Liity verkostomme!

EU

Mepit tukevat vero-ratkaisun ilmiantaja Edouard Perrin

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

b3a4042653a223aed5aeaeb8eb5dcaa81e37c1a3Parlamentin jäsenet ovat ilmaisseet erityisen tuensa ranskalaiselle toimittajalle Edouard Perrinille (Kuvassa), jota syytetään Luxemburgissa omasta osastaan ​​paljastettaessa salaisia ​​veropäätöksiä Suurherttuakunnassa. Parlamentin veroasioita käsittelevän erityisvaliokunnan kuulemistilaisuudessa sanat, joita parlamentin jäsenet käyttivät syytteeseen kuvaamiseen, vaihtelivat "typeristä" ja "skandaalisista".    

He sanoivat, että ilmiantajien tulisi saada suojaa, kun he paljastavat yleisen edun vastaista toimintaa eikä vain paljastettaessa laitonta toimintaa. Richard Brooks, kansainvälisestä tutkivien toimittajien yhteenliittymästä, sanoi, että veropäätöksissä ja vastaavissa järjestelyissä pitäisi olla myös enemmän avoimuutta, ja maita, jotka petkuttavat muita maita, olisi pakotettava.

Luxleaksin toimittajat kutsuttiin parlamenttiin jakamaan näkemyksiään ja kokemuksiaan, ja parlamentin jäsenet ottivat heidät lämpimästi vastaan ​​ja kiittivät heitä heidän "rohkeasta työstään".

Mainos

Heidän joukossaan oli Perrin, joka paljasti verotukseen liittyviä palasia vuosina 2011 ja 2012, mutta sanoi, että hän ei nähnyt poliittista reaktiota ennen Luxleaksin paljastuksia marraskuussa 2014.

Omassa tapauksessaan Perrin sanoi, että oli sääli, että "oikeudelliset syytteet nostetaan ihmisiä, jotka paljastavat tiettyjä käytäntöjä, ei niitä, jotka ovat mukana näissä asioissa". Toinen ongelma on, että suoja on heikko, koska päätöksiä pidetään "laillisina", hän lisäsi. "Sinun panoksesi on olennainen työmme kannalta", esittelijä ja Portugalin sosialistien sijainen Elisa Ferreira kertoi toimittajille.

Saksan ALDE-ryhmän esittelijä Michael Theurer oli samaa mieltä siitä, että kyseessä oli ”rohkea journalismi”. Komitean puheenjohtaja Alain Lamassoure, EPP: n ranskalainen varapuheenjohtaja, mainitsi esimerkin Ranskasta Ranska 2 äskettäin paljastetut salaiset verosopimukset, jotka on tehty osittain julkisesti rahoitettujen yritysten, kuten EDF: n ja Renaultin, kanssa.

Mainos

Kansainvälisen yhteenliittymän jäsen Lars Bové sanoi, että pääkysymys, johon oli löydettävä vastaus, oli "onko monikansallisella yrityksellä" merkittävää toimintaa "." Bove lisäsi: "Jos näin ei ollut, ne olivat vain verotuksellisia rakenteita. veropäätöksiä käytettiin valtavassa mittakaavassa, vaikka ne olivat itse asiassa kauaskantoisia verorakenteita, joilla oli portteja maailmanlaajuisiin veroparatiiseihin, kuten Gibraltariin ", hän sanoi ja lisäsi, että" veropäätösten toimikunnilla olisi oltava jonkinlainen valvonta ".

Toinen yhteenliittymän jäsen Brooks sanoi, että veroviranomaisten olisi tarkistettava, onko yrityksellä aineita, vaikka hänen mukaansa se voi olla vaikeaa, kun otetaan huomioon jäsenvaltioiden verohallintojen puute. Kristof Clerix, myös konsortiosta, sanoi, että sen jäsenten työ houkutteli yhä enemmän ilmiantajia, kun he paljastivat offshore-vuotoja, Luxleaksia ja Swissleaksia.

Hän varoitti kuitenkin, että väärinkäytösten paljastaminen ei ole "hyvä uran siirto", koska useimmat joutuvat taloudellisiin vaikeuksiin. "Ehkä sinun pitäisi ajatella taloudellisia palkintoja, kuten ne ovat Yhdysvalloissa", hän ehdotti viitaten Yhdysvaltain sisäisen veroviraston myöntämiin palkintoihin laittoman verosuunnittelun paljastuksista. Valiokunnan valtuuskunta vieraili äskettäin Luxemburgissa tutkiakseen sen veropäätöksiä.

Kypros

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun, mikä vastaa 13 prosenttia maan elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) määrärahoista. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden täytäntöönpanon. Komissio hyväksyy lisämaksut Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten täytäntöönpanon perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 1.2 miljardia euroa, ja miljardi euroa on avustuksia ja 1 miljoonaa euroa lainoja. Tämän päivän maksu johtuu siitä, että ensimmäiset NextGenerationEU -lainausoperaatiot on viime aikoina toteutettu onnistuneesti. Vuoden loppuun mennessä komissio aikoo kerätä yhteensä 200 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa. Osana NextGenerationEU: ta RRF tarjoaa 80 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa.

Kyproksen suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä sekä vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. A lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading

Belgia

EU: n koheesiopolitiikka: Belgia, Saksa, Espanja ja Italia saavat 373 miljoonaa euroa terveys- ja sosiaalipalvelujen, pk -yritysten ja sosiaalisen osallisuuden tukemiseen

Julkaistu

on

Komissio on myöntänyt 373 miljoonaa euroa viidelle Euroopan sosiaalirahasto (ESR) ja Euroopan aluekehitysrahasto (EAKR) -operatiiviset ohjelmat Belgiassa, Saksassa, Espanjassa ja Italiassa auttamaan maita, joilla on koronaviruksen hätätilanne ja korjaus REACT-EU. Belgiassa Vallonian toimenpideohjelman muutoksen myötä 64.8 miljoonaa euroa lisätään terveydenhuoltopalveluja ja innovaatioita varten tarkoitettujen lääkinnällisten laitteiden hankintaan.

Rahastolla tuetaan pieniä ja keskisuuria yrityksiä (pk-yrityksiä) sähköisen kaupankäynnin, kyberturvallisuuden, verkkosivustojen ja verkkokauppojen kehittämisessä sekä alueellista vihreää taloutta energiatehokkuuden, ympäristönsuojelun, älykkäiden kaupunkien ja vähähiilisen energian avulla. julkiset infrastruktuurit. Saksassa, Hessenin osavaltiossa, 55.4 miljoonaa euroa tuetaan terveyteen liittyvää tutkimusinfrastruktuuria, diagnostiikkakapasiteettia ja innovointia yliopistoissa ja muissa tutkimuslaitoksissa sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatioinvestointeja ilmasto- ja kestävän kehityksen aloilla. Tällä muutoksella tuetaan myös pk-yrityksiä ja aloitusrahastoja sijoitusrahaston kautta.

Sachsen-Anhaltissa 75.7 miljoonaa euroa helpottaa pk-yritysten ja instituutioiden yhteistyötä tutkimuksen, kehityksen ja innovoinnin alalla, ja tarjota investointeja ja käyttöpääomaa koronaviruskriisistä kärsineille mikroyrityksille. Lisäksi varat mahdollistavat investoinnit yritysten energiatehokkuuteen, tukevat pk -yritysten digitaalista innovaatiota ja hankkivat digitaalisia laitteita kouluille ja kulttuuri -instituutioille. Italiassa kansallinen toimenpideohjelma '' Sosiaalinen osallisuus '' saa 90 miljoonaa euroa edistääkseen vakavaa aineellista puutetta, kodittomuutta tai äärimmäistä syrjäytymistä kokeneiden ihmisten sosiaalista integroitumista '' Asuminen ensin '' -palvelujen avulla, joissa yhdistyvät välittömän asumisen tarjoaminen mahdollistaviin sosiaalisiin ja työvoimapalveluihin .

Mainos

Espanjassa Castilla y Leónin ESR-toimenpideohjelmaan lisätään 87 miljoonaa euroa itsenäisten ammatinharjoittajien ja työntekijöiden tukemiseksi, joiden työsopimus keskeytettiin tai sitä lyhennettiin kriisin vuoksi. Rahat auttavat myös vakavasti kärsineitä yrityksiä välttämään lomautuksia, etenkin matkailualalla. Lopuksi varoja tarvitaan, jotta keskeiset sosiaalipalvelut voivat jatkaa turvallista toimintaa ja varmistaa koulutuksen jatkuvuus koko pandemian ajan palkkaamalla lisähenkilöstöä.

REACT-EU on osa Seuraava sukupolviEU ja tarjoaa 50.6 miljardin euron lisärahoituksen (käypinä hintoina) koheesiopolitiikan ohjelmille vuosien 2021 ja 2022 aikana. Toimenpiteissä keskitytään tukemaan työmarkkinoiden sietokykyä, työpaikkoja, pk-yrityksiä ja pienituloisia perheitä sekä luomaan tulevaisuuden kannalta perusta vihreät ja digitaaliset siirtymät ja kestävä sosioekonominen elpyminen.

Mainos

Continue Reading

Euroopan komissio

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Saksalle 2.25 miljardin euron ennakkomaksut

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Saksalle 2.25 miljardia euroa ennakkomaksuna, mikä vastaa 9 prosenttia maan elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) määrärahoista. Tämä vastaa Saksan elvytys- ja selviytymissuunnitelmassaan pyytämää ennakkomaksua. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Saksan elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden toteuttamisen. Komissio hyväksyy lisämaksut Saksan elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten toteuttamisen perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 25.6 miljardia euroa, joka koostuu kokonaan avustuksista. Maksaminen seuraa NextGenerationEU: n ensimmäisten lainaustoimien viimeaikaista onnistunutta toteuttamista. Vuoden loppuun mennessä komissio aikoo kerätä yhteensä 80 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa. Osana NextGenerationEU: ta RRF tarjoaa 723.8 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa. Saksan suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä ja vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. Koko lehdistötiedote on saatavilla tätä.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa