Liity verkostomme!

EU

Euroopan komissio Daily News 12 / 06 / 2015

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

KomissioPresidentti Juncker kuluneeksi 30th vuotta Schengenin sopimuksen

On 14 kesäkuun Eurooppa juhlii 30th vuosipäivää Schengenin sopimuksen. Tämä allekirjoitettiin 14 kesäkuu 1985 ja merkitsi alkua prosessi, joka lakkautettiin sisärajatarkastusten jäsenvaltioiden välillä. Tämän kunniaksi, presidentti Juncker ohella Luxemburgin pääministeri Xavier Bettel ja Euroopan parlamentin puhemies Martin Schulz pitää puheen tilaisuudessa tapahtuu kylässä Schengen, Luxemburg, huomenna 13 kesäkuuta klo 10: 30 CET. Kuvan alkuperäinen allekirjoittaneet Schengenin sopimuksen olivat Belgia, Ranska, Saksa, Luxemburg ja Alankomaat. Se integroitu oikeudellinen kehys EU: n perustamissopimuksen kanssa Amsterdamin 1999.

Nykyinen Schengen-alue kattaa kaikki jäsenvaltiot - lukuun ottamatta Yhdistynyttä kuningaskuntaa, Irlantia, Kyprosta, Bulgariaa, Romaniaa ja Kroatiaa - sekä Schengeniin assosioituneita maita Islantia, Norjaa, Sveitsiä ja Liechtensteinia. Yli 1.25 miljardia matkaa Schengen-alueella vuosittain. Sisärajoilla tapahtuvan valvonnan poistamisen lisäksi Schengen-yhteistyöllä luotiin yhteiset säännöt ulkorajoilla tehtävistä tarkastuksista, yhdenmukaistettiin maahantulon ehdot ja lyhytaikaista oleskelua varten myönnettäviä viisumeja koskevat säännöt, tehostettiin poliisiyhteistyötä ja vahvistettiin oikeuslaitosten välistä yhteistyötä viranomaiset. Maahanmuutosta, sisäasioista ja kansalaisuudesta vastaava komissaari Dimitris Avramopoulos sanoi: "Mannermaalla, jossa kansakunnat ovat vuodattaneet verta puolustamaan alueitaan, nykyään rajat ovat olemassa vain kartoilla. Rajojen poistaminen, turvallisuuden varmistaminen ja luottamuksen rakentaminen kesti monta vuotta kahden tuhoisen maailmansodan jälkeen. Schengen-alueen luominen on yksi EU: n suurimmista saavutuksista, ja se on peruuttamatonta. " Selvitä lisää Schengenin Esite että videot verkossa.

Mainos

 

EU julkisti uusia rahoitusta Karibian

EU: n korkea edustaja / komission varapuheenjohtaja Federica Mogherini allekirjoitti Karibian alueen kanssa 346 miljoonan euron uuden alueellisen rahoitusohjelman vuoteen 2020 asti. Tämä tarkoittaa yli kaksinkertaistamista edellisinä vuosina käytettävissä olleilla varoilla (165 miljoonaa euroa). Ohjelmassa, joka on suunniteltu yhdessä Karibian edustavan organisaation CARIFORUMin kanssa, vahvistetaan yhteisesti sovitut prioriteetit kahden alueen yhteistyölle. Allekirjoittaminen tapahtui EU: n ja CELACin (Latinalaisen Amerikan ja Karibian valtioiden yhteisö) huippukokouksen ja EU: n ja CARIFORUMin korkean tason tapahtuman yhteydessä Brysselissä. Varapuheenjohtaja Mogherini sanoi: "EU: lla ja Karibialla on vahvat historialliset, taloudelliset ja kulttuuriset siteet, jotka perustuvat yhteisiin arvoihin. Tämän uuden rahoituksen avulla haluamme vahvistaa entisestään yhteisiä pyrkimyksiämme osallistavamman ja kestävämmän kehityksen ja vaurauden edistämiseksi ja jatkamme Karibian kansan rinnalla jatkaaksemme erinomaisen, molempia osapuolia hyödyttävän kumppanuuden kehittämistä kunnioituksen ja yhteisten arvojen pohjalta. "Kansainvälisestä yhteistyöstä ja kehityksestä vastaava komissaari Neven Mimica sanoi:" Alueellisen ohjelman allekirjoittamisen avulla voimme nyt käyttää resursseja yhteisesti määriteltyjen painopisteidemme toteuttamiseen. Tämä kuvaa myös paitsi EU: n jatkuvaa sitoutumista myös jatkuvaa sitoutumista alueella. " Lisätietoja löytyy lehdistötiedote

Mainos

 

Valtiontuki: komissio toteaa sähkö välisten sopimusten valtionyhtiöiden Romanian sähköntuottaja Hidroelectrica ja tietyt asiakkaat eivät ole valtiontukea

Seuraavat perusteellisen tutkimuksenEuroopan komissio on todennut, että sähköntoimitussopimuksiin allekirjoittanut valtion omistama Romanian sähköntuottaja Hidroelectrica tiettyjä sähkön kauppiaille ja teollisille asiakkaille ei liity valtiontukea tarkoitettua EU: n sääntöjä. Komissio totesi, että sopimukset joko päätökseen markkinaehtoisesti tai, jos tariffit olivat alle markkinahintojen tasolla, että Romanian valtio ei ole vastuussa tariffeista myönnetty. Erityisesti analyysi paljasti, että Hidroelectrica peritään hinnat, jotka olivat täysin benchmark markkinahinta yhdeksään asiakkaille (ArcelorMittal, ALRO, Alpiq RomEnergie, Alpiq RomIndustries, EFT, Electrica, Electromagnetica, Energy Holding, Euro-PEC). Perittävien hintojen Luxten-Lighting, Electrocarbon ja Elsid olivat alhaisemmat kuin vertailuindeksi markkinahinta. Tutkimus kuitenkin ei ole osoittanut, että päätöstä myöntää suotuisat olosuhteet näille suhteellisen pieniä yksityisiä toimijoita voidaan katsoa Romanian viranomaisille. Tämän vuoksi komissio katsoi, ettei yhtään myyntisopimukset tutkittavana sisältyi valtiontukea. Ei-luottamuksellinen versio päätökset tehdään saatavilla tapauksessa numerot SA.33623, SA.33624, SA.33451 ja SA.33581, vuonna valtiontukirekisterissä Kilpailun pääosaston verkkosivuilla Kun luottamuksellisuusongelmat on ratkaistu.

Fuusiot: Komissio hyväksyy hankinta APPE mukaan Plastipak

Euroopan komissio on hyväksynyt EU: n sulautuma-asetuksen nojalla APPE: n hankinnan APPE: ltä, joka on APPE: n emoyhtiön, espanjalaisen La Seda de Barcelonan maksukyvyttömyysmenettelyssä voittanut tarjoaja, yhdysvaltalainen Plastipak. Molemmat yritykset valmistavat pääasiassa muovisia esimuotteja, jotka on valmistettu PET (polyetyleenitereftalaatti) -hartseista, jotka ovat putken muotoisia välituotteita, jotka lopulta valetaan PET-pulloihin. Molemmat yritykset tuottavat myös PET-pulloja ja kierrättävät PET-materiaaleja kierrätetyn PET-hartsin tuottamiseksi. Komissio päätteli, että ehdotettu liiketoimi ei aiheuta kilpailuongelmia, koska useat uskottavat kilpailijat rajoittavat sulautunutta yritystä edelleen PET-aihioiden markkinoilla, kun taas sen markkina-asema PET-hartsin ja PET-pullojen markkinoilla on rajallinen. Lisätietoja on saatavilla komissiossa kilpailun verkkosivuilla, Julkisen diaariin tunnuksella M.7484.

Eurostat: Teollisuustuotanto kasvoi 0.1% sekä euroalueella ja EU-28

Huhtikuussa 2015 maaliskuuhun verrattuna 2015 kausitasoitettu teollisuustuotanto kasvoi 0.1% sekä euroalueella (EA-19) ja EU-28, arvioiden mukaan Eurostatin tilastotoimisto Euroopan unionin. Maaliskuussa 2015 teollisuustuotanto laski 0.4% ja 0.1% vastaavasti. Huhtikuussa 2015 verrattuna viime vuoden huhtikuuhun 2014, teollisuustuotanto kasvoi 0.8% euroalueella ja 1.2% EU-28. Lehdistötiedote on saatavilla tätä.

Ilmoitus

Komissaari Mimican ilmoittaa uusista tukea Vanuatu ja allekirjoittamaan kehitysohjelmiin aikana vierailun Tyynenmeren alueen

EU: n kansainvälisestä yhteistyöstä ja kehityksestä vastaava komission jäsen Neven Mimica matkustaa Fidžille ja Vanuatulle 15. - 19. kesäkuuta. Vierailun tarkoituksena on ylläpitää korkean tason poliittista vuoropuhelua EU: n ja Tyynenmeren alueen välillä. Tilaisuudessa komissaari Mimica allekirjoittaa Tyynenmeren alueellisen maaohjelman, kansalliset maaohjelmat Papua-Uuden-Guinean ja Fidžin kanssa ja ilmoittaa tuen syklonin jälkeiselle elvytykselle Vanuatulle. Hän pitää myös puheen Afrikan, Karibian, Tyynenmeren ja EU: n yhteisessä parlamentaarisessa edustajakokouksessa ja pitää kahdenvälisiä tapaamisia Fidžin pääministerin, Vanuatun presidentin Josaia Voreqe Bainimaraman, Baldwin Lonsdalen ja muiden hallituksen edustajien kanssa. Lisäksi komissaari Mimica vihki vierailunsa aikana Euroopan unionin Tyynenmeren edustuston uuden toimiston ja vierailee EU: n rahoittamissa hankkeissa. Ennen vierailua Tyynenmeren alueella komissaari Mimica sanoi: "Euroopan unioni on ollut ja tulee olemaan luotettava kumppani Tyynenmeren alueella. Arvostamme kumppanuutemme vahvoja perusteita ja olemme edelleen sitoutuneita edistämään Tyynenmeren kansalaisten hyvinvointia tekemällä työtä yhtenä alueen tärkeimmistä kehitysyhteistyökumppaneista. " (Lisätietoja: Alexandre Polack - puh .: +32 229; Sharon Zarb - puh .: +90677 32)

Euroopan komissio

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Slovenialle 231 miljoonan euron ennakkomaksun

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Slovenialle 231 miljoonaa euroa ennakkomaksuna, mikä vastaa 13 prosenttia maan avustuksista elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) puitteissa. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Slovenian elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden täytäntöönpanon. Komissio sallii lisämaksujen suorittamisen Slovenian elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten täytäntöönpanon perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 2.5 miljardia euroa, joka koostuu 1.8 miljardista eurosta avustuksia ja 705 miljoonaa euroa lainoja. Tämän päivän maksu johtuu siitä, että ensimmäiset NextGenerationEU -lainausoperaatiot on viime aikoina toteutettu onnistuneesti. Komissio aikoo vuoden loppuun mennessä kerätä yhteensä 80 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa.

RRF on NextGenerationEU: n ydin, joka tarjoaa 800 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa. Slovenian suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä sekä vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. A lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading

Kypros

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun, mikä vastaa 13 prosenttia maan elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) määrärahoista. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden täytäntöönpanon. Komissio hyväksyy lisämaksut Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten täytäntöönpanon perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 1.2 miljardia euroa, ja miljardi euroa on avustuksia ja 1 miljoonaa euroa lainoja. Tämän päivän maksu johtuu siitä, että ensimmäiset NextGenerationEU -lainausoperaatiot on viime aikoina toteutettu onnistuneesti. Vuoden loppuun mennessä komissio aikoo kerätä yhteensä 200 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa. Osana NextGenerationEU: ta RRF tarjoaa 80 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa.

Kyproksen suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä sekä vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. A lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading

Belgia

EU: n koheesiopolitiikka: Belgia, Saksa, Espanja ja Italia saavat 373 miljoonaa euroa terveys- ja sosiaalipalvelujen, pk -yritysten ja sosiaalisen osallisuuden tukemiseen

Julkaistu

on

Komissio on myöntänyt 373 miljoonaa euroa viidelle Euroopan sosiaalirahasto (ESR) ja Euroopan aluekehitysrahasto (EAKR) -operatiiviset ohjelmat Belgiassa, Saksassa, Espanjassa ja Italiassa auttamaan maita, joilla on koronaviruksen hätätilanne ja korjaus REACT-EU. Belgiassa Vallonian toimenpideohjelman muutoksen myötä 64.8 miljoonaa euroa lisätään terveydenhuoltopalveluja ja innovaatioita varten tarkoitettujen lääkinnällisten laitteiden hankintaan.

Rahastolla tuetaan pieniä ja keskisuuria yrityksiä (pk-yrityksiä) sähköisen kaupankäynnin, kyberturvallisuuden, verkkosivustojen ja verkkokauppojen kehittämisessä sekä alueellista vihreää taloutta energiatehokkuuden, ympäristönsuojelun, älykkäiden kaupunkien ja vähähiilisen energian avulla. julkiset infrastruktuurit. Saksassa, Hessenin osavaltiossa, 55.4 miljoonaa euroa tuetaan terveyteen liittyvää tutkimusinfrastruktuuria, diagnostiikkakapasiteettia ja innovointia yliopistoissa ja muissa tutkimuslaitoksissa sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatioinvestointeja ilmasto- ja kestävän kehityksen aloilla. Tällä muutoksella tuetaan myös pk-yrityksiä ja aloitusrahastoja sijoitusrahaston kautta.

Sachsen-Anhaltissa 75.7 miljoonaa euroa helpottaa pk-yritysten ja instituutioiden yhteistyötä tutkimuksen, kehityksen ja innovoinnin alalla, ja tarjota investointeja ja käyttöpääomaa koronaviruskriisistä kärsineille mikroyrityksille. Lisäksi varat mahdollistavat investoinnit yritysten energiatehokkuuteen, tukevat pk -yritysten digitaalista innovaatiota ja hankkivat digitaalisia laitteita kouluille ja kulttuuri -instituutioille. Italiassa kansallinen toimenpideohjelma '' Sosiaalinen osallisuus '' saa 90 miljoonaa euroa edistääkseen vakavaa aineellista puutetta, kodittomuutta tai äärimmäistä syrjäytymistä kokeneiden ihmisten sosiaalista integroitumista '' Asuminen ensin '' -palvelujen avulla, joissa yhdistyvät välittömän asumisen tarjoaminen mahdollistaviin sosiaalisiin ja työvoimapalveluihin .

Mainos

Espanjassa Castilla y Leónin ESR-toimenpideohjelmaan lisätään 87 miljoonaa euroa itsenäisten ammatinharjoittajien ja työntekijöiden tukemiseksi, joiden työsopimus keskeytettiin tai sitä lyhennettiin kriisin vuoksi. Rahat auttavat myös vakavasti kärsineitä yrityksiä välttämään lomautuksia, etenkin matkailualalla. Lopuksi varoja tarvitaan, jotta keskeiset sosiaalipalvelut voivat jatkaa turvallista toimintaa ja varmistaa koulutuksen jatkuvuus koko pandemian ajan palkkaamalla lisähenkilöstöä.

REACT-EU on osa Seuraava sukupolviEU ja tarjoaa 50.6 miljardin euron lisärahoituksen (käypinä hintoina) koheesiopolitiikan ohjelmille vuosien 2021 ja 2022 aikana. Toimenpiteissä keskitytään tukemaan työmarkkinoiden sietokykyä, työpaikkoja, pk-yrityksiä ja pienituloisia perheitä sekä luomaan tulevaisuuden kannalta perusta vihreät ja digitaaliset siirtymät ja kestävä sosioekonominen elpyminen.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa