Roberts Zile (ECR, LV), Euroopan rautatieviraston asetuksen esittelijä: "Euroopan rautatiealalla on edelleen jatkuvia ongelmia, kuten kilpailun esteet, syrjintä ja dynaamisen yritystoimintaa edistävän ympäristön puute. Uusi lainsäädäntö johtaa yhdenmukaistettuihin yhteentoimivuutta ja turvallisuutta koskeviin sääntöihin sekä avoimet EU: n rautatiemarkkinat. Uudella ERA: lla on suurempi rooli vaunujen ja veturien hyväksymisessä sekä rautatieyritysten sertifioinnissa.Sen roolia vahvistetaan myös siirtymisessä kohti todella avoimia ja puolueettomia rautatieliikennesääntöjä unionin tasolla ja kansallisten sääntöjen asteittainen vähentäminen.

Mainos

Joskus joidenkin eurooppalaisten virastojen rooli on melko kiistanalainen eikä kovin selkeä, mutta ERA: n tapauksessa vahva, hyvin varustettu ja tehokas rautatievirasto on ennakkoedellytys Euroopan liikennemarkkinoiden kehityksen ja toiminnan varmistamiseksi, etenkin rautatiealalla. "

Izaskun Bilbao Barandica (ALDE, ES), yhteentoimivuusdirektiivin esittelijä: "Eurooppa tarvitsee integroitua ja tehokasta liikkuvuutta, joka on nykyistä järjestelmää puhtaampaa. Se on keskeinen osa kilpailukykyämme. Rautateillä on tärkeä rooli sinne pääsyssä, ja niiden kehitystä rajoittavat nyt esteet, jotka liittyvät tilanteeseen ennen Euroopan unionin perustaminen.

"Tarvitsemme yhden rautatiealueen, jossa infrastruktuurin ja liikkuvan kaluston operaattorit ja valmistajat voivat tarjota parempia ja halvempia palveluja matkustajille ja tavaroita liikkuville yrityksille. Yhteentoimivuusdirektiivi on askel tähän suuntaan: se yksinkertaistaa menettelyjä, poistaa esteitä ja helpottaa syntymistä ja pyrkii avaamaan markkinat, joilla on paljon potentiaalia parantaa kansalaisten elämää, yritysten kilpailukykyä, luoda työpaikkoja ja vaurautta sekä tarjota puhtaampi ja kestävä vaihtoehtoinen liikennejärjestelmä. "

Seuraavat vaiheet
Neuvoston pysyvien edustajien komitean ja parlamentin liikenne- ja matkailuvaliokunnan ja sitten neuvoston ja koko parlamentin on vielä hyväksyttävä epävirallinen sopimus rautatiepaketin neljästä teknisen pilarin asiakirjasta. Luxemburgin tulevan puheenjohtajavaltion edustajat sanoivat pyrkivänsä saavuttamaan neuvoston kannan poliittisen pilarin asioihin lokakuussa pidettävässä neuvoston kokouksessa.

Euroopan komission tammikuussa 4 esittämän neljännen rautatiepaketin tavoitteena on parantaa rautatiealan kilpailukykyä ja rautatiepalvelujen laatua vähentämällä rautatieyritysten kustannuksia lupien ja sertifikaattien saamisesta, lisäämällä kilpailua henkilöliikenteessä ja varmistamalla tasapuoliset toimintaedellytykset operaattoreille.

Neljännen rautatiepaketin teknisissä pilaritiedostoissa määritellään yhteentoimivuutta, turvallisuutta ja Euroopan rautatieviraston roolia koskevat säännöt. "Markkina" - tai "poliittinen" pilariehdotuksen tarkoituksena on kannustaa kilpailun jatkamista rautatieliikenteen henkilöliikenteessä ja varmistaa, että verkkoja hoidetaan syrjimättömällä tavalla.

Parlamentti äänesti kannastaan ​​komission ehdotuksiin helmikuussa 2014. Kun neuvosto oli esittänyt kantansa teknisiin pilariehdotuksiin, neuvottelut neljännen rautatiepaketin sääntöjen lopullisesta sanamuodosta aloitettiin keskittymällä näihin tiedostoihin. Neuvottelut poliittisen pilarin asiakirja-aineistoista voidaan aloittaa vasta sen jälkeen, kun neuvosto ilmaisee kantansa niihin.

Lisätietoja

Kypros

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun, mikä vastaa 13 prosenttia maan elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) määrärahoista. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden täytäntöönpanon. Komissio hyväksyy lisämaksut Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten täytäntöönpanon perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 1.2 miljardia euroa, ja miljardi euroa on avustuksia ja 1 miljoonaa euroa lainoja. Tämän päivän maksu johtuu siitä, että ensimmäiset NextGenerationEU -lainausoperaatiot on viime aikoina toteutettu onnistuneesti. Vuoden loppuun mennessä komissio aikoo kerätä yhteensä 200 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa. Osana NextGenerationEU: ta RRF tarjoaa 80 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa.

Kyproksen suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä sekä vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. A lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading

Belgia

EU: n koheesiopolitiikka: Belgia, Saksa, Espanja ja Italia saavat 373 miljoonaa euroa terveys- ja sosiaalipalvelujen, pk -yritysten ja sosiaalisen osallisuuden tukemiseen

Julkaistu

on

Komissio on myöntänyt 373 miljoonaa euroa viidelle Euroopan sosiaalirahasto (ESR) ja Euroopan aluekehitysrahasto (EAKR) -operatiiviset ohjelmat Belgiassa, Saksassa, Espanjassa ja Italiassa auttamaan maita, joilla on koronaviruksen hätätilanne ja korjaus REACT-EU. Belgiassa Vallonian toimenpideohjelman muutoksen myötä 64.8 miljoonaa euroa lisätään terveydenhuoltopalveluja ja innovaatioita varten tarkoitettujen lääkinnällisten laitteiden hankintaan.

Rahastolla tuetaan pieniä ja keskisuuria yrityksiä (pk-yrityksiä) sähköisen kaupankäynnin, kyberturvallisuuden, verkkosivustojen ja verkkokauppojen kehittämisessä sekä alueellista vihreää taloutta energiatehokkuuden, ympäristönsuojelun, älykkäiden kaupunkien ja vähähiilisen energian avulla. julkiset infrastruktuurit. Saksassa, Hessenin osavaltiossa, 55.4 miljoonaa euroa tuetaan terveyteen liittyvää tutkimusinfrastruktuuria, diagnostiikkakapasiteettia ja innovointia yliopistoissa ja muissa tutkimuslaitoksissa sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatioinvestointeja ilmasto- ja kestävän kehityksen aloilla. Tällä muutoksella tuetaan myös pk-yrityksiä ja aloitusrahastoja sijoitusrahaston kautta.

Sachsen-Anhaltissa 75.7 miljoonaa euroa helpottaa pk-yritysten ja instituutioiden yhteistyötä tutkimuksen, kehityksen ja innovoinnin alalla, ja tarjota investointeja ja käyttöpääomaa koronaviruskriisistä kärsineille mikroyrityksille. Lisäksi varat mahdollistavat investoinnit yritysten energiatehokkuuteen, tukevat pk -yritysten digitaalista innovaatiota ja hankkivat digitaalisia laitteita kouluille ja kulttuuri -instituutioille. Italiassa kansallinen toimenpideohjelma '' Sosiaalinen osallisuus '' saa 90 miljoonaa euroa edistääkseen vakavaa aineellista puutetta, kodittomuutta tai äärimmäistä syrjäytymistä kokeneiden ihmisten sosiaalista integroitumista '' Asuminen ensin '' -palvelujen avulla, joissa yhdistyvät välittömän asumisen tarjoaminen mahdollistaviin sosiaalisiin ja työvoimapalveluihin .

Mainos

Espanjassa Castilla y Leónin ESR-toimenpideohjelmaan lisätään 87 miljoonaa euroa itsenäisten ammatinharjoittajien ja työntekijöiden tukemiseksi, joiden työsopimus keskeytettiin tai sitä lyhennettiin kriisin vuoksi. Rahat auttavat myös vakavasti kärsineitä yrityksiä välttämään lomautuksia, etenkin matkailualalla. Lopuksi varoja tarvitaan, jotta keskeiset sosiaalipalvelut voivat jatkaa turvallista toimintaa ja varmistaa koulutuksen jatkuvuus koko pandemian ajan palkkaamalla lisähenkilöstöä.

REACT-EU on osa Seuraava sukupolviEU ja tarjoaa 50.6 miljardin euron lisärahoituksen (käypinä hintoina) koheesiopolitiikan ohjelmille vuosien 2021 ja 2022 aikana. Toimenpiteissä keskitytään tukemaan työmarkkinoiden sietokykyä, työpaikkoja, pk-yrityksiä ja pienituloisia perheitä sekä luomaan tulevaisuuden kannalta perusta vihreät ja digitaaliset siirtymät ja kestävä sosioekonominen elpyminen.

Mainos

Continue Reading

Euroopan komissio

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Saksalle 2.25 miljardin euron ennakkomaksut

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Saksalle 2.25 miljardia euroa ennakkomaksuna, mikä vastaa 9 prosenttia maan elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) määrärahoista. Tämä vastaa Saksan elvytys- ja selviytymissuunnitelmassaan pyytämää ennakkomaksua. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Saksan elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden toteuttamisen. Komissio hyväksyy lisämaksut Saksan elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten toteuttamisen perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 25.6 miljardia euroa, joka koostuu kokonaan avustuksista. Maksaminen seuraa NextGenerationEU: n ensimmäisten lainaustoimien viimeaikaista onnistunutta toteuttamista. Vuoden loppuun mennessä komissio aikoo kerätä yhteensä 80 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa. Osana NextGenerationEU: ta RRF tarjoaa 723.8 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa. Saksan suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä ja vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. Koko lehdistötiedote on saatavilla tätä.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa